Autor Subiect: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011  (Citit de 33387 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mari_a

  • Vizitator
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #15 : Joi, 25 August 2011, 15:53 »
Fiind sfârşit de august, să mai avansăm înainte un pic.
Cam aşa arată un catamaran mititel de Deltă

Mi-ar părea tare rău să nu se ţină excursia asta, pentru că e greu să te descurci „în baltă” pe cont propriu (poate dacă te duci numai ca să stai la coada undiţei!). Ultima oară, prin 2008, ne-am dus de capul nostru şi n-am găsit să închiriem un făraş d’ăsta - cum îi zic localnicii - pentru nici un preţ. Toate sunt antamate din timp de pensiuni, pentru grupuri organizate. A trebuit să ne mulţumim cu bărci cu motor, dar în barcă eşti prea jos, nu stai prea confortabil.
PS: peştele nu muşcă omu' , nu e nevoie de ciorapi antiviperini   :D

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #16 : Luni, 29 August 2011, 20:35 »
Mari_a, mai este putin si ne vine si noua randul sa plecam...abia astept sa vad si eu Delta.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #17 : Luni, 29 August 2011, 20:43 »
e frumos in Delta - imi aduc aminte ca anul trecut cand am fost (era prima oara pentru mine cand mergeam in Delta ) mi s-a parut atat de fain - multa vreme am avut in fata ochilor peisajul canalelor pe unde am mers cu salupa ... si nuferii ... si pasarile ... si binenteles "captura"  de pesti  ;D 8)
fetelor sa va pregatiti unditele si momeala  ;D

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #18 : Luni, 29 August 2011, 21:03 »
poate prindem pestisorul de aur  ;)

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #19 : Luni, 29 August 2011, 23:58 »
adda , dac reusesti sa-l prinzi , poate imi pastrezi si mie un solz ( mi-l dai la "ziua recoltei " :D ) sa am motiv sa il duc inapoi la anu`

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #20 : Marți, 30 August 2011, 17:21 »
ok Janeta, asa o sa fac....sper sa-mi indeplineasca si dorintele daca il prind  ;)

Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #21 : Marți, 30 August 2011, 18:36 »
asa sa fie , puiule .
 va menesc sa aveti vreme cu soare si multi pestisori de aur gata de start la indeplinirea dorintelor  :D

Mari_a

  • Vizitator
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #22 : Marți, 30 August 2011, 19:36 »
Ooo, câte bancuri sunt cu peștișorul de aur! Dar nu ne întâlnim noi cu el! :D A fost prins de alții: 
"Specialiştii americani au prins peştişorul de aur care îndeplineşte trei dorinţe. Deoarece era prea mic, l-au încrucişat cu un rechin şi au obţinut rechinul fermecat, care îţi îndeplineşte ultimele trei dorinţe.
 Mare pauză pe topicul ăsta. Oare ni se pregătește ceva? Nooo, cred ca ni se pregătește altceva!  ;D

Offline Alex

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #23 : Marți, 30 August 2011, 23:11 »
si eu astept plecarea  , mai ales ca este prima mea excursie cu Singles Camp

Mari_a

  • Vizitator
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #24 : Miercuri, 31 August 2011, 09:23 »
Și la mine tot prima. Am ceva emoții, dar - din ce am citit pe aici, de la celelalte ieșiri - sunt sigură că o să fie super OK! Lume bună!
Așadar, ce știm (noi) până acum:
1. Steliana
2. Adda
3. Magda
4. Mari_a
5. Aloevera
6. Codru
7. MarcelaP
8. AnamariaC
9. Gigi Cindea
10. Alex
(Un vapor rătăcea pe... lacul Razelm de fo' șase luni. Pe el, o sută de femei și un singur bărbat. Era epuizat. La un moment dat, privind spre insula din zare, încep să strige:
Ele: Un bărbat! Un bărbaaaat!
El: Unde? Undeeee? )
  :P

julia

  • Vizitator
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #25 : Miercuri, 31 August 2011, 19:41 »
ia uite ...
ce faci Codruta, nu ti-a ajuns baia din Nera, vrei si in mare sa te balacesti?


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #26 : Miercuri, 31 August 2011, 19:44 »
Am ajuns in sfarsit si la tabara mea de suflet, Delta Dunarii. Stiu ca acolo este natura, natura si natura. Pentru mine, a fi inconjurat de apa si verdeara inseamna totul. Acolo am sentimentul de libertate, de neingradire, de bucurie copilareasca, Am asteptat un an intreg sa vina ziua cand o sa ma vad din nou in fata apelor minunate ale Deltei, sa vad nuferi, sa ma bucur de zborul pelicanilor, al egretelor. Si evident sa pescuiesc. Anul acesta nu am reusit nici macar o zi sa ajung nici pe rau, nici la balta. Va inchipuiti cat de dorit sunt de a merge la peste. Mancarea mea preferata, pe langa slanina ardeleneasca cu ceapa sau rosie de gradina, este pestele, indiferent cum este facut: bors, saramura, prajit, plachie....Si sa nulipseasca vinul de langa el, iar cel dobrogean este unul foarte potrivit. Dar hai sa revin la program, ca imi lasa gura apa....

Joi la amiaza vreau sa ajungem la pensiune si sa fim si cazati. Excursiile este bine sa le incepi dis de dimineata, sau chiar de noapte, pt a nu pierde prima zi. Si cum eu am din Sibiu ceva drum de strabatut am sa ma astern la drum la ora 4.00 dimineata. Pana la Bucuresti sunt 275 de km, am sa ajung in jur de ora 8.00. Punctul de intalnire cu cei care o sa urce de acolo o sa fie Soseauna Stefan Cel Mare, vis a vis de Stadionul Dinamo. Sunt acolo mai multe parcari laterale, sper sa nu fie o problema sa gasesc un loc in care sa astept. Daca totul va fi conform planului, la 8.30 o sa plecam din Bucuresti spre Tulcea, sunt pana acolo 348 km, deci cca 5 ore de mers. In Tulcea as vrea sa ma intalnesc cu masina care vine din Iasi, pt a parcurge impreuna cei 38 km care ne mai despart de Complexul Castalia, acolo unde vom fi cazati. Adresa exacta si accesul este:Complex Castalia - Colina, comuna Murighiol, jud. Tulcea, ruta Tulcea-Agighiol-Valea Nucarilor-Iazurile-Colina. Tulcea are la intrare un complex comercial, nu-mi mai aduc perfect aminte cum se numeste, dar acolo o sa ne grupam, mai discutam tf pe drum. Am vazut ca din Moldova vin 2 persoane, am sa va pun in legatura, poate veniti impreuna. Daca intalnirea noastra va avea loc asa cum apreciez la ora 14.30. Deci la 15.30 am putea fi la cazare. Pe drum pot aparea probleme si situatii care sa intarzie sau sa grabeasca ajungerea noastra la complex, dar in principiu cam aceasta este estimarea mea.

Ce trebuie sa aveti cu voi:
- actele de identitate pt check in
- bagajele puteti sa le aveti pregatite sau intr-un rucsac de mai mari dimensiuni sau avand in vedere ca nu avem transbordare pe apa chiar si troliu. Indicat ar fi in acest caz troliu.
- Autan spray contra tantarilor. Anul trecut am venit fara muscaturi, am avut noroc de o toamna saraca in tantari, sper sa fie la fel si acum. Dar pt orice eventualitate luati cu voi un tub de autan, cu care inainte de a iesi in spatii deschise sa va dati pe suprafetele expuse, fata, maini, picioare.
- claritin. Chiar daca si anul acesta am ales o locatie care nu este izolata sau departata de "civilizatie" este bine sa aveti la voi pe langa medicamentele pe care le luati de obicei si claritin. Calmeaza durerile si mancarimile produse de intepaturile de insecte. Eu personal nu plec nicaieri fara acest medicament.
- spirt medicinal. In caz de muscatura de insecta, dezinfecteaza si calmeaza intr-o oarecare masura
- pelerina de ploaie, care sa va acopere tot corpul. Exista ieftine cca 10 lei pe la Baumax si in magazinele de acest gen
- panalon lung pt seara si dimineata (tantarii musca de regula doar dimineata intre 6.00 si 8.00 si seara de la 18.00 la 21.00)
- costum de baie si prosop de baie, chiar si slapi. Complexul are o piscina exterioara si daca avem noroc de timp bun vom putea face o baie acolo. Avem si o zi la Gura Portitei, acolo vom putea simti nispul plajei si apa marii.
- pantaloc scurt
- tricouri e bine sa nu fie prea tipatoare ca si culori
- pluover gros sau flecke, seara poate  sa fie mai racoare. E bun si potrivit si un hanorac
- sapca. Chiar daca este septembrie, soarele poate fi inca tare si poate produce insolatii
- ochelari de soare. Drumul pe apa creeaza probleme de oboseaala a ochilor, ochelarii mai atenueaza din efectul razelor de soare reflectate in valuri
- incaltamite sport si de schimb pt ca este foarte posibil sa ne mai udam. Nu luati sandale sau pantofi deschisi, riscati sa fiti muscati in iarba de insecte. Chiar si ghetele sunt bune acolo.
- nu va luati cele mai bune haine din sifonier. Acolo principalul este sa te simti comod si sa nu ai stresul ca le-ai putea pata sau deteriora
- aparat de fotografiat, cu memorie suficienta si baterii
- daca aveti rachete de badminton, jocuri de interior etc
- apa plata. Nu stiu in ce masura ne putem aproviziona cu apa de la magazin si din experienta tariful pt bauturi la localuri sunt destul de ridicate
Maine am sa scriu cate ceva si despre excursiile cu ambarcatiuni si costul acestora si am sa va transmit fiecaruia lista cu participantii.

Offline Codru

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #27 : Miercuri, 31 August 2011, 21:24 »
@Iulia , nu deloc !, chiar as zice ca e iesirile de genul asta sunt cel mai potrivit tratament antistres, antiplictiseala, anti ...ce vrei tu. Ma tot gandesc ca daca ma musca tantzarii , cine va ceda prima data , eu sau ei  ::) ca exista riscul sa-i decimez :)), adica or fi ei aroganti sa vrea sa muste , da' ma tem ca se risca la fel ca viperele.

julia

  • Vizitator
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #28 : Miercuri, 31 August 2011, 21:34 »
ai dreptate draga mea
pe principiul asta merg si eu. si eu mi-s excursionista de fel
daca as avea bani cu nemiluita as merge in toate excursiile
ba chiar l-as "obliga" pe gigi sa faca mai multe

Offline Codru

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Re: Excursie Delta Dunarii 8 - 12 septembrie 2011
« Răspuns #29 : Miercuri, 31 August 2011, 21:44 »
Cel putin la mine e 'pay back year' ca nu am mai avut concediu de prin 2008 . Si cum puteam sa refuz eu tocmai Delta ....sau Gura Portitei . Nu am fost inca prin zona aceea, si abia astept !  ca de spectacolul naturii sunt sigura ca voi ramane iar cu gura cascata ! Eu tocmai azi am realizat ca de fapt voi pe drumuri din 7 septembrie , nu de pe 8 cum credea mintea mea odihnita dupa Nera , dar dupa lungi minute de reflexie ...mi-am zis 'ce-o fi ,o fi' . De data asta grupul nu e foarte mare si astept sa vad de prin ce zone de tara ne adunam
Luumeeeee: eu vin de la Cluj . Restul ?