Autor Subiect: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012  (Citit de 28159 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai

Tarif:     335  Euro/ persoana - cazare in camera DBL
Plecare: 30 aprile 2012
Sosire:     5  mai  2012
Cazare: 5 nopti din care:
     • una la Budapesta in Down Town (30/1 mai)
     • doua la Praga (1/2 si 2/3 mai)
     • doua la Bratislava in Down Town (3/4 si 4/5 mai)
Servicii incluse:
     • cazare 5 nopti la hoteluri de 3*, mic dejun inclus
     • transport cu microbus 8 locuri, cu plecare si sosire in Sibiu
Nu sunt incluse: intrarile la muzee, funicular, lift-uri turnuri
Plecare:  30 aprilie ora 01.00 – Sibiu. Cei care vin din alte zone se pot caza intermediar la Pensiunea Sibiel (30 lei / noapte)
Sosire: 5 mai cca ora 00.00 Sibiu
Se viziteaza:
Budapesta, Praga, Bratislava, Viena
Traseu:
Sibiu – Budapesta – Praga – Bratislava – Viena – Bratislava - Sibiu
Program:
Ziua 1: Check in ora 13.00
Vizitare Budapesta: Monumentul Eroilor, Parcul Central, Muzeul Agriculturii, Castelul Vajahunjad, Parlament, Biserica S. Ana, Biserica Evanghelica, Bastionul Pescarilor, Castelul Buda, Catedrala Mathias. Se traverseaza Podul cu lanturi pana in Piata Vigado.
Ziua 2. Plecare spre Praga. ora 8.00. Check in ora 14.00
Se viziteaza zona Orasul Vechi (Stare Mesto): Muzeul National, Turnul Jindrisska, Catedrala Tyn, Biserica Sf. Nicolae, Turnul cu ceas, Turnul Pulberariei, Podul Carol.
Ziua 3. Vizitare Castel, Catedrala Vitus, Strada de Aur, Casa care danseaza, Teatrul National, Rezervatia UNESCO Vysehrad
Ziua 4. Plecare spre Bratislava. Check in ora 14.00.Vizitarea castelului apoi a orasului vechi.
Ziua 5. Scurta vizita a Vienei – Palatul Schoenbrunn si zona centrala
Ziua 6. Plecare spre tara
Este a III-a actiune pe acest traseu. Link catre ultima, cea din primavara lui  2011: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,652.0.html
Alte detalii: office@singlescamp.ro
Inscrierile se pot face pana la data de 15 martie 2012 pe formularul pe care o sa-l gasiti pe site sau pe office@singlescamp.ro
Plata se face in contul SC Bon Vojage srl Sibiu. Email: samiza@bonvoyagesibiu.ro

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012, 09:59 »
Lista celor care s-au inscris:
Adda S   SIBIU
NeliTTT   ARAD
Elenaguta    Bucuresti
Gabriela P   Bucuresti
Angela B  Cluj

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 18 Februarie 2012, 18:27 »
Am considerat ca acesta este cel mai bun loc de pe forum, unde pot povesti despre Praga si Bratislava. Pt ca pe unde am fost, va fi o parte din actiunea propusa pe acest topic.
"Excursia" mea la Praga a fost una neasteptata, nu m-as fi gandit ca o sa o revad atat de repede. Ma asteptam doar la luna mai atunci cand este programata actiunea pe  a carui topic suntem.

Totul a pornit de la o invitatie a Europcongress de a participa la MCE CEE Praga, adica mai explicit la o intalnire a celor care activeaza in domeniul turismului corporate in aceasta zona de Europa. Participa acolo convention bureau-uri (un fel de reprezentante si centre de informare zonale - ceea ce la noi nu exista din pacate), hoteluri de top, DMC-uri ( structuri turistice ce se ocupa de turism zonal) si hosted buyers. Acestia din urma, in a caror categorie intru si eu, sunt persoane cu un anumit istoric si o recunoastere internationala in turismul corporate si care sunt invitate sa participe la intalniri, work-shop-uri si conferinte. Asta pt ca in primul rand prezinta un potential de a deveni parteneri cu cei care sustin financiar acest tip de eveniment. Sunt mai multe astfel de targuri, conferinte zonale, congrese unde de regula particip: Ljubljana si Praga iarna, apoi Frankfurt in mai, Bracelona -sfarsitul lui noiembrie, inceputul lui decembrie. In ultima perioada programul meu a fost dedicat aproape in totalitate Singles Camp, asa ca am cam lipsit de la ultimele manifestari si am rupt continuitatea participarii, ceea ce in domeniu nu este tocmai recomandat. Imi propusesem ca anul acesta sa nu particip decat la Barcelona, dar telefonul, invitatia si insistenta lui Sydney Thompson, un sud african tare simpatic, m-au determinat sa accept si Praga. Si a fost extraordinar de bine, am venit de acolo reconfortat si intrat din nou in atmosfera de turism de clasa.

Am plecat pe o vreme rece, dar cu forecast-ul ca se va incalzi si mai ales ca nu va ninge incat sa ma blocheze pe undeva prin Europa Centrala. Am ajuns dupa doar 10 ore la Bratislava, am tras la o pensiune de langa Castel. Placut, cald, la parter o berarie cu instalatie front client. Instalatia era chiar in mijlocului unuia dintre saloane. Personal tanar, amabil. Ne-am lasat bagajele si am pornit prin oras. Am inceput Castelul, caruia intai i-am dat o semitura, intrand de aceasta data pe poarta vieneza. Sus pe platoul de deasupra Dunarii era un vant rece, dar frigul din noi compensa cu ceea ce se vedea in jos. Absoluta superba imagine : totul era invaluit intr-o pacla de ceata, doar turlelele bisericilor, OZN-ul de pe Podul Nou si cladirile mai inalte isi saltasera capetele deasupra. Ne-am plimbat un pic prin parcul castelului si am coborat spre Catedrala Sf Martin, locul de incoronare a 11 regi si 8 regine. In drum, Casa Bunului Pastor –  cea mai ingusta casa din Europa, acum un foarte bogat muzeu de orologii. Am traversat artera principala – cea care trece Dunarea peste Podul Nou si am ajuns in spatele catedralei. Am tinut sa refac drumul regal si asta cu ajutorul placutelor de bronz din caldaram. Bratislava a fost pentru mai bine de 2 secole capitala Regatului Ungar, are deci o istorie bogata si plina de poveste. Semnele ne-au dus pana in Piata Primariei, am vizitat cladirea, intrand prin curtea interioara. In spate este Palatul Arhiepiscopal, actualmente sediul primarului. In curte statuia… mea, a Sf. Gheorghe ucigand dragonul.

Trecem apoi in Piata Franciscana, prin fata Bisericii Iezuite si a celei Franciscane. Din pacate inchise amandoua, orele nu erau cele de vizita. Am trecut apoi pe langa Palatul Mirbach, galerie de arta in prezent. In drumul spre Poarta lui Mihail am oprit la Irish Pub, un local in care te simti… britanic. In jur se vorbea orice altceva in afara de slovaca. Bere buna, un expresso savuros. Cald, un semineu pe lemne in mijlocul localului. Iesim din nou in frig sa vedem ceva care caracterizeaza si aprticularizeaza Bratislava: statuile de bronz: Cumil, Paparazzi, Schone Naci, Soldatul napoleonian, Garda, Rinocerul, Lewis, Andersen, Cutia postala. Ne invartim intr-o raza mica, vedem o parte din ele, iesim pt cativa metri din Centrul Vechi pt a vedea Teatrul National. Revenim pe drumul regal si urmarim placutele pana la Poarta lui Mihail. Trecem prin ea sa vedem de peste drum biserica capucina (uite ca mai exista o cacofonie de neevitat, pe langa cele pe care le stiam) inchinata Sf. Stefan. Drumul spre pensiune trece ca in orice excursie prin restaurantul Pressburg (adica Bratislava in germana). Este a nu stiu cata experienta acolo si intotdeauna am fost tare incantat de mancare. Plecam apoi la beraria pensiunii. Eu m-am retras tiptil, eram dupa 800 km condusi, 8 ore de plimbare prin frig si erau deja vreo 30 ore fara somn. Am adormit instantaneu si m-am trezit in fata unei cani mari de cafea si a catorva croisanturi calde. Am mancat in graba, ne-am luat bagajele si directia…Praga.

Drumul intre Bratislava si Praga este destul de neconfortabil, desi autostrada, legaturile intre placile de beton sunt realizate nu tocmai bine, asa ca ai impresia ca mai degraba esti pe calea ferata decat pe drum. A trecut insa usor pt ca m-am asternut pe povestit legendele Pragai, pt ca, trebuie sa stiiti, este un oras plin de povesti, una mai romantica decat alta. Golem, Horysik, Pestele de argint, Comoara rabinului, Printesa Ljubusa si cate nu mai sunt. Doar timp de povestit sa ai. Ajungem la 58 de km de Praga si decidem ca trebuie sa mai si mancam. Un local foarte ieftin si foarte bun. Cu specific pescaresc. Am mancat fara exagerare, cel mai bun gulas pescaresc din viata mea. Sa va faceti o idee de preturi : un gulas de peste (un castron imens) + paine prajita data prin untura si usturoi + o cafea = 3 EUR !!! Am notat localul, de-acum cand trec spre Praga am sa ma opresc cu siguranta.

Si gata, se vede Praga ! Turnurile pentru care Praga este vestita se ivesc de departe in zare. Disting cele doua inegale ale Tyn-ului, cel de observator Jindrisska, apoi cele ale lui Petru si Pavel. Drumul ne duce spre hotelul unde erau cazate fetele : Jeleni Dvur. Unul superb, interioare calde, aranjate cu mult gust, cu un aer medieval. Si foarte apropiat de Castel. In 5 minute esti la Poarta lui Matei. Eu eram cazat pt congres la Corinthia Towers, la 10 km de acel loc, asa ca am vrut sa profit de faptul ca aveam cateva ore libere, pt a le arata zona centrala. Am parcurs un traseu care porneste de la Biserica militara inchinata lui J Nepomuck, apoi Palatul Swarzenberg si am ramas pręt de 15 minute pt poze si panorama pe platoul de langa Poarta lui Matei. Vazut de sus Praga arata superb. Un conglomerat de frumos, nu as putea pune degetul undeva sa zic : Ť aici nu-mi place ť.
Coboram pe Nurodva, centrul comercial vechi al Pragai. Acolo casele inca mai poarta blazoanele de bresla, si structura de odinioara: sus locuinta comercianutului, jos pravalia. Strada ne scoate la Biserica Sf Nicolae. Una dintre cele trei ale Pragai, prilej de confuzie pt cei mai multi care fara sa cunoasca orasul, scriu despre el. Am gasit pe net, site-uri de tursim cu pretentii care descriau Biserica Sf Nicolae de langa Ceasul Astronomic, dar la poza aparea cea din Piata Turnului. Pana la Podul Carol, pe dreapta si pe stanga sunt o gramada de magazine cu marionete, cristal de Bohemia, sticla regala de Moser. Trecem pe sub Turnul de pod si intram pe Karluv. O imagine rupta parca dintr-un calendar de acela cu poze : Valtava curgea molcom, cu mici sloiuri de gheata pe ea. Am recunoscut imediat pe partea cealalta in stanga, in dreptul Cartierului evreiesc Iosefov, Rudolfinum, apoi in dreapta Teatrul National si Insula.
Admiram statuile, replica a celor originale ce strajuiesc podul pietonal, la statuia lui J Nepomick ne punem si noi o dorinta si mergem mai departe. Turnul gotic dinspre orasul vechi, desi inegrit este o cladire fascinanta. Intram pe sub el si ne indreptam spre Turnul cu ceas. In trecere spre Tyn admiram monumentul lui Jan Hus, apoi vizitam in interior a doua Biserica Sf Nicolae. Si fetele au zis:destul, vrem la cafea. Am baut si eu in fuga cu ele un expresso in una dintre cafenelele de vis a vis de turn, apoi am luat-o la goanna inapoi spre Castel. Cand am ajuns la Poarta Sf Matei, nu m-am putut abtine sa nu revad Catedrala Vitus si Strada de aur, locurile mele preferate in Praga. Ma strecor fara bilet, si stau o ora si jumatate pe acolo. Nu mai mai saturam de privit. Seara aveam o galla dinner chiar aici la Palatul Lobkovich, printul mostenitor pe care l-am cunoscut pe perioada congresului, o persoana joviala si plina de umor (deh, era scolit si trait la americani pana in 90), oferise castelul pt …o seara.

Era deja foarte tarziu, coctailul de primire la coingres era la 18.00, ori eu la 17.00 deabia ajunsesem in parcarea hotelului Jeleni. Am apasat pe acceleratie, la 17.30 eram cu check in-ul facut, masina parcata in subteran. Dar n-am mai avut puterea sa cobor nici la coctail, nici la autocarul care ne astepta sa ne duca la palat. Mi-a parut extrem de rau, dar nu ma mai simteam in stare de nici un efort. Dadusem de confortul exceptional al acestui minunat hotel de 5 stele si ma prelinsesem in patul imens. Mi-am propus o ora de somn si apoi sa merg la piscina de la etajul 26, loc de unde vezi intreaga Praga. M-am trezit pe la ….5 dimineata. Mi-am facut o cafea, aveam acolo un mic barulet cu de toate si m-am apucat sa-mi fac agenda. La 7.00 micul dejun si la 8.00 wellcome coffe. M-am reintalnit cu persoane foarte dragi,cu care am petrecut clipe placute anii trecuti. Directorul hotelului un spaniol scolit in Elvetia, manierat si placut, Daniel Sosa, care s-a grabit imediat spre mine si mi-a strans mana. Apoi Lenka, o cehoaica energica si plina de entuziasm, directoarea Convention Bureau-ului din Praga, Dorottia, directorul de vanzari de la Corithia Budapesta si evident Sydney, cel mai simpatic african pe care l-am cunoscut pana acum. M-a inebunit pe perioada congresului ca vrea sa lanseze Singles Camp in Africa de Sud si i-am promis ca o sa-i dau toate reperele sa inceapa si acolo acest proiect.

Sala de congres, o placere ! Mese cu tot ce ai nevoie, proiectoare, monitoare la fiecare grup de 4-5 persoane, toate pt a urmari pe cei care vorbesc. Au fost cateva prezentari de regiuni, apoi de proiecte, pt ca in final un guru din turismul corporate, norvegian din Oslo sa tina un curs de negocieri, meeting management si probleme legate de cancellation. Totul foarte interesant. Apoi am avut intalniri one to one. Nu intru in amanunte, a fost un maraton, in cele 2 zile am avut discutii cu 20 de mari hotelieri si reprezentante zonale. Toti foarte bine pregatiti. Profesionisti in adevaratul sens al cuvantului.

Ce m-a impresionat mai mult ? Pai Moravia si Boemia de sud. Doua regiuni a caror potential l-am cunoscut, dar neavand un ghidaj infotur profesionist nu m-am incumetat sa le propun ca destinatii. Anul viitor vreau sa organizez mai multe actiuni acolo, pentru cateva companii din Romania. Si asa cum scriam la sosire, am sa propun si in SC o astfel de excursie care trece prin orase medievale, castele, vii, sate gotice.

A doua zi dupa amiaza am fusgit din nou in oras, in special pt a parcurge in detaliu cartierul evreiesc. De cate ori am fost la Praga sau timpul n-a fost suficient sau doar am traversat Iosefov. Si era pacat daca nu-l revedeam. Am revazut cele sase sinagogi ramase in picioare, cimitirul (am descoperit pe partea cu Rudolfinum, o ferestruica in gard de unde se poate panorama fara a mai plati intrare. Am parcurs Pariszum, strada cu cele mai elegante magazine, apoi m-am indreptat spre Turnul Pulberariei si Obeci Dum, pana la Jindrisska. Am urcat in turn (la casierie aceiasi turista cehoaica a litoralului romanesc pe care am mai intalnit-o acolo) si am privit din nou pt cateva minute Praga. Magic !!!

Am coborat cu gandul la galla dinner-ul din a doua seara, cea care se tinea la Obeci Dum, cu prelungire la Hard Rock Cafe. Am parcurs strazile ude, pana am ajuns in fata restaurantului frantuzesc. Si cand e sa nu fie, apai nu e. Cina se amanase cu o ora si cum eu nu participasem la sesiunea de dupa amiaza, nu aflasem. Am zis gata, mai bine plec spre hotel, am luat un taxi pana in parcarea Florenc unde-mi lasasem masina si am plecat spre Corinthia Towers. A doua zi ma asteptau 10 intalniri si un drum de 1100 km. In camera ma asteptau 2 Budweiss-uri din alea oroginale de la Ceske Budeviece, nu amercanesti facute cu apa de ploaie. N-am reusit sa savurez decat jumatate din prima. Am mai stat un pic la TV si am adormit bustean. Pana dimineata.

Mic dejun, intalniri, fuga la Jeleni Dvur si apoi spre casa. Am plecat la 13.00 din Praga si am ajuns la 3.00 in Sibiu, dupa ce mai pierdusem si o ora de fus orar. Pe drum am oprit la un gulas din acela pe care doar ungurii stiu sa-l faca. Trag de obicei la plecare inainte de Budapesta la un restaurant cu pompa Shell, unde pt 3 EUR primesti un castron imens de gulash din care se pot satura si 3 persoane, sau la venirea in tara la Venusz 2, la 30 km dupa Budapesta.

Doua nopti la Praga, una la Bratislava, 2200 km, mai mult de 15 ore de vizitat pe jos, un congres plin, iarna, un pic de oboseala, dar frumos, grozav de frumos !



Caroline

  • Vizitator
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 18 Februarie 2012, 23:23 »
Si in timp ce Gigi era pe la congrese, fetele ar mai putea sa adauge niste poze, filmulete, impresii si povesti despre strazile cu magazine, concertul baroc, seara life la un club jazz, cocktailurile de la Coyotes si barul picturilor suprarealist-grotesti, dupa care am ratacit drumul spre hotel, muzeul de ceara, scenetele de estrada cu clowni medievali din piata mare sau poza unui chelner galant cu autograf... si multe altele.  ;D

Insa, parerea mea, nici descrierile detaliate, nici escapadele boeme nu se compara cu a simti Praga. Nu ma refer la temperatura, sunet sau miros, ci la atmosfera. De la Vitus si pana la cel mai neinsemnat fronton particular, totul e imbracat baroc si pare sa fi inghetat in iuresul vreunui menuet, printre secole. Surprinzator, "aerul" este acelasi, unic si irezistibil, chiar si in orasul nou  :D

Iata cateva din imagini (prea putin spatiu, din pacate...).  ::)



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #4 : Duminică, 19 Februarie 2012, 15:52 »
Am incercat sa fac un slideshow cu imagini din Bratislava:

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #5 : Duminică, 19 Februarie 2012, 16:21 »
Am pregatit un colaj si cu poze din minunata Praga.

Praga iarna 2012

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 03 Martie 2012, 16:56 »
Pentru ca incepe sa se contureze grupul, revin pe acest topic cu informatii despre excursie.
Plecarea se va face luni noapte (30 aprilie), ora 01.00, din Sibiu. Cei care vin din alte zone, pot fi preluati din gara sau autogara Sibiu, duminica 29 aprilie si transferati auto la Sibiel. Cazarea acolo, dupa cate stiiti pt cei diun Singles Camp este de doar 30 lei/persoana/noapte. Daca alegeti aceasta varianta, pe care eu o consider comoda, avand in vedere ca pe de o parte injumatateste drumul de plecare si fiind duminica, nu se pierde o zi de concediu iar pe de alta se evita emotiile sosirii unui tren sau unui autocar, apropiat ca ora de plecarea spre Budapesta. Pt cei care nu stau peste noapte la Sibiel locul de plecare este Benzinaria Petrom – Soseaua Alba Iulia – dupa Podul Cibin, la Mc Donalds, iar ora 00.45.
Ce sa aveti in vedere :
-   sa nu uitati buletinul, verificati daca este valabil. Nu este nevoie de pasaport, trecem doar prin state UE
-   asigurare medicala – luati legatura cu Samiza, pt a va intocmi una
-   card sau cash – aprecierea mea este ca in aceasta excursie veti cheltui, cu mese, intrari la muzee, mijloace de transport in comun si mici obiecte de amintire, intre 200 – 300 EUR
-   in Ungaria se vor schimba cca 30 EUR in forinti (schimbul in acest moment este de 1 EUR = 280 HUF). Daca va raman vi cumpar eu, pt ca urmeaza sa revin in capitala ungara, deci nu exista riscul de a ramane cu ei schimbati si nefolositi
-   in Cehia, la Praga, insist sa facem schimbul impreuna. Casele valutare de acolo au cateva siretlicuri, pe care daca nu le cunoasteti puteti pierde 10% din schimbul facut. Cursul de acum 3 saptamani cand am fost la Praga era de 1 EUR = 24,75 koroane. Aici se vor schimba cca 70 EUR, iar daca mai este nevoie mai suplimentam
-   in Bratislava si Viena, respectiv Slovacia si Austria s-a trecut de ceva vreme la moneda europeana si nu va fi nevoie de schimbat, este ok daca aveti EUR
-   asigurati-va ca aveti o tinuta comoda si confortabila, vom merge destul de mult pe jos intre obiective si atunci conteaza sa fiti cat se poate de lejeri si de sport
-   in completarea tinutei, nu uitati de un rucsacel, la orice mall gasiti cu 30 -40 RON. Este foarte bun, acolo va puteti lua un sandvici, o sticla cu apa, daca o sa cumparati ceva, aveti unde pune lucrurile. Este comod si pt fotografiat, pt care important este sa aveti mereu mainile libere.
-   Pt pastrarea amintirilor, un aparat foto cu acumulatori, nu cu baterii simple, pt ca vi se termina imediat. Incarcator de acumulatori si important, un card de memorie de cca 4 GB.
-   Telefon cu roaming. Inainte de plecare verificati daca s-a facut trecerea pe acest serviciu de convorbiri externe. Introduceti numarul meu, cu prefixul de tara. De acolo nu puteti suna in Romania, sau mai bine zis un numar romanesc, decat daca are 004 in fata. Numarul meu este 0040 745 106501.
-   Nu va luati bagaje grele, limitati-va la lucruri usoare, asezate intr-un troler usor. Descarcam si incarcam de cateva ori, urcati si coborati in hotel de 3-4 ori in cateva zile, asa ca este obositor in situatia in care bagajele sunt supradimensionate. Sunt suficiente 6-7 tricouri, un pluover in caz ca este mai rece, un pantalon de rezerva, un pantof sport (evident ...pereche) si o haina de ploaie. In rest lucruri ce tin de intimitate si intretinere. Nu luati prosoape, halate, lucruri care doar va vor umple bagajele inutil.
-   Descarcati de pe forum si luati cu voi programul excursiei. Daca apar modificari de ore, am sa anunt, daca nu, vor ramane cele anuntate. Tin la punctualitate si la a nu face pe ceilalti din grup sa astepte. De aceea ora de plecare este cea anuntata, nu se ia in calcul sfertul academic. Pt a fi siguri ca sunteti la ora fixata, este bine sa va luati o marja de siguranta de 5-10 minute
-   Programul nu este strict si obligatoriu. Cine nu doreste sa participe la vizitarea obiectivelor, sau le-a mai parcurs odata, poate sa opteze pt un program free de cumparaturi sau de plimbare. Eu insa nu o sa-i pot insoti sau sa le organizez ceva alternativ, trebuie sa insotesc grupul, dupa programul anuntat.
-   Ca regula, daca undeva va pierdeti de grup, va treziti ca nu ati tinut pasul cu ceilalti si nu-i mai gasiti, reveniti in locul in care ne-am vazut ultima data. Eu am sa revin acolo sa va caut. Nu va panicati si nu incercati sa cautati prin intuitie pt ca se pierde timp si nu aveti siguranta ca ne vom intalni. Cea mai simpla metoda de reintalnire, intotdeauna, este revenirea la ultimul loc in care am fost impreuna.
-   Mesele se vor servi in grup, sau individual, dupa cum doreste fiecare. Eu am sa va indic locurile in care se mananca ieftin si bine, dar daca nu doriti sa manancati, preferati ceva usor de strada, atunci ne putem da o ora de intalnire la localul unde restul grupului ia masa.
-   Serile putem opta pt ceva individual, usor in camera, si in completare, in holul hotelului, o bere sau un suc. Pt a fi cat mai ieftin. La fel insa, daca sunt printre voi doritori de a iesi in oras la cina, eu va pot indica localuri in care puteti merge si comanda ceea ce doriti.
-   Apa, suc, bere o sa cumparam din magazine, o parte le tinem reci in masina, in cutia frigorifica, altele le luati seara in camere. La localuri si in zonele turistice sunt destul de scumpe, asa ca va sfatuiesc sa aveti tot timpul in rucsac o apa sau un suc.
-   Referitor la intrarile in muzee sau obiective: nu o sa intram in foarte multe, o sa va propun cele mai importante si mai interesante. Daca veti dori ulterior sa detaliati aceasta excursie, cu vizitarea mai multor muzee, o puteti face si intr-o excursie individuala, mai ales dupa ce aveti trasate niste linii de orientare. Dupa terminarea excursie, am sa va transmit Email, ghidajul, astfel incat oricand veti putea reface traseul facut cu mine si insista atunci pe vizitarile interioare
-   Nu peste tot vom putea merge cu microbuzul. Sunt zone de centru in care este interzis, sau taxele sunt imense si nu merita o asemenea cheltuiala. Toate orasele prin care o sa trecem au puse la punct linii de trasport in comun foarte bune si foarte apropiate de obiectivele turistice. De aceea trebuie sa stiiti de acum ca vom calatori in cateva locuri si cu metroul si tramvaiul.
In continuare am sa postez programul, mai detaliat, al excursiei


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 03 Martie 2012, 20:24 »
Ziua 1 va incepe in jur de ora 12.00, cu vizitarea Monumentului Eroilor din Hosok Ter, a Parcului Central si a Castelul Vaydahunjad. Deplasarea de la hotel pana la destinatie se va face cu microbuzul. Pe traseul de revenire la hotel, o sa oprim si la Basilica Sf Stefan pentru a vizita cel mai mare lacas de cult crestin din oras. La hotel are sa fie o ora de refresh, intre 14.30 – 15.30, apoi ne vom intalni in holul hotelului pt un tur al zonei de Castel. O sa luam metroul pana vis-ŕ-vis de Parlament, apoi o sa ne continuam traseul trecand pe la urmatoarele obiective : Biserica Sf Ana, Biserica Evanghelica, Bastionul Pescarilor, Piata Sf Treime, Catedrala Matei Corvin, Presedentie, Palatul Regal. Coboram apoi cu funicularul pana la Podul cu Lanturi, il traversam si intram in Piata Vigado. Acolo se incheie turul, apreciez ca ora 19.30. Cine doreste sa ramana la cumparaturi pe artera comerciala Vaci Utca, poate sa o faca, cei care doresc sa se intoarca la hotel o pot face impreuna cu mine.
Ziua 2. Micul dejun ora 7.15. Ora 8.00 check out si plecare spre Praga. Pe autostrada, cu 40 km inainte de destinatie, oprim pentru pranz. In jur de 14.00 o sa ajungem la hotel. Refresh rapid si plecam intr-o or aspre Orasul Vechi. Vizitam obiectivele cuprinse intre Podul Carol si Muzeul National, respectiv : Turnul gotic de pod, Turnul cu ceas astronomic, Biserica Sf Nicolae. De acolo intram in cartierul evreiesc Iosevof, trecem in revista cele 6 sinagogi ramase in picioare, cimitirul cu sala de festivitati, in traseu Rudolfinum – opera pragheza. Ne intoarcem pe la Casa lui Kafka in Piata Veche, apoi Monumentul lui Jan Hus, Catedrala Tyn, Sala obsteasca, Turnul Pulberariei, Turnul Jindrisska, Muzeul National. Acela va fi punctul terminus, ne intoarcem la hotel.
Ziua 3. Micul dejun ora 8.30. La 9.15 plecam din holul hotelului, cu microbuzul spre Castel si Catedrala Vitus. Pana la ora 13.00 o sa vizitam acea zona, apoi coboram pe strada comerciala Nurodva si o vom strabate pana la Podul Carol. In drum vizitam cealalta Biserica Sf Nicolae, iar la intoarcere, trecem pe langa Poarta lui Matei, Palatul  Schwarzenberg si Biserica militara J.Nepomuck. Reluam traseul cu microbuzul spre perla verde a Pragai, Vysehrad. O sa ne petrecem acolo dupa amiaza, o plimbare si o relaxare binevenite. Spre seara ne intoarcem la hotel.
Ziua 4. Micul dejun ora 8.30. Check out 9.45. Plecare spre Bratislava. Drumul dureaza cca 4 ore, la 14.00 suntem la hotel pt check in. Dupa o ora plecam spre Centrul vechi pt a face traseul regal, incepand de la Catedrala Martin, Primarie, Palatul Arhiepiscopal, Piata Franciscana, Biserica Franciscana, Poarta Sf Mihail. Traseul va parcutge si vestitele statui de bronz, Cumil, Paparazzo, Soldatul napoleonian, Schoene Naci, Cutia Postala nr.1. O sa servim masa la Pressburg un foarte frumos local din centrul Bratislavei. Seara ne vom intoarce la hotel.
Ziua 5. Micul dejun ora 8.30. La 9.30 plecam spre Viena. Primul obiectiv : Palatul Schoenbrunn. Apoi plecam spre zona centrala unde urmeaza sa vizitam, de data asta mai mult in fuga Catedrala Sf Stefan, Palatul Hofburg, Muzeele de arta si national.Spre seara ne intoarcem spre Bratislava
Ziua 6. dupa micul dejun check out si plecarea spre tara. In cca 13 ore o sa fim in Sibiu.

Programul este destul de intens, am sa incerc sa va arat cat mai multe obiective din cele 4 capitale, dintre care 3 foste de imperiu. Evident ca o sa fie si momente de relaxare, nu o sa ne refuzam o bere in centrul Pragai, sau o cafea pe una dintre terasele de la langa Stephan Dom. Un strudel imperial cu mere in sos de vanilie la Schoenbrunn si o cafea la Julius Meinl, cea mai veche alimentara – cafenea. Serile o sa le petrecem impreuna, la o bere sau un suc. Nu foarte tarziu insa pt ca a doua zi avem....program.

Pe masura ce ne vom apropia de aceasta excursie am sa mai adaug lucruri noi despre vreme, precizari suplimentare despre grupaj si detalii suplimentare despre program.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 10:31 »
Una dintre destinatii va fi Viena si alaturi de Stephan Dom, Schoenbrunn reprezinta simbolul Vienei. Acum 2 ani, tot cu Singles Camp:


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 15:01 »
Cateva imagini, cu explicatii cu un oras mai putin cunoscut romanilor: Bratislava.

Catedrala Sf Martin - cel mai important obiectiv turistic:



Piata Primariei si Primaria



Biserica Franciscana



Biserica Iezuita



Biserica Ursulinelor


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 15:08 »
Bratislava este cunoscuta si pentru ineditele sale sculpturi in bronz:

Cumil



Paparazzi



Gardianul



Schoene Naci



Soldatul napoleonian




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 15:16 »
Sa intram pe sub Turn - Poarta Sf Mihail:



...si urmarim in sens invers, spre Catedrala Sf Martin, traseul de incoronare al regilor. Iata unul dintre cele 176 semne:



Palatul arhiepiscopal, acum sediul primarului orasului Bratislava:



Palatul Mirbach:






 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 15:22 »
Si acum Castelul, simbolul orasului Bratislava:










Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 31 Martie 2012, 15:25 »
Cea mai ingusta casa din Europa:



Sculptura care a dat numele Casei Bunului Pastor, azi muzeu de orologii:




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Capitale europene: Praga, Viena, Bratislava, Budapesta 30 aprile – 5 mai 2012
« Răspuns #14 : Duminică, 01 Aprilie 2012, 08:03 »
Obiectivul nostru principal este insa Praga. Am sa incep sa postez cateva fotografii, astfel incat, pana la plecare sa va familiarizati cu obiectivele turistice pe care o sa le vedem.
Incep cu Cartierul Evreiesc, Josevof. S-au pastrat acolo 6 sinagogi si minuscul cimitir evreiesc, acolo unde au fost ingropati mii de evrei.

Primaria veche evreiasca



Sinagoga Klausen



Sinagoga Maisel



Sinagoga Pinkas



Sinagoga Spaniola



Sinagoga Veche - Noua



Casa de ceremonii a Cimitirului Evreiesc