Autor Subiect: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012  (Citit de 70222 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #15 : Duminică, 01 Aprilie 2012, 18:57 »
Pai dupa Creasta Cocosului, Fagaras - Paltinu - Capra, Ceahlau si Cheile Nerei eu zic ca da. Nu speria lumea Plusar, este un traseu pe care il faceam noaptea la felinar....Evident ca este nevoie de echipament si de un pic de conditie fizica, dar nu este un traseu nici pe departe de nivelul Ceahlaului sau Fagarasilor.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #16 : Luni, 02 Aprilie 2012, 14:39 »
Promiteam ca revin cu detalii despre aceasta excursie. Azi va scriu despre program si despre echipamentul necesar, urmand ca dupa definitivarea listei sa va comunic locatiile in care o sa stam.
Am sa incep cu echipamentul necesar.
Aici o paranteza. Stiu ca unii zambesc citind cum la fiecare excursie sau actiune postez lista cu necesarul, stiu ca li se pare exagerat de detaliata si prea povatuitoare, dar prefer ca cei care merg undeva cu mine, mai bine  sa fie  arhi- informati, decat sa ma trezesc ca nu au stiut de ceva, ca si-au uitat din lucrurile necesare acasa sau chiar sa-mi reproseze ca in calitate de organizator nu i-am informat despre ce au nevoie. Modelul pe care-l folosesc este cel german, exagerat poate de tipicar, dar care se dovedeste a fi totusi a fi cel mai bun. Am calatorit mult cu ei, am organizat multe actiuni pentru nemti si stiu ca asteapta si pretind sa li se transmita tot, cat mai detaliat si mai precis: program pe ore, lungime traseu, opriri, vizite, meniu, si cel mai mult si mai important vor sa li se transmita, CE SA AIBA CU EI. Turistii nemti sunt pe locul 1 in Europa ca numar si sume colectate, calatoresc peste tot si ii intalnesti din Zakinthos pana in Scotia si din Tenerife pana la Moscova. Circula mult, vor sa vada, sunt interesati si foarte important sunt extrem de educati in ceea ce priveste partea de alegere, de cerere si de apreciere a serviciilor turistice. Sunt unii care-i considera robotizati si mai putini dispusi sa stea sa judece ceva care iese din sfera lor. Ca asteapta mura in gura. II judeca asa cei pt care Germania inseamna doar Audi, Daimler, BMW sau aspirinele Bayer. Se inseala insa foarte mult si greseala asta ne face pe noi, romanii sa fim acolo unde suntem. Incercam si credem ca putem face orice, dar se vede treaba ca nu reusim si asta se vede lesne. Nu intelegem ca nu trebuie sa ne batem capul cu orice, ca trebuie sa ne vedem doar de felia noastra si la ea si doar la ea sa fim foarte concentrati. Acolo sa fim foarte buni si va iesi ceva bun si din mintea si din mainile noastre. Atunci vom performa si noi romanii. Neamtul lucreaza eficient, respecta ce i se spune si nu comenteaza nimic pt ca el considera ordinul sau informatia verificata si responsabila. Pt ce sa-si bata capul la ce i-a spus seful? Kapo a dat un ordin, este responsabil de el daca este gresit sau aiurea. El ca executant nu are nici o responsabilitate in cazul in care greseala vine de la ordinul primit de la kapo. Si asa cum este la servici, asa este si in timpul liber. Daca pleaca in concediu si revin de unde am plecat, nu sta sa caute, sa analizeze, sa dezbata, sa cumpaneasca. Nu. Merge la o agentie de la care cere tot. Noteaza, sau primeste Email si acolo gaseste tot ce-i trebuie pt vacanta.  Deformatie de gena, de rutina sau supracierea pe care o dau acestui popor, ma determina la un comportament asemanator. Asa ca la fiecare actiune o sa vedeti repetata, completata si modificata functie de specific si particularitati, lista cu necesar. Pt Cozia:

- gheata cu talpa cu amprenta adanca, in cel mai rau caz tip trekking. Foarte important sa fie pe glezna si sa o tina strans.
- un pantof tip sport usor, potrivit pentru cand ajungem sus
- traning si pantalon sport de schimb. Sa fie lejer, nu gen blug, trebuie sa aveti pasul cat mai liber
- tricouri de schimb. O urcare inseamna 2-3 tricouri ude, este bine sa le schimbati
- caciulita, clop sau sapca
- rucsac in care sa aveti: pelerina de ploaie, tricou de schimb si un pluover mai gros. Sa-l aveti uscat in momentele de oprire, pt a a-l putea imbraca.
- ideal ar fi sa aveti si o lanterna cu voi
- costum de baie pt Calimanesti, slapi
- aparat foto cu acumulatori incarcati si card suficient de memorie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #17 : Luni, 02 Aprilie 2012, 15:00 »
Am discutat in dimineata aceasta cu Pavel, directorul parcului national si cel care ne va insoti. Dupa cum v-am spus mi-a fost coleg de clasa si a promis ca ne va conduce in cele 3 zile. Stie o groaza de povesti si de legende de acolo, cunoaste locurile ca in palma si este extrem de pasionat de ceea ce face si mai ales de zona in care s-a nascut si pe care acum o protejeaza.
Iata programul pe care l-am facut impreuna cu el, usor modificat fata de cel initial.

Vineri la ora 9.00 trebuie sa fim la Calimanesti. Ne cazam acolo, ne pregatim de munte si maxim la 10.00 plecam spre o zona din parc care nu este deschisa turistilor decat in situatii speciale: Grota Zmeilor. Pavel ne-a promis ceva extrem de spectaculos, avem 3 ore de mers pe creasta, o sa admiram peisaje extraordinare, de sus se vede practic tot defileul Oltului. O sa vizitam si pestera, se pare cu efecte de energizare foarte puternice. M-a rugat sa nu spun mai multe sa fie pt voi toti o surpriza. Pe drum va va spune legendele locurilor.
La 17.00 o sa ne intoarcem la hotel, unde facem o baie termala si apoi avem cina. Ne asteapta o sambata plina de...munte.

Sambata de dimineata pornim spre Cozia. Probabil ca pt bagaje o sa facem o mica cheta si o sa luam de acolo un 4x4 sa urce toate bagajele sus la Cabana Cozia. Exista un drum mai accidentat pana sus pe munte. Daca avem din prima zi pe cineva care simte ca nu face fata, dar asta doar in caz special, o sa-l urcam cu acea masina. Luam cu noi doar strictul necesar pt drum, mancare, apa, schimb pt drum, pelerina.
Traseul trece prin Gradina Zanelor, acolo unde infloresc superbele lalele salbatice. Nu este cel mai usor drum. Avem 6 ore de urcare, cu pauzele aferente, cca 8 ore. Dar peisajele fac tot efortul. Pana atunci mai un pic de sala, mai un pic de exercitii, clar ca nu se pate sari chiar anchilozat de la birou, direct pe munte.
O sa innoptam la Cabana Cozia, maine vorbesc si acolo, astept sa vad doar cati suntem. Evident ca fiind o cabana de munte nu are conditiile unei locatii obisnuite. O sa fim mai multi in camera, nu avem TV, dar cred ca cine stie ce este muntele nici nu asteapta astfel de confort acolo sus. Mancam, si daca avem noroc de acela....asa cum il meritam, putem avea o seara extrordinara sub stele...

Duminica se coboara, dar drumul are sa treaca prin alta zona astfel incat sa putem vedea si alte locuri din parcul Cozia.

Pavel are sa adapteze traseul functie de evaluarea pe care o sa o faca grupului, asta vineri. De aceea mi-a propus sa inversam zilele de program.

Sunt convins ca o sa fie o superexcursie pt toti. Prezenta lui Pavel cu noi are sa fie un lucru excelent.
Eu, am atatea amintiri placute de acolo, din Cozia, incat abia astept sa revad de aproape muntele. Au trecut 33 ani de cand l-am vazut ultima oara....

Caroline

  • Vizitator
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #18 : Luni, 02 Aprilie 2012, 15:13 »
Gigi, tu ma sperii mai ceva ca Plusar... E un bun pretext sa ma las de fumat si sa ma apuc de sport, de saptamana viitoare (ca tot intru in vacanta). Daca tu poti, dupa 33 de ani, sper ca o sa pot si eu, dupa 15 ;D \
Problem: Eu nu suport ghetele de munte si nici alea de zici tu, am avut o pereche destul de profi de la Bontimes si le-am dat de pomana, ca nu "simteam" nicicum terenul sub ele si alunecau groaznic. Am ghete gen armata (cum au soldatii, numai ca de dama), se pune?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #19 : Luni, 02 Aprilie 2012, 15:19 »
Acelea sunt cele mai bune. In afara bineinteles de cele profesioniste.
Nu te speria Cornelia, asa cum iti spuneam, noi urcam cu lanternele si cu lampasele, din gara pana la Stanisoara si apoi pana sus. Este un pic mai greu, nu mergi pe teren drept, dar nici nu "te rupi". Luat usor, avem timp, nu fortam deloc, toata lumea are sa ajunga fara probleme.
Ma duc jos sa mai fac un pic de bicicleta sa fiu in forma... :dance:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #20 : Luni, 02 Aprilie 2012, 16:12 »
Situatia pe care o am in acest moment este urmatoarea:

1.Adela M
2.Otilia B
3.Sorin S
4.Dana C
5.Aura P
6.Cristina T
7.Ion Mihalache

--------------
Confirmat, inca neachitat:
8.Caroline - Sibiu
9.Annalys - Bucuresti
10.Elena D - Oltenita


Radu M
Balanta
Celia B
Mihaela M
Codruta C
Simona B
Andreea R
Mircea B
Angela B
Catalina P
Anca A
Octavian B


Caroline

  • Vizitator
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #21 : Luni, 02 Aprilie 2012, 16:37 »
Gigi, pe mine poti sa ma pui ca achitat, am pus deja banii deoparte, cu post-it SC-mai, e doar chestiune de programare la dentist saptamana viitoare ca sa ajunga la Samiza.  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #22 : Luni, 02 Aprilie 2012, 16:53 »
Ce importante sunt pe lumea asta post-it-urile...Ce ne-am face fara ele?
Azi primesc de la Samiza lista la zi si atunci modific, trecandu-te la "achitat".

Offline DanaC

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #23 : Luni, 02 Aprilie 2012, 19:30 »
Am reusit si eu sa achit azi, Gigi. Sper sa facem si un grup din Bucuresti catre Calimanesti.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #24 : Luni, 02 Aprilie 2012, 19:41 »
Ooooh, avem si cercetatori printre noi! Se va lasa deci si cu lucrari postexpeditie?  :thumbup:

Offline DanaC

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #25 : Luni, 02 Aprilie 2012, 19:57 »
Cum altfel? ca doar eu am propus Cozia. Ma gandeam ce-i drept ca slabesc vreo 20 de kg pana in mai fiindca stiam ca traseul nu e chiar usurel. Cum sunt in intarziere cu viata in general, in afara de sala si slabiri mai trebuie sa ma pun la punct si cu botanica. Poate ma intreaba Pavel una/alta .. Oricum ..abia astept. Dorm si cu catelul la o adica.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #26 : Luni, 02 Aprilie 2012, 20:35 »
Azi cand l-am sunat mi-a impuiat capul. I-am zis sa o ia mai usor ca sunt batran si nu tin minte. Trebuie sa notez. El de cand eram in liceu era inebunit dupa natura si a facut pana la urma silvicultura. N-am mai stiut nimic de el o vreme dar apoi la banchetul de acum 10 sau 20 de ani nu mai stiu (parca v-am spus ca sunt batran, nu-i asa?) - a venit si ne-a tinut o lectie deschisa despre flora enedemica de la Cozia.

Da stiu ca tu ai propus excursia asta, cand eram la Hajdu. Zona este superba si merita vazuta.

Annalys

  • Vizitator
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #27 : Luni, 02 Aprilie 2012, 21:44 »
Buna Gigi,

plata o sa o efectuez maine.
Nu stiu sigur daca Samiza a trimis mail pentru aceasta excursie. Pentru Rasnov am primit mail, dar pentru Cozia nu.

Se poate un avans si la inceputul lunii Mai restul?

Multu.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #28 : Marți, 03 Aprilie 2012, 08:38 »
Annalys, i-am transmis ieri Samizei toate cele 4 actiuni la care te-ai inscris. Stiu ca a avut o zi foarte-foarte grea. A ajuns doar seara tarziu din agentie si acasa avem conventia sa nu discutam de probleme ce tin de activitatile astea. Am sa discut cu ea - este deja parte tehnica si agentia se ocupa de asta. Poti sa o suni si tu, a plecat deja la agentie. Tf ei este afisat la contact pe site.

Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #29 : Marți, 03 Aprilie 2012, 17:35 »
Vaai, dar eu nu am vrut sa sperii pe nimeni  :blush:

Citez: "Evident ca fiind o cabana de munte nu are conditiile unei locatii obisnuite." Acum sper ca avand atatea "pile" in zona sa vi se dea si cheile de la grupul sanitar de la sala de mese ... daca nu, groapa care tine loc de buda pt muritorii de rand va fi un cosmar pt doamnele din cadrul grupului  !
oricum evitati consumul de lichide in exces inainte de culcare , ma repet , nu vreau sa sperii pe nimeni  :coolsmiley: