Autor Subiect: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012  (Citit de 15340 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #15 : Miercuri, 09 Mai 2012, 19:04 »
Gabi ma bucur ca ne revedem. :)

pentru San Marino ne trebuie cumva pasaportul ?

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #16 : Miercuri, 09 Mai 2012, 21:01 »
si eu, si eu  *|*

din cate stiu nu este necesar pasaportul, este de ajuns cartea de identitate
eu oricum am la mine de obicei si pasaportul; pentru orice eventualitate
acum stau si ma gandesc ce carduri de memorie pentru aparatul foto sa iau la mine pentru ca vom vedea foarte multe locuri si parca prevad ca nu imi vor ajunge   :slap:, de fapt niciodata nu-mi ajung   :magic:

Offline briana

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #17 : Duminică, 13 Mai 2012, 12:46 »
  Buna Gigi

  Nu am trecut demult pe-aici si, inca odata, imi cer scuze pentru ca v-am pus in incurcatura. Sper si eu sa se ocupe cele doua locuri dar ma bucur ca, oricum, plecam...Si noi am inceput deja sa ne pregatim incet-incet. S-aveti timp bun in Spania si distractie placuta va doresc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #18 : Joi, 17 Mai 2012, 09:47 »
Programul final de vizitare: (va rog sa-l aveti listat cu voi)

Ziua 1 Se pleaca din Sibiu la ora 2.00, astfel incat cei 715 km care ne despart de capitala Slovaciei sa fie strabatuti pana la ora 15.00. Doua ore vor fi folosite pt refresh, urmeaza apoi sa facem o plimbare in zona Orasului Vechi si sa luam cina acolo.

Ziua 2 Dupa micul dejun, la ora 9.00 o sa pornim spre Innsbruck. Avem de parcurs 555 km, cu oprirea pe care o sa o facem la Wattens pentru vizitarea Galeriilor si Muzeului Swarovski, o sa fim pe drum pana la ora 18.00. Seara o sa ne putem bucura de atmosfera de oras olimpic a acestui minunat oras tirolez.

Ziua 3 Intalnirea pt imbarcarea in microbuz va fi la ora 9.00, pana atunci se va servi micul dejun si se va face check out-ul. Directa este spre Verona, sunt in jur de 325 de km, cu deviatia pe care o sa o facem pt a vedea Lago di Garda, unul dintre cele mai populare zone de agrement din Italia de Nord. O sa luam pranzul intr-una dintre statiunile de acolo, urmand ca la ora 17.00 sa ajungem la Verona. Seara o plimbare pe Via Mazzini si Piata dei Segnori, cu vizitarea celor cateva obiective din acea zona, printre care mai importante: Arena si Casa Julietei.

Ziua 4 Plecam spre Rimini, dar in drum avem San Marino Asa ca o sa vizitam obiectivele si cateva din lucrurile mai deosebite de acolo: gărzile în uniforme medievale, cele 3 turnuri de pe cele 3 vârfuri ale lui Monte Titano, La Rocca (sau Guaita), cel mai vechi turn, Palazzo Publico. Ne continuam apoi drumul dintre Verona si Rimini (in jur de 350 de km), posibil sa ne mai ramana si un pic de timp de plaja si baie

Ziua 5 Plecam la 8.00. Rimini - Napoli. 490 km.In cca 5 ore si jumatate ajungem la destinatie. Check in la 14.00. Refresh si plecam spre Insula Capri. Un site foarte bun pt a vedea cum se ajunge pe Insula Capri: http://www.capri.net/en/getting-here
Dupaamiaza – pana seara o sa fie dedicata doar acestei insule.

Ziua 6 Dupa micul dejun o sa plecam sa vizitam rapid orasul Napoli. Apoi plecam spre Roma. Pe traseu avem mai multe opriri:
Napoli – Cassino 03043 (vizitam Abbazia Monte Cassino) 103 km (autostrada)
Cassino – Grotte di Pastena 116 km (autostrada) – iesire de pe autostrada pe la Isoletta
Grotte di Pastena – Roma 123 km
Total km = 345 km
Seara ajungem la Roma si ne cazam.

Ziua 7 Zi de vizita Roma

Ziua 8 Zi de vizita Roma

Ziua 9 Dupa micul dejun plecam spre Udine. Parcurgem 650 de km pana acolo, deci in jur de 9 ore, incluzand pauzele. In jur de 18.00 o sa ajungem la hotel, urmand sa plecam in centrul orasului pt vizitare si cina.

Ziua 10 Udine – Klagenfurt – Budapesta (680 km) acesta este traseul pe care o sa-l urmam in penultima noastra zi. Spre seara ajungem la Budapesta.

Ziua 11 Dupa micul dejun, o sa mergem pana la Biserica Sf Stefan, apoi pana pe Insula Margareta si sus pe Citadella.  Dupa plimbare o sa plecam spre Sibiu, urmand sa ajungem acolo in jur de 23.00.


Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #19 : Vineri, 01 Iunie 2012, 21:32 »
Bagajul e aproape gata, aparatul de fotografiat pregatit , verificat  si reverificat de "n" ori daca sunt toate ( ziua de dinaintea plecarii in care fac pregatirile este ca un adevarat ritual, tot mai dau cate o raita prin casa si ma gandesc ce mi-ar mai trebui sa am la mine si apoi ma uit la volumul bagajelor si ma gandesc ca sunt prea multe si mai scot din ele, apoi iar reiau turul prin casa si mai gasesc ceva ce mi-ar trebui la mine si uite asa tine cateva ore bune pana reusesc sa dau gata bagajele  oO).
Abia astept sa mai treaca si seara asta ca sa vina maine sa pornim la drum catre Italia care mie una imi place atat de mult!  :)
 

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #20 : Vineri, 01 Iunie 2012, 21:37 »
drum bun si petrecere frumoasa

Mari_a

  • Vizitator
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #21 : Sâmbătă, 02 Iunie 2012, 14:20 »
Drum bun si vacanta placuta!
aparatul de fotografiat pregatit , verificat  si reverificat de "n" ori daca sunt toate
Sa faci multe poze si sa ni le arati si noua, sa vedem pe unde te-ai preumblat...  :) 
(Imi amintesc ca asta-vara ma uitam pe pozele tale din Adriatica si-mi spuneam: tre' sa ajung si eu p-acolo!  :D )

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #22 : Joi, 14 Iunie 2012, 12:36 »
Am ajuns acasa dupa 5000 km, 11 zile de calatorie si o multime de locuri vizitate. Am inceput cu Bratislava, apoi Innsbruck, am luat calea Veronei iar pt cateva ore ne-am oprit pe malul lacului Garda in Lazise. In drum spre plaja Rimini-ului ne-am bucurat de privelistea minunata a Monte Titano din San Marino, am strabatut strazile Pompeiului, ne-am mirat de contrastele Napoli-ului, ne-am plimbat pe fermecatoarele alei din Insula Capri, am vizitat in lung si lat Cetatea Eterna, cu ale ei sapte coline. Am avut revelatia unui oras necunoscut (din pacate) turistilor, Udine si am facut un ultim popas la Budapesta. Am strabatut Ungaria, Slovacia, Austria, Italia si San Marino.
Nu stiu cu ce ar trebui sa incep. Poate cu ce mi-a placut cel mai mult. Sau cu ce mai impresionat. Nu stiu, asa ca incep cu Insula Capri.

Am ajuns acolo spre dupaamiaza, dupa un drum de 400 km de la Rimini. Citisem despre ce inseamna Capri, vazusem o multime de fotografii si montaje, dar nimic nu poate descrie farmecul acelei insule. Doar cand pasesti pe cheilul portului realizezi cu adevarat atmosfera de loc binecuvantat. Mii de turisti din toata lumea sosesc aici zilnic sa viziteze poate cea mai romantica si mai cunoscuta insula "aristocratica". Hoteluri de lux, magazine cu marfuri de firma, parcuri, portocali, vile umbrite de palmieri imensi, piscine pitite in spatele gardurilor inalte cu care bogatii lumii isi protejeaza intimitatea. Iahturi, ambarcatiuni de lux, o apa de un azuriu aproape ireal. Alei serpuitoare pana jos pe plaje. Stancile Faraglioni...O basilica.

San Marino sau tara muntenilor viteji. Este incredibil ceea ce au putut face o mana de oameni, cu mijloacele de acum cateva sute de ani. Doar pt a-si proteja libertatea si pt a-si pastra statutul de oameni neinvinsi. Turnuri cocotate pe stanci, curti de cetate cu ziduri de aparare unde doar pasarile cerurilor puteau ajunge. Cand am pasit inauntru am avut impresia derularii unei povesti, totul este parca rupt dintr-un film cu decoruri pictate. Si o multime de magazine, de restaurante, muzee. Am urcat la primul turn, apoi la al doilea, la Cesta. Pe cel de-al treilea l-am vazut de undeva din zare, nu este deschis vizitatorilor.

Napoli. Un oras al contrastelor. Un loc in care efectiv este o performanta sa iesi cu masina nelovita. Nu exista reguli de circulatie. Fiecare isi face loc cum poate si pe unde poate. Multi dintre cei care isi exprima parerea despre oras il catalogheaza ca murdar, zgomotos, nesigur. Eu personal il consider un oras viu. Un loc in care lumea vorbeste de cand se trezeste pana noaptea tarziu. Priveam de pe geamul hotelului la balcoanele pline de oameni care-si vorbeau. De la etajul 1 la 3 si de laq 2 la 4. Pe strazi este o forfota de nedescris si chiar daca seara era intradevar plin de gunoaie, dimineata era curat. Strazi inguste cu rufe spalate cu lesie sau sapun ieftin, galeti legate si coborate cu franghia pana jos pt cumparaturi. Este o alta lume, pe care ca sa o intelegi trebuie sa fi atent la ce este in jur si sa nu judeci imediat ceea ce vezi. Fiecare lucru, obicei, manifestara napolitana, are o explicatie si o motivatie. Totul este in viteza, chiar si turul orasului, cu Mauritzio a fost in ton...Mi-a placut si m-a fascinat grozav de mult orasul asta.

Pt a intelege istoria trebuie sa vezi Roma. Cu partea ei antica si apoi cea medievala. Locuri cu adevarat unice. Colloseum, Fontana di Trevi, Piata Spania.

Vaticanul tara in tara, 0,5 km patrati pe care se inghesuie zilnic cei 800 de locxuitori temporari si inca 13.000 de turisti. Ce au adunat acolo papii este fantastic. Dar ca sa vezi si sa te bucuri de tot ce este expus ar trebui adusi austriecii de la Schoenbrunn sau spaniolii de la Alhambra. Sa-i invete sa faca turism. O mare de oameni care curge de la Basilica pana in Capela Sixtina. Nu ai decat foarte putine momente sa te opresti sa admiri ceva si sa te bucuri de ceea ce vezi. Imediat un nou val vine peste tine si te duce cativa zeci de metrii mai incolo. Vaticanul a devenit deja un loc prea comercial si foarte prost adminstrat din punct de vedere turistic. Merita vizitat in extrasezon, atunci cand valurile de indieni, asiatici si americani se mai linistesc. Altfel totul este doar un drum de la intrare pana la iesire, in mijlocul unui torent uman.

Lazise. O cetate turistica. Ziduri vechi, turnuri, o bisericuta pe malul lacului. Stradute inguste si racoroase, cu balcoane pline cu flori. Lume relaxata si linistita. Garda, cu apa sa limpede si albastra.

Innsbruck. Serios, elegant, cu cladiri pictate si zugravite pastelat. Curat, aranjat, o armonie perfecta. Un castel cocotat pe un deal si inconjurat de un peisaj de vis. O trambulina uriasa de sarituri cu schiurile, perfect centrata pe directia arcului de triumf. Totul facut nemteste sau mai bine zis tirolez.

Udine - marea surpriza. Un oras inca mai dainuie italiana veche. Unde centrul arata ca o piata din orasele din America de sud. Sunete de orga dintr-o basilica, logii imense, mauri din bronz care bat intr-un clopot orele. O ploaie, o furtuna cu gheata.

Rimini - o plaja imensa lunga si lata - intesata de sezlonguri si umbrele. Hoteluri mai mari si mici. O statiune care in sezon aduna cred zeci de mii de turisti. Acum eram putini pe plaja si mai putini in apa, desi era perfecta pt balaceala.

Bratislava - ramane pt mine acelasi oras boutique, cu cladirile sale vechi, cu statuile din bronz, cu bisericile capucina, iezuita, franciscana, ursulina si cea mai importanta, Catedrala Sf Martin - locul de incoronare a multor regi si regine maghiare.

Budapesta - era cufundata in frig si vreme mohorata. Am vizitat-o mai mult in fuga.

Asa am scris si eu. Maine sunt la Turda pt excursia de pe Chelie Turzii. Am sa revin saptamanile urmatoare cu fotografii si detalii.

Offline bi_anca

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 110
  • visele se pot implini...
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #23 : Joi, 14 Iunie 2012, 12:54 »
Ce bine ca te-ai intors :yeah:

Tare pustiu pe aici daca tu lipsesti.

Te asteptam sa revii de la Turda ca sa ne organizam cu Retezatul.

De abia astept amanunte din cele 2 excursii.

pe curand


Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #24 : Joi, 14 Iunie 2012, 19:50 »
Am ajuns si eu acasa azi dimineata, dupa zile de colindat de-a lungul Italiei. Zile incredibil de frumoase. Incet, incet incerc sa reintru in ritmul obisnuit. Am inceput sa descarc pozele si sa fac un pic ordine in ele deoarece sunt foarte multe si locurile vizitate se intrec care dintre ele sa ne fi impresionat mai mult. Sper ca maine sa reusesc sa va arat si cateva din locurile pe unde am trecut in drumul nostru.  :)

luciamanta

  • Vizitator
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #25 : Joi, 14 Iunie 2012, 19:53 »
Bine ai revenit Gigi, bun venit Gabi, bun venit tuturor excursionistilor!  :)

luciamanta

  • Vizitator
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #26 : Joi, 14 Iunie 2012, 20:07 »
Sper ca maine sa reusesc sa va arat si cateva din locurile pe unde am trecut in drumul nostru.  :)
Asteptam cu mult interes poze din calatorie! :dance:

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #27 : Vineri, 15 Iunie 2012, 17:23 »
Incep sa va arat cate ceva de pe unde ne-am plimbat in excursia noastra.  :)
Prima oprire pe traseul nostru a fost Bratislava ( capitala Slovaciei) , un oras micut , curat, plin de farmec si totodata cumva familiar. Ne-am plimbat pe stradutele lui admirand arhitectura, vestitele statui de bronz ( dintre care eu am ales soldatul ce invita  turistii sa ia loc pe bancuta de care se sprijina  :applause:), apoi am urmat calea regala marcata prin insemne pe pavajul stadutelor si ne-am bucurat de atmosfera calma si placuta a orasului.

 

Podul cu centru UFO este una dintre constructiie moderne ale orasului ( oraul este o impletire de vechi si nou) si se vede in fotografie intro lumina blanda a rasaritului  :coolsmiley: si este poarta de intrare in oras.



A doua zi am plecat catre Innsbruck  facand o oprire si la magazinul deja celebrelor cristale Swarovski unde ne-am clatit ochii cu frumuseti perfect slefuite.  Ce mi-a atras atentia a fost toaleta din cadrul magazinului care este deosebita ca arhitectura si ca carei oglinda avea superbe cristale Swarovski ( mai bine spus acolo totul este impodobit cu cristale de diverse dimensiuni si culori).  oO
Cat despre bijuterii va las sa va imaginati cam ce minunatii erau pe acolo si la ce preturi.  :whistle:



Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #28 : Vineri, 15 Iunie 2012, 17:27 »
Pe drum spre Innsbruck am avut parte de priveliste extraordinare ale muntilor Alpi care dominau relieful si care in acea perioada ne-au oferit privelisti deosebite datorita norilor care ii inconjurau.  :thumbup:

   

Innsbruck este travesrat de raul Inn ( usor de retinut pentru ca se regaseste in denumirea orasului)  si este un oras austriac (capitala provinciei Tirol) unul din orasele austriece care m-a incantat nespus chiar daca vremea nu a fost tocmai molcoma.

 
vedere castelul Ambras


straduta in Innsbruck

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Farmecul Italiei de sud, circuit 3 – 13 iunie 2012
« Răspuns #29 : Vineri, 15 Iunie 2012, 17:33 »
In ziua urmatoare am trecut in Italia ( savuroasa Italie cu specificul ei meridional ) si prima oprire a fost la Lago di Garda ( cel mai mare din Italia) in statiunea Lazise care mie mi-a placut in mod deosebit. O statiune linistita si plina de acel farmec meridional.  :yeah:

   

   

Seara ne-am oprit la Verona, orasul cunoscut pentru povestea de dragoste dintre Romeo si Julieta dar care pe langa cunoscuta casa a Julietei, Arena, Domul, piata Erbe are si multe alte obiective turitice pe care le-am descoperit cu surprindere in acesta a doua vizita a mea in acest oras si ma refer la castelul San Pietro si basilica Sf Giorgio si traseul facut pe malul raului Adige.



  
balconul Julietei ( sa fie oare adevarata povestea celor 2 indragostiti?)

 
imagine a castelului San Pietro
 

Verona vazuta de sus