Autor Subiect: Adriatica (circuit si plaja) – Slovenia – Croatia – Italia 16 – 26 august 2012  (Citit de 23937 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Adriatica (circuit si plaja) – Slovenia – Croatia – Italia  16 – 26 august

Tarif:     580 Euro/ persoana - cazare in camera DBL
Plecare: 16 august 2012 (noaptea de 15 spre 16 august)
Sosire:   26 august 2012
Cazare: 10 nopti din care:
     • una la Plitvice (16/17 august)
     • trei la Venezia (17/20 august)
     • patru in Croatia (20/24 august)
     • una la Ljubljana (24/25 august)
     • una la Balaton (25/26 august)
Servicii incluse:
     • cazare 10 nopti la hoteluri de 3*, mic dejun inclus
     • transport cu microbus 8 locuri, cu plecare si sosire in Sibiu
Program
Ziua 0/1 16.08 
Plecare din Sibiu miercuri 15.08 ora 22.00. Avem 1000 km de facut, adica cca 13 ore de mers cu microbuzul. Cu pauze la 2 – 3 ore, o sa ajungem in jur de ora 14.00 – 15.00 in Plitvice. Prima oprire Simeria, la OMW, la o cafea apoi ne continuam drumul pana la Arad. La Arad o sa fim in jur de ora 02.30. Drumul are sa continue pe traseul Szeged – Budapesta – Zagreb. La granita croata se va iesi din zona UE, va trebui sa trecem prin vama. Dupa regulile bilaterale este suficient buletinul, dar pentru orice eventualitate este bine ca in aceasta excursie sa aveti si pasaportul.
La Plitvice,  dupa check in si un refresh rapid o sa ne deplasam pana la poarta 1 a parcului, de unde o sa pornim pe circuitul 1, Lacurile Inferioare. O sa ne intoarcem traversand cu o ambarcatiune lacul Kozjak, cel mai mare dintre cele care formeaza salba de 16 acumulari de pe rau. Pentru vizitarea parcului, este indicat sa aveti un echipament mai sport, pantalon, tricou, o sapca si o pereche de adidasi. Un rucsac de mici dimensiuni va va ajuta si aici, dar si pe toata perioada excursiei. Puteti avea cu voi apa, un sandvici, un tricou de schimb, medicamente.  Cina o sa o luam cel mai probabil mai campeneste, cumparam ceva si mancam acolo unde suntem cazati.
Ziua 2 17.08 (vineri)
Este una foarte incarcata. Trezirea la ora 7.30, mic dejun la 8.00, maxim la 9.00 vom pleca spre Parcul National Plitvice. O sa parcam de data aceasta la poarta B, de unde pornim pe un traseu care parcurge Lacurile Superioare. In cele doua vizite prin parc o sa va puteti face o idee destul de clara despre aceasta perla a zonei adriatice, pentru ca strabatem multe din obiectivele pe care le gazduieste. O sa vedem  cel 16 lacuri, 3 cascade formate intr-un relief carstic, paduri minunate. Aici s-a turnat Winetou, unul dintre filmele copilariei celor de peste 45 ani....Mai jos doua link-uri despre locurile pe care urmeaza sa le vedem:
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/en/index.php
http://www.sobe-plitvice.com/odmor_ro.htm#popup
Spuneam ca ziua este foarte incarcata, pentru ca ea nu se termina cu vizitarea parcului. La ora 16.00 va trebui sa plecam spre Mestre, partea continentala a Venetiei. Avem de facut cca 400 km, adica mai bine de 5 ore de mers cu masina. Vom ajunge seara tarziu la hotel, in jur de ora 22.00. Nu ne ramane timp decat de dormit.
Ziua 3 18.08 sambata
O sa o incepem ceva mai tarziu, pentru ca oboseala celor doua zile de drum si program o sa-si spuna cuvantul si este nevoie de un pic mai multa odihna. Vom lua micul dejun in jur de ora 9.00, iar la 10.30 o sa plecam spre Venetia. Se parcheaza in Tronchetto, de acolo se ia trenuletul de viteza doua statii si in 10 minute suntem in Piata Roma. De acolo ne continuam drumul cu vaporetto pana in Piata San Marco, o sa traversam practic tot Canal Grande, pe malul caruia se afla cele mai frumoase cladiri din oras. Biletul de drum cu vaporetto este 6.50 EUR. Prima parte este afectata vizitarii insulei Murano, acolo unde se afla unele din cele mai vestite ateliere de sticla din Europa. Egalate doar de maiestria sticlarilor din Boemia si Carlsbad. Este foarte posibil sa scutim ceva banuti in situatia in care avem norocul sa prindem una dintre promotiile pe care le fac fabricutele de pe insula si care sponsorizeaza traseul dus cu salupa pana pe insula. Altfel un drum regular este 6.50 EUR / sens, deci 13 EUR total. Conditia pe care o pune sponsorul este de a-i vizita atelierul, dar fara obligatia de a cumpara ceva. Dar tentatia este atat de mare incat nu stiu cine nu rezista sa-si ia macar o amintire.
A doua perioada a zilei o vom folosi pentru a vizita zona pana la Podul Rialto, acolo vom lua si un dejun cald, la una dintre terasele de pe malurile lui Canal Grande. Un pranz turistic costa cca 12 EUR. Ratacim apoi pe stradutele intesate cu mazine ale Venetiei, traversand zona, pana inapoi in Piata Roma. Asta se va intampla spre seara, deci va trebui sa va incaltati comod, sa aveti cu voi palarie pt ca poate fi foarte cald si trebuie evitata insolatia, apa, pt ca in Venetia este mult mai scumpa decat intr-un magazin alimentar din Mestre, este bun chiar si un prosop mic si un tricou de schimb.
Seara inapoi la hotel in jur de ora 20.00.
Ziua 4 19.08 (duminica)
Prima zi de plaja. Dupa micul dejun, in jur de ora 10.00, o sa plecam cu microbuzul spre Padova si Verona. O sa vizitam cele doua orase, ma refer la zona centrala a fiecaruia. Padova are celebra Basilica Saint Antonio, una dintre cele mai impresionante din Italia, iar la Verona o sa parcurgem Piata Bra, Arena, Via Mazzini, Casa Julietei, Piata del Segnori. Este un oras incantator plin de viata. La pranz o sa luam o masa in fuga, cel mai probabil la Padova. Spre seara o sa ne si intoarcem in Mestre, la hotel, iar dupa un refresh iesim in oras sa mancam ceva.
Ziua 5 20.08 (luni)
Mic dejun la 8.30, check out la 10.00 si apoi plecam spre Croatia. Urmeaza ca dupa cca 300 de km sa ajungem la destinatie. Urmeaza 4 zile de plaja si soare !
Zilele 6, 7 si 8 21.08 -  24.08 (marti, miercuri, joi, cu plecare vineri)
Plaja!!!!! Vom inchiria o ambarcatiune, pt un tur al coastei adriatice din zona croata, o sa facem baie in golfurile minunatelor insule de acolo. Dupaamiezele mai vzitam cate ceva in zona, dar in principiu programul este liber, la latitudinea fiecaruia.
Ziua 9 24.08 (vineri)
Dupa micul dejun, o baie de la revedere pentru Marea Adriatica. La 12.00 avem check out –ul de la hotel si ne indreptam spre Postojna. E bine ca la plecare sa fiti deja imbracati mai gros, in pestera este destul de rece. La indemana un pluover sau o canadiana. Nu se poate intra doar in tricou si in panatalon scurt! Vizitam aceasta extraordinara pestera, cea mai lunga din Europa dintre cele formate carstic. Totul va dura cca 3 ore. Drumul de la Optaja la Postojna, continuat apoi pana la Ljubljana dureaza in jur de o ora si jumatate, sunt cca 67 km, pe drum judetean. O sa ajungem in jur de ora 17.00 la Ljubliana, acolo ne cazam la hotel.
Dupa un refresh si schimb de haine plecam cu microbuzul spre Castel, obiectivul cel mai important al orasului. O sa facem apoi o plimbare in zona centrala, Podul Triplu, Catedrala, Sunt acolo o gramada de cladiri frumos randuite, cu o arhitectura rafinata si placuta privirii, iar de-o parte si de alta a strazilor pavate, multe magazine mici, terase si gelaterii. Luam cina undeva in zona O masa de seara costa in jur de 10 EUR, va recomand carnatii lor tradtionali cu varza calita.
Ziua 10 25.08 (sambata)
Dupa micul dejun in jur de 9.30 facem check out-ul si plecam sa vizitam zona Lacul Bled, unul dintre locurile cele mai frumoase din Slovenia. Avem 60 km pana in zona.
Acolo isi avea una dintre resedinte Tito, intr-o vila de pe malul lacului. Un castel impresionant, cocotat pe o stanca  isi reflecta formele in apele lacului, iar pe o insulita o bisericuta baroca, intr-un cadru verde, intregeste un peisaj de vis. Vom ramane in statiune cca 4 ore, urmand la 14.30 sa plecam spre Balaton. Se poate face si baie in lac, apa este minunata pt asa ceva. Apoi ne asteapta un drum de 415 km, ajungem deci in jur de ora 19.00 la Siofok O plimbare in zona lacului, o cina cu gulash suppe si ne pregatim de ....drumul spre casa.
Ziua 11 26.08 (duminica)
In jur de ora 11.00 plecam spre Sibiu. Avem 636 km de strabatut, o nimica toata fata de cat am calatorit. O sa ajungem in jur de ora 00.00 in oras, pierdem o ora de fus orar, cea castigata in prima zi. Practic excursia noastra se incheie in data de 27.08.

Este a II-a oara cand avem aceasta actiune. Link catre cea din 2011:
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,679.0.html

Alte detalii: office@singlescamp.ro
Inscrierile se pot face pana la data de 1 iulie 2012 pe formularul pe care o sa-l gasiti pe site sau pe office@singlescamp.ro
Plata se face in contul SC Bon Vojage srl Sibiu. Email: samiza@bonvoyagesibiu.ro



Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
la multi ani pe 2012! sa va aduca noul an multe impliniri, sanatate si putere de munca!

nu stiu daca e devreme sau tarziu, dar m-am inscris la aceasta excursie, cu dorinta de a revedea locuri dragi si de a petrece o vacanta frumoasa.
as dori mult ca in aceasta excursie sa-l iau si pe baiatul meu de 15 ani si nu stiu cum sa fac rezervarea si pentru el.
daca ma puteti ajuta ar fi minunat.
sa-mi spuneti si cand ar trebui sa fac plata si cum (daca se poate in transe).

multumesc mult de tot! :)
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Doar azi m-am intors de la Sovata, am mai ramas 2 zile acolo, dupa Revelion. Mai sunt locuri pt Adriatica, urmeaza sa fi contactata de Samiza, Oti.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Adriatica (circuit si plaja) – Slovenia – Croatia – Italia 16 – 26 august 2012
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012, 11:49 »
Lista cu cei inscrisi:
Nicoleta N Bucuresti
Georgiana   C Giurgiu
Elenaguta    Bucuresti
Otilia   B campina - 2 locuri   
Cristina P   Calarasi
Lili D        oltenita
Mari_a   Bucuresti

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Am facut cateva montaje cu pozele de anul trecut din Adriatica.

Parcul National Plitvice (Croatia)

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>


Padova si Verona

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>


Venetia

Venetia 2011


Opatja (Croatia)

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>


Ljubljana si Lacul Bled

<a href="" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win"></a>



Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
wow, super au iesit filmulete  O0,  am revazut cu drag locurile prin care ne-am preumblat anul trecut ! parcul Plitvice si mini croaziere din Croatia au fost preferatele mele  :) 

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Tare frumoasa e lumea asta, iar unii stiu sa exploateze frumusetile din tarile lor.
Lacurile Plitvice sunt pe lista mea de obiective, imi doresc mult sa ajung acolo.
Multumesc pentru filmulet, pentru 4 minute m-am simtit ca facand parte din peisaj :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
excusrie adriatica
« Răspuns #7 : Miercuri, 22 Februarie 2012, 23:06 »
la plitvice o sa va fim ghizi. am vazut de doua ori lacurile si tot nu m-am saturat. am strabatut traseul lung si nu ne-am plictisit, nici nu am obosit. linistea de acolo e asa de relaxanta!

la venetia la fel am fost de doua ori. mi-am dorit mult sa pot dormi macar o noapte in venetia, sa incerc acea senzatie de plutire si in somn (oare?). acolo am mancat cea mai proasta pizza din viata mea, dar nu inseamna ca si acum voi pati la fel. a fost o intamplare nefericita, cand ne-am dus la pomul laudat. acum cicase suntem mai priceputi.
oricum,, nu mai am rabdare pana in vara.
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline Lovely

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Buna ziua, vreau sa ma inscriu si eu, am transmis si formularul.
Multumesc mult pentru confirmare :)
Florina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Florina, te dezamagesc. S-a ocupat intre timp si acel ultim loc.

Offline diana125di

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Buna ziua.
Abia azi am aflat despre aceasta oportunitate.
Nu exista nici o sansa de suplimentare a locurilor pentru aceasta excursie?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Diana, imi pare rau, locurile sunt doar in limita microbuzului cu care urmeaza sa plecam, nu am cum sa suplimentez. Stiu ca multi ar fi dorit anul acesta sa mearga in Spania si Adriatica, dar din pacate locurile au fost limitate. Daca reusesc sa gasesc solutii pentru a continua anul viitor cu organizarea de actiuni Singles Camp, am sa iau in calcul marirea numarului de locuri pt aceste excursii externe.

Mari_a

  • Vizitator
Gigi mai sunt cateva zile pana plecam si deabia astept sa pornim la drum. Ce mult imi plac aceste zile dinaintea plecarii - cata nerabdare si curiozitate, neastamparul bagajelor, iti doresti sa treaca mai repede ziua sa vina ora plecarii.
Istoria se repeta... Imi amintesc perfect ziua in care citeam asta pe forum... Eram in concediu si, tarziu, imi faceam planuri...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Da, ne apropiem de excursia care pe mine personal m-a incantat anul trecut cel mai mult. Traversam zone foarte frumoase, Italia de Nord cu Venetia, Padova si Verona, Croatia cu Plitvice si Opatja, Slovenia cu Ljubljana, Postojna si favoritul meu, Lacul Bled. La revenirea spre tara o sa vedem si Balatonul, de data asta am ales o alta statiune de pe malul lacului. Anul trecut reintalnirea cu Sjofok-ul a fost pt mine personal marea deceptie. O statiune-oras care pe vremuri era cunoscuta pt liniste, pt terasele cu mancare delicioasa si bere rece, cu o zona de strand verde si frumos ingrijita, s-a transformat intr-un loc de megaparty, vin tineri de peste tot sa petreaca in cluburile tehno si house de pe malul lacului. Sute de copii beti, sticle si doze goale peste tot, muzica la maxim. Asta este peisajul pe care l-am regasit acolo. Cu ani in urma am facut 2 concedii si m-am simtit atat de bine, incat abia asteptam sa revin. Am facut-o anul trecut de doua ori, dar fara nici o urma de placere. De aceea acum am schimbat destinatia si am ales Balatonelle.

O sa calatorim in jur de 3000 de km, prin Ungaria, Croatia, Slovenia si Italia. O sa si vizitam, o sa ne si relaxam la plaja. Adriatica o sa ne primeasca, cu apele ei calde si linistite, cu plaje, insule si ...terasele cu bere rece de pe mal.

M-am uitat pe lista de participanti, de data asta Bucurestiul este superdominant. In afara de Oti si fiul ei care vin din Campina, mai sunt 5 participanti din Bucuresti si subsemnatul din Sibiu. Am sa va transmit un Email, fiecaruia sa vad cum ati planuit drumul pana aici, in Sibiu. Poate va grupati, asa o sa va fie mai simplu si mai usor.

Nu pregatiti bagaje prea mari, este vara, nu aveti nevoie de mare lucru cu voi. Short-uri, tricouri, sandale, ceva incaltaminte sport sau ma rog, usoara pt zilele de vizitare. Un pluover cu maneca lunga pentru serile pe malul marii si ceva foarte usor in caz ca ploua pe undeva. Evident nu uitati de costume de baie, slapi si prosop de baie. Aparat foto, acumulatori, spatiu de memorie suficient. Medicamente. Pe langa troliu pe care va recomandam sa-l aveti cat mai mic si mai usor de manevrat (avem multe schimbari de locatie), sa aveti cu voi ceva gen rucsac mic, sa va intre ce aveti nevoie la plaja si cand mergem sa vizitam, o apa minerala, un sandvici.

Apa o sa cumparam de la magazine si o sa o tinem grupat in masina. Luam cata avem nevoie si reimprospatam proviziile cand este nevoie. Apa este foarte ieftina in magazinele mari, dar foarte scumpa in zonele turistice. Pt a scuti o cheltuiala de genul asta, luam cu noi zilnic in rucsacul de mana cate o apa. La fel procedam si cu berea si cu sucurile. Functie de volumul bagajelor o sa vad daca-mi intra si lada frigider in  microbuz. Ar fi perfecta, anul trecut aveam tot timpul pe drum bauturi reci.

Cu mancarea - o sa ne descurcam la modul sau individual sau grupat. O sa ne si cumparam din magazine cate ceva, o sa mai luam si masa la restaurante. Fiecare cum doreste si cum isi are pregatit bugetul de calatorie. Oricum in plus fata de ce anuntasem, la fel ca si anul trecut Samiza a negociat in tariful hotelului din Opatja si o masa de seara. Asa ca 4 zile sunt salvate ca si costuri de mancare. Raman 10 zile, luati-va o marja de cca 20 EUR/zi mancare + apa.

Ca si costuri o sa mai fie excursia cu Avalon-ul in Croatia cca 35 EUR, cu vapporetto in Venetia 13 EUR (6,5 EUR din Piata Roma pana in Piata San Marco si tot 6,5 EUR din Murano pana in Venetia), intrarea in Parcul Plitvice 20 EUR/2 zile, Pestera Postojna, la fel cca 20 EUR. Deci bugetati cca 100 EUR si pt partea asta.

Mari_a

  • Vizitator
M-am uitat pe lista de participanti, de data asta Bucurestiul este superdominant. In afara de Oti si fiul ei care vin din Campina, mai sunt 5 participanti din Bucuresti si subsemnatul din Sibiu. Am sa va transmit un Email, fiecaruia sa vad cum ati planuit drumul pana aici, in Sibiu. Poate va grupati, asa o sa va fie mai simplu si mai usor.

Eu maine o sa-mi fac rezervare la autocarul Transmixt care pleaca din Bucuresti (de la Autogara Militari) la ora 16,30 si va sosi in Sibiu la 21,45 (amanunte aici: http://www.autogari.ro/Transport/Bucuresti-Sibiu/643-520.aspx?zi=2012-08-15 )
Daca mai e cineva care merge tot atunci, poate alungam monotonia (drumului  :D ) impreuna... E-mailul meu e marina_m02@yahoo.com.