Autor Subiect: Adriatica (circuit si plaja) – Slovenia – Croatia – Italia 16 – 26 august 2012  (Citit de 24014 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Am transmis fiecaruia dintre participanti un tabel cu ceilalti care vin in aceasta actiune.Asta pt a va putea grupa si sosi eventual impreuna.  Am primit si vazut pana acum 2 variante: cea cu trenul, cu sosire in Sibiu la 19.00 si cea cu autocarul cu sosire in Sibiu la 22.00. A doua varianta este, cred mai buna, pt ca economisiti cateva ore bune si de calatorie si evitati sa stati 3 ore fara rost in Sibiu. Chiar daca autocarul are o mica intarziere, nu este o problema, venind grupat eu ma adaptez cu plecarea dupa voi. O intarziere de pana la 30 minute nu influenteaza programul.

Mari_a

  • Vizitator
Gata, mi-am facut rezervare pentru 15 august - la tel. 0740.065.008 ; mi-a zis sa fiu la ora 16 in autogara ca sa-mi iau biletul. Deja suntem doua care venim cu autocarul de 16,30 --> 22. Daca mai vine cineva cu noi, sa dea de veste!  :)

PS: Autogara Militari e... in Militari.  :) Se ajunge acolo cu metroul pe linia "Preciziei" - statia Pacii, ori cu mijloacele de suprafata: troleibuzele 61, 62 sau autobuzele 136, 137, 138, 178, 236 - statia Autogara Militari. Sa ne vedem cu bine!

Mari_a

  • Vizitator
Breaking news: deja suntem trei!

Mari_a

  • Vizitator
Gata, ne-am adunat: patru vom sosi cu autocarul de 21,45, iar al cincilea matelot o sa vina (din alta directie) la ora/locul de intalnire.
Abia astept sa navigam pe Adriatica.... Si sa ma.... rostogolesc pe plaja, ca-s subtirica (,) ca o minge!  :giggle:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Ok, stiu acum despre fiecare cum va ajunge la Sibiu. Punctul de plecare va fi asa cum spuneam parcarea din fata Garii din Sibiu. Acolo urmeaza sa vina 4 dintre voi cu autobuzul (autogara este lipita de gara) deci este cel mai simplu.
Oti, tu va trebui sa vii la mine acasa sa-ti lasi masina in curte, sa stea in siguranta in cele 10 zile. Daca ajungi la 21.30 este ok. Pana atunci am sa trag un somn de cateva ore, in compensare cu noaptea pe care o sa mi-o petrec la volan....

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Postez acum inainte de plecare, mai multe detalii, informatii, cateva reguli ale excursiei. Rugamintea este sa le parcurgeti in intregime, iar programul sa-l aveti listat, pt a stii ce urmeaza si pt ce trebuie sa va pregatiti. Eu anunt intotdeauna, dar de multe ori am observat ca oboseala drumului si lipsa de atentie duc la nereceptionarea informatiilor ce le dau inainte de sosiri. De aceea va spuneam ca este bine sa aveti un program printat la voi.

Program

Ziua 0/1 16.08

Plecare din Sibiu miercuri 15.08 ora 22.00. Avem 1000 km de facut, adica cca 13 ore de mers cu microbuzul. Cu pauze la 2 – 3 ore, o sa ajungem in jur de ora 14.00 – 15.00 in Plitvice. Prima oprire Simeria, la OMW, la o cafea apoi ne continuam drumul pana la Arad. La Arad o sa fim in jur de ora 02.30. Drumul are sa continue pe traseul Szeged – Budapesta – Zagreb.
La Plitvice,  dupa check in si un refresh rapid o sa ne merge sa schimbam la complexul din apropiere EUR in HRK kuna (1 EUR = 7,5 Kuna). Cumparam apa, bere, ce mai avem nevoie pt seara, eventual ceva de mancare sa avem o cina campeneasca. Plecam apoi spre  poarta 1 a parcului, de unde o sa pornim pe circuitul 1, Lacurile Inferioare. Se viziteaza lacurile de jos si cascada. Pretul unui bilet, pt doua zile, este de 24 EUR/persoana. Ne intoarcem spre seara.

Ziua 2 17.08 (vineri)

Este una foarte incarcata. Trezirea la ora 7.30, mic dejun la 8.00, maxim la 9.00 vom pleca spre Parcul National Plitvice. O sa parcam de data aceasta la poarta B, de unde pornim pe un traseu care parcurge Lacurile Superioare. Spuneam ca ziua este foarte incarcata, pentru ca ea nu se termina cu vizitarea parcului. La ora 16.00 va trebui sa plecam spre Mestre, partea continentala a Venetiei. Avem de facut cca 400 km, adica mai bine de 5 ore de mers cu masina. Vom ajunge seara tarziu la hotel, in jur de ora 22.00. Nu ne ramane timp decat de dormit.

Ziua 3 18.08 sambata

O sa o incepem ceva mai tarziu, pentru ca oboseala celor doua zile de drum si program o sa-si spuna cuvantul si este nevoie de un pic mai multa odihna. Vom lua micul dejun in jur de ora 9.00, iar la 10.30 o sa plecam cu autobuzul spre Venetia, a carui statie este foarte apropae de hotel. Pana in Piazza Roma. De acolo ne continuam drumul cu vaporetto pana in Piata San Marco, o sa traversam practic tot Canal Grande, pe malul caruia se afla cele mai frumoase cladiri din oras. Biletul de drum cu vaporetto este 6.50 EUR. Prima parte este afectata vizitarii insulei Murano, acolo unde se afla unele din cele mai vestite ateliere de sticla din Europa. Egalate doar de maiestria sticlarilor din Boemia si Carlsbad. Este foarte posibil sa scutim ceva banuti in situatia in care avem norocul sa prindem una dintre promotiile pe care le fac fabricutele de pe insula si care sponsorizeaza traseul dus cu salupa pana pe insula. Altfel un drum regular este 6.50 EUR / sens, deci 13 EUR total. Conditia pe care o pune sponsorul este de a-i vizita atelierul, dar fara obligatia de a cumpara ceva. Dar tentatia este atat de mare incat nu stiu cine nu rezista sa-si ia macar o amintire.
A doua perioada a zilei o vom folosi pentru a vizita zona pana la Podul Rialto, acolo vom lua si un dejun cald, la una dintre terasele de pe malurile lui Canal Grande. Un pranz turistic costa cca 12 EUR. Ratacim apoi pe stradutele intesate cu magazine ale Venetiei, traversand zona, pana inapoi in Piata Roma. Asta se va intampla spre seara, deci va trebui sa va incaltati comod, sa aveti cu voi palarie pt ca poate fi foarte cald si trebuie evitata insolatia, apa, pt ca in Venetia este mult mai scumpa decat intr-un magazin alimentar din Mestre, este bun chiar si un prosop mic si un tricou de schimb. La jumatatea si sfarsitul programului o sa aveti un timp afectat cumparaturilor, suficient pentru a alege ce va doriti. Seara inapoi la hotel in jur de ora 20.00. Luam cina la una dintre terasele din centrul oraselului.

Ziua 4 19.08 (duminica)

Dupa micul dejun, in jur de ora 9.30, o sa plecam cu microbuzul spre Padova si Verona. O sa vizitam cele doua orase, ma refer la zona centrala a fiecaruia. Padova are celebra Basilica Saint Antonio, una dintre cele mai impresionante din Italia, iar la Verona o sa parcurgem Piata Bra, Arena, Via Mazzini (unde o sa aveti posibilitatea sa faceti cumparaturi), Casa Julietei, Piata del Segnori. Este un oras incantator plin de viata. La pranz o sa luam o masa in fuga, cel mai probabil la Padova. Spre seara o sa ne intoarcem in Mestre, la hotel, iar dupa un refresh iesim in oras sa mancam ceva.
Ziua 5 20.08 (luni)
Mic dejun la 8.30, check out la 10.00 si apoi plecam spre Croatia. Urmeaza ca dupa cca 300 de km sa ajungem la destinatie. Urmeaza 4 zile de plaja si soare !

Zilele 6, 7 si 8 21.08 -  24.08 (marti, miercuri, joi, cu plecare vineri)
Plaja!!!!! Vom inchiria o ambarcatiune, pt un tur al coastei adriatice din zona croata, o sa facem baie in golfurile minunatelor insule de acolo. Dupaamiezele mai vzitam cate ceva in zona, dar in principiu programul este liber, la latitudinea fiecaruia. La micul dejun, o sa discutam ce planuim sa facem fiecare in acea zi si daca programul este comun sau apropiat, ramanem impreuna intreg grupul.

Ziua 9 24.08 (vineri)

Dupa micul dejun, o baie de la revedere pentru Marea Adriatica. La 12.00 avem check out –ul de la hotel si ne indreptam spre Postojna. E bine ca la plecare sa fiti deja imbracati mai gros, in pestera este destul de rece. La indemana un pluover sau o canadiana. Nu se poate intra doar in tricou si in panatalon scurt! Vizitam aceasta extraordinara pestera, cea mai lunga din Europa dintre cele formate carstic. Totul va dura cca 3 ore. Drumul de la Opatja la Postojna, continuat apoi pana la Ljubljana dureaza in jur de o ora si jumatate, sunt cca 67 km, pe drum judetean. O sa ajungem in jur de ora 17.00 la Ljubliana, acolo ne cazam la hotel.
Dupa un refresh si schimb de haine plecam cu microbuzul spre Castel, obiectivul cel mai important al orasului. O sa facem apoi o plimbare in zona centrala, Podul Triplu, Catedrala, Sunt acolo o gramada de cladiri frumos randuite, cu o arhitectura rafinata si placuta privirii, iar de-o parte si de alta a strazilor pavate, multe magazine mici, terase si gelaterii. Luam cina undeva in zona O masa de seara costa in jur de 10 EUR, va recomand carnatii lor tradtionali cu varza calita.

Ziua 10 25.08 (sambata)

Dupa micul dejun in jur de 9.30 facem check out-ul si plecam sa vizitam zona Lacul Bled, unul dintre locurile cele mai frumoase din Slovenia. Avem 60 km pana in zona.
Acolo isi avea una dintre resedinte Tito, intr-o vila de pe malul lacului. Un castel impresionant, cocotat pe o stanca  isi reflecta formele in apele lacului, iar pe o insulita o bisericuta baroca, intr-un cadru verde, intregeste un peisaj de vis. Vom ramane in statiune cca 4 ore, urmand la 14.30 sa plecam spre Balaton. Se poate face si baie in lac, apa este minunata pt asa ceva. Apoi ne asteapta un drum de 415 km, ajungem deci in jur de ora 19.00 la Balatonfoldvar. O plimbare in zona lacului, o cina cu gulash suppe si ne pregatim de ....drumul spre casa.

Ziua 11 26.08 (duminica)
In jur de ora 11.00 plecam spre Sibiu. Avem 636 km de strabatut, o nimica toata fata de cat am calatorit. O sa ajungem in jur de ora 00.00 in oras, pierdem o ora de fus orar, cea castigata in prima zi. Practic excursia noastra se incheie in data de 27.08.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Cum calatorim si ce reguli sunt pe perioada drumului.

Microbuzul cu care mergem in aceasta excursie este un Mercedes Vito argintiu de 7 + 1 locuri. Numarul de inmatriculare este M WK 350, are numar de Germania. Eu il conduc pe toata perioada turului nostru, distantele sunt astfel repartizate pe zile incat sa fie usor de parcurs si pt mine si pentru voi cei care participati. Exceptie prima zi, in care avem 1000 km.

Va recomand sa va luati pernite pt gat, este comod sa le stati cu ele in timpul calatoriei noastre nocturne.

Sa aveti cu voi la plecare: apa si sandviciuri, pt ca nu oprim pt a lua masa, pe perioada noptii.

Opririle au sa fie la fiecare 200 km, de cca 15 minute si de regula in benzinarii. Pt pauzele de masa, o sa oprim in zone cu mai putin trafic, in parcari amenajate care dispun si de grupuri sanitare.

Daca cuiva ii este rau sau doreste sa mearga la toaleta va rog sa anunte fara nici o rezerva. Nu suntem nici in goana, nu ne mana nimeni de la spate. Eu mi-am luat marje de siguranta ca timp, asa ca traseele suporta mici diferente.

Pe parcursul drumului, o sa se poata servi cafea la benzinarii, eventual daca se doreste si un sandvici.

In microbuz, pe perioada drumului, nu se servesc sandviciuri, biscuiti, bomboane, fructe etc. Pt consumul acestora avem pauzele de traseu. Este important sa nu deranjam pe cei din jur si sa pastram curat inauntru, sunt multi km de facut si confortul tine si de mirosul si de curatenia pe care le avem in interior. 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Despre bani.

Dupa cum v-am facut calculul o sa aveti nevoie de cca 200 EUR. Fara impulsuri si cumparaturi.

Nu tineti toti banii intr-un singur loc. De preferat sa-i pastrati in 2-3 locuri, astfel incat daca doamne fereste vi se intampla ceva sa va ramana totusi o suma de bani la dispozitie. Cardul este comod si fara risc, va puteti retrage sume mici, cat aveti nevoie.

Schimb valutar. In Italia si Slovenia moneda este EUR, deci daca aveti EUR cu voi nu trebuie sa schimbati nimic. In schimb in Ungaria si Croatia exista monede nationale, forintul, respectiv kuna. Schimbati doar in limita in care credeti ca aveti cheltuieli.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Mancare, apa, bere, bauturi

Fiecare este liber sa aleaga ce si in ce fel doreste sa ia mesele. Poate sa participe la o masa de restaurant comuna, poate insa sa decida sa manance in camera si doar sa vina cu ceilalti la local. In Croatia dupa cate v-am spus avem o cina inclusa. Eu am sa va indic solutiile pe care le-am verificat si sunt ok, asta nu inseamna insa ca sunt general valabile. Unora le poate place ceea ce am ales eu, altora nu. De aceea exista libertatea de a alege unde se mananca.

Pt apa si bauturi o sa oprim cu microbuzul la supermarket-uri, de unde va puteti cumpara ceea ce doriti si aveti nevoie in urmatoarele zile. Sa aveti in vedere apa pe care trebuie sa o aveti cu voi in excursii, pt ca in zonele turistice, este foarte scumpa.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Program

este cel pe care l-am prezentat. Nu o sa fie diferente decat foarte mici si si acelea doar intamplatoare si nevoite. Deci puteti sa luati ca reper ceea ce am postat eu.

Orele de intalnire se respecta de toata lumea, la ora fixa, nu la asa numitul sfert academic. Daca fixam ora 8.00 de intalnire, este 8.00 nu 8.15. Nu este de bun simt sa facem sa astepte un grup. Tin foarte mult la acest lucru

Ora de program este cea a tarii in care ne aflam. La iesirea din Romania, ceasurile se dau inapoi cu o ora, deci sa zicem 3.00 devine 2.00.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Cumparaturi

O sa afectam zilnic, in afara programului de vizitare, un timp pentru cumparaturi. O sa va ajut si cu sfaturi de unde si ce se poate cumpara. Rugamintea este sa nu opriti grupul din tur, intrand in magazine in mod individual. Se pierde timp foarte mult in acest fel, rabdare si toleranta celorlalti are o limita. De aceea afectez timp special pt cumparaturi individuale, pt ca lumea sa nu fie tentata de a intra in magazine in timpul turului de oras. Plecat in tur, nu ma opresc in drum, continui pana cand zona stabilita pt vizitare este acoperita. Riscati sa va pierdeti, daca va rupeti de grup intrand intr-un magazin, pt ca nu stiiti directia pe care o urmam noi ceilalti.

Pt cadouri este buna Venetia, acolo gasiti multe lucruri mai marunte care pot servi ca amintire. Sticla la Murano. Pt lucruri mai desosebite este Verona, pe Mazzini este un magazin bun si ieftin de haine si unul de posete. In Padova daca este zi de targ exista posibilitatea cumpararii de incaltaminte ieftina si buna, lenjerie, etc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Prognoza meteo:
Plitivice - 16.08 - 30 C - nici urma de nor
Venetia 17, 18, 19.08 - 30C - doar soare, fara nori
Opatja 20, 21, 22, 23.08 25 C - dar cu ceva averse si chiar ...ploi
Ljubljana 24.08 - 30 C - dar la fel ca si la Opatja, cu ceva ploaie
Balaton 25.08 - 29 C - cer partial acoperit
----------------------------------------------------
Concluzia este ca nu vom da de calduri nebune si o sa avem si ceva ...stropi. Principalul este ca in medie vremea este buna si ca ne da posibilitatea si de vizitare si de plaja.

Mari_a

  • Vizitator
   

Mi-am luat o gonflabila, sa dorm cu ea  :giggle:  Numa sapte lei jumate (ca nu-i platinata  :giggle: )  Nu-i de la Sexshop, ci de la Selgros.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Banuiesc ca acum sunteti la capitolul aranjat bagaje. Nu uitati de aparatul foto. Imi aduc aminte, cum anul  trecut, numai in parcul Plitvice am epuizat jumatate din memoria aparatului - lacuri albastre, cascade superbe, poteci serpuind prin padure,  pesti de toate felurile plutind intr-o apa incredibil de cristalina, la fiecare pas alt peisaj de vis , frumos de nu se poate. Si asta este numai inceputul deoarece toata excursia este plina de locuri frumoase ce merita a fi vizitate.  :)
Eu am revenit din aceasta tabara atat de relaxata si incantata de tot ce vazusem ca mi-au trebuit vreo 2 zile sa-mi regasesc ritmul zilnic de lucru.  :giggle:
Va doresc calatorie placuta!

Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 209
gigi, ne-ai dascalit ca pe niste pui mici! grijuliu, ca intotdeauna. promitem sa fim cuminti! eu si tudor vom pleca din campina in jurul orei 15,00, ca sa nu alerg pe drum. voi parca la sibiel, sau in sibiu? voi incerca sa iau legatura si cu fetele celelalte.
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.