Autor Subiect: De ce suntem single ?  (Citit de 484767 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ella

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 224
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1920 : Luni, 04 Ianuarie 2016, 21:07 »
Pentru ca suntem egoisti. pentru ca ne e frica sa suferim. Ptr ca ne e frica sa admitem pe cineva in intimitatea vietii noastre, si aici nu ma refer la sex. Ptr ca e mai usor sa ai succes in cariera si sa obtii astefel mai usor satisfactii. Ptr ca gasim usor surogate ca sa ne umplem singuratatea: shopping, alcool, internet sau mai bine zis social media, TV, excursii, sport, servici, activitati culturale. Ptr ca suferim de lipsa de incredere ca sa nu zic paranoia. Ptr ca suntem rigizi si avem zeci de tipicuri in viata noastra. Pentru ca ne-am organizat bine singuratatea si ne simtim in siguranta in acest mod de viata. ptr ca nu stim sau NU vrem sa NE sacrificam ptr celelalt. Ptr ca percepem relatiile interumane ca pe niste lupte in care cineva trebuie sa cistige. Ptr ca ne e frica sa ne autoanalizam cinstit si preferam sa facem bascalie de subiect ducindu-l in derizoriu. Si multe altele pe principul cite capete atitea idei.
N-am mai intrat de mult aici . De ce? Multumesc , Wonderland, ca m-ai ''trezit'!
Acum, ce voiam sa spun:
    Nu pot fi de acord cu tine, Cristian! Nu stiu daca nu pot fi in totalitate sau doar in parte de acord cu ceea ce spui.Nu cred ca egoismul,frica de a nu suferi, gasirea unor surogate sau organizarea singuratatii etc., ne determina sa facem asta. Eu cred ca nu am reusit sa gasim persoana care gandeste la fel( aproape la fel) cu noi;  n-am gasit pe cineva care sa rezoneze la gandurile, ideile noastre, care sa te inteleaga fara sa spui prea multe...Si-atunci, alegi sa te convingi ca ti-e mai bine singur...

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1921 : Marți, 05 Ianuarie 2016, 19:28 »
ella, daca aveai nevoie de un impuls, ma bucur că, fără să știu, ți l-am dat. :kissing:

Cat despre motive, stii cum e ... fiecare le stie pe ale lui.
Intr-un fel, cand nu găsim persoana care gândește la fel, acea persoană s-ar putea să fie ancorată în cel puțin unul dintre motivele enumerate de CristianT.
Cu care sunt de acord în foarte mare măsură, chiar dacă așa, de amorul dialogului cu arici o să adaug: E bărbat, o fi știind mai bine ca noi cum gândesc bărbații. :tomato:

Bine ai revenit pe forum. Să ai un an vesel si bogat!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline ella

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 224
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1922 : Miercuri, 06 Ianuarie 2016, 16:40 »
Multumesc pentru urare ,wonderland! Si eu iti doresc numai bine! :giggle:
Motive? Da, fiecare si le stie pe ale lui;ma uimeste ca preferam comoditatea pe care ne-o ofera singuratatea.

Offline rose

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1923 : Sâmbătă, 12 Martie 2016, 10:18 »
Desi unii nu pot intelege de ce sunt singura , eu stiu,e nevoie de o persoana compatibila ca sa poti fi fericit , altfel e doar un compromis cauzat de frica singuratatii,
Rose

Offline EllaA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1924 : Miercuri, 13 Aprilie 2016, 11:40 »
Gandesc ca daca tot se pun intrebari , sa si raspundem, ca asa e frumos :)   De ce suntem singuri?
Mergand pe ideea ca ne nastem singuri si murim singuri, restul e soarta .  Asta e viata la urma urmei. Nu trebuie sa cautam cauze sau vinovati. Important este sa ne bucuram de fiecare secunda, de fiecare milimetru pe care viata ne o ofera, sa ne bucuram de ceea ce suntem, de ceea ce avem de ceea ce primim. Si daca o facem si cu zambetul pe buze  este minunat.   :)

Offline Nora SR

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1925 : Marți, 10 Mai 2016, 21:14 »
Proaspat intrata in comunitate, iau si eu topic-urile in ordinea propusa de admin, ca sa incep sa ma familiarizez cu voi, chiar daca vor ramane, cu siguranta, si interventii retorice pe alocuri...
De ce suntem singuri? Sau de ce suntem single? Cred ca e un pic de diferenta. Singuratate exista si in cuplu, de unde insingurarea, suferinta si uneori despartirea asumata. Atunci devenim single, ca o tranzitie mai lunga sau mai scurta spre un nou parteneriat pe care ni-l propunem mai bun, mai intelept, mai norocos decat ultimul... Cred ca statutul de single e un act de mare curaj si o dovada de mare frumusete de caracter. E asumarea unui statut personal si social ingrat, dar care are in spate curajul de a spune "asa nu". Eu cred ca single e o nota de cavalerism si de noblete, pentru barbati si femei care nu se ascund nici dupa conveniente, nici in compromisuri fara sfarsit, doar de dragul de a spune ca "am pe cineva", fara a putea rosti fara ezitare " sunt fericit(a)".

Offline Willi

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Termina cu vaicareala si fa ceva cu viata ta! L.W.
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1926 : Sâmbătă, 28 Mai 2016, 12:43 »
In calitate de newbie in aceasta comunitata, simt nevoia sa-mi exprim intregul meu asentiment fata de cele postate de Nora SR pe acest topic înaintea mea.
Avand in vedere ca toate evenimentele care au loc in vietile noastre au un scop, as merge un pic mai profund si as spune ca un motiv pentru care ajungem sa fim single, dar si singuri, poate fi acela ca nu am trait dup? principiul: fi tu insuti! Familia, societatea, propriile credinte si perceptii despre viata ne-au indepartat de la esenta propriei vieti.
Personal am inteles, in ultima perioada, foarte multe despre ce ar trebui sa insemne viata! Inclusiv în cuplu! Iar in acest sens este necesara o comunicare sincer? ?i asertiva atat cu partenerul de viata cat si cu tine insuti.
Sa auzim numai de bine!

Offline Lely

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1927 : Luni, 20 Iunie 2016, 13:44 »
De ce suntem singuri si cum am ajuns aici?! Simplu, eram pe cale sa plec intr-o vacanta cu un om aproape necunoscut, plictisitor, care nu are nimic in comun cu ceea ce doresc eu. Pentru el, sunt persoana care corespunde unor calcule deja facute si ma simt presata. Pentru mine singuratatea este o stare asumata, imi plac oamenii, dar nu simt ca in momentul asta ar trebui sa renunt la acest statut. Ma bucur ca exista aceasta varianta si regret ca nu v-am cautat mai demult!

Offline coral

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1928 : Joi, 28 Iulie 2016, 13:11 »
Si eu mi am pus aceasta intrebare!
Pentru ca la un moment dat am ales aceasta cale pentru a mi da sansa unei reevaluari a propriei mele vieti, pentru a ma redescoperi si a ma impaca cu mine insumi. Pentru a descoperi cine sunt si ce ma face fericita, ca apoi, poate, sa pot aduce fericire si in jurul meu.
Zile insorite si fericite va doresc!

Offline coral

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1929 : Joi, 28 Iulie 2016, 13:36 »
"Constitutia le da oamenilor doar dreptul la fericire. Trebuie insa sa o gasesti singur!" Benjamin Franklin
Si eu mi am pus aceasta intrebare!
Pentru ca la un moment dat am ales aceasta cale pentru a mi da sansa unei reevaluari a propriei mele vieti, pentru a ma redescoperi si a ma impaca cu mine insumi. Pentru a descoperi cine sunt si ce ma face fericita, ca apoi, poate, sa pot aduce fericire si in jurul meu.
Zile insorite si fericite va doresc!
[/quote]

Offline Lavy

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 157
  • Let's do it!
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1930 : Joi, 28 Iulie 2016, 16:09 »
Buna  :)
Si eu am inceput sa ma intreb acelasi lucru ...acum vreo 2 saptamini.Sincer nu stiu de ce a aparut intrebarea asta  la care n-am un raspuns clar .
Cred ca sunt singura  deoarece am avut curajul  sa pun punct unei relatii de 13 ani in care ma simteam singura - "simpatica" singuratate in doi ...asa ca am ales singuratatea in unu :D.
Prieteni sunt dar cred ca sunt mai mult amici.
Acum incerc sa ma  bucur de mine, sa ma cunosc cu adevarat si sa ma dezvolt cit mai mult.
Si da, cum a zis cineva mai sus in topic "e nevoie de o persoana compatibila ca sa poti fi fericit , altfel e doar un compromis cauzat de frica singuratatii" (asta ca sa o citez pe Rose).
Si eu nu stiu daca mai vreau sa fac compromisuri doar ptr a nu mai fi singura.
Dar tot timpul sunt in cautare de prieteni cu care pot sa discut, sa ma distrez, sa evoluez.
O zi buna si racoroasa! :D




Ce nu te doboara te face mai puternic -  Nietzsche

Offline TIRCA LAURA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
  • Si Ingerii au demonii lor!
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1931 : Joi, 28 Iulie 2016, 21:58 »
Buna seara tuturor.
Fierbinte subiect!

Asa cum s-a scris deja, suntem singur datorita fie unor conjuncturi, fie datorita alegerilor noastre.
Am citit multe justificari si argumente... "De ce suntem singuri?". Suntem singuri pentru ca aici ne-a adus viata in acest moment (indiferent de motive).
Suntem singuri si este un statut asumat de fiecare dintre noi, un statut cu care suntem mandri (altfel nu am declara ca suntem singuri).
Trebuie sa recunoastem insa ca fiecare dintre noi, tanjeste in adancul sufletului dupa acele doua brate calde care sa te imbratiseze cu dragoste, cu caldura, cu gingasie. Doar ca noi, desi tanjim dupa acea imbratisare plina de caldura, ne dorim o imbratisare sincera si nu putem accepta una formala. Suntem singuri pentru ca am refuzat sa facem compromisurile care ne privau de respectul de sine. Suntem singuri pentru ca am avut curajul sa ne cerem dreptul la respect si sinceritate. Suntem singur pentru ca nu ne intereseaza "gura lumii". Suntem singuri in primul rand pentru ca credem in existenta sufletului pereche.... si suntem dispusi sa il cautam pana il gasim, nu sa ne multumim cu un surogat "acceptabil". Sau, poate unii s-au resemnat deja, au renuntat sa mai caute si se simt fericiti in solitudinea lor. Sau poate ca l-au cunoscut, si din diverse motive.. l-au pierdut si atunci considera ca mai mult de atat nu se poate.. si prefera sa se bucure in continuare de viata, singuri.
Suntem singuri pentru ca asa ne simtim fericiti acum si am devenit constienti ca fericirea noastra este responsabilitatea noastra si nu a partenerului nostru. Fericirea lui nu inseamna intotdeauna si fericirea ta. Nu poti impovara o alta persoana cu sarcina de a te face fericit. Aceasta este raspunderea noastra.
Daca vom intalni persoana a carei simpla prezenta in viata noastra (nealterata de dorintele noastre egoiste) sa ne umple sufletul de fericire.... cu atat mai bine.... atunci esti printre norocosii care poate  si-au gasit sufletul pereche.
Pana atunci insa, sa ne bucuram de viata, si sa ne creem singuri fericirea, indiferent de motivul pentru care suntem aici, acum.
O seara minunata.... suflete solitare...
Viata e scurta. Distruge regulile. Iarta usor. Saruta incet. Iubeste sincer. Razi cu pofta.
Si sa nu regreti niciodata ceva ce te-a facut fericit!

Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1932 : Sâmbătă, 30 Iulie 2016, 07:30 »
Oare de ce scriem cu litere de-o schioapa ceea ce s-ar putea scrie cu majuscule !
Da, ca sa nu provocam, ca sa nu deranjam, ca sa lasam timp cautarii...
"Fericirea nu exista, drumul spre fericire e fericirea insasi !"

Offline vallentino

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Prietenia este iubire fara aripi.
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1933 : Luni, 01 August 2016, 10:15 »
 Salut! Eu cred ca suntem singuri pentru ca traim intr-o societate zbuciumata (atat economic cat si social) iar in goana de a trai "mai bine" uitam ca "mai binele" inseamna  a avea alaturi pe cineva cu care sa te intelegi, care sa-ti placa si cu care sa vrei cu adevarat sa fii. Poate ca suntem singuri si datorita faptului ca "e mai comod sa nu ai obligatii", pentru ca suntem timizi, pentru ca avem obligatii si e greu sa mai gasim pe cineva care sa ne accepte, pentru ca...pentru ca...
  Toti avem un pentru ca. Ideea e ca singuratatea sa nu se transforme in depresie. Daca te simti bine singur...bravo tie!  :thumbup:Daca nu te simti bine singur dar cauti...bravo tie! :dance: Daca te-ai ascuns in casa....helooo..hai cu noi sa ne distram!  *|*
Prietenia se naste in clipa in care o persoana ii spune alteia: “Ce, si tu?Credeam ca eu sunt singurul."

Offline dcristina2001

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: De ce suntem single ?
« Răspuns #1934 : Marți, 02 August 2016, 12:01 »
Salutare din Oradea!
De ce single? A venit ca o consecinta a prioritizarii celorlalte planuri, in special munca. Bineinteles ca acum par diferita de prietenele cu familie si copii, si am decis ca e momentul sa-mi fac noi prieteni, si v-am gasit pe voi.