SUPĂ CREMĂ DE LINTE VERDE
Ingrediente
250g linte verde
un morcov
două cepe
țelină
ulei de măsline
un cățel de usturoi
foi de dafin
sare și piper
crutoane
Mod de preparare
1. Se spală lintea în mai multe ape și se lasă în apă circa 30 de minute.
2. Se pune la fiert, după care se adaugă foaia de dafin și legumele curățate și tăiate bucăți.
3. Se fierbe la foc potrivit, până ce lintea și legumele sunt fierte. se adaugă după gust sare și piper.
4. Se mixează în blender împreună cu usturoiul până se obține o consistență cremoasă.
5. Se servește fierbinte cu crutoane.
Eu am pus mai mult usturoi si un mix de condimente (sumak, chimion, chimbru, ghimbir si nu mai stiu ce scria pe acolo)
Poza n-am. Credeti-ma pe cuvant ca arata cam...naspa in oala, o pasta verde-cenusiu, dar aroma si gustul sunt...delicioase.