Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 299346 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #30 : Vineri, 19 Martie 2010, 13:55 »
maaamaaa, ce m-as infige in borcanele cu muraturi!

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #31 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 17:40 »
propun sa sarbatorim a doua steluta care a aparut sub numele meu

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #32 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 17:43 »
Felicitari Maria! Inca un pic si Full member! In curand trebuie deschis sampania pt o suta de membrii Singles Camp!

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #33 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 17:50 »
 ;D
multam, merit felicitarile, nu?
am totusi o intrebare
cine da sampania, user-ul cu nr 100 sau adm gigi?
sper totusi ca nu cine intreaba
 :D

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #34 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 17:51 »
Sampania va fi la Sibiel, deja este pregatita, la rece!

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #35 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 17:56 »
felicitari @maria171 ! :)
@adminule, sampania merge numai cu anumite feluri de mancare ;)

Temperatura ideala pentru servirea samapaniei se incadreaza intre 43F si 48F, pentru ca aroma sa se mentina. Racirea in sine este o arta, asa cum e si savurarea acestei bauturi exclusiviste. Se recomanda ca sticla sa fie pastrata 20-30 de minute intr-un bol special, umplut pana la jumatate cu gheata si completat cu apa. Produsul poate fi tinut si la frigider, insa nu mai mult de 3-4 ore. Sampania se serveste in pahare inalte, al carui design este special conceput pentru a nu afecta jocul bulelor sau aroma. Fiind un 'accesoriu' important al evenimentelor cu anumite semnificatii, degustarea sampaniei este adesea precedata de urari specifice. Aceasta nu constituie insa o regula. Mai nou, cea mai rafinata bautura ajunge sa fie un remediu excelent si dupa o zi stresanta la birou, in mare parte pentru aceia care isi permit luxul unor metode relaxante de cateva sute si chiar mii de dolari.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #36 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 17:57 »
Sampania se consuma de preferinta si in conditiile cele mai bune...cu prietenii!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #37 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 18:22 »

O reteta cu peste pentru admin care a fost la pescuit! :D

Salata de ton cu avocado


Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
5 frunze frumoase de salata verde;
1 avocado;
1 conserva de ton in ulei;
100 gr de branza feta (se poate folosi si telemea de oaie);
200 gr rosii cherry;
otet;
ulei.

Mod de preparare: Se spala frunzele de salata si se usuca, dupa care le rupem in fasii potrivite. Avocado se taie in jumatate, se scoate samburele si se curata de coaja. Se taie in bucati si se adauga peste salata verde. Rosiile se spala si se taie pe jumatate. Tonul din conserva se scurge de ulei si se faramiteaza bine adaugandu-se peste restul ingredientelor. Branza feta sau telemeaua se taie in cuburi. Se amesteca toate aceste ingrediente intr-un castron pentru salata si se condimenteaza dupa gust cu sare, ulei si otet.

Atentie cu sarea pentru ca branza feta sau telemeaua sunt deja sarate.

Avocado ii va da o aroma deosebita.

Pofta buna!

Offline Laura

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 28
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #38 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 20:26 »
Gigi, pune pestele in conserva sa poti face salata cu avocado! hahaha

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #39 : Duminică, 21 Martie 2010, 00:20 »
Eu practic pescuitul ecologic: nu prind nimic!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #40 : Duminică, 21 Martie 2010, 07:54 »

Si o reteta ecologica - si de post pe deasupra.


Cartofi taranesti

Ingrediente
4 cartofi
1 ardei rosu
1 legatura mica marar
3 catei usturoi
ulei de masline
50 gr unt
sare, delicat

Mod de preparare:
Cartofi se taie bucati mari apoi se pun la fiert cu sare si un pic de delicat. Usturoiul se taie feliute. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul si untul apoi se adauga usturoiul si se "ameteste" un pic, apoi ardeiul taiat cubulete. cind s-au inmuiat se adauga cartofii, se mai amesteca in tigaie cu grija sa nu se sfarime. La final se pune mararul tocat.

Pofta buna! ;)

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #41 : Duminică, 21 Martie 2010, 08:05 »
Strudel cu mere


Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta; 1 kg de mere; 3 plicuri de zahar vanilat; 2 linguri de zahar; 1 lingura de scortisoara macinata; cateva picaturi de esenta de rom; ulei; 5 nuci.

Mod de preparare:
Dupa ce merele au fost taiate si razuite, adaugam zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si esenta de rom. Ungem foile de placinta cu ulei si le punem una peste alta pana cand terminam tot pachetul. Peste foi adaugam amestecul de mere si rulam pana la jumatate pe latime. Apoi, din cealalta parte rulam tot pana la jumatate si taiem pe jumatate rulourile. Ele trebuie puse cu "incheietura" dedesubt, astfel incat sa nu se poata desprinda in timpul coacerii. Le ungem cu ulei iar deasupra punem miez de nuca. Se da cuptor (180°C) timp de minute 30 minute. Dupa ce au fost scoase si s-au "odihnit” 20 de minute, sunt pudrate cu zahar.

Prajitura de post.

Offline FIF

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • cine urca mai sus?
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #42 : Duminică, 21 Martie 2010, 08:35 »
sunt un mare fun al manacarurilor cu peste!
Cand veti dori sa invatati ceva despre mancarurile de peste, nu ezitati sa veniti la Jurilovca .... am prieteni care fac .... mmmm .... greu de definit .... poate doar : minuni! ieri am mancat o ciorba de peste facuta la ceaun, la foc in curte .... si urmata de inca trei feluri de peste : prajit, la cuptor .... o nebunie! inchipuiti-va chinurile unui diabetic afalt in cura! GROAZNIC .... de delicios. Va dau retetele, la cerere. poze dsiponibile! hihihi

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #43 : Duminică, 21 Martie 2010, 09:18 »
@FIF

asteptam retele tale, eu una mananc peste in orice fel gatit numai peste sa se numeasca :)

marcutza

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #44 : Duminică, 21 Martie 2010, 09:42 »
Daca tot vorbim de diabet si observand ca spanacul a aparut pe piata, cel proaspat, am ales o reteta.

Salata de spanac cu ciuperci si mozzarela
       O reteta usoara, sanatoasa si plina de vitamine

Ingrediente:
- 600 gr de spanac proaspat
- 4 ciuperci mari, taiate subtire
- 3 feliute de ceapa rosie
- 50 gr de mozzarela cu putina grasime
- o lingura de otet balsamic
- o lingura de ulei de masline
- o lingura de apa
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Se pun intr-un bol, sau o farfurie mai adanca spanacul, ciupercile, ceapa si mozzarela. Separat se amesteca apa, uleiul, otetul, sarea si piperul si se adauga peste amestecul de spanac si mozzarela. Puteti sa serviti rece sau se poate incalzi 1 minut la cuptorul cu microunde. Este bine sa folositi cat mai putina sare, in schimb piper puteti folosi cat doriti.

Informatii nutritive:
O portie contine: 140 calorii, carbohidrati 14 gr, proteine 13 gr, grasimi 5 gr, fibre 6 gr, colesterol 1 mg.