Daaaaaaaa, Mari_a, galbiorii sunt la loc de cinste in amintirile din Apuseni. Stiu io pe cineva
care sigur nu-i poate uita.
Eu i-am descoperit cu aceasta ocazie si n-o sa ratez ocazia sa repet experienta gustativa. Dar, cu mai putina sare decat cei din Apuseni.
Si, on topic, o reteta buna de vreme rece, desi eu mananc si vara:
Hrisca cu lapte si multa scortisoara.Se gateste precum orezul cu lapte. Adica, spălăm bine hrişca şi o punem la fiert în cantitate dublă de apă. Separat se fierbe laptele cu zahar si scortisoara (eu nu pun, dar cine e amator, poate adauga si cardamom si fenicul). Se mai fierb impreuna vreo 5 minute si gata.
Pofta mare!
Nu ma pot abtine, pun un link si info hrisca - aliment-medicament, antidepresiv, antidiabetic si fara gluten
http://www.doctor.info.ro/hrisca,_aliment_si_medicament.html