Autor Subiect: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013  (Citit de 47489 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13254
Viva Espana! Circuit si plaja. 2 – 12 septembrie 2013

Tarif:  870 Euro/ persoana - cazare in camera DBL
Plecare:   2 septembrie 2013
Sosire:   12 septembrie 2013
Cazare: 10 nopti din care:
     •  doua la Granada 2/3 si 3/4 sept
     •  una la Cordoba 4/5 sept
     •  una la Sevillia 5/6 sept
     •  doua la Algeciras 6/7 si 7/8 sept
     •  patru intr-o statiune de pe Costa del Sol 8/9, 9/10, 10/11, 11/12 sept
Servicii incluse:
     • cazare 10 nopti la hoteluri de 3* si 4*, mic dejun inclus
     • demipensiune 4 zile Costa del Sol
     • transport pana in Spania cu avionul (in tarif sunt incluse taxele de aeroport si un bagaj de cala)
     • transport cu minibus sau midicar 20 locuri – circuit interior
     • ghidaj
Nu sunt incluse: intrarile la obiective, costul excursiei in Maroc.
     
Grup: doar persoane single, 19 persoane + mine (organizator si ghid).

Inscrierea si rezervarea: se face pe office@singlecamp.ro sau direct la agentie office@bonvoyagesibiu.ro si samiza@bonvoyagesibiu.ro

Inscrierile incep la 1 noiembrie si se inchid odata cu ocuparea ultimului loc disponibil. Pana in 5 decembrie trebuie achitat un avans de 250 EUR, care ne permite achitarea zborului la Malaga si returul spre Bucuresti. Cursele de Malaga sunt foarte solicitate, se merge full si se intoarce la fel, iar luna septembrie cand mergem noi este sezon. Pentru 2013 tariful de zbor a crescut cu 50% fata de 2012, dar cu siguranta el va creste continuu, pana la dublu, in preajma plecarii. Pentru a fi siguri ca prindem locurile necesare grupului si important la aceste preturi (luate in calcul la bugetarea costurilor acestei actiuni), trebuie sa achitam si sa achizitionam biletele (la fel cum am procedat si pentru cele doua excursii de anul acesta), pana in 10 decembrie. Apoi incep sarbatorile si este foarte posibil ca dupa 1 dec sau sa nu mai gasim cele 20 locuri necesare, sau sa avem surpriza unor modificari de tarif, ce ar influenta evident si tariful total. 
Stiu ca este foarte greu pt multi dintre voi sa-si planifice cu siguranta un concediu peste 10 luni de zile, dar la astfel de excursii, unde depindem de o cursa unica, din pacate nu avem alternativa. Asa cum spuneam, biletele trebuiesc luate din timp.

Deci cine este interesat, sa ne transmita un Email, apoi Samiza va va contacta pt avans, facturi, contracte turistice, asigurari etc.

Despre:
Fara indoiala ca intr-un clasament al celor mai frumoase locuri din Europa, Andalucia este in top 5. Plasata in zona de sud-sud-est a Spaniei, la confluenta dintre crestinism si islamism, scaldata de apele Mediteranei si la o aruncatura de bat de ocean, beneficiind de o clima binecuvantata, regiunea a pastrat nealterat aerul medieval din perioada cuceririi Americii. Sunt acolo o multime de catedrale fastuoase, alcazaba (fortarete maure), palate si chiar cartiere intregi ramase incremenite de sute de ani. Mixtura unica de arta maura, crestina si iudaica, dau Andaluciei un farmec aparte, arhitectura este cu totul personala si inedita, nemaintalnita nicaieri altundeva in lume. Parcuri de o splendoare si frumusete pe care nu stiu cate locuri in Europa le mai au, spectacolul rodiilor, a portocalilor, a a lamailor roditi, explozia de flori de peste tot, toate fac din Andalucia o oaza de minunatii.
Nu doar Andalucia o sa fie vizitata in aceasta excursie ci si Gibraltarul, sau „Stanca” cum se mai numeste. Gibraltarul este faimos prin peisajele pe care le ofera de pe stanca, acolo unde apele Mediteranei se intalnesc cu Oceanul Pacific. Si nu in ultimul rand este cunoscut pt maimutele care-i populeaza padurile de pin. Poate este cea mai mare atractie, desi Gibraltarul are atat de multe de aratat: atmosfera tipic britanica, stradute cu case multicolore, cu balcoane in stil irish si english, pesteri carstice, tunelurile saptate in perioada Marelui Asediu si atat de multe altele. Este si un paradis fiscal, acolo gasiti multe lucruri care nu contin taxe vamale sau chiar accize: parfumuri, tigari, bauturi fine, marochinarie de lux.
Un alt punct al calatoriei noastre va fi Marocul. O tara a contrastelor, cladiri noi si moderne, pe strazi largi, ce contrasteaza cu zonele vechi, medina, unde s-a pastrat traditia comerciala a berberilor. Pentru o zi, o sa intram in universul lumii arabe, exact in locul in care este cel mai proeminent, adica in targurile din Tetouan si Tangier. Vom strabate cu autocarul agentiei marocane o parte din zona de nord a Marocului, traversand majestuosii Munti Atlas.
Este o excursie in care vom avea 6 zile de vizitare si 4 zile de relaxare, plaja si baie. O sa fim cazati intr-una dintre statiunile de pe Costa del Sol, foarte aproape de Malaga. Locul este ideal pt un scurt sejur, sunt acolo pe langa nisip fin si mare si o multime de locuri de distractie
Program:
O sa plecam din Bucuresti, de pe Otopeni. Intalnire la aeroport la ora 12.00, decolare la 14.00. (*daca apar modificari ale orarului de zbor, o sa fiti anuntati Email). Dupa un zbor de 4 ore si jumatate o sa aterizam la Malaga, unde vom fi asteptati de minibusul cu care o sa calatorim. O sa parcurgem drumul pana la Granda (125 km), dupa care ne vom caza in jurul orei 21.00 la hotel. La Granada o a ramanem 2 nopti. O sa luam apoi masa undeva la un restaurant din apropiere.
A doua zi dimineata, adica in 3.09 – micul dejun 8.30 si la 9.30 plecam sa vizitam Alhambra. Acesta este un obiectiv de top 3 in Europa, asa ca pentru a fi siguri ca intram, trebuie sa facem rezervari cu 3 luni inainte. O sa va solicitam bani pt biletul de acces si o sa facem rezervarea online. Am intalnit acolo in Granada, turisti dezorientati, pe care agentiile i-au trimis fara sa le explice ca vizitarea unui obiectiv ca Alhambra, trebuie asigurata printr-o rezervare on-line, cu ora si data. In fata intrarii si casei de bilete zilnic , inca de la 7.00 se fac niste cozi imense, cei sositi fara rezervare incearca sa mai prinda un loc. Dar sansele sunt minime. Cu noi in hotel a fost cazat un grup de olandezi, cu care ne-am intalnit pe autobuz. Imi spuneau ca au stat pt bilet 6 ore!!! Si nu au reusit sa primeasca bilet. Pt a parcurge acest loc spectaculos, Alhambra si Generalife, in mod normal este nevoie de minim 5-6 ore. (La fel si aici - am vazut ca agentiile ofera si indica 3 ore pt aceasta vizita, ori in timpul acesta, doar daca alergi reusesti sa faci circuitul interior. De la intrare pana in Piata Cisternelor, deci undeva nici la 20% din traseu, eu am facut in pas alert, pe alocuri chiar alergand sa ajung sa ma intalnesc cu grupul, 20 minute. Va imaginati deci ce poate fi vazut in 3 ore....) Dupa Alhambra, o sa luam masa undeva in zona centrala, unde ne vom deplasa pt vizitarea a doua obiective foarte interesante: catedrala si mormantul regilor crestini....O sa ramanem in oras apoi, pt o plimbare de relaxare prin cartierul maur, trecem pe la magazinul de plante aromatice andaluze, pe la piata de fructe, mancam o paella...Si sa explic ce este paella: mancare traditionala in Spania de sud, pregatita la tigai mari si avand compozitia de baza orez cu fructe de mare. Exista si paella cu carne de pui, chiar si paella cu mixtura de carne, dar cea traditionala este cu fructe de mare. Foarte important este cel care da culoare si aroma: safranul – un condiment foarte folosit in bucataria spaniola si marocana, dar foarte scump: un pliculet de cateva grame costa in Maroc 7-10 EUR, iar in Spania este cel putin dublu. Scump, dar face, pt ca aroma safranului este unica.
In 4.09, a treia noastra zi de excursie, micul dejun o sa-l luam mai de dimineata, pt a putea ajunge la timp la Cordoba. Ora 7.30, iar la 8.30 check out si plecarea spre poate cel mai frumos oras al calatoriei noastre. Avem de strabatut 162 km, adica cca 2 ore si jumatate cu autocarul. La 11.00 ajungem la Cordoba. Dupa refresh pornim spre centrul istoric, viztam intai Mezquita, Marea Moschee transformata de regii crestini in catedrala, un monument arhitectonic impresionant prin grandoare, prin detalii. Traversam pe Podul Roman Guadalquivirul, facem o plimbare pe stradutele pline de flori, intram in 2-3 curti sa vedem celebrele patio cordobeze, servim masa si apoi relaxare la hotel, poate o baie in piscina.
In 5.09,a patra zi, luam micul dejun la 8.30 si la 9.30 plecam cu bagaje cu tot spre capitala Andaluciei, Sevilla. Un drum de 142 km ne desparte de orasul Marii Catedrale. Dupa ce ne cazam si o ora de relaxare la hotel, plecam spre Piata Spania, un loc superb. Folosim ocazia sa traversam si parcul Maria Luisa, apoi mergem spre zona centrala. Vizitam Turnul de Aur, apoi Arena Coridei, pt ca in final sa vedem giuvaerul Sevilliei: catedrala, a III-a ca marime din lume. Ramanem in zona centrala, servim masa si apoi ne intaorcem la hotel.
In 6.09, a cincea zi, dupa micul dejun la 9.00, incarcam bagajele in autocar si ne deplasam pana in cartierul Macarena, celebru pt bisericile sale. O plimbare pe stradutele cartierului alb – ocru si urmam apoi cu autocarul traseul spre Algeciras. Acolo vom ramane 2 nopti. Prima dupaamiaza o sa o folosim pt o plimbare in zona centrala a oraselului portuar si pt cumpararea de bilete pt Maroc.
In 7.09, a sasea zi este destinata excursiei din Maroc. O sa traversam stramtoarea cu un ferry, atentie cei care stiiti ca aveti probleme pe mare, sa nu exagerati dimineata cu micul dejun si in nici un caz sa nu mancati nimic in restaurantul vasului – exista pericolul de a avea rau de mare si va stricati toata ziua, daca o incepeti cu o astfel de aventura neplacuta. Daca simtiti pe vas ca va este rau, iesiti pe punte si acolo se va atenua mult din starea de rau. Debarcam intr-un oras tot spaniol, Ceuta, Spania si-a mai pastrat cate ceva din fostele colonii, iar aceasta cetate este una dintre acestea. Acolo vom fi asteptati de autocar si de ghidul marocan. Vom vedea Tetouan si Tangier, mai mult este o vizita a medinelor din cele doua. Prilej sa mancati taijin, la un local placut si curat, sa faceti cumparaturi de marochinarie, argint, tesaturi. Cel mai important lucru care se poate cumpara in Maroc este uleiul de argan. Este considerat aurul acelei tari, fiind una dintre sursele principale de venit a tarii. Uleiul de argan este un esential, folosit la prepararea multor creme. Are proprietati de intretinere a tenului si in special de impiedicare a imbatranirii pielii. In Europa sa cumperi ulei de argan pur este o utopie, atat de scump este. Dar acolo cu 7-8 EUR, cumperi o sticluta care iti ajunge un timp bun. Posetele sunt destul de ieftine, dar trebuie negociat. Si nu o faceti singuri. Sunt cu voi, ii cunosc deja pe cei de acolo, stiu unde sa ma duc cu negocierea si merge repede si sugur. Altfel sau dati prea mult sau ii iritati oferindu-le prea putin. Si trebuie sa stiiti ca lumea araba este diferita de a noastra, asa ca trebuie sa tratati cu atentie, decenta si retinere pe cei de acolo. Femeile trebuie sa aiba o tinuta decenta, nu cu fuste scurte, nu cu prea multa cochetarie. Stiiti cum privesc ei partea asta si e bine sa nu le zgandarim orgoliile si ceea ce tine de acceptare religioasa si traditii. Prea putin o sa avem contact cu alte obiective, le vedem insa din autocar si ghidul are sa ne spuna cate ceva despre fiecare. La intaorcerea in Spania, o sa traversam Muntii Atlas – in niste peisaje extraordinar de frmuoase si spectaculoase. Excursia din Maroc nu este una turistica, este mai mult un contact si o idee despre ce inseamna civilizatia musulmana nord africana. Pt a vizita cu adevarat Marocul trebuie coborat mult, pana la Rabat, Casablanca si eventual ramas la Marakesh. Dar asta este alt tip de excursie, pe care cine stie? – poate o s-o facem odata.
8.09 – plecam spre Gibraltar, dupa ce luam micul dejun si ne incarcam bagajele in autocar. Algeciras-ul este foarte apropiat de Stanca, intr-o jumatate de ora ajungem acolo. Asta dupa ce traversam pista de aeroport de la Linea del Conception. O sa inchiriem cu ghid doua microbuze, pt vizitarea stancii. Acolo este rezervatie se poate urca doar cu telefericul sau cu microbuzele agreate local. Vedem si parcurgem tunelurile sapate in stanca si care au aparat Gibraltarul in timpul Marelui Asediu, apoi o extraordinar de frumoasa pestera carstica, St Michael si ne intalnim cu maimutele in zona de varf. Trebuie sa stiiti ca pe insula locuiesc 5 triburi de maimute, cel mai probabil aduse pt agrement si distractie de ofiterii englezi care in lipsa de altceva se delectau cu aceste animalute vesele. Oricum nu conteaza atat de mult cum s-a ajuns la acest numar mare, de maimute, pt un spatiu atat de mic, important este ca sunt acolo si fac deliciul turistilor. Este atat de placut sa le vezi in jurul tau, cum sar in masina, cum isi cara puii pe stanci...Important este sa nu le dai de mancare, sa nu ai la tine pungi sau ceva care fosneste. Altfel devi tinta lor. Sar direct pe tine si nu este cea mai placuta senzatie. Pot deveni si agresive daca nu sunt lasate in voia lor, sa-ti ia din mana ce ai de mancare. Deci: fara mancare si pungi, sus la maimute! Doar un trib din cele cinci este mai domestic, restul isi duc viata mai departe de oameni. Oricum neavand alta sursa de hrana pe insula, mananca ceea ce nutritionistii le lasa pe anumite zone. Spun nutritionisti, pt ca au o dieta urmarita, multe din ele sunt diabetice, datorita dulciurilor primite de la turisti. Si la fel sufera de obezitate. De pe varful populat de maimute vom admira minunatul peisaj care ni se va asterne sub, noi: in departare se vede Africa, in stanga Mediterana si dreapta Atlanticul. De pe locul de panormare Coloanele lui Hercule panorma este inversa. Coboram apoi in gradina botanica de la poalele stancii, unde gratuit se pot vedea o gramada de plante meridionale dar si specifice zonei desertice. Mancam ceva englezesc la un bistro, colindam magazinele si stradutele micului orasel, apoi ne indreptam spre autocar. Plecam spre Costa del Sol.
Cazarea se va face la un hotel din una din statiunile de pe coasta, foarte apropiat de Malaga. 4 zile la hotel de 4*, de plaja, de baie in Mediterana sau la piscina, relaxare. Serile vom iesi undeva pt entertaiment, muzica, dans. Mergem intr-o zi si pana la Malaga, luam unul dintre multele bus-uri care fac traseul de 10 km care ne desparte de oras. Mergem in zona de port si de oras vechi, sunt acolo multe magazine, locuri de vizitat. Sa nu uitam ca Malaga este strans legata de Picasso, marele pictor fiind nascut acolo. Orasul este al doilea ca marime din Andalucia, dupa capitala acesteia, Sevilla.
Dupa 4 zile pline de soare si mare, impachetam si in 12.09 la 12.00 plecam spre aeroport. Avem un shuttle care ne va duce pana acolo. Avionul si spre casa. In urma o sa ramana doar amintirile.
Deci daca doriti sa participati la excursia Andalucia – Gibraltar – Maroc, este nevoie sa va decideti, inscrieti si sa achitati avansul pana la 5 decembrie 2012.
Inscrierea si rezervarea: se face pe office@singlecamp.ro sau direct la agentie office@bonvoyagesibiu.ro si samiza@bonvoyagesibiu.ro Numarul Samizei, 0745 106526.


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13254
Cateva fotografii, din excursiile din mai si septembrie. Sunt locuri prin care am trecut cu Singles Camp in mai si seprembrie 2012. Imagini a unor locuri superbe. Asezonate cu ...o paella, taijin(mancarea traditionala marocana) si cateva masline.... :)







































Paella:


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13254
Cateva filmulete de pe youtube:

Alhambra din Granada
A short tour through the Alhambra of Granada


Mezquita Cordoba
Cordoba Cathedral (Mezquita de Cordoba), Andalusia, Spain in HD


Sevilla
Seville, Spain Student Travel, Cathedral - EF Educational Tours


Gibraltar
Gibraltar 2012 HD


Tetouan Maroc
Cities of the World - Tétouan (Morocco)



Offline noryx01

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
De-abia astept! Sunt prima ?!  8)

Offline deli_a

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 185
Si eu vin !!!  *|*
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Offline noryx01

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
Super ! Un motiv in plus sa astept cu nerabdare  :dance:

Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
hmm, sa merg pe principiul : ma bag , dau avansul si vad eu pe parcurs cum fac cu banii ?   :-\

NICOLAE

  • Vizitator
,,,am fost in 91 in Sevilia si este exact cum spune Gigi : ,, Sunt acolo o multime de catedrale fastuoase, alcazaba (fortarete maure), palate si chiar cartiere intregi ramase incremenite de sute de ani. Mixtura unica de arta maura, crestina si iudaica, dau Andaluciei un farmec aparte, arhitectura este cu totul personala si inedita, nemaintalnita nicaieri altundeva in lume. Parcuri de o splendoare si frumusete pe care nu stiu cate locuri in Europa le mai au, spectacolul rodiilor, a portocalilor, a a lamailor roditi, explozia de flori de peste tot, toate fac din Andalucia o oaza de minunatii'[,,,,,romantic si simti ca intineresti :).

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13254
Pana acum sunt inscrisi:
1.Gabi P Tg Mures
2.Mihaela S Tg Jiu
3.Nora Galati
4.Delia L.
5.Plusar
6.si ...subsemnatul.

mihaela1961

  • Vizitator
Gigi,
Vezi ca ai pus anul 2013, iar la plecare -venire ai pus 2012.
Deci excursia e in 2013?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13254
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #10 : Marți, 30 Octombrie 2012, 14:45 »
Am corectat, multumesc.

Offline malina dragomir

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #11 : Marți, 30 Octombrie 2012, 14:54 »
Buna , Gigi...un loc e pt mine... cel pe care l-am ratat anul acesta. Oricum, e o mare provocare pt mine, nu am calatorit niciodata cu avionul sau cu vaporul, am rau de orice transport.. deci am sa incerc sa imi depasesc limitele. Presimt  ca merita . :)

Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #12 : Marți, 30 Octombrie 2012, 14:59 »
lasa Malina ca pe ferry vomitam impreuna !  :slap:
cu avionul din fericire n-am probleme :)

Offline malina dragomir

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #13 : Marți, 30 Octombrie 2012, 15:20 »
ok, multumesc, deja m-am linistit ca am companion..stii cum e, de ce sa nu moara  si capra vecinului? si deja te simti mai bine :)

Offline dadus

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 184
Re: Viva Espana! Circuit si plaja.Andalucia-Gibraltar-Maroc.2 – 12 septembrie 2013
« Răspuns #14 : Marți, 30 Octombrie 2012, 16:34 »
Gigi, sa nu uita-ti de puiul rotisat din Cordoba,servit neaparat pe bancile din fata Muzeului de Arheologie. ;)
Ma uit la poze,a fost super ,super.