Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 594242 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #30 : Marți, 23 Martie 2010, 09:58 »
gusturi si gusturi :)

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #31 : Miercuri, 24 Martie 2010, 09:32 »
Daca lumea ar avea numai 100 de oameni, lucrurile ar sta diferit. Afla cum!

■61 ar fi din Asia, 13 din Africa, 13 din America, 12 din Europa si 1 din Australia

■70 ar fi adulti si 30 copii

■52 ar fi femei si 48 barbati

■90 ar fi heterosexuali si 10 homosexuali

■86 ar sti sa citeasca si 14 nu

■17 ar vorbi chineza, 9 engleza, 8 hindusa, 6 rusa, 6 spaniola, 4 araba si 50 alte limbi

■1 ar avea o facultate si 99 nu

■76 ar avea electricitate si 24 nu

■20 ar trai sub amenintari cu arme, razboi, mine antipersoana, iar 80 ar trai fara astfel de frici

■83 ar avea apa proaspata iar 17 nu

sursa si mai multe

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #32 : Miercuri, 24 Martie 2010, 09:34 »
Haine "cancerigene" pe piata romaneasca

Pe piata din Romania se gasesc foarte multe haine, atat pentru adulti, cat si pentru copii, care contin substante cancerigene, sustine presedintele Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei, Maria Grapini.

Grapini a declarat  la Realitatea FM, ca astfel de produse ajung in magazine in lipsa unor controale vizand calitatea produselor si substantele periculoase pe care le-ar putea contine acestea.

Presedintele Federatiei Patronale a Textilelor a confirmat ca, in privinta hainelor pentru copii, exista probleme si la capitolul accesorii, in contextul in care autoritatile de supraveghere a pietei din 11 tari ale Uniunii Europeane au demonstrat ca una din 10 haine pentru cei mici prevazute cu cordoane sau snururi ce pot prezenta risc de strangulare incalca normele de siguranta europene, relateaza NewsIn.

Toate aceste probleme ar trebui verificate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor la intrarea marfii in tara, spune Maria Grapini, lucru care nu se intampla cu regularitate. In plus, Uniunea Europeana nu are un sistem centralizat de verificare si a dat liber fiecarei tari sa isi faca prin institutiile proprii controlul marfii.
Sursa

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #33 : Miercuri, 24 Martie 2010, 09:36 »
Cum sa faci ca sa ai mai multi bani la pensie

Romania discuta aprins, de cateva luni, despre pensii – insa dezbaterea despre reformarea sistemului public a inclus prea rar si referinte legate de sistemul de pensii private, lansat in Romania in anul 2007. Ce s-a intamplat in acesti 3 ani, de cand in Romania functioneaza, ca in toate statele dezvoltate, fonduri private de pensii? Cum investesc fondurile de pensii banii nostri si cu ce rezultate?

Pe de alta parte, ce asteptari putem avea, in mod realist, de la pensia de stat, in conditiile imbatranirii si reducerii populatiei – fenomen numit deja in Vest „bomba demografica”? Ce se intampla in sistemele de pensii, publice si private, din Europa? Cum au fost afectate pensiile de criza economica si financiara? Care sunt cele mai mari riscuri, dar si cele mai importante beneficii potentiale din participarea la fondurile de pensii private? Ce trebuie sa stii pentru a avea mai multi bani la pensie?

Acestea sunt doar cateva intrebari la care doi specialisti in domeniul pensiilor private, Mihai Bobocea, secretar general al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) si Radu Craciun, director de investitii al Eureko Pensii si responsabil al Comisiei de Investitii din cadrul APAPR, vor raspunde in cadrul Live Text - Dezbaterile Wall-Street, luni, 29 martie, intre orele 13-15.
Sursa

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #34 : Miercuri, 24 Martie 2010, 12:05 »
Targul de Energii Regenerabile
Avem solutii economice, ecologice si care v-ar putea scoate din criza. Asa se lauda reprezentantii firmelor prezente la Targul de Energii Regenerabile, deschis la Arad. Spre exemplu, va puteti pune sistemul de incalzire prin podea. Intr-un an ati putea plati pentru incalzirea intregii locuinte cat platiti acum pentru o luna.

#Invalid YouTube Link#



revenim cu o corectura si scuzele de rigoare pt eroare :)

REPORTAJUL cu Targu de Energii Regenerabila

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #35 : Miercuri, 24 Martie 2010, 14:40 »
Inainte de lansarea noului album Smiley -Plec pe Marte, artistul a acordat un interviu exclusiv pentru Antena1.ro.
 
Stiu ca ai colaborat de-a lungul timpului cu artisti cunoscuti de pe scena muzicii romanesti: Cheloo, Uzzi, Andreea Banica. Ce colaborari o sa gasim pe noul album?
Asa cum ati putut vedea pana acum, am colaborat numai cu oameni pasionati de muzica, oameni care au facut o cariera din asta. De pe noul album va dezvalui numai trei nume, pe langa Cheloo, despre care stiti deja: Grasu XXL, Mandinga si Pacha Man

Ce va contine noul album, scos impreuna cu Gazeta Sporturilor?
Albumul va contine 12 piese, in mare parte acustice. Chiar daca majoritatea sunt mai soft si se adreseaza in mare parte femeilor, veti vedea ca se vor gasi multi barbati in aceste melodii. Cantecele au orchestratie, sunt trase in studio alaturi de band care contine chitara, bas, tobe, clape, etc

Cum ti-a venit ideea melodiei?
Pur si simplu. N-a fost planificat. Mi-a luat cam jumatate de ora ca sa pun versurile pe foaie. Melodia o aveam deja in cap. A venit totul foarte natural. Dupa ce am tras partea mea din melodie, mi-am dat seama ca beat-ul si starea melodiei i se potriveau lui Cheloo. Asa ca l-am cooptat in melodie.

Cand este programat concertul Plec pe Marte?
Chiar daca initial trebuia sa fie in aceasta primavara, am decis sa-l amanam pentru toamna, pentru a avea timp sa-l pregatim mai bine. Niciodata nu mi-a placut sa prezint o melodie sau un concert facute pe graba sau superficial. Daca faci ceva trebuie sa pui suflet, sa te implici total si sa dai tot ce ai mai bun.

Un cantaret de manele ti-a furat o melodie. Ce ai de gand in aceasta privinta?
E ok, nu intentionez sa merg mai departe cu povestea asta. Daca au furat melodia mea inseamna ca a fost o melodie de succes, nu?

Cu proiectul tau Radio Killer ce s-a mai intamplat?
Am pregatit lansarea noului single, ce va putea fi ascultat in scurt timp. Am inregistrat drepturile asupra melodiei in toata Europa, urmand a lansa cantecul pe mai multe piete europene.

Cum a fost colaborarea cu Cheloo?
Am colaborat bine, ne cunosteam de mai multa vreme, astfel ca a fost mai mult o completare decat o colaborare. Melodia a captat atentia multora si a starnit reactii diverse, ceea ce ma face sa cred ca a fost o alegere buna.

Ce influente ai avut? Ce cantareti/formatii te-au ajutat sa-ti creezi stilul tau?
Fiind si producator, nu doar cantaret, ascult foarte multa muzica. Si asa a fost de cand ma stiu. Astfel ca formatii gen Pink Floyd sau cantareti precum Michael Jackson au fost surse de inspiratie. Chiar am avut ce sa invat de la ei. Dintre romani am ascultat si am incercat sa fur meserie de la cei mai buni, Andries, Alifantis, Phoenix. Acum ascult cam toate genurile: blues, rock, soul, r&b, etc. Trebuie sa fiu la curent cu tot ce se intampla in muzica.

Ce cantareti sau formatii romanesti, din noul val, crezi ca pot avea succes in muzica?
Mi-au placut mult cei de la C.I.A.(Craiova Independent Artists). Au scos niste materiale bune si chiar cred ca pot avea un cuvant de spus in peisajul muzicii romanesti. Noul album Cedry2k este foarte bun, melodii bune, mesaj bun. Uite ceva ce mai ascult, si o sa va spun ceva in premiera: Don Baxter va scoate ceva nou. Si suna foarte bine.

Cat de mult te afecteaza pirateria muzicala?
Ma afecteaza foarte mult. Lumea spune ca un album e scump. Dar si productia e scumpa. Nimeni nu se gandeste cat costa orele de studio, productia albumului, distributia lui. Eu cumpar tot ce ma intereseaza. Cand ma duc prin strainatate ies din magazinele de muzica cu o sacosa intreaga de CD-uri. Plus ca gandeste-te la ce calitate are un mp3 si ce calitate are muzica pe CD-ul original. Deci, pretul unui album este mai mult decat justificat.

Smiley despre ce inseamna muzica pentrul el:
"Oamenii au nevoie de surse de inspiratie si oameni care sa le provoace placere prin muzica"

Smiley despre noul album:
"Plec pe marte este un album care merita cumparat si pastrat in colectie. Este un album care te binedispune. Contine o muzica surprinzatoare, asa cum se face din ce in ce mai rar. E un album sincer"


Smiley despre muzica de azi:
"Nu e facuta cu suflet. Ma feresc de fake-uri"

Interviu realizat de Bogdan Bara


marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #36 : Miercuri, 24 Martie 2010, 16:31 »
Deutsche Telekom vrea sa fie lider pe TV si internet pana in 2012 in Romania

Deutsche Telekom (DT), cel mai mare operator telecom la nivel european, cu afaceri de 1,104 miliarde de euro in 2009 pe piata locala vrea ca pana 2012 sa ajunga lider pe piata de televiziune si internet de mare viteza, a declarat cu ocazia intalnirii investitorilor Guido Kerkhoff (33 de ani), membru al boardului DT si responsabil pentru zona Europei de Sud-Est.
Oficialul grupului german a mai declarat ca printre alte obiective se numara utilizarea licentei 3G a Zapp pentru a intrat pe piata de internet mobil, dezvoltarea segmentului business, extinderea retelei de fibra optica, dar si introducerea de oferte cu preturi mai mici printr operatorul NextGen si un al doilea brand.

NextGen este o companie a Romtelecom, care a cumparat la inceputul anului NewCom Telecomunicatii.

Ovidiu Ghiman, director executiv strategie si dezvoltarea afacerii in cadrul Romtelecom, declara recent ca NextGen va fi prezenta in mai mult de 100 de localitati si va avea peste 100.000 de clienti dupa ce Consiliul Concurentei isi va da acordul asupra achizitiei NewCom .

Pe de alta parte, oficialii Romtelecom au afirmat saptamana trecuta ca nu exclud noi achizitii de furnizori telecom pentru a-si majora baza de clienti si au afirmat totodata ca din acest an compania va veni cu oferte specifice la nivel de oras sau cartier.

Potrivit lui René Obermann, CEO al Deutsche Telekom un obiectiv al companiei este achizitia la nivel global a 2,5-3 milioane de abonati din zona de internet si televiziune pana in 2012 si 5 milioane de abonati pana in 2015.

DT a avut anul trecut venituri de circa 1,1 miliarde de euro in Romania prin grupul grec OTE care detine pe piata locala cel mai important operator de telefonie fixa-Romtelecom, al treilea operator de telefonie mobila Cosmote (care a cumparat anul trecut Zapp) si retailerul de telefoane mobile si accesorii Germanos.

Grupul avea anul trecut pe piata locala 7,3 milioane de clienti de telefonie mobila (Cosmote si Zapp), 2.741.166 de utilizatori de telefonie fixa, 807.362 de clienti de internet si 884.126 de abonati la serviciile de televiziune prin satelit (DTH).

In decembrie Romtelecom a lansat serviciile de televiziune prin internet (IPTV) care sunt disponibile deocamdata in zece localitati, iar in acest an mai are in plan lansarea televiziune de inalta definitie prin satelit si a serviciului video la cerere.

Mai multe aici

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #38 : Miercuri, 24 Martie 2010, 19:02 »
Gafa morbida la Antena 1 in privinta lui Mile Carpenisan

 Fostii colegi ai lui Mile Carpenisan au facut o gafa sinistra in emisiunea ACCES DIRECT de la Antena1, pe care au dedicat-o post-mortem jurnalistului. In mijlocul platoului de filmare a fost asezata poza altei persoane alaturi de lumanarile de veghe.
Aceasta gafa monumentala a fost repede semnalata in blogosfera romaneasca. In studio, pe o masuta pe care se aflau cateva lumanari, ar fi trebuit sa fie poza fostului jurnalist, insa din ignoranta, realizatorii au afisat poza unui cunoscut blogger.

“Nici nu stii cum sa-i zici: prostie, imbecilitate, lipsa de orice profesionalism. In poza nu e regretatul Mile. E Groparu  bunul sau amic. Dar pentru Madalin Ionescu si Acces Direct n-a contat . <<Colegul nostru mult iubit… >> Nici macar nu stiau cum arata si au furat o poza de pe blogul celui disparut . Poza altuia…”, noteaza Mos Califar. Gafa de la Antena 1 a fost initial semnalata de catre www.arhiblog.ro.

Pe parcursul partii de inceput a emisiunii, in ceea ce trebuia sa fie un moment emotionant dedicat fostului coleg, se putea observa diferenta intre imaginile cu Mile Carpenisan dintr-un material filmat si imaginea persoanei a carei fotografie a fost asezata intre lumanari in mijlocul platoului de filmare. La finalul momentului video special se putea observa ca cineva a sesizat gafa si a luat din platou poza blogerului clujean, noteaza si Adevarul.ro, preluand stirea din blogosfera.

Gafa este greu de inteles avand in vedere perioada lunga de in care Mile Carpenisan a lucrat pentru acest post de televiziune, observa Adevarul. Madalin Ionescu, moderatorul emisiunii Acces Direct si-a cerut ulterior scuze pentru aceasta gafa, potrivit aceleiasi publicatii. Antena 1 isi cere scuze in privinta acestei erori si prin intermediul unui comuincat de presa: "Este regretabil ca o eroare umana s-a strecurat in timpul momentelor in memoriam Mile Carpenisanu, cand in platou a fost prezentata o poza cu precizarea ca l-ar infatisa pe Mile, desi chipul din imagine nu era al lui".

Initial, inregistrarea materialului filmat care demonstra grava eroare a jurnalistilor de la Antena 1, era accesibila online insa, se pare, aceasta a fost retrasa, nemaiputand fi accesata pe site-ul VideoNews.com. Bloggerii au reusit  totusi sa capteze numeroase imagini care demonstreaza lipsa de profesionalism a postului de televiziune.
sursa

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #39 : Miercuri, 24 Martie 2010, 19:05 »
Vezi aici lista serviciilor pentru care se va plăti impozit forfetar

Alte servicii nou introduse, clasificate după codul CAEN, pentru care se va plăti impozit forfetar sunt:

      vulcanizările
    *
      transporturile urbane, suburbane şi metropolitane de călători
    *
      alte transporturi terestre de călători
    *
      activităţi de întreţinere peisagistică
    *
      activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole)
    *
      activităţi de creare artistică
    *
      activităţi de gestionare a sălilor de spectacole şi alte activităţi de servicii

Activităţile menţionate sunt incluse într-un proiect de lucru al Guvernului privind modificarea Codul Fiscal şi introducerea impozitul forfetar, obţinut de MEDIAFAX.
Printre domeniile care au fost iniţial incluse în listă şi au fost ulterior eliminate se numără repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, repararea ceasurilor şi a bijuteriilor, bâlciurile şi parcurile de distracţii.

Astfel, în noua listă a serviciilor propuse pentru impozitul forfetar mai sunt incluse:

      întreţinerea şi repararea autovehiculelor (vulcanizări)
    *
      hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare
    *
      facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată
    *
      parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere şi alte servicii de cazare

De asmenea, impozitul forfetar se va aplica şi pentru:

     restaurante
    *
      firme prestatoare de servicii în alimentaţie (catering) pentru evenimente
    *
      alte activităţi de alimentaţie
    *
      baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor
    *
      alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică
    *
      repararea dispozitivelor de uz gospodăresc şi a echipamentelor pentru casă şi grădină
    *
      repararea încălţămintei şi a articolelor din piele
    *
      repararea mobilei şi a furniturilor casnice
    *
      repararea ceasurilor şi a bijuteriilor
    *
      repararea articolelor de uz personal şi gospodăresc
    *
      spălarea şi curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană
    *
      coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare
    *
      activităţi de pompe funebre şi similare
    *
      activităţi de întreţinere corporală şi alte activităţi de servicii

În proiectul Guvernului este prezentată şi modalitatea de calcul pentru stabilirea impozitului forfetar în cazul categoriilor "Restaurante, baruri cafenele", şi "Hoteluri şi alte facilităţi de cazare".
În cazul primei categorii, firmele prestatoare vor plăti o sumă care creşte odată cu rangul localităţii unde se află restaurantul şi a suprafeţei totale utile.
Cel mai mic impozit forfetar, de 2.000 de lei, va fi plătit pentru localurile de la sat care nu au o suprafaţă utilă mai mare de 10 metri pătraţi.
Proprietarul unui bar cu o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, tot dintr-un sat, va plăti 3.400 de lei. Suma maximă pentru un astfel de local situat la sat poate ajunge, pentru o suprafaţă de 240 de metri pătraţi, la 34.200 de lei pe an.
Pentru cafenelele, barurile sau restaurantele situate în comune, suma minimă plătită pentru o suprafaţă de maxim 10 metri pătraţi va fi de 2.300 de lei, în timp ce impozitul maxim pentru o suprafaţă totală utilă de 240 de metri pătraţi ajunge la 34.500 de lei.
La oraş, impozitul variază, conform aceloraşi parametri, între 2.900 de lei şi 34.800 de lei.
În cazul municipiilor, impozitul este diferenţiat pe patru zone, astfel că o firmă care îşi desfăşoară activitatea într-o zonă de tip A (centrală -n.r.) va plăti un impozit anual între 8.900 de lei şi 41.100 de lei.
La categoria "Hoteluri şi alte facilităţi de cazare", impozitul forfetar este calculat în funcţie de numărul de camere autorizate şi numărul de stele sau margarete.
Astfel, impozitul anual se calculează înmulţind 1.226 lei cu numărul de camere şi cu un coeficient care porneşte de la 0,5 pentru locaţiile de o stea şi creşte cu 0,25 unităţi, până la 1,5 pentru cele de cinci stele.
Pentru hotelurile şi pensiunile cu o singură stea, valoarea impozitului este de 613 lei înmulţit cu numărul de camere, pentru cele cu două stele/margarete ajunge la 919,5 lei înmulţit cu numărul de camere, iar cele de cinci stele/margarete vor trebui să achite o sumă echivalentă cu 1.839 de lei înmulţit cu numărul de camere.
Proiectul nu precizează clar nivelul minim al veniturilor anuale sub care se plăteşte impozit forfetar, în documentul de lucru fiind specificată condiţia ca veniturile să nu depăşească "35.000 (100.000) euro".
Documentul mai arată că impozitul forfetar se va declara şi plăti trimestrial, în sumă de o pătrime din impozitul forfetar anual, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează impozitul.
Premierul Emil Boc declara la finele anului trecut că prima sarcină a actualului ministru de Finanţe a fost să regândească impozitul minim aplicat firmelor prin reorientarea şi restrângerea acestuia spre acele domenii unde evaziunea fiscală nu poate fi altfel combătută, cum ar fi industria hotelieră şi restaurantele.
Sursa

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #40 : Miercuri, 24 Martie 2010, 19:10 »
Seria de netbook-uri de la Sony, VAIO W a fost lansata oficial pe piata in vara lui 2009. Cu modelele din aceasta serie, compania nipona doreste sa isi asigure succesul pe segmentul de netbook-uri.

um se comporta

Ca performante modelul se prezinta bine. Modelul ruleaza usor si rapid sistmul Windows 7, si pentru editari rapide de text sau navigari pe internet este pefect, dar nu va putea reda formate high-def. Imaginile afisate de ecran sunt de o claritate foarte buna, detaliile bogate, culori vii, dar cei de la Sony au optat pentru ecranul lucios care reflecta imagini, lucru nu tocmai placut daca se lucreaza in locuri cu multa lumina. Mai mult, aceasta "textura" a ecranului va retine si multe amprente.

Conectivitatea la internet este ridica, modelul fiind capabil atat de Ehternet, cat si de Wi-Fi. Mai mult netbook-ul Sony VAIO W are si Bluetooth, singurul lucru care il trage in jos sunt cele doua porturi USB, care sunt prea putine. Din punct de vedere "vizual" modelul este un adevarat succes. Culorile in care este disponibil, forma, finisajele ii garanteaza un loc cel putin in lista de preferinte ale fanilor. Totusi, pretul modelului va fi un factor foarte important in alegerea unui model din serie.

Asezarea butoanelor si porturilor este relativ buna. Singura problema o poate prezenta tasta glinsata de ON/OFF care, accidental, poate fi actionata datorita amplasarii sale. Un alt incovenient este prezentat de touchpad-ul care nu poate fi blocat usor. Altfel, daca se opteaza pentru folosirea netbook-ului cu un mouse, touchpad-ul va ramana in continuare activ, acest lucru prezantand probleme la tastere, fiind imposibila evitarea zonei. Totusi, dezactivarea touchpad-ului se poate face printr-un proces mai complex, adica prin debifarea Enable din, Start/VAIO Control Center/Keyboard si selectarea Mouse/Pointing Device. Din pacate, daca utilizatorul va lasa aceasta setare activata, iar la repornirea netbook-ului nu are un mouse la indemna, touchpad-ul este in continuare dezactivat.

Bateria, este una din bilele albe ale modelului deoarece acumulatorul se incarca foarte repede si rezista foarte bine mai ales daca Wi-Fi-ul sau Bleutooth-ul nu sunt activate. Un alt punct forte al modelului este si software-ul Sony pe care il are instalat. In partea de sus a ecranului, utilizatorul va descoperi o bara de shorcut-uri care il pot ajuta mult in folosirea netbook-ului, desi aceasta poate aduce aminte de modele Apple Mac.

Ultimul cuvant

Netbook-ul Sony VAIO W este un model frumos, aceasta fiind de fapt si trasatura care il va scoate in evidenta in fata rivalilor. Ca specificatii tehnice, aceasta se aseamana foarte mult cu modelele de netbook-uri deja existente pe piata, dar rezolutia ecranului il face pe VAIO W mai special.

Totusi, nu se stie cati vor opta pentru un model "frumos", cu specificatii relativ "modeste", mai ales cand pretul este cu mult diferit de modelele rivale, care chiar daca nu la fel de "aratoase" sunt capabile de aproximativ aceleasi operatiuni.

Sony VAIO W primeste puncte pentru infatisare, rezolutia ecranului, tastautra usor de folosit, procesorul Intel Atom, conectivitatea relativ ridicata si software-ul Sony din dotare, dar este depunctat de textura reflexiva a display-ului, putinele porturi USB, imposibilitatea de blocare rapida a touchpad-ului si chiar pretul ridicat.


marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #41 : Miercuri, 24 Martie 2010, 19:16 »
cum nu exista buton de REeditare, revin cu completari la Sony VAIO W

Sursa


Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #42 : Miercuri, 24 Martie 2010, 19:27 »
Vis a vis de stirea de mai sus cu impozitul forfetar, stii care e cel mai scurt si mai sec banc?
BOC

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #43 : Miercuri, 24 Martie 2010, 19:29 »
chiar ca :)))

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #44 : Miercuri, 24 Martie 2010, 20:00 »
S-a lansat Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare dedicat copiilor

UPC Romania ofera gratuit Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare conceput pentru copii. Astfel, in premiera pentru Romania, orice utilizator al site-ului www.upc.ro are la dispozitie gratuit softul dedicat copiilor cu varste de pana in 12 ani.
 
Cu o interfata prietenoasa si usor de utilizat, Magic Desktop are ca principal rol dezvoltarea abilitatilor de lucru cu calculatorul ale copiilor, intr-un mod educativ, cat mai sigur si amuzant. Softul educational contribuie, de asemenea, la dezvoltarea competentelor de baza ale copiilor - citit, scris si socotit prin selectia de jocuri si programe educationale si de divertisment pe care o contine.
 
Magic Desktop ofera cele mai eficiente aplicatii pentru folosirea in siguranta de catre copii a internetului si a emailului. Astfel,  "My First Browser" este cel mai sigur browser de internet pentru copii care exista, in vreme ce "Kids E-mail - Magic Mail" este cel mai sigur program de email pentru copii din lume.
 
Magic Desktop a fost considerat pentru al doilea an consecutiv "cel mai bun software" pentru copiii de pana la 12 ani in urma unui studiu realizat de Deloitte & Touche pentru initiativa Uniunii Europene.

"A naviga pe internet poate fi comparat cu a calatori printr-un oras necunoscut. Site-urile sunt cartiere, informatiile sunt adrese, hackerii sunt hoti, soft-urile antivirus sunt politistii, virusii sunt arme. Cu cat esti mai experimentat, mai matur, mai abil, cu atat te poti descurca mai bine in acest cyberspatiu plin de lucruri minunate, dar si de gunoaie si pericole.

Copiii nostri, oricat de iscusiti utilizatori de internet ar fi, oricat de priceputi informaticieni sunt si oricat de multe informatii detin, sunt totusi inocenti, creduli, usor de manipulat si expusi unor pericole dintre cele mai mari: pornografie, furt de date,  hartuire, amenintari. Sistemul de operare Magic Desktop oferit de UPC este scutul de protectie, gps-ul si ghidul copilului tau", a declarat psihopedagogul Irina Petrea, la conferinta de lansare a soft-ului.
 
Pe langa rolul sau puternic educational, Magic Desktop aduce o serie intreaga de avantaje pentru parinti. Astfel, accesul copiilor la computer sau la internet precum si timpul lor de joaca este controlat cu ajutorul Magic Desktop de catre parinti care stabilesc regulile de utilizare a calculatorului, prin rularea programelor educationale – metoda de recompensare.

UPC distribuie gratuit softul Magic Desktop, timp de 6 luni.

Softul suporta importarea oricarei aplicatii Windows, astfel incat copiii pot invata progresiv noi programe, pe masura ce avanseaza in lucrul cu calculatorul.
 
Magic Desktop se bucura si de sustinerea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. In lunile urmatoare, sistemul de operare va fi lansat si in Austria, Elvetia, Olanda si Polonia.

sursa