Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 594250 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

marcutza

  • Vizitator
Stiri, evenimente, informatii, barfe
« : Vineri, 19 Martie 2010, 19:25 »
Vezi aici cum ne afectează trecerea la ora de vară

 La sfârşitul acestei luni, mai exact în ultima sâmbătă a lui martie, România va trece la ora de vară. Astfel, ora 3 noaptea va deveni ora 4. Medicii spun că, deşi dormim cu o oră mai puţin, acest lucru îşi pune accentul asupra bioritmului organismului, informează cotidianul Gândul.
Dincolo de faptul că persoanele care obişnuiesc să adoarmă la ore târzii se vor trezi extrem de obosite în această perioadă, devenim mai irascibili, mai nervoşi şi apare şi astenia de primăvară", spune dr. Iulian Pandrea, medic de familie.

Sursa

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1 : Vineri, 19 Martie 2010, 19:27 »
Exercitii de stretching la birou

 Atunci cand petreci ore in sir la birou, asezat intr-un scaun, intregul tau corp are de suferit din cauza lipsei de miscare. Spatele te doare, gatul este aproape intepenit, umerii sunt incordati, iar incheieturile mainilor sunt parca mai inflexibile ca niciodata. Din fericire, poti face cateva exercitii de stretching chiar la birou, fara sa atragi atentia colegilor si fara sa deranjezi pe cineva.

Sursa si imagini cu exercitii

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #2 : Vineri, 19 Martie 2010, 20:46 »
Interesante,Marcutza, exercitiile de stretching.

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 07:56 »
MeatOut Day

 Sambata, 20 martie, toti vegetarienii din Romania se strang cu mic si mare la Ceainaria Serendipity, intre orele 14:00 si 18:00, pentru a sarbatori MeatOut Day.
Aceasta sarbatoare pe care Societatea Vegetarienilor din Romania o celebreaza pentru a 4-a oara , il va avea ca invitat special pe Zoltan de la Sarmalele Reci, vegetarian de 16 ani.

In plus, cu ocazia MeatOut Day, care se serbeaza in 50 de state din SUA si 25 de tari din intreaga lume, Marius Vornicescu, membru SVR, isi lanseaza cartea de retete vegetariene. Dedicata promovarii unui stil de viata vegetarian, MeatOut Day se celebreaza la inceputul primaverii prin festivaluri, dezbateri, dineuri, demonstratii culinare etc. Vegetarieni celebri isi sustin si cu aceasta ocazie stilul de viata: Brigitte Bardot, Paul McCartney, Richard Gere, Jude Law, Alicia Silverstone, Vanessa Williams, Annie Lennox, Dustin Hoffman, Moby, Lenny Kravitz, Bryan Adams etc.. Societatea Vegetarienilor din Romania serbeaza MeatOut Day pentru a patra oara in Romania. Stilul de viata vegetarian are deja sustinere si in randul vedetelor locale: Zoltan Andras (Sarmalele Reci), Ana Maria Ferentz, Andreea Raicu, Andi Moisescu, Ludovic Orban, Paula Seling, Monica Davidescu, Anca Turcasiu etc.
Se pregatesc pentru noi produse proaspete, delicioase, servite in stilul bufet suedez: sushi, chiftelute cu naut si susan, orez indian si chinezesc, lipii si paine indiana, prajitura de ciocolata cu nuci si tort de vanilie cu zmeura. Toate acestea sunt oferite cu placere de SVR la ceainaria Serendipity. Se vor dezbate si subiecte precum cosmetice naturale si cazuri fericite in care animale de companie si-au gasit un nou camin.
Societatea Vegetarienilor din Romania a fost infiintata la Cluj in 1991. In prezent are peste 600 de membri. SVR desfasoara activitati de promovare a unui stil de viata vegetarian, informand atat asupra avantajelor personale (sanatate, vitalitate, energie) ale celor ce urmeaza o astfel de dieta, dar si a impactului pozitiv asupra mediului, animalelor si planetei in general.
Intrarea este libera, iar pentru rezervari poti trimite email la events@serendipity.ro.

Sursa

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 07:59 »
Eu am organizat la Sibiel, cred unul dintre cele mai mari evenimente din tara, in care s-a servit doar mancare vegetariana. A fost o nunta de 150 persoane, la care mirii erau ultravegetarieni. Mi-a placut de la inceput lipsa lor de conventionalism si am participat cu entuziasm la incercarea lor de a marca cu adevarat nunta cu stilul si modul lor de viata. Bravo lor, m-au vizitat, sunt o familie foarte fericita si in continuare...vegana!

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 08:00 »
Ce oferte si reduceri sunt la Targul de Turism

In perioada 18-21 martie, in cadrul Centrului International de Conferinte al Palatului Parlamentului se desfasoara targul de turism Holiday Market. Cei care decid isi achizitioneze o vacanta pe durata targului pot beneficia de reduceri intre 5% si 20% la tarifele care incep de la cateva sute de lei si pot ajunge pana la zeci de mii de euro.
Cei circa 3000 de metri patrati alocati targului sunt ocupati in intregime de circa 110 companii din domeniul turismului.
Astfel, tour-operatori si agentii de turism, hotelieri, companii aeriene, asiguratori, asociatii regionale de promovare si birouri de turism ale mai multor state s-au strans cu mic cu mare pentru a-si face cunoscute ofertele si mai ales reducerile.
Cele mai solicitate destinatii din anul acesta sunt, potrivit ANAT, cele interne, in special litoralul si zonele rurale, urmate de Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania sau Malta.
Tour-operatoul Paralela 45 ofera un discount de 5% pentru cei care achizitioneaza un sejur in perioada Targului.
Printre ofertele companiei se regasesc Antalya, cu preturi incepand de la 245 euro (7 nopti de cazare la un hotel de 4 stele), Paste in Creta, incepand de la 359 euro, circuit de 10 zile in Polonia, incepand de la 785 euro, croaziera pe fiodurile Norvegiei, incepand de la 1525 euro sau Iordania, de la 799 euro. “Toate aceste tarife beneficiaza de un discount de 5% daca sunt cumparate in timpul targului”, au declarat reprezentantii Paralela 45.
Agentia de turism Pretige Tours are reduceri de 5% pana la 20% pentru sejururile cu zbor charter care urmeaza sa fie achizitionate in perioada 18-21 martie. Printre ofertele charter ale companiei sunt Cipru, incepand de la 839 euro (7 nopti cazare in regim de 5 stele), Tenerife, incepand de la 789 euro (6 nopti de cazare la 4 stele) sau Costa de Sol, de la 579 euro (7 nopti de cazare in regim de 4 stele).
“Noutatea cu care venim la acest targ este o croaziera “Armonia Dunarii” care va fi organizata in luna mai. Aceasta va cuprinde 6 tari pe traseul Vidin-Belgrad-Budapesta-Esztergom-Bratislava-Viena si va fi operata cu nava Amadeus Royal de 5 stele. Pretul incepe de la 599 euro”, a declarat Cosmina Vladu, manager de contracte la Prestige Tours.
Si agentia World Travel a venit la targ cu o oferta diversificata pe segmentul de croaziere. “Nu privim acest targ ca pe un priejl pentru a veni cu oferte speciale, asa ca tarifele nu sunt beneficiaza de reduceri”, a declarat Carmen Demetriade, director general World Travel.
Chiar si asa, ea a spus ca in momentul de fata, din cauza crizei, croazierele sunt mult mai accesibile decat in trecut. “O croaziera de 6 nopti in Asia incepe de la 300 de euro (plus biletul de avion), in timp ce sase nopti in Ibiza costa 370 euro (plus transport cu avionul). O alta oferta care a prins este o croaziera de 7 zile in Japonia care incepe de la 595 euro”, a mai spus Demetriade, care a adaugat ca preturile croazierelor au scazut in medie cu 30% fata de 2008.
Printre croazierele cele mai bine vandute in 2010 de catre World Travel se numara Caraibe, cu preturi incepand de la 600 de euro, America de Sud, cu tarife incepand de la 3.500 euro pentru 14 nopti sau Dubai care incepe de la 800 de euro. “Cea mai scumpa croaziera vanduta in 2010 a fost in America de Sud si a costat 10.000 de euro. Anul acesta incasarile au crescut cu 2-3% fata de 2009”, a mai afirmat Demetriade.
Agentia Accent Travel ofera un discount de 5% pentru pachetele cumparate pe perioada targului. “Am venit la acest targ pentru imagine si contacte, si mai putin pentru vanzari”, a declarat Lucian Boronea, director general Accent Travel.
Reprezentantul Accent Travel a spus ca asteapta vanzari mai mici decat anul trecut. “Efectele crizei abia acum sunt cu adevarat vizibile in piata. Ma astept la vanzari mai scazute decat anul trecut in 2010, o crestere sensibila ar putea veni prin castigarea de noi clienti corporatisti”, a mai spus Boronea.
Printre ofertele agentiei Accent Travel la Targul Holiday Market sunt Paste in Sinaia cu 390 lei (3 nopti cazare in regim de 3 stele), Paste la Busteni cu 278 lei (3 nopti cazare in regim de 2 stele), Paste in Grecia cu 86 euro (sejur de 3 nopti, hotel de 4 stele in Paralia), Paste in Bulgaria de la 105 euro (3 nopti cazare all inclusive in regim de 4 stele la Nisipurile de Aur) sau 1 Mai in statiunea Mamaia cu 115 lei (3 nopti de cazare la 4 stele).
Agentia de turism Eximtur primeste pe durata targului si tichete de vacanta emise anul trecut care mai sunt inca valabile. "Acest targ este ocazia perfecta de a cheltui tichetele de vacanta primite anul trecut, mai ales ca sunt inca valabile ofertele de inscrieri timpurii pentru litoral si statiuni balneo montane, cu reduceri de pana la 25% din preturile de catalog. Totodata, se pot cumpara cu tichete de vacanta pachete turistice de Paste, 1 Mai sau pentru programele speciale Decada balneara, O saptamana la munte si O saptamana de refacere”, a declarat Lucia Morariu, director general Eximtur.
Ofertele tour-operator-ului includ sejururi precum Paste la Bran incepand cu 370 lei (3 nopti cazare in cadrul unei pensiuni de 4 margarete), Paste in Grecia incepand de la 355 euro (7 nopti de cazare in regim de 3 si 4 stele) sau 1 Mai in Neptun cu preturi incepand de la 75,6 lei (2 nopti de cazare la hotel de 2 stele).

Sursa

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 08:02 »
The Light deschide sase sali de cinema in Sibiu

 Operatorul britanic The Light Cinema a inchiriat o suprafata de circa 2.000 mp in centrul comercial Shopping City din orasul Sibiu si va deschide sase sali de cinema in primavara anului viitor, a anuntat consultantul imobiliar DTZ Echinox, care administreaza proiectul.
The Light deschide sase sali de cinema in Sibiu

Deschiderea cinematografului face parte din proiectul de modificare a zonei de acces in centrul comercial. Lucrari sunt planificate sa inceapa in aceasta primavara si vor fi finalizate la sfarsitul anului, suprafata inchiriabila a proiectului urmand sa creasca cu 5.000 mp.

“Se vor adauga noi ancore de fashion pentru care se poarta in prezent negocieri cu mai multi retaileri internationali. Aceste demersuri vin in completarea eforturilor de imbunatatire a mixului de chiriasi facute anul trecut, cand au deschis magazine retailerii Humanic, Orsay si Toyplex”, se arata in comunicatul DTZ Echinox.

Primul cinematograf The Light din Romania a fost deschis la sfarsitul lunii octombrie 2008, in incinta mall-ului Liberty Center din Bucuresti, dupa o investitie de 6 milioane de euro.

Sibiu Shopping City, detinut de Argo Real Estate, are o suprafata inchiriabila de aproximativ 80,000 mp si a fost deschis in luna noiembrie 2006. Cei mai importanti chiriasi sunt Real Hypermarket, Carrefour, Baumaxx DIY, Media Galaxy, Mobexpert, New Yorker, Takko, Hervis, Deichmann, Adidas, Reno si Kenvelo.

Argo Real Estate Oportunities Fund este un fond de proprietate listat public la London Stock Exchange si achizitioneaza si dezvolta proiecte de retail in Europa Centrala si de Est, in special in Romania, Ucraina si Republica Moldova. Al doilea proiect al fondului in Romania este Shopping City Suceava, inaugurat in luna aprilie 2008.

Compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox a fost desemnata in acest an sa se ocupe de serviciile de property management pentru cele doua parcuri de retail ale Argo Real Estate.

Sursa

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #7 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 08:08 »
Mi-a povestit Samiza la telefon, ca targul este o reusita si ca organizare si ca prezenta. La pavilion, in ultmul timp, cam cazuse calitativ...Eu cunosc fenomenul targului destul de bine, emulatie pt cei care doresc sa plece undeva si interes pt agentii sa-si vanda locurile. Dupa un 2009 dezastruos in care multi tour operatori au pierdut sume imense, nefiind capabili sa-si vanda locurile contractate, anul acesta au incercat sa rezolve din timp problema fortand agresiv piata. Au trimis agenti in toata tara, sa incheie contrcate cu agentiile revanzatoare, au organizat actiuni de promovare etc. Sunt tare curios cum va iesi. Oricum gradul de interes si chiar vanzarile au pornit mai bine decat anul trecut, dar fara o explicatie si un fundament argumentativ. Lumea a saracit si mai mult, panica a crescut, singura explicatie pe care o dau este necesitatea de a evada si macar pt cateva zile, pt ca depresiile sunt tot mai evidente si mai greu de depasit.

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 08:09 »
Elena Udrea, papusa de plastic din Parlament

 O supriza o asteapta pe Elena Udrea la targul international de turism organizat de ANAT. Este vorba despre varianta de plastic a ministrului Turismului, mai exact de o papusa care seamana izbitor de mult cu aceasta.
Papusa realizata dupa chipul si asemanarea Elenei Udrea are par blond, o fundita portocalie in cap, ochi albastri, este supla si poarta o tinuta traditionala romaneasca. Jucaria este expusa la Palatul Parlamentului, transmite Antena3.

Creatoarea papusii Elena Udrea se numeste Veronica Esanu. Ea spune ca pretul sosiei de plastic a ministrului Turismului este unul "mic, simbolic", de numai 30 de lei.

Sursa si imagini

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 08:09 »
Uite asa, o sa va pot invita la anul si la film!

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 08:13 »
promiti ?!  ::)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 08:23 »
N-am mai fost la film la cinema, de cand a aparut "Lord of the Rings". Eram la Bucuresti la mall, urma ca in urmatoarea zi sa fiu operat si neavand ce face si cum sa-mi atenuez din frica, m-am dus la cinema. Si atunci trecusera vreo 10 ani de cand nu mai fusesem. Ultima experienta, total dezagreabila, la Targoviste, unde Samiza isi facea stagiatura: o sala mirosind acut a transpiratie si nearisit si o mare de oameni care rontaiau seminte. Bineinteles ca n-am rezistat nici 10 minute. Eu am o problema majora in a sta langa cineva care soarbe sau plescaie. Nu stiu ce sindrom este asta, dar simt ca mi se incinge capul si trebuie sa plec, pur si simplu nu pot sa suport zgomotele astea. Si sa nu mai vorbim de seminte. Cand merg la pescuit aud de pe partea cealalta cum cate unul sparge in dinti seminte. Imi stric singur ziua, dar nu reusesc nici cum sa ma controlez cu chestiile astea. Imi tot propun sa rezist dar nu fac altceva decat ma enervez cumplit. De aceea evit salile de cinema. A da sa nu uit, am fost de multe ori dar la Munchen la IMAX. Era ceva nou atunci si nu ma mai saturam de urmarit filme documentare in tehnologia IMAX.
Imi amintesc in schimb cu placere cand mergeam la film cu clasa. Si era foarte important langa cine stateam.

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 08:32 »
am fost la film in mall, oameni de proasta calitate...cu regret spun. in buricul targului, in "mall" la film se vorbea tare, se comenta, se plescaia si sorbea din pai, se vorbea la telefonul mobil etc (popcorn, suc).
intradevar amintirile legate de cinematograful unde mergeam cu clasa, gasca, vor ramane placute si dragi.

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 09:38 »
Dieta de primavara

Canta vrabiile si zilele s-au lungit. Evident vine primavara! In sfarsit! Tocmai din acest motiv te rog sa raspunzi sincer la urmatoarea intrebare: "Te simti pregatita sa pleci din casa in tinute lejere?" Trupul, pielea, parul si psihicul iti sunt pregatite pentru primavara? Daca nu, este firesc, pentru ca dupa cateva luni de iarna organismul tau se resimte, si pe dinauntru si pe dinafara. Solutia: dieta de primavara, care este un fel de usa larg deschisa, care invita soarele, lumina si vitalitatea sa intre in trupul si in mintea ta!

Parul, pielea, unghiile trebuie sa manance, ca oricare alte organe. Alegerea alimentelor potrivite, acesta este unul din marile secrete ale frumusetii si tonusului. De ce? Pentru ca toata iarna organismul s-a alimentat din rezerve, iar inceputul de primavara il gaseste aproape de zero, astfel ca trebuie sa primeasca, prin alimentatie, suportul de care are nevoie ca sa straluceasca.

Detoxifierea de primavara

Este un demers care trebuie facut cu blandete. Cele mai bune metode de detoxifiere de primavara, asa cum sunt ele prezentate in cartea "Detoxifierea pentru lenesi" de Anne Benoit, sunt consumul de fibre, lichide, fructe si legume, in exces. Poti afla aici totul despre o cura de detoxifiere ca la carte.
 
Fibrele sunt elementul care "agata" toxinele si contribuie esential la eliminarea lor. Sursa cea mai potrivita de fibre, de buna calitate, sunt cerealele integrale de grau, ovaz si secara. Lichidele, intr-o cura de detoxifiere, inseamna un consum de 2-2,5 litri pe zi. Supe de legume simple, fara grasime si fara alte adausuri, apa plata, ceai de plante si compot simplu, fara zahar, din fructe. Adauga la toate acestea o singura portie de carne pe zi, doua-trei produse lactate degresate, si cel putin doua portii de legume fierte in aburi. Combinatia te va ajuta sa elimini depozitele superficiale de grasimi, acumulate peste iarna, va da o tenta roz pielii, iti va limpezi privirea si te va face sa te simti plina de energie. Sfatul este ca o cura de detoxifiere sa nu dureze mai mult de o saptamana.

Sa-ti straluceasca pielea

Am rasfoit, pentru tine, o carte scrisa de un specialist in frumusete. Cartea se numeste "O piele frumoasa, pe viata", iar autorul, Sylvie Charier, este jurnalist specializat pe frumusete, nutrite si medicina si este colaborator al renumitelor reviste Elle si Marie-Claire, editiile frantuzesti. O piele frumoasa inseamna un raport ideal in aportul de nutrienti, de la proteine, lipide, pana la minerale si vitamine. La aceasta se adauga aportul de lichide. Orice dezechilibru, indiferent cat ar fi de mic, intr-un sens sau altul, se vede pe piele ta. Pielea are un aer tern, cenusiu, daca nu este bine hranita; este iritabila daca nu primeste suficiente vitamine si minerale; si, evident, deshidratata in lipsa lichidelor, din interior.

Solutia este sa sa ii dai sa manance si sa bea, exact ceea ce si cat are nevoie, spune Sylvie Charier. La inceput de primavara, in organism exista o carenta acuta de vitamina C ca efect al perioadei de iarna. Pielea ta are nevoie de ceapa verde, de patrunjel (una dintre plantele cele cele mai bogate in vitamina C), de ridichi si stevie, de spanac si de toate celelalte frunze verzi! Mananca salate in toate combinatiile posibile, cu suc de lamaie si ulei de masline, iar pielea ta va spune "sarut-mana pentru masa!".

Sursa si mai multe informatii

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 20 Martie 2010, 10:53 »
Top 10 primari penali


 Modelul primarului penal destinat sa tina primaria pe viata este un fenomen destul de intalnit in Romania. Acuzatia de coruptie, hotie, necinste, nu deranjeaza comunitatile locale. Primarul face si omul e tolerant, pentru ca in mentalitatea populara, „toti fura. Asta macar face ceva!”. Cetateanul nu are sentimentul ca atunci cand se fura de la comunitate, se fura de la el.
Primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a fost condamnat, alaturi de viceprimarul sau,Nicolae Dicu, la 3 ani si jumatate de inchisoare, in ianuarie 2010. Gutau a fost condamnat pentru luare de mita, iar Dicu pentru complicitate la luare de mita.

Gutau a pretins suma de 50.000 euro pentru autorizarea unei constructii. Astfel, in 2006, viceprimar fusese surprins de catre procurorii DNA primind, intr-o toaleta, 20.000 de euro de la omul de afaceri Constantin Popescu, care solicitare municipalitatii o autorizatie de constructie. Potrivit rechizitorului, cei doi ii cerusera lui Popescu 50.000 de euro, o parte din bani urmand sa ajunga la primar, singurul indreptatit, prin lege, sa semneze astfel de autorizatii.

Culmea arestarii: dupa inchiderea sa, Mircia Gutau a fost numit cetatean de onoare al localitatii.

Mai multe aici