RUCOLA
Rucola sau rughetta (Eruca sativa Mill.) este o planta erbacee anuala din familia cruciferelor (brassicaceae), cunsocuta din timpuri stravechi.
Romanii o considerau afrodisiaca si consumau chiar si semintele. A fost o vreme cand rucola era apreciata mai mult pentru virtutile medicinale decat alimentare. In principal, creste in bazinul marii Mediterane. Este foarte apreciata datorita aromei ca de mirodenie si gustului specific, un pic picant. Se foloseste foarte mult in salate sau sosuri. Da un gust deosebit antreurilor, pizzei, scoate in evidente unele tipuri de branza si poate fi pregatita chiar si la abur. Are proprietati terapeutice vitaminizante, antiscorbutice, aperitive si digestive. Un antreu foarte usor de pregatit: branza mozzarella, rosii , rucola, ulei de masline extra virgin si cateva picaturi de otet balsamic de modena.
Este absolut delicioasa si-ti da o senzatie de prospetime in gura. pe linkul urmator gasiti cate retete vreti:
http://www.cucinare.meglio.it/insalata_rucola-p1.htmlBuon apetito!