Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 595529 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #390 : Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 20:53 »
Cresterea TVA si inflatia
de Mihai Marcu HotNews.ro

Sâmbătă, 26 iunie 2010,


 Nu pot decat sa spun - in sfarsit. Din punctul meu de vedere Guvernul s-a zbatut un an incercand sa amane inevitabilul. Intr-o lume ideala, TVA ar fi crescut in 2007 si pana in 2009 s-ar fi recunoscut toate pierderile, pentru ca din 2010 macar sa oprim scaderea, scrie Mihai Marcu pe blogul sau.

Cresterea TVA nu este nici pe departe dezastrul anuntat de corul de bocitoare din presa/TV. Suntem amenintati cu cresteri monstruoase de inflatie, cu exodul in masa al afacerilor si alte grozavii.

Da, va exista o cocoasa a inflatiei in iulie-august si atat, iar preturile vor creste cu mai putin de 5 puncte procentuale, daca guvernul/BNR nu vor face greseli majore de finantare a deficitului. Veniturile in scadere si puterea redusa de cumparare vor tine preturile sub control; vanzatorii sunt liberi sa creasca preturile cu 20% pe timp de criza, la fel cum sunt liberi sa dea faliment.

Am mari dubii ca investitorii vor fugi in masa din cauza cresterii TVA - nu s-a intamplat in Ungaria, nu s-a intamplat in Letonia, nu se va intampla nici in Romania. Da, va fi greu, dar nici pe departe dezastrul anuntat. Romania a cazut prea de sus, de la +7% in 2008, insa sunt mai multi care au pus umarul la aceasta performanta, accelerand spre prapastie in 2007 - 2008. Ceea ce este jenant este ca tocmai reprezentanti ai BNR, gen Adrian Vasilescu/Lucian Croitoru creează asteptari inflationiste de 10%-12%, fara sa explice de unde au scos cifrele respective.

In Ungaria, o crestere de 5 puncte procentuale a TVA a dus la o crestere de 2 pp a inflatiei; pacat ca Banca Nationala a Ungariei nu a avut niste raspandaci de serviciu, care de dragul a 15 minute de faima sa arunce cu predictiile catastrofale in populatie.

Exista si o alta parte buna a acestei masuri - limiteaza optiunile statului. Scaderile de salarii au fost tot timpul insotite de ideea ca "oricand putem creste taxele daca ceva nu merge bine". Acum au crescut taxele; daca nici in aceste conditii nu se tine deficitul sub control si nu se restructureaza fortat sectorul public, singura solutie ramane incetarea de plati. Nu cred ca Romania va beneficia de prea multa intelegere si de pachete de salvare suplimentare din partea UE.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #391 : Duminică, 27 Iunie 2010, 07:40 »
imi pare nespus de rau pentru suspendarea activitatii Institutului Cantacuzino, o alta comanda a strainatatii. Eu una, imi faceam anual vaccinul CANTASTIM, extraordinar de eficient, in cazul meu pentru adenom hipofizar. alergii rebele, endometrioza... Vaccinul aceste timp de 10 ani mi-a dat putere, imunitate, dar de acum incolo...Dar toate au un inceput si un sfarsit, nu-i asa?


un articol explicativ aici http://www.formula-as.ro/2010/921/spectator-38/cine-are-interes-sa-distruga-industria-nationala-de-medicamente-12505
Buna dimineata. Multumesc, Manfred pentru articolul din Formula AS. Si tu, si Ayouni, si multii altii sunteti la curent cu stirile. Iti doresc o zi minunata cu mult soare in suflet!


luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #393 : Luni, 28 Iunie 2010, 16:17 »
 Guvernul OTV – Senzational!!!!
 iunie 25th, 2010 |  Author: Liberal Promoter
Remanierea pregatita de Traian Basescu la viitoarele alegeri!Guvernul OTV!Este suta la suta adevarat!Legea varianta Cojocaru pentru toata lumea!Se maresc pensiile la nivelul rating-ului OTV!…..
Sunati-va prietenii,rudele,colegii,dusmanii,rudele care au trecut in nefiinta (legatura posibila prin Doru Parv) si ….extraterestrii!!!
Presedintele Romaniei – Dan Diaconescu -Presedinte ales prin vot direct si indirect,live si in reluare de prostime
purtator de cuvant principal si consilier prezidential Gabriel Rusu
Prim ministru – Tudor Barbu -premier la “Se intampla acum!”
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR – Tolea Ciumac – calitati morale si fizice deosebite,specialist in aruncatul la tomberoane
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE- Koudounis Nektarios alias Nikos grecul pentru ca ne-ar da bine un Dinu Paturica
MINISTERUL ECONOMIEI, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI- Dr. Constantin Cojocaru – pentru suportabilitatea de care da dovada in emisiunea lui Tudor Barbu
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE – Pavel Corut pentru ca stie mai multe despre fortele imperialiste
MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI – Magda Ciumac
MINISTERUL CULTURII ŞI PATRIMONIULUI NAŢIONAL-Roxy Manelista pentru ca am vazut ca are si blog pe wordpress
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII, TINERETULUI ŞI SPORTULUI-Gigi Becali
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE- Serghei Niculescu Mizil si George Papari ministru secretar de stat
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII – Mariana Moculescu -pentru ca pare foarte sanatoasa mintal (fostul ei sot Horia Moculescu poate sa confirme!)
MINISTERUL JUSTIŢIEI – Silviu Alupei – pentru a fi intodeauna “In atentia DNA”
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE – Gabriela Moise pentru ca e indragostita de zonele rurale!
MINISTERUL COMUNICAŢIILOR ŞI SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE – Gabriel Padiu – pentru merite comunicative deosebite in “Cazul Simina” si “Cazul Damian” si…pentru desconspirarea lui Jamal,Geamal sau cum naiba il cheama!
MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI INFRASTRUCTURII- Radu Moraru alias Nasul-pentru ca are glasul mieros…..si da bine la capitolul dezvaluiri…….. il imprumuta B1 OTV-ului ca poate asa mai face ceva rating
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE- Luis Lazarus – pentru ca inainte a muncit la OTV
MINISTERUL MEDIULUI ŞI PĂDURILOR- Nikita- pentru ca face cat o padure!
Posturile neocupate…..Completati-le dumneavoastra!Cea mai inventiva va fi premiata in directe si in reluari!suntem deschisi la orice fel de remaniere sau propunere!Frati romani nu va lasati!Sa schimbam numele Romaniei in renume!Sa o denumim Tara OTV!…..:)
MINISTERUL CLARVAZATORILOR- era Doru Parv numai ca a ramas putin arestat….Asteptam propunerile voastre….:)
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 


maria171

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #394 : Luni, 28 Iunie 2010, 16:24 »
din cate persoane sunt enumerate aici nu stiu decat 3-4
asa imi trebuie daca nu ma uit la otv
promit sa o fac de acum, ca nu se stie cand o sa ii vad la sedintele guvernului

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #395 : Luni, 28 Iunie 2010, 17:09 »
cu asa guvern.... eu unde mai fug?
nihil sine deo

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #396 : Luni, 28 Iunie 2010, 19:25 »
Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat miercuri tarifele de vizitare a Palatului Parlamentului, stabilind ca persoanele care doresc sa faca un tur complet, ce cuprinde vizitarea a 9 sali, 4 galerii, a acoperisului si a unui segment din subsol, trebuie sa plateasca 45 de lei. In prezent, un tur standard, care prevede vizitarea a 8 sali de conferinta, a unei sali de protocol si a 4 galerii costa 25 de lei, conform Mediafax.
Vizionarea panoramei orasului de pe acoperisul Casei Poporului va costa 15 lei, iar vizitarea unui segment din subsol 10 lei de persoana. Daca vizitatorii vor dori sa faca un tur standard si sa vizioneze panorama orasului, pretul va fi de 35 de lei, un tur standard si segmentul de subsol va fi 30 lei pe persoana.
Palatul Parlamentului, a doua cladire ca marime din lume dupa Pentagon (SUA), este in prezent destinatia numarul unu pentru turistii straini care vin la Bucuresti.

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #397 : Luni, 28 Iunie 2010, 20:48 »
@luciamanta, util, o sa tin seama de indicatii. multumesc mult.
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #398 : Luni, 28 Iunie 2010, 21:05 »
    Eu am placerea de a vedea Casa Poporului direct din apartamentul meu. Ziua, cladirea e terna si cenusie, dar seara, dupa ce cade intunericul si se aprind marile reflectoare din jurul ei, invaluind-o in lumina auriu-portocalie, pare un obiect de sticla luminat in intregime din interior; e ireala, proiectata pe cerul plumburiu.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #399 : Luni, 28 Iunie 2010, 21:57 »
    Eu am placerea de a vedea Casa Poporului direct din apartamentul meu. Ziua, cladirea e terna si cenusie, dar seara, dupa ce cade intunericul si se aprind marile reflectoare din jurul ei, invaluind-o in lumina auriu-portocalie, pare un obiect de sticla luminat in intregime din interior; e ireala, proiectata pe cerul plumburiu.
Buna, Eugenia. Inteleg ca stai aproape de Casa Poporului. Eu stau vis-vis de Hotel Marriott. Poate ca am si trecut una pe langa cealalata, uneori, dar nu ne-am observat. Te pup, Eugenia

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #400 : Luni, 28 Iunie 2010, 22:13 »
    Buna seara, Lucia. Locuiesc in sectorul 4, nu in Centrul Civic, dar de la etajul 10 vad pe deasupra Parcului Tineretului multe zone si cladiri din capitala; acum, seara, tot orasul e o feerie, e plin de lumini de toate culorile.
    Sa stii ca daca as trece pe linga tine pe strada, mi-ar fi imposibil sa nu te recunosc, Lucia. Eu am o memorie vizuala buna, iar tu ai o infatisare aparte, usor de remarcat.
    Te sarut si iti doresc noapte buna. 

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #401 : Luni, 28 Iunie 2010, 22:22 »
ia te uita ce de girls with a sight avem aici! adica fete cu vedere sau la vedere! eu de la geam vad doar avioanele cand vin si cand pleaca... si de fiecare data ma gandesc ca, poate, in curand, voi fi in unul dintre ele, brazdand cerurile lumii!  :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #402 : Luni, 28 Iunie 2010, 22:27 »
uite ce de vizitatori avem in seara asta! hai curaj, copii, treceti pragul SC, inregistrati-va si voi!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #403 : Marți, 29 Iunie 2010, 07:28 »
    Buna seara, Lucia. Locuiesc in sectorul 4, nu in Centrul Civic, dar de la etajul 10 vad pe deasupra Parcului Tineretului multe zone si cladiri din capitala; acum, seara, tot orasul e o feerie, e plin de lumini de toate culorile.
    Sa stii ca daca as trece pe linga tine pe strada, mi-ar fi imposibil sa nu te recunosc, Lucia. Eu am o memorie vizuala buna, iar tu ai o infatisare aparte, usor de remarcat.
    Te sarut si iti doresc noapte buna. 
Buna dimineata, Eugenia. Iti doresc o zi senina, care sa aduca in viata ta multa bucurie si optimism. Aseara nu am mai intrat pe forum, nu m-am simtit prea bine, eram f.f. obosita si asa ca m-am retras... Am citit mesajul tau, stai intr-o zona frumoasa. Te pup, numai bine

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #404 : Marți, 29 Iunie 2010, 10:23 »
110 ani de la nasterea lui Antoine de Saint-Exupery! uite ce logo frumos a pus google azi cu aceasta ocazie! joyeux anniversaire, mon prince!

"On ne voit bien qu’avec le coeur. L’essentiel est invisible pour les yeux" (vedem bine numai cu inima; esentialul ramane invizibil ochilor) ... hai sa ne privim unii pe altii numai cu inima!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)