Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 595377 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #450 : Miercuri, 14 Iulie 2010, 21:46 »
Stiu ca  Madalina era optimista, avea planuri de viitor, mergea la inregistrari pentru a scoate un nou album, era implinita, avea copilul mult visat. Nu cred ca a fost o mama asa de egoista incat sa isi paraseasca copilasul in felul acesta.

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #451 : Miercuri, 14 Iulie 2010, 22:47 »

Se va vorbi si specula mult pe tema - Madalina Manole- "fata cu parul de foc". Eu va propun sa ascultati cateva din melodiile ei.


Cele mai populare melodii ale Madalinei Manole


Offline Felicia

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 142
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #452 : Joi, 15 Iulie 2010, 20:37 »
Referitor la Madalina din punctul meu de vedere daca s-a sinucis nu merita nici un pic de mila sau consideratitie. Cum poti sa te chinui ani de zile sa faci un copil ca apoi cand Dumnezeu se indura de tine si iti ofera minunea tu sa-l parasesti? Un copil e cea mai puternica motivatie de viata oricate greutati ai intampina.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #453 : Joi, 15 Iulie 2010, 21:08 »
Referitor la Madalina din punctul meu de vedere daca s-a sinucis nu merita nici un pic de mila sau consideratitie. Cum poti sa te chinui ani de zile sa faci un copil ca apoi cand Dumnezeu se indura de tine si iti ofera minunea tu sa-l parasesti? Un copil e cea mai puternica motivatie de viata oricate greutati ai intampina.
Felicia, draga mea, eu nu sunt mama, dar cred ca este ceva putred in toata povestea asta...

pe_jumate

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #454 : Joi, 15 Iulie 2010, 21:54 »
@lucia, eu intelesesem ca ea avea totusi ceva probleme cu nervii.. de exemplu, nu a putut lansa de draci ultimul ei album, a trebuit sa amane lansarea, iar motivul comunicat in presa a fost "o oboseala excesiva"

mmmmhhhmm, oboseala, hai? ;)

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #455 : Joi, 15 Iulie 2010, 21:56 »
Cred ca in povestea cu Madalina sunt multe lucruri necunoscute. Pana la urma nu stiu nici eu ce sa mai cred.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #456 : Joi, 15 Iulie 2010, 21:57 »
Colecţii săteşti din România. Patrimoniu şi identitate locală
„Colecţii săteşti din România. Patrimoniu şi identitate locală“ (expoziţie de fotografie) •Până la 25 iulie la Muzeul Ţării Crişurilor, Oradea •29 iulie-26 august la Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Sibiu •31 august-30 septembrie la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Miercurea-Ciuc •5-24 octombrie la Muzeul Judeţean Olt, Slatina

Muzeul Ţăranului Român organizează în lunile iulie şi august o expoziţie itinerantă de fotografie, cu imagini realizate în cadrul programului cultural „Colecţii săteşti din România. Patrimoniu şi identitate locală“.

Proiectul are ca obiectiv pe termen lung acordarea unui ajutor specializat colecţionarilor de obiecte etnografice din zona rurală, care au înfiinţat ori sunt pe cale să înfiinţeze un muzeu particular, în lipsa unei legislaţii care să includă şi astfel de iniţiative pro-patrimoniu. Programul, început în luna septembrie a anului trecut, nu a rămas fără ecou.

Colecţionarii Aurel Flutur şi Keri Gaspar vor expune până la 25 iulie la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, Ileana Morariu la Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, între 29 iulie-26 august, Doina Dobrean şi Lajos Szocs vor fi prezenţi între 31 august-30 septembrie, la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Miercurea-Ciuc, iar Constantin Niţu se va întâlni cu publicul său între 5-24 octombrie, la Muzeul Judeţean Olt din Slatina. Carmen Mihalache, cercetător al Muzeului Ţăranului Român, afirmă: „Dacă iei la pas satele României, găseşti mai peste tot mici muzee etnografice fără pretenţii, aflate în grija primăriilor, sau doar «colţuri muzeistice» organizate cu mijloace modeste, cel mai adesea în instituţiile de învăţământ. Dar nu arareori, poate chiar acolo unde te-ai aştepta mai puţin, poţi afla colecţii de obiecte de interes etnografic, mici case-muzeu sau chiar adevărate muzee particulare, deschise pentru publicul local sau de turişti, realizate de persoane entuziaste, fără pregătire de specialitate, în gospodăriile personale sau în spaţii achiziţionate prin finanţare proprie“.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #457 : Vineri, 16 Iulie 2010, 10:30 »
Am fost informata de catre Natalia si Cornel Tudosie (ea pianista si soprano, el tenor) ca SAMBATA 18 IULIE, 18H00, PARCUL IOR, PARCUL CUZA DIN BABA NOVAC, va avea loc un CONCERT DE MUZICA CLASICA SI mai putin clasica.
Se poate sta jos...
 

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #458 : Vineri, 16 Iulie 2010, 11:58 »
Orice proprietar va trebui să îşi asigure locuinţa. Începând de astăzi, asigurarea locuinţelor devine obligatorie. Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) va începe să emită din 15 iulie poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor, prima de asigurare fiind de 10 sau 20 euro, în funcţie de tipul de locuinţă, notează NewsIn.


Cheltuielile cu reasigurarea vor fi acoperite de acţionarii PAID, şi nu printr-un împrumut contractat de Ministerul de Finanţe, aşa cum se stabilise iniţial. Asigurarea obligatorie a locuinţelor acoperă riscul de cutremur, alunecări de teren ori inundaţii, pentru fiecare construcţie cu destinaţia de locuinţă.

Proprietarii care nu îşi asigură locuinţele riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei, în timp ce prima obligatorie este de 20 euro în cazul locuinţelor tip A (care au structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic) şi de 10 euro în cazul locuinţelor tip B (cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic). Suma maximă asigurată este de 20.000 euro pentru locuinţele de tip A şi de 10.000 euro pentru cele de tip B.

UPDATE
Proprietarii sunt obligaţi ca, în maximum şase luni de acum înainte să încheie o asigurare obligatorie a locuinţelor. De la bun început, asigurătorii au precizat că această poliţă este destinată în special zonelor rurale din România care se confruntă cu calamităţi naturale. De aceea, poliţa acoperă doar trei riscuri: inundaţiile, cutremurul şi alunecările de teren.

"Poliţa de asigurare împotriva dezastrelor naturale atestă încheierea constractului de asigurare a locuinţei în temeiul căruia asiguratorul se obligă să plătească asiguratului despăgubirea totală sau parţială pentru prejudiciile produse locuinţei ca urmare a procedurii riscului asigurat, în condiţiile şi în limitele de lege" a declarat Marius Bulucea, preşedinte PAID (Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor).

Şi tot el a precizat că "locuinţele din imobilele cu bulină roşie nu vor putea fi asigurate obligatoriu".

Cât costă asigurarea obligatorie?

Preţul unei poliţe de asigurare obligatorie a locuinţei este 20 Euro în cazul locuinţelor tip A (care au structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic) şi de 10 Euro în cazul locuinţelor tip B (cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic). Valoarea asigurată, adică suma de bani pe care o va primi proprietarul de la asigurator în cazul unei calamităţi este de 20.000 Euro pentru locuinţele de tip A şi de 10.000 Euro pentru cele de tip B.

Din numărul total de 8,5 milioane proprietăţi cu destinaţia de locuinţă, 65% sunt de tip A, iar restul de tip B.

Unde poţi încheia o asigurare obligatorie pentru locuinţă?

Asigurările obligatorii vor putea fi cumpărate de la companiile de asigurări care au semnat actele de constituire a PAID: Astra, Uniqa, Platinum România, Groupama Asigurări, ABC Asigurări, Ardaf, Carpatica, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Generali şi Grawe România.

Ce fac dacă am deja o asigurare facultativă?

Proprietarii care şi-au încheiat o poliţă de asigurare facultativă privind riscurile prevăzute de legea asigurării obligatorii a locuinţelor sunt obligaţi ca la expirarea acesteia să încheie şi o poliţă de asigurare obligatorie. Proprietarii îşi pot face alte poliţe de asigurare facultativă numai pentru sume asigurate care le depăşesc pe cele asigurate obligatoriu sau pentru riscuri care nu fac obiectul contractului de asigurare obligatorie.
Doar 24% dintre proprietăţile din România sunt asigurate

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) în România există 8,3 milioane de locuinţe proprietate personală, dintre care 4,5 milioane în oraşe şi 3,8 milioane în mediul rural. La sfârşitul lunii iunie, conform datelor CSA erau în vigoare aproximativ 2 milioane de contracte de asigurare facultativă a locuinţelor.


sursa: www./media.imopedia.ro

Saturnianul

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #459 : Vineri, 16 Iulie 2010, 14:32 »
Multamiri @awana pentru info  :-* Ca mi-era lene sa caut pe net  ;D

Saturnianul

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #460 : Vineri, 16 Iulie 2010, 14:33 »
Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg is a lake in the town of Webster, Massachusetts, USA.

Ati reusit sa-l cititi fara sa va inghititi limba?  :D

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #461 : Vineri, 16 Iulie 2010, 17:57 »
Am fost informata de catre Natalia si Cornel Tudosie (ea pianista si soprano, el tenor) ca SAMBATA 18 IULIE, 18H00, PARCUL IOR, PARCUL CUZA DIN BABA NOVAC, va avea loc un CONCERT DE MUZICA CLASICA SI mai putin clasica.
Se poate sta jos...
 

fetelor, domnilor,comunicarea este un proces in care multi isi rup gatul si nu numai.
 
Concertul despre care v-am tot vorbit pana acum este de fapt duminica, ora 18h00, parc IOR. Nu sambata, cum imi scrisese mie dl tenor!
 
mingea este la voi,[/b]
 
 

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #462 : Vineri, 16 Iulie 2010, 22:10 »
Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg is a lake in the town of Webster, Massachusetts, USA.

Ati reusit sa-l cititi fara sa va inghititi limba?  :D

Putem sa citim juma din el saptamana asta si restul dupa week-end? ;D

Saturnianul

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #463 : Vineri, 16 Iulie 2010, 23:34 »
Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg is a lake in the town of Webster, Massachusetts, USA.

Ati reusit sa-l cititi fara sa va inghititi limba?  :D

Putem sa citim juma din el saptamana asta si restul dupa week-end? ;D

Ok... Ai aflat unde e jumatatea?  :D

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #464 : Duminică, 18 Iulie 2010, 22:07 »
ODĂ PROŞTILOR


De-ar fi să-i luăm pe toţi  la rând,
Şi actualii, dar şi foştii,
Cei mai deştepţi de pe Pământ
Au fost întotdeauna...PROŞTII.


Nu te ruga la ursitoare
Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost,
Mai bine urlă-n gura mare :
"Iubite Doamne, fă-mă....PROST!"


De ce să tragi ca la galeră,
Să-nveţi atâtea fără rost,
De vrei să faci o carieră,
Ajunge numai să fii...PROST.


În lumea asta cu de toate,
Unde se-nvaţă contra cost,
Păcat că nici o facultate
Nu dă şi diploma de....PROST.
 

Avem impozite cu carul,
Dar înotăm în sărăcie
şi ce buget  ar avea statul
Dintr-un impozit pe.....PROSTIE....

 
Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !
O, Doamne, de ne-ar creşte grâul
Cum cresc recoltele de ...PROŞTI.


Si-n lumea asta răsturnată,
Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,
Savanţii noştri mor de foame
Si numai PROŞTII sunt deştepţi.