Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 595717 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

luciamanta

  • Vizitator

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #466 : Joi, 22 Iulie 2010, 21:03 »

Rasfoind stirile pe HotNews dau de articolul de mai jos. Ce e oare incredibil? Ca a fost scutit de taxa de admitere pe motiv ca este orfan sau ca la 70 de ani mai da admitere la o facultate  ??!! ;D :D ;)


Un sucevean de 70 de ani, candidat la admitere la Litere, a cerut scutire de taxa motivand ca e orfan

de V.M. HotNews.ro
Joi, 22 iulie 2010, 14:34 


 Un candidat la admitere la Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, in varsta de 70 de ani, a cerut scutire la plata taxei de inscriere motivand ca este orfan de ambii parinti, cererea fiindu-i aprobata, relateaza Mediafax.

Rectorul Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava, prof.univ.dr ing. Adrian Graur, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca pentru anul universitar 2010 - 2011 sunt propuse 48 de specializari pentru studiile universitare de licenta, cu forma de invatamant la zi, cu 936 de locuri finantate de la buget, din care zece sunt alocate candidatilor de etnie rroma, iar 2.028 de locuri sunt cu taxa. Graur a spus ca numarul candidatilor inscrisi pentru studiile de licenta in aceasta sesiune este de 2.672. Examenul de admitere are loc joi.

El a precizat ca un candidat in varsta de 70 de ani care s-a inscris la examenul de admitere de la Facultatea de Litere si Stiinte ale Comunicarii a solicitat scutirea de la plata a taxei de inscriere motivand ca este orfan de ambii parinti, iar cererea i-a fost aprobata.

"Omul are dreptate", a spus Graur.

Printre categoriile de candidati scutiti de la plata taxei de inscriere la admitere in Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava se numara si orfanii de ambii parinti, scutirea facandu-se numai pe baza actelor doveditoare din care sa rezulte ca fac parte din aceasta categorie, iar facilitatea este acordata doar pentru un singur domeniu din cele pentru care a optat candidatul.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #467 : Vineri, 23 Iulie 2010, 08:42 »
Sa zicem ca esti un idiot.
  Si sa zicem ca esti membru al parlamentului. Dar asta inseamna deja ca ma repet.
(Mark Twain)

>    Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stind intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.
 (Winston Churchill)

>   Un liberal este cineva care se simte indatorat fata de aproapele sau, care datorie este de acord sa o plateasca din banii tai.
(Gordon Liddy)
 
>  Democratia trebuie sa insemne mult mai mult, decit doi lupi si o oaie care voteaza ce sa manince la cina.
 (James Bovard)

>  Ajutorul extern trebuie inteles ca un  transfer de bani de la
 oamenii saraci din tarile bogate catre oamenii bogati din tarile sarace.
 (Douglas Casey)

> Guvernul este o mare inventie, prin care toata lumea se chinuie sa traiasca pe cheltuiala altora.
 (Frederic Bastiat)

>  Daca tu crezi ca sistemul de sanatate este scump acum, stai sa vezi cit va costa cind o sa fie gratuit!
 (P.J. O'Rourke)

>   In general, arta de a guverna consta in capacitatea de a lua cit
 mai multi bani de la o parte de cetateni, pentru a o da altora.
 (Voltaire)

> Nici o viata, libertate sau proprietate nu este in siguranta, atita
 timp cit aparatul legislativ este in sesiune.
 (Mark Twain (1866))

>  Sa vorbesti este ieftin, in afara de atunci cind o face parlamentul.
 (Necunoscut)

>Raul inerent al capitalismului este impartirea neechitabila a bogatiilor.
    Bunul inerent al socialismului este impartirea echitabila a saraciei.
 (Winston Churchill)

>   De  ce are nevoie tara asta:  mai multi politicieni fara loc de munca.
 (Edward Langley)
 
>  Un guvern suficient de mare, incat sa-ti dea tot ce ai nevoie, este suficient de puternic sa-ti ia tot ce posezi.
 (Thomas Jefferson

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #468 : Vineri, 23 Iulie 2010, 08:52 »
Mireille Mathieu s-a născut la 22 iulie 1946, într-o familie numeroasă, cu 14 copii, ea fiind cea mai mare. Monique, Christiane, Marie-France, Réjane,Régis şi Guy(gemeni), Roger, Jean-Pierre, Rémy, Simone, Philippe, Béatrice şi Vincent sunt cei 13 fraţi şi surori ale sale. Avea patru ani când a cântat în public pentru prima dată, în timpul unei slujbe în miez de noapte.
De la 14 ani a lucrat în fabrică, pentru a-şi ajuta familia şi a-şi plăti lecţiile de muzică. Sensibilă, dar şi tenace s-a prezentat de trei ori succesiv la concursul "Se cântă în cartierul meu", organizat de Primăria din Avignon, şi abia a treia oară îl câştigă cu cântecul "La vie en rose", pe care-l cântă la toate concertele. Susţinută de Primărie, participă la o emisiune a televiziunii franceze "Télé Dimanche", în 1965, când este descoperită de toată Franţa interpretând cântecul idolului său Edith Piaf, "Jezebel".
Tatăl său, Roger, visa să devină un mare cântăreţ, mai ales că avea o voce de tenor, dar vremurile erau grele. Abia când Mireille a împlinit 15 ani, familia s-a mutat într-un apartament de cinci camere. " A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea", povesteşte mai târziu Mireille, "şi pentru prima dată am făcut o baie. A fost cea mai incredibilă senzaţie pe care am trăit-o."
Laure Collière, profesoara sa de muzică, o va accepta şi o va susţine, neuitând să o sfătuiască în privinţa meseriei pe care a decis să o aleagă. Aceasta îi spune că pentru a fi cântăreaţă trebuie să fie solidă, fizic şi psihic, dar Mireille îi va răspunde că: "Cine nu riscă nimic nu are nimic!". Aşa că va porni pe drumul ales de ea.

A fost descoperită de Johnny Stark, managerul celui mai mare cântăreţ la acea vreme, Johnny Hallyday. După apariţia sa la televiziune, în 1965 şi după debutul de la Teatrul Olympia, a fost imediat declarată succesoarea lui Edith Piaf. Repetiţii, şedinţe foto, înregistrări, interviuri, lecţii de muzică, de dans, de limbă franceză şi engleză, Mireille iubea munca, iubea ceea ce făcea. O tenacitate de invediat, un somn de patru ore pe noapte şi o deviză pentru toată viaţa: "Munca mea este Dumnezeul meu!". Cântecele sale exprimă mereu dragoste şi romantism, atât de specifice francezilor. Activitatea sa artistică e impresionantă, ea fiind prima solistă din Europa de Vest care a cântat în China. A cântat pe tot mapamondul şi a înregistrat 1200 de melodii în 11 limbi străine, iar în concerte a apărut alături de mari nume ca Charles Aznavour, Placido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones. Printre melodiile care au consacrat-o se numără "Mon Credo", "C'est Ton Nom", "Acropolis adieu", "Ne me quitte pas", "Santa Maria", "Tous les enfants chantent avec moi", care alături de multe altele sunt considerate clasice.

Activitatea sa artistică bogată numără 37 de albume şi 150 de miloane de copii. În noiembrie 2005 a sărbătorit 40 de ani de carieră artistică la Sala Olympia, unde a apărut pentru a opta oară. A evoluat alături de cele mai mari voci ale Franţei, i-au scris cântece cei mai mari compozitori şi testieri, a fost difuzat şi un film despre viaţa ei: "Le Conte de fée de Mireille Mathieu". Acest film pune accent pe întâlnirea sa cu Maurice Chevalier şi pe prima ei călătorie în America, în 1966, când a participat la celebra emisiune "Ed Sullivan Show".

A avut nenumărate concerte, inclusiv la Camegie Hall, Sport Place din Montreal, Universal Amphitheatre, în Los Angeles, şi Palatul de Gheaţă, din St. Petersburg. În 2002 a realizat cel de-al 37-lea album al său, "De tes mains".

Alte nume alături de care a cântat sunt: Michel Legrand, Claude Lelouche, Maurice Jarre, Paul Mauriat, André Pascal, Francis Lemarque, Maurice Vidalin.


adria

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #469 : Vineri, 23 Iulie 2010, 17:39 »
mireille mathieu, superba voce!
oare ce o mai face?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #470 : Vineri, 23 Iulie 2010, 19:10 »
Ce ar fi sa deschidem un topic cu biografiile celor cu adevarati importanti in muzica si cu un link youtube spre doua - trei melodii reprezentative? Cred ca s-ar strange un material interesant de citit pt oricine.

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #471 : Vineri, 23 Iulie 2010, 20:22 »
Ce ar fi sa deschidem un topic cu biografiile celor cu adevarati importanti in muzica si cu un link youtube spre doua - trei melodii reprezentative? Cred ca s-ar strange un material interesant de citit pt oricine.
Da, ideea ta, admin, este laudabila si ar capta interesul multora. Ar fi interesant, da, da. Te salut si iti doresc sanatate!

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #472 : Vineri, 23 Iulie 2010, 20:57 »
Calendar
Vineri, 23 Iulie 2010

Pe 23 iulie 1599 pictorul Caravaggio vinde prima lucrare. Precursor al stilului baroc, indiscutabil unul dintre cei mai mari inovatori din istoria picturii, Caravaggio respinge ierarhia genurilor şi canonul frumuseţii în pictură, conceput de umaniştii care au idealizat corpul omenesc. Pentru sublinierea realismului brutal al tablourilor sale, artistul folosea un contrast dramatic de clarobscur. Scenele biblice le înfăţişează ca imagini de viaţă cotidiană, dând astfel tablourilor religioase o dimensiune umană deosebită. Era un personaj controversat, iar pictura lui neobişnuită. Poate şi de aceea recunoaşterea s-a lăsat aşteptată. Biografii s-au apucat curând după moartea artistului, încă din secolul al XVII-lea, să scrie cărţi despre viaţa lui Caravaggio. Realitatea se amestecă în aceste mărturii cu fantezia, dar ele povestesc întotdeauna despre aventuri, scandaluri şi despre destinul schimbător al artistului.


Pe 23 iulie 1664 patru nave britanice sosesc la New York, într-o expediţie punitivă împotriva olandezilor. În plin război dintre britanici şi olandezi, coloniile erau teritoriul perfect pentru şicane şi riposte de ambele părţi. Miza acestor intervenţii era declanşarea conflictului deschis cu Anglia, ce ar fi putut schimba harta comercială a lumii. Britanicii doreau să preia controlul asupra rutelor maritime olandeze şi asupra coloniilor şi să îi îndepărteze pe aceştia de propriile colonii. Comerţul de contrabandă dinspre America şi Asia devenise în zece ani o tradiţie, iar englezii nu mai erau dispuşi să accepte pierderile financiare colaterale. Olandezii, pe de altă parte, considerau că puteau face comerţ oriunde, pe baza principiul mare liberum. Totuşi, impuseseră deja un monopol asupra unor părţi din Asia şi ameninţau că se vor îndrepta din nou spre India, de unde fuseseră îndepărtaţi din interesele portugheze. În Anglia, conflictul era alimentat şi de unele nelinişti interne. Exagerările britanice erau de asemenea menite să îndepărteze şi mai mult cele două ţări, având în vedere că mulţi adepţi ai lui Cromwell îşi găsiseră refugiu în Ţările de Jos. Charles al II-lea se temea de o eventuală invazie olandeză pusă la punct de adepţii dușmanului său.
 Sursa de informatie: internetul

luciamanta

  • Vizitator

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #474 : Vineri, 23 Iulie 2010, 21:15 »

Unde:
Parcul Herastrau
Cand:
23 Iul 2010 09:00 - 25 Iul 2010 21:00

Targ de obiecte si accesorii lucrate manual pe Insula Trandafirilor.

Vino sa te destinzi la sfarsit de saptamana in unul dintre cele mai mari parcuri din Europa - Herastrau, sa admiri creatiile unor tineri artisti si sa sprijini pasiunea unor oameni de a crea lucruri minunate cu ajutorul imaginatiei si talentului.

Vino sa-ti alegi culori unice care sa te reprezinte, culori care pană acum... nu au existat! Vino sa-ti alegi CULORILE anului 2010.

Expozitia CULORI 2010 va prezinta obiecte realizate in totalitate manual: gentute, tricouri traznite, picturi, accesorii create din materiale precum Fimo sau crosetate, care mai de care mai atragatoare.

In plus, vizitatorii targului se pot inscrie pentru tombola care se desfasoara ora de ora cu premii constand in accesorii lucrate cu migala si multa pasiune!

Organizator: ANTARTIQUE


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #475 : Sâmbătă, 24 Iulie 2010, 09:20 »
   Multi dintre cei care citesc acest forum au fost la Sibiel, s-au bucurat de sunetul raului din fata pensiunii, de aerul inmiresmat al padurii care inconjoara platoul. Pentru ca am primit o veste care mi-a facut foarte mare placere, vreau sa o impartasesc cu voi, cei care m-ati vizitat.
   Doi ani la rand Aristoteles Workshop, a indrumat la Sibiel timp de cate o luna, realizarea unor documentare sociale, inspirate din realiatea inconjuratoare. Anul trecut una dintre productii, regizata de Ionuţ Piţurescu, a primit premiul pentru scurtmetraj în cadrul secţiunii “Quinzaine des Réalisateurs”, Cannes, 2010. Am bucuria ca ceva creat AICI a ajuns atat de apreciat si premiat. Un alt film, "Rebel, rebel” (regie Mihai Bauman, Alexandru Belc), a fost selectat la festivalul Visions du Réel de la Nyon, Elvetia.
  Daca aveti ocazia sa vizionati cele doua filme, realizate sub indrumarea unor regizori internationali de prima marca, nu pierdeti ocazia. Sunt cu adevarat extraordinare, in amintesc de seara premierei la sala Bisericii Catolice din Sibiu, cand am fost efectiv cutremurat si impresionat de realitatea si naturaletea celor doua creatii.

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #476 : Sâmbătă, 24 Iulie 2010, 15:25 »
 :-* brava !!!  :-*

adria

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #477 : Sâmbătă, 24 Iulie 2010, 22:12 »
cum le pot gasi? pe google, n-am reusit
poate nu a pricep sa caut
am gasit doar interviul lui piturescu

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #478 : Luni, 26 Iulie 2010, 09:17 »
Afaceri de succes in vechituri restaurate

de Catiuşa Ivanov HotNews.ro
 
Palatul Ghika
Unii proprietari demoleaza bijuterii arhitecturale vechi de sute de ani sau le lasa in paragina pana cad singure, iar cand terenul ramane liber, construiesc in loc ditamai blocul. Altii le restaureaza, si le transforma in principalul ingredient al unei afaceri de succes. Dupa ce v-am prezentat Campania "Nu distrugeti Bucurestii de altadata" cu monumente demolate sau in pragul colapsului, HotNews.ro va prezinta povestile unor case restaurate cu succes care au devenit atuul unor afaceri cu multe zerouri in coada.

Palatul Ghika - singurul palat bucurestean deschis publicului - locul unde poti vedea filme de epoca sub teii infloriti 

Palatul Ghika este unul dintre cele mai vechi palate bucurestene si singurul deschis publicului. Pentru cei care inca nu i-au trecut pragul, domeniul se afla pe malul Lacului Pumbuita, la intersectia B-dului Lacului Tei cu Str. Doamna Ghica. Dupa ce a stat aproape zece ani in paragina, proprietarii, fundatia Asezamantul Cultural Ghica, l-au restaurat, l-au inchiriat, iar chiriasii l-au transformat intr-o afacere de success. Acum, edificiul de aproape 200 de ani adaposteste un restaurant cu specific frantuzesc, un cinema in aer liber, un club elitist, iar din cand in cand gazduieste nunti. Desi este criza si prin multe restaurante bate vantul, palatul nu duce lipsa de clienti. Secretul: decorul desprins din povesti si gradina cu tei infloriti care ii seduce pe cei care-i pasesc pragul.

O investitie de 1.200.000 de euro
 
Palatul a stat in paragina cativa ani, iar dupa ce a fost numit un nou epitrop, Asezamantul Cultural Ghica a inceput restaurarea lui. Asta se intampla prin 2005. Noi l-am preluat in urma cu un an si am investit circa 1.200.000 de euro pentru continuarea lucrarilor de restaurare si amenajarea locului ca sa corespunda functiunii date de noi. Cum de ne-am gandit sa inchiriem palatul? Noi, adica Bon Mariage, lucram de multa vreme cu palate, organizam nunti in astfel de locatii. Asa ca venit foarte natural", ne-a povestit Alin Caraman, chiriasul.

Filme de epoca sub teii infloriti

Fie ca este vara sau iarna, locul este plin de lume. Secretul este ca se adreseaza atat celor bogati cat si studentilor si celor cu venituri reduse. "In interiorul palatului avem un club privat dedicat oamenilor de afaceri. Avem circa 2.000 de membri. Ei pot folosi incaperile palatului pentru intalniri de afaceri sau pot veni sa se relaxeze la restaurantul din gradina. Pentru middle-class avem un lounge, iar pentru tinerii si studentii care castiga mai putin sau deloc avem garden cinema-ul unde ruleaza in fiecare seara incepand  cu ora noua filme vechi. Accesul este liber. De asemenea, mai avem o terasa de 200 de locuri, cu preturi foarte mici unde s-au putut urmari meciurile de la campionatul mondial de fotbal", mai spune Alin Caraman.

Nunti intr-o locatie de basm

Si nuntile la palat sunt la mare cautare. "Este visul oricarei mirese sa isi faca nunta aici. Anul acesta palatul a gazduit 15 nunti, iar pentru anul viitor preconizam mult mai multe", spune Caraman. Fiindca tot suntem pe domeniul fantasticului, proprietarul afacerii vrea sa organizeze in curand si baluri inspirate din perioada  interbelica. 
 
Nunta la Palat

Deocamdata investitia nu a intrat pe profit, dar investitorul spera ca acest lucru se va intampla cat mai curand. "Aceasta nu este o afacere pe care sa o faci si sa te imbogatesti peste noapte. Necesita timp si multa munca. Dar este o afacere solida, pe care sa o lasi mostenire copiilor", a spus in incheiere Alin Caraman.

Istoria palatului

Constructia Palatului Ghika a inceput in anul 1822 si s-a incheiat zece ani mai tarziu, in 1833, fiind ctitorita de domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica, primul domn pamantean dupa domniile fanariote, chiar pe locul fostei case parintesti. Palatul Ghika a functionat ca resedinta de vara a domnitorului Grigorie D. Ghica.

Acest edificiu este realizat in stilul neo-clasic al arhitecturii italiene, avand si cateva elemente ale Renasterii franceze, in conformitate cu tendinta de occidentalizare a Principatelor Romane de la inceputul secolului al XIX-lea.

De-a lungul timpului, Palatului Ghika i s-a conservat  forma sa initiala, fiind realizate periodic lucrari de intretinere si restaurare, cele mai ample avand loc in anul 1978. Camerele palatului poarta amprenta pictorului italian Giacometti.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #479 : Luni, 26 Iulie 2010, 16:21 »
Iti raspund Adria cu privire la filmul produs la Sibiel si care a luat Cannes-ul:
http://www.niuzer.ro/Maramures/Proiectie-speciala-Aristoteles-Workshop-la-ICR-1094619.html
cu Google poti da:
"Aristoteles Workshop Ionut Piturescu Cautare" si o sa gasesti o lista foarte lunga de referinte. Inlocuind Cautare (numele filmului premiat) cu Rebels o sa gasesti cealalta pelicula extraordinara produsa anul trecut in sala in care ne-am cunoscut cu totii.