Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 594318 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Saturnianul

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #585 : Joi, 21 Octombrie 2010, 19:58 »
http://primaxstudio.com/stuff/scale_of_universe/

sunt sigura ca saturnianului o sa-i placa mult...


Chiar imi place   :-* Acum sunt la 14.000.000.000 de ani-lumina  ;D

Offline steliana

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5133
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #586 : Sâmbătă, 23 Octombrie 2010, 06:41 »
important este sa fii!
distanta.. ramane la aprecierea fiecaruia! :-*
nihil sine deo

luciamanta

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #587 : Luni, 25 Octombrie 2010, 10:26 »
Trupele de vânători de munte din România şi-au câştigat în cel de- Al Doilea Război Mondial o reputaţie şi o faimă greu de egalat în rândul adversarilor. Iată 10 lucruri de ştiut despre vânători de munte
■Batalioanele si brigăzile de vânători de munte sunt structuri militare specializate în ducerea acţiunilor de luptă în teren muntos - împădurit, acţionând în subordinea Corpului de armată de arme întrunite. Ele duc acţiuni de luptă ofensive sau de apărare, atât independent, cât si-n cooperare cu alte trupe, în teren muntos - împădurit, greu accesibil, acolo unde celelalte arme nu pot acţiona.
■La 3 noiembrie 1916, Marele Cartier General prin Ordinul nr. 294, a decis ca Şcoala Militară de Schiori din Bucureşti să fie transformată în "Corpul Vânătorilor de Munte", organizat pe 3 batalioane a 3 companii fiecare, având un efectiv de 2000 de combatanti.
■În Primul Război Mondial, trupele de vânători de munte au participat la apărarea Moldovei cu Corpul Vânătorilor de Munte.
■La 3 decembrie 1916,, vânătorii de munte si-au început marsul pe jos spre garnizoana Târgu Neamt, au parcurs aproape 500 de km. Si au ajuns la destinatie la 3 ianuarie 1917. Botezul focului pentru vânătorii de munte a venit în urma luptelor de la Cireşoaia si Coşna (11 august 1917).
■În anul 1923 s-au înfiintat primele două mari unităti de vânători de munte- D.1 V.M. la Brasov şi D. 2 V.M. la Bistriţa. Poziţia acestora în cadrul sistemului militar românesc s-a consolidat, s-au pus bazele instrucţiei la munte şi s-au adoptat norme, reguli şi principii privind lupta în munţi.
■Acoperirea frontierei de nord a României şi participarea la cel de-Al Doilea Război Mondial în cele două campanii militare din est şi din vest, a constituit examenul cel mai dur din întreaga istorie a trupelor de munte. Drumul lor a însemnat parcurgerea unui spaţiu de peste 3000 de km. adâncime, din România până în Kuban şi din Kuban până în Cehoslovacia. Spaţiul parcurs a însemnat tranzitarea prin luptă a teritoriilor a şapte state, aflându-se permanent în prima linie.
■Al Doilea Război Mondial a curmat viaţa a 74.208 vînători de munte, ale căror morminte se găsesc presărate pe tot drumul de luptă, din nordul României, în Bucovina, Basarabia, Ucraina, Crimeea, Caucaz, Moldova, Transilvania, Ungaria si Cehoslovacia.
■După cel de-Al Doilea Război Mondial a urmat o perioadă mult mai grea pentru vânătorii de munte, o confruntarea cu un adversar mult mai puternic, "aliatul sovietic" care îşi propusese lichidarea acestor trupe de elită. În perioada 1946 - 1961, trupele de vânători de munte au fost restructurate, ajungându-se la 14 aprilie 1961, la desfiinţarea şi ultimei structuri de Vânători de Munte, Brigada 2 Vânători de Munte.
■Din anul 1964, prin ordin al Ministerului Apărării Nationale s-au reînfiintat Brigăziile de Vânători de Munte
SURSA-INTERNETUL


silviu

  • Vizitator

adria

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #590 : Marți, 02 Noiembrie 2010, 19:52 »
Comunitatea românilor fără partener ia avânt




comentariile sunt total lipsite de bun simt si se vede ca habar n-au despre ce e vorba

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #591 : Miercuri, 03 Noiembrie 2010, 11:33 »
Comentariile sunt ale unui personaj pe care il cunoasteti cu totii, cei vechi...La timpul sau a atacat destule persoane pe forum, acum vad ca s-a reorientat, indreptandu-si atentia si spre actiunea Singles Camp. Am tinut sa-i raspund acolo, desi poate nu era necesar. Ridicolul a tot ceea ce a facut si face, este evident, nu mai era nevoie sa atrag atentia si sa accentuez acest lucru. Este doar o persoana frustata si neimplinita, deci inofensiva, nu-si poate face rau decat siesi.
Genul acesta de anti - socializare "fight-eri" incearca sa intimideze si sa afecteze orice simte ca poate crea legaturi de interrelationare. Din fericire, asa cum scriam, genul asta conflictual si permanent acuzator nu are ecou, este luat in ras si etichetat, spre disperarea lui.
Uitati-va pe forumurile in care sunt permise astfel de personaje, si cititi cu cata satisfactie jignesc, catalogheaza, induc pareri doar de ei intelese. Necenzurarea lor si oferirea unui spatiu in care sa-si poata varsa toata frustarea acumulata din neimpliniri, duce la toxifiere si infectare. Daca nu sunt tinuti la distanta, isi fac jocul in voie, improscand cu noroi pe toata lumea in jur.
Poate la vremea aceea, cand am banat acele 3-4 personaje, pe care nu le mai puteam opri din a jigni si a teroriza pe oricine avea pareri, descurajand pe cei care incercau sa-si exprime si ei punctul de vedere, am fost judecat a fi prea aspru. Dar vedeti acum si constatati cat de limpede si curat este totul fara ei. Atmosfera este una fireasca, normala si dicutiile se poarta pe un registru de acceptabilitate, buna cuvinta si toleranta. Si-au mutat acum bagajele pe alte forumuri unde repeta ceea ce au facut aici. Si au sa o faca indiferent unde sunt lasati sa scrie. De aceea spun ca decizia pe care am luat-o atunci, care desi usor nepotivita si nefireasca intr-o actiune de socializare, n-a facut decat sa curete si sa apere forumul si actiunea in ansamblu.
Ma asteptam la un astfel de atac din partea lor, doar ca nu stiiam cand va veni. Nu sunt afectat si nici nu am de ce sa fiu. Cei care sunteti aici stiti foarte bine ce inseamna SC si ce oameni deosebiti sunt inauntru. La fel si ei care dau ocol gardului, pe dinafara.

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #592 : Miercuri, 03 Noiembrie 2010, 15:06 »
pai la ce s-a scris aici, nu-mi vine in minte decat acest fragment:

"los perros ladran Senor! ladran, Sancho, senal que cabalgamos" (cainii latra, domnule! latra, Sancho, este semn ca inaintam)

Orice ai face, orice hotarare ai lua, mereu se va gasi cineva sa te vorbeasca de rau... sa te invidieze, sa incerce sa-ti puna bete in roate. exista multi oameni care critica pe ceilalti cand ei insisi nu fac nimic. barfa, acea comunicare de tip negativ, zeul in fata caruia multi se inchina!

apa trece pietrele raman... gura lumii sloboda... etc.

"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #593 : Miercuri, 03 Noiembrie 2010, 17:19 »
Bineinteles Ayouni ca nu ma uit in urma! Astfel de persoanaje nu se iau in serios nici macar pe ele, darmite sa aiba pretentia sa le ia altii! Chiar citisem aici un exceptional articol despre toleranta semnat ThunderSon, am vazut ca si tu l-ai apreciat la fel, si ma gandeam ca important este sa stabilesti totusi niste limite a acesteia si chiar a acceptabilitatii.

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #594 : Miercuri, 03 Noiembrie 2010, 18:52 »
acel "Orice ai face, orice hotarare ai lua, mereu se va gasi cineva sa te vorbeasca de rau... sa te invidieze, sa incerce sa-ti puna bete in roate", se refera la oricare dintre noi!  din motive mai mari sau mai mici, toti putem fi in aceasta situatie.  :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

pe_jumate

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #595 : Joi, 04 Noiembrie 2010, 16:29 »
Dragi bucuresteni, adica cei care din diverse motive nu puteti sau nu vreti sa parasiti zona de sarbatori si va ganditi sa petreceti revelionul in Bucuresti..

@admin a sprijinit aceasta dorinta a multora si ne-a pus in legatura cu "omul nostru de turism", Cristian, bucurestean get-beget, care stie de aceasta intentie a noastra si cu care putem sa ne intalnim sambata, 6 noiembrie 2010 la ora 16.00, la Mall Vitan..

Punctul de intalnire e magazinul de bijuterii Swarovski de la parter, urmand ca de acolo sa ne indreptam spre o cafenea sau restaurant, dupa cum vom dori cu totii, pentru a avea o discutie preliminara despre revelionul bucurestenilor si optiunile cele mai avantajoase..


Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #596 : Vineri, 05 Noiembrie 2010, 11:13 »
Este posibil ca astazi la stirile de la ora 16.00 sa apara un reportaj despre Singles Camp la Antena 1... Tineti aproape! 8) 8) :D

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #597 : Vineri, 05 Noiembrie 2010, 15:35 »
am sa ma uit, capsuna!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #598 : Vineri, 05 Noiembrie 2010, 17:12 »
no fost despre noi stire  :-[

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #599 : Vineri, 05 Noiembrie 2010, 22:21 »
dragii mei, probabil deja stiti, poetul Adrian Paunescu a plecat dintre noi. abia in seara aceasta am aflat, odihneasca-se in pace.  orice ar zice unii, a fost un mare om de cultura, un mare poet.  o personalitate care a fost in stare sa electrizeze stadioane intregi si care a fost o oaza in acea vreme in care se pare ca nu exista libertatea de expresie.  cum din nefericire, exista astazi...
imi pare rau ca nu am avut ocazia sa merg la nici un cenaclu flacara si nici sa traiesc acele clipe...

in memoriam

eu sunt cel va urma
dragii mei, ma duc si eu...
sarut mana tatal meu, sarut mana mama mea!
ramas bun baiatul meu
ramas bun fetita mea!

#Invalid YouTube Link#


"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)