Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 595659 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


silviu

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #841 : Joi, 02 Iunie 2011, 17:09 »
Legalizarea drogurilor ușoare, propusă de foşti lideri mondiali şi oameni de cultură
Lupta globală împotriva drogurilor a eșuat și de aceea ar trebui luată în considerare legalizarea unor droguri ușoare, în special a canabisului. Concluzia aparține mai multor politicieni, foști lideri internaționali și oameni de cultură, care au făcut parte din Comisia Globală pentru Politica Drogurilor.



Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #842 : Vineri, 03 Iunie 2011, 08:22 »
Ce obiecte de importanţă mondială stau închise în depozitele de la Muzeul Naţional de Istorie a României

Gânditorul de la Hamangia, ceramica de Cucutenicarul ritualic de la Bujorul sau Tezaurul de la Pietroasele sunt cuvinte emblematice pentru întreaga cultură şi istorie a României. Toate acestea se regăsesc la Muzeul Naţional de Istorie a României, care deţine în patrimoniu circa 680.000 de piese. Muzeul de pe Calea Victoriei se află însă într-un imobil cu risc seismic ridicat, iar autorităţile nu au mai dat de câţiva ani buni niciun ban pentru reconsolidare.


Foto: Carul de la Bujorul, dovadă a existenţei tracilor

“Tracii care trăiau în urmă cu aproape 3.000 de ani pe teritoriul României  aveau un mit al unui zeu asemănător cu Apolo, care circula într-un car tras de lebede. Acest car are pe margini reprezentări stilizate de păsări de apă, iar corpul lui este un vas în care se păstra probabil apă sfinţită pentru ceremoniile de cult. Este o piesă extraordinară şi pentru faptul că este o combinaţie de bronz cu fier. La vremea respectivă fierul era un metal foarte rar şi foarte scump."



Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #845 : Sâmbătă, 04 Iunie 2011, 10:56 »

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #846 : Luni, 06 Iunie 2011, 09:26 »
Noile descoperiri despre piramide fac "furori " pe internet in ultimele zile

Un robot explorator a descoperit recent o serie de marcaje antice la Marea Piramida Giza din Egipt. Dipozitivul robotic a gasit marcajele in interiorul unei camere secrete inaccesibila oamenilor – si apoi a filmat hieroglifele si marcajele pe piatra, care nu au mai fost vazute de ochiul oamenilor de peste 4.500 de ani. Robotul a patruns in incapere printr-un tunel din zid..

Este prea devreme pentru a stii ce inseamna acele marcaje, insa expertii spera ca ele sa dezvaluie ceva nou asupra tunelurilor egiptene. Un articol BBC explica despre acest tunel ca „este unul din pasajele misterioase care leaga camera regelui de cea a reginei”.

Aceasta nu este prima oara cand un robot patrunde in galerii – insa este prima data cand un robot reuseste sa obtina imagini clare si detalii de pe pereti. Aceasta descoperire a fost posibila datorita unei camere noi care este flexibila si poate astfel focusa.

Vestea unei noi descoperiri a luat cu asalt internetul -  cautarile pentru „Marea Piramida Giza” si „piramidele egiptene” au inregistrat cifre record.

Intre timp, alte misiuni au dezvaluit informatii noi despre piramide in ultimele zile. Arheologii din SUA au folosit un saltelit pentru a capta imagini si au descoperit astfel 17 piramide ascunse sub nisipul din Egipt. Alte 1000 de morminte si aproape 3000 de alte constructii au fost descoperite cu ajutorul noii tehnologii.

Satelitul a captat imaginile cu ajutorul satelitului care beneficiaza de tehnologia cu raze infrarosii. Descoperirea aceasta poate fi varful unui aisberg. Probabil ca exista mai multe cladiri, morminte si piramide ingropate si mai mult.

sursa : yahoo.news


Sa fie oare aceasta o incercare de a relansa turismul din Egipt - care a inregistrat un regres in urma evenimentelor politice si sociale din aceasta tara?


Offline janeta

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #848 : Marți, 07 Iunie 2011, 00:54 »
intelegerea de la Malta


o fi asa , n-o fi asa...



Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #851 : Miercuri, 08 Iunie 2011, 16:23 »
Senatul României a interzis complet fumatul în localuri, restaurante şi alte spaţii închise


"...Prevederea oferă patronilor posibilitatea de a alege cui doresc să-și ofere exclusiv serviciile: fumătorilor sau celor care nu iubesc nici țigara, nici fumul provocat de consumul acestei plante. "

probabil vor face toti restaurantele destinate fumatorilor si daca vrei sa stai in localul respectiv si nu esti fumator - este alegerea ta

si cand am deschis link-ul am vazut in colt sus - "cod galben" pentru partea de vest a tarii  :o

marcutza

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #852 : Joi, 09 Iunie 2011, 13:21 »