Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 595492 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

optimus sum

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #885 : Joi, 23 Iunie 2011, 11:00 »
ia vedeti voi mintenas o chestie care e de vazut
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/cmp6MgrPb24?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #886 : Joi, 23 Iunie 2011, 11:02 »
da. e super interesant
asta e doar prima parte. sunt 8, in total.

silviu

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #887 : Joi, 23 Iunie 2011, 11:26 »
senzational articolul doamnei marioara godeanu. unde a aparut? in formula as?

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #888 : Joi, 23 Iunie 2011, 11:29 »
nu stiu. eu l-am primit pe mail. da search pe google cu un fragment din el si afli sursa.
stiu despre d-na Godeanu de pe vremea lui Ceasca. Mama unei prietene (om de stiinta, de asemenea) o cunostea si era fascinata de rezultatele cercetarilor stiintifice de atunci. a fost mare valva cu piramida de sticla.


(daca ai intrebat in zeflemea, bila neagra pentru tine. scepticismul exagerat poate fi semn de limitare.  :P ;D)

silviu

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #889 : Joi, 23 Iunie 2011, 11:38 »
adevarul e ca sunt cam limitat :( nu bag in seama articolele stiintifice aparute in formula as :(

optimus sum

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #890 : Joi, 23 Iunie 2011, 11:38 »
(daca ai intrebat in zeflemea, bila neagra pentru tine. scepticismul exagerat poate fi semn de limitare.  :P ;D)
Oare ?


De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Scepticismul (din grecescul skeptios, căutător) este într-un sens general, doctrina filosofică potrivit căreia nu putem obține o cunoaștere sigură despre cum sunt lucrurile în realitate. Denumirea de Scepticism este folosită și pentru a desemna o școală din filosofia antică grecească. Scepticismul se opune dogmatismului.

Un sceptic global sau complet susține că oamenii nu au nici un fel de cunoaștere, că pretenția de a cunoaște ceva este, fără excepție, incorectă. Un sceptic local sau parțial susține că oamenii nu au cunoaștere în anumite domenii.

Offline fortuna777

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 864
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #891 : Joi, 23 Iunie 2011, 22:14 »
interesant articolul, mica...acum imi explic de ce unele din florile mele de acasa cu care m-am purtat mai cu grija pt ca imi erau mai dragi...au crescut frumos , iar altele de care ma plictisisem si pe care le-am neglijat, au murit :(...am o orhidee superba, pe care am primit-o acum 2 ani de ziua mea si care pana anul asta nu a mai inflorit...Am aflat de la o colega de la serviciu ca ea le vorbeste florilor, motiv pentru care toate florile ei sunt sanatoase si infloritoare, indiferent de locul unde sunt plasate...mai luminos sau mai intunecos. Dupa ce am inceput sa-i acord mai multa atentie orhideei mele, a inceput sa-i creasca o tulpina din care au rasarit niste flori rozii superbe...care nu stiu cat vor tine, pt ca au mai mult de o luna de cand au inflorit si nu dau semne de ofilire :)

Am avut o yucca, primita anul trecut de ziua mea...a fost o minunatie de floare cam 6 luni de zile. Nu i-am schimbat cu nimic conditiile, insa dupa jumate de an a inceput sa se ofileasca si a murit. Nu am inteles atunci ce s-a intamplat, pentru ca fusesem consecventa si cu udatul si am incercat sa-i asigur toate conditiile de care avea nevoie. Zilele astea am aflat la serviciu ca yucca este o planta care atrage energia negativa. Atunci mi-am adus aminte ca in momentul  in care a inceput sa se ofileasca eu am trecut printr-o perioada mai proasta...starea mea sufleteasca nu era tocmai ok. Probabil ca yucca mea draga a empatizat cu mine, s-a incarcat negativ si a murit :( :'(.   

despre memoria apei am auzit prima data la opti, dar inca n-am reusit sa vad toate cele 8 parti ale filmului...

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #892 : Vineri, 24 Iunie 2011, 13:48 »

Astazi 24 iunie este sarbatoarea Sanzienelor.

"Despre noaptea aceasta se crede ca este magica, minunile sunt posibile.

Din flori de sanziene si spice de grau se impleteste o cununa, purtata pe cap de o fecioara in ceremonialul complex numit Dansul Dragaicei; este identificata cu zeita Diana; agatata la ferestrele caselor, in stalpii portilor, apara oamenii, mormintele si holdele de fortele malefice; aruncata pe acoperisul caselor si surilor prezice ceea ce i se va intampla in cursul anului celui care a confectiont-o, a aruncat-o pe acoperis. Fata care pune floarea sub capatai in noaptea de sanziene isi vede in vis ursitul, femeia care isi infasoara mijlocul cu tulpini de sanziene este ocolita de dureri de sale in timpul secerisului, fecioarele si nevestele care o poarta in san sau in par sunt atragatoare si dragastoase.

Prin calitatea sa de a inflori in cea mai lunga zi a anului si cu insolatia cea mai puternica, sanziana a devenit reper calendaristic pentru aprecierea stadiului de dezvoltare al culturilor; daca infloreste inainte de ziua care ii este dedicata, 24 iunie, stadiul vegetal al plantelor este avansat si invers. In nordul Romaniei si in zonele de munte la infloritul sanzienii se incepea cositul pajistilor."

http://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-superstitii/dragaica-sanzienele-68804.html
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #893 : Vineri, 24 Iunie 2011, 14:07 »
ayouni , de Sanziene se pare ca vom avea si ploi cu vijelie

cod galben de ploi - 24 iunie, ora 12:00 - 25 iunie, ora 18:00

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #894 : Vineri, 24 Iunie 2011, 23:27 »
Am primit pe mail un articol care mi se pare interesant si de actualitate. Sorry, dar nu-mi ramane sa-l postez decat cu copy paste (cum ar suna oare bine in romaneste copy paste, "copiaza-lipeste"? in alte limbi se foloseste o varianta locala).  Atasez si originalul in engleza pentru mai multa veridicitate.

NOAM CHOMSKY: cele 10 strategii de manipulare a maselor

A cunoaste adversarul, a-i cunoaste tehnicile de manipulare, este indispensabil pentru a ne elibera de robie!!!
 
Lingvistul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor ’’Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masa.  De sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson. Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întretine cu adevarul faptelor în sine.” Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.
 
 
Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr’un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.
Zece strategii de manipulare a poporului nostru:
 
1. A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici "un timp pentru gândire" scrie Chomsky.
 
2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.
 
Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.
 

3. Strategia „în degradeu”.    

Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.
 
4. Strategia actiunii cu date diferite.
 
    O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’,obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.
 
5. A se adresa publicului ca unor copii mici.
 
Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeazaChomsky.
 
6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.
 
Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. &Iuml;n plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.
 
7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.
 
A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.
 
8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.
 
A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.
 
9. A înlocui revolta cu învinovatirea.
 
A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !
 
10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.
 
&Iuml;n ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.


voi credeti ca se intampla ceva din cele enumerate mai sus in jurul nostru? sau este doar imaginatia d-lui Chomsky?
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #895 : Vineri, 24 Iunie 2011, 23:36 »
 :D  eu l-am primit acum o luna si l-am postat pe aici pe undeva. e interesant  ;)
greu de spus "cat" e de adevarat. metodele par pertinente, insa nu-mi pot da seama cat de departe se merge in aplicarea lor, in mod concertat si consecvent. probabil ca sunt utilizate, in anumite momente, cu anumite mize (comerciale, economice, politice etc..), insa mi-e destul de greu sa cred intr-o mare conspiratie mondiala...

Offline Ayouni

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1918
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #896 : Vineri, 24 Iunie 2011, 23:48 »
si mie mi-e greu sa cred intr-o conspiratie mondiala, nici nu cred ca este vorba de asa ceva totusi. dar unele puncte mi se par valabile si de actualitate, le vad in jurul meu, aici la noi dar si la altii... dar poate este doar o "potriveala" de moment, o coincidenta, nu stiu...  :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

silviu

  • Vizitator

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #898 : Sâmbătă, 25 Iunie 2011, 22:56 »
noroc ca imaginile nu au miros  :o

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #899 : Duminică, 26 Iunie 2011, 19:52 »
A murit Peter Falk, detectivul Colombo  :(, din serialul pe care-l urmaream cu mare placere, in copilarie; cu aceeasi placere cu care  citeam, pe nerasuflate, "politistele" Agathei Christie, ale lui Haralamb Zinca,  Rodicai Ojog Brasoveanu etc.
Mi-era tare simpatic.  :)