Autor Subiect: Stiri, evenimente, informatii, barfe  (Citit de 594262 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rocky

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 362
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1080 : Miercuri, 08 Februarie 2012, 19:50 »
in curind copilul va finaliza clasele generale la 10 ani, la 16 deja termina va termina si universitatea ... si pe tot parcursul studiului va face meditatii la toate materiile ca in invatamintul romanesc nu se poate altfel  :tickedoff:

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1081 : Miercuri, 08 Februarie 2012, 21:16 »
N-am nimic impotriva schimbarilor, dar daca sunt gandite si au aplicabilitate in teren, altfel ajungem la situatia ca legea ne obliga sa dam copilul la scoala, vrem-nu vrem. Gardinita din toamna nu-i mai primeste pe cei care au implinit 6 ani pana la 31 august 2012. Educatoarele nu stiu mare lucru, m-au indrumat spre scoala. Acolo, aceeasi "ceata". Am pus niste intrebari firesti:
1. As vrea lista invatatorilor care vor prelua clasa 0 din toamna ( pentru mine, ca parinte e important sa am un prim contact cu acel om)
Raspuns:Aaaa, dar inca nu se stiu invatatorii. Ii va desemna Inspectoratul pana la toamna.
2. Cate clase 0 organizati?
Raspuns:2 (deci max 60 copii). (In zona scolii sunt 3 gradinite* 2 grupe mari fiecare= insuficiente locuri la scoala)
3. Salile sunt dotate pt acesti copii (care nu-s nici de scoala, nici de gradinita)?
Raspuns: Doamna, da` la gradinita nu ati facut donatii? Asa veti face si la scoala.
Mica diferenta e ca gradinita n-am luat-o cu dotarile de la zero, am contribuit si imbunatatit conditiile grupei an de an. Spunea o mamica ca daca vom scapa cu 600 ron/copil sa fim multumiti.
Mai bine dormeau decat sa voteze legea asta >:(
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1082 : Miercuri, 08 Februarie 2012, 23:30 »
Si pe vremea mea se mergea (inclusiv eu am mers) la scoala de la 6 ani. Per ansamblu, o sa fie un fel de gradinita in salile de clasa.
Cat despre costuri, depinde de scoala... daca are spatii si invatatori. De exemplu, la noi nu se pune problema sa finanteze parintii ceva pentru asta.
Deci, problema nu e asta, ci aceea a ideii de "clasa pregatitoare", despre care intr-adevar inca nu se stie mare lucru. Coroborat cu scoala generala pana la clasa a IX-a inclusiv, copiii nu vor mai petrece 8 ani, ci 10, la scoala generala.
Mai punand la socoteala si alte bune intentii ale guvernantilor precum: reinfiintarea scolilor profesionale, reluarea admiterii pe baza de examen si nu de punctaj la liceu si facultate, cresterea nr. de elevi la minim 25/clasa si scaderea numarului de ore per elev la maxim 20 - 24 / saptamana... exista o singura concluzie:
Dupa ce s-au straduit 10 ani sa faca "reforma invatamantului", experimentand pe copii precum pe cobai tot felul de norme si idei europene, guvernantii nostri au ajuns exact de-acolo de unde au plecat: la structura scolara de pe vremea comunismului sau chiar precedenta. Adica s-au aratat neputinciosi sa schimbe ceva altfel decat pe hartie. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere...  :crazy2:

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1083 : Joi, 09 Februarie 2012, 11:06 »
 La sedinta de vineri unde am fost convocati de d-na inspector sa ne "lamureasca" (dar in afara sa rdice din umeri la marea majoritate a intrebarilor, n-a facut nimic mai mult..in fine, trecem peste....) un parinte a spus exact acelasi lucru"si eu am mers la scoala la 6 ani". Iar psihologul gradinitei a spus ca e gresit sa comparam timpurile. Conditiile in care se nasc si cresc copiii nostri, nu pot fi comparate cu cele in care ne-am nascut si am crescut noi. Ai mei aveau incredere sa ma lase singura pe strada, sa traversez si sa ajung acasa cu bine. Eu nu pot face asta. Cu cate masini sunt, cati soferi inconstienti care dau peste tine pe trecerea de pietoni pe verde...nu risc.
Noi am mers la 6 ani de scoala pt ca asa era structura anului scoalr atunci, la acel nivel, gardinita, pe vremea noastra nu se facea grupa pregatitoare.
Cum spuneam intr-o postare mai sus, daca preluam din afara idei bune, menite sa-i ajute pe copii, cu aplicabilitate practica si la noi, sigur ca da, sunt de acord cu schimbarea, asta inseamna evolutie pana la urma.
Dar ce au reusit guvernantii sa faca acum e doar haos, panica si la gradinite, si in scoli, si pt parinti. Copiii sunt prea mici ca sa inteleaga ce se intampla.
Eu nu cred ca aceasta lege va putea fi aplicata. Sunt scoli, mai ales liceele care au si clase 1-4 care nu au clase 0. Copiii arondati acelor scoli/licee ce fac? Unde se duc? Sau in situatia noastra, cu ce ma incalzeste ca am scoala foarte buna in zona daca ei organizeaza doar 2 clase 0 (60 de copii) la o cerere de aprox 150 copii?
Aaa, imi amintesc ultima "solutie" propusa de inspectoare, dupa care totul a degenerat in strigate, fiecare vorbea, nu se mai intelegea nimic....a venit cu propunerea ca orele pentru clasa 0 sa inceapa dimineata la ora 7, ora sa fie de 40 minute, pauza de 5 ( timp care lui fii-meu ii este insuficient sa ia masa de dimineata si nu e din cei care dorm cu mancarea in gura). Cand a intrebat un parinte de ce sa-i aduca pe cei mai mici de la 7, raspunsul a fost "pt ca ei au perturbat sistemul" :tickedoff:
Dupa acest raspuns, s-a incheiat "sedinta".
Ce va face toata lumea vom face si noi, dar tare bine era sa se fi organizat totul si sa nu se creeze atat de mult stres, haos, etc.
Probabil nu ne-am nascut in locul potrivit :(
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 6590
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1084 : Vineri, 10 Februarie 2012, 10:30 »

un articol savant despre fericire. desigur, din studiile unor cercetatori. :)

Cele 12 SECRETE ale FERICIRII: Cum să ai viaţa pe care ţi-o doreşti
Studiile realizate de experţi au condus la 12 sfaturi pe care specialiştii le oferă persoanelor care caută viaţa pe care o doresc.

Sfaturile experţilor pentru o viaţă fericită au fost incluse în noua carte a lui Leo Bormans, "Cartea mondială a fericirii"/"The World Book of Happiness", informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Cercetătorii în domeniul psihologiei fericirii au intervievat mii de persoane pentru a descoperi ce trebuie să facă fiecare pentru a avea viaţa pe care şi-o doreşte. Iată care sunt sfaturile experţilor, publicate în cartea lui Leo Bormans:

Acceptaţi ceea ce aveţi
Studiile au arătat că persoanele fericite nu au aşteptări şi aspiraţii ieşite din comun. Ele îşi doresc doar ceea ce pot obţine, în timp ce oamenii nefericiţi au dorinţe şi aşteptări nerealiste. Cei fericiţi ştiu cum să evite dezamăgirile şi să se bucure de fiecare întâmplare pozitivă din viaţa lor. "Petrecem foarte mult timp plângându-ne de lucrurile rele care ni se întâmplă, dar este o pierdere de vreme şi de efort", susţine dr. Jose de Jesus Garcia Vega, de la Universitatea din Monterrey, Mexic.

"Pentru a fi fericit, trebuie să te bucuri de ceea ce ai", a precizat acesta.

Bucuraţi-vă de ceea ce faceţi
Persoanele fericite fac ceea ce le place, nu păstrează un loc de muncă pe care îl urăsc pentru bani sau glorie. Mulţi îşi petrec cei mai buni ani din viaţa lor încercând să facă bani, sacrificându-şi sănătatea şi familia, susţine dr. Garcia Vega. Mai târziu, cheltuiesc banii pe care i-au strâns pentru a redobândi sănătatea şi familia pierdute.

Trăiţi pentru ziua de astăzi
Pentru a fi fericit, nu trebuie să te gândeşti la eşecurile din trecut. De asemenea, nu trebuie să visezi la un viitor idealist sau să îţi faci griji pentru lucrurile pe care nu le-ai realizat. Persoanele fericite trăiesc în prezent şi au aşteptări pozitive de la acesta.

Alegeţi fericirea
Nu trebuie să vă temeţi să vă reevaluaţi obiectivele. Imaginaţi-vă viaţa ca pe o poveste pe care o puteţi modifica şi revizui oricând doriţi. "Întotdeauna aveţi libertatea de a alege maniera în care să abordaţi orice situaţie", afirmă dr. Garcia Vega.

Teoria îi aparţine Ingridei Geciene de la Universitatea Vilnius (Lituania), care a cercetat fericirea persoanelor în 31 de ţări europene. Aceasta a descoperit că cei care credeau că au control absolut asupra vieţii lor erau fericiţi.

Relaţiile cu cei din jur influenţează fericirea
Fericirea celorlalţi influenţează fericirea noastră. Trebuie să ne gândim permanent că, aşa cum cei din jur ne pot face fericiţi, şi noi îi putem face fericiţi pe cei din jur. Cercetările arată, totodată, că persoanele căsătorite sunt mai fericite decât cele singure.

Fiţi ocupaţi în permanenţă
Dacă doriţi să fiţi fericiţi, ieşiţi în oraş cât se poate de des. Cea mai bună cale de a savura clipele este în compania celor din jur. Construiţi-vă o viaţă socială bogată, îndeamnă profesorul de psihologie Eunkook M. Suh, de la Universitatea Yonsei din Seul.

Nu vă comparaţi cu ceilalţi
Ambiţia este benefică şi îi face pe oameni fericiţi, susţine Claudia Senik, profesor la Universitatea Sorbona din Paris, dar invidia îi face nefericiţi. Comparaţiile cu ceilalţi sunt folositoare doar dacă oamenii învaţă ceva din acestea, nu dacă îşi doresc ceea ce alţii au şi ei nu pot obţine.

Fiţi voi înşivă
La fel cum nu trebuie să vă comparaţi cu alţii, este important să nu vă faceţi griji despre ceea ce gândesc alţii despre dumneavoastră. Persoanele fericite sunt spontane, naturale şi reale: spun ceea ce gândesc şi simt şi nu sunt preocupate de ceea ce gândesc alţii despre ele.

Nu fiţi îngrijoraţi
Nu vă luaţi prea în serios. Persoanele fericite nu îşi fac griji şi recunosc că 90% din grijile pe care le au sunt nefondate, pentru că evenimentele de care se tem nu se întâmplă.

Fiţi organizaţi
Persoanele fericite îşi fac planuri şi sunt organizate, au anumite obiective pe care încearcă să le îndeplinească. Poţi să obţii ceea ce vrei doar dacă ştii de la început ceea ce îţi doreşti.

Gândiţi pozitiv
Acumularea emoţiilor şi a sentimentelor negative creează un disconfort psihic şi fizic. Trebuie să ne îndepărtăm de o viziune negativă asupra lucrurilor şi să gândim optimist pentru a fi fericiţi. Optimismul este mecanismul mental de auto-apărare împotriva depresiei.

Apreciaţi fericirea
Cele mai fericite persoane realizează că starea lor pozitivă adaugă mai mulţi ani vieţii lor şi caută să se simtă bine necontenit

Offline pocama

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1085 : Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 16:45 »
Cu alte cuvinte, uitati-va doar in traista voastra si bucurati-va de ce gasiti acolo. Am descoperit de mult acest adevar, dar e foarte greu de aplicat. ???

Offline bit

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 3015
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1086 : Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 17:45 »
Pai asta se cheama autosuficienta si e destul de periculoasa, din cate stiu eu. Daca nu-ti doresti mai mult de la viata (insa fara sa uiti ca totul are o limita!),  executi umbra Terrei degeaba.

Offline pocama

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1087 : Sâmbătă, 11 Februarie 2012, 19:41 »
...fericiti cei saraci cu duhul... :-\

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

  • Vizitator
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1089 : Luni, 13 Februarie 2012, 13:32 »
VEZI cum arată CEL MAI GRAS OM DIN LUME și care este meniul lui zilnic

Un britanic de 42 de ani și 350 de kilograme și-a câștigat titlul de cel mai gras om din lume. Mănâncă 8 hamburgeri la micul-dejun și are nevoie de 18 asistenți care să-l îngrijească și să-l ajute cu transportul până la spital.

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1090 : Luni, 13 Februarie 2012, 17:54 »
VEZI cum arată CEL MAI GRAS OM DIN LUME și care este meniul lui zilnic

Un britanic de 42 de ani și 350 de kilograme și-a câștigat titlul de cel mai gras om din lume. Mănâncă 8 hamburgeri la micul-dejun și are nevoie de 18 asistenți care să-l îngrijească și să-l ajute cu transportul până la spital.


Fereasca D-zeu! :o
tot o dependenta si asta.....si multa indiferenta!
am citit comentariile articolului si inclin sa le dau dreptate celor ce au postat acolo...
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

silviu

  • Vizitator

Offline deli_a

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 185
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1093 : Marți, 21 Februarie 2012, 15:45 »
 

Trebuie vazut rapid, va fi scos in vreo 2 zile de pe Youtube.

 
Alex Jones dezvăluie Planul Google de dominare a Internetului.mp4


...despre independenta net-ului...
 
 

 
"Viseaza ca si cand ai trai vesnic si traieste ca si cand ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai."

Offline Guesswho

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1907
Re: Stiri, evenimente, informatii, barfe
« Răspuns #1094 : Marți, 21 Februarie 2012, 17:37 »
ieri dimineata i-am auzit pe carcotasi facand glume pe seama astuia....
azi am vrut sa vad si eu specimenul.....si cand cauti, gasesti  ;D
http://www.fashionlife.ro/diverse/vasile-tintas-taranul-roman-din-arizona/
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!