Autor Subiect: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013  (Citit de 24917 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« : Marți, 22 Ianuarie 2013, 11:00 »
Minunata Austrie! Vacanta in Alpi 5 - 12 iulie 2013

Tarif: 710 Euro/ persoana
Plecare: 5  iulie  2012
Sosire: 12   iulie 2012
Cazare:   7 nopti din care:
     • o noapte la Viena ( 5/6  iulie)
     • patru la Kaprun ( 6/10 iulie) - Gasthof Mitteregger 3*
     • o noapte la Innsbruck ( 10/11   iulie) Hotel Alphotel 4*
     • una la Szeged (11/12 iulie) Hotel Forras 4*
Servicii incluse:
     • cazare 7 nopti la hoteluri sau pensiuni de 3* si 4*, mic dejun inclus
     • din care 4 zile de demipensiune (4 cine la Kaprun)
     • transport cu microbuz de 8 locuri, cu plecare si sosire din Sibiu.
     • transport zonal Austria si la obiective
     • Zell am see si Kaprun Card - gratuitati pentru croaziera pe lac, intrare la SPA, urcare cu cabina la ghetarul Kitzsteinhorn, la Schmitten, la Maiszogel, intrari la Parcul National, etc si reduceri importante la alte obiective. Insumate gratuitatile si reducerile sunt in jur de 200 EUR.
     • intrare gratuita la complexul SPA din Szeged, Napfényfürdő Aquapolis
Nu sunt incluse:
- intrari la obiective (altele decat cele mentionate la cardul Kaprun: fortareata de la Salzburg, Abatia Melk, Muzeul Swarovsky, accesul personal pe Soseaua transalpina Hohenalpenstrasse)
- parcarile mijlocului de transport in zonele centrale si la obiective (costurile se vor imparti intre participanti)
- accesul mijlocului de transport pe Hohenalpenstrasse

Este o minivacanta care combina vizitarea unor obiective foarte importante dintr-o tara de top 5 destinatii turistice in Europa cu un sejur la Kaprun, care alaturi de vecina sa Zell am See este cunoscuta ca una dintre cele mai cautate 5 statiuni din Austria. Acolo se poate schia inca (pe ghetar), se poate face SPA la Tauern, un loc rupt parca din paradis si ...adus pe pamant, se pot face plimbari intr-un cadru natural pe care numai superbii Alpi il pot oferi. Deci o actiune foarte densa, foarte diversificata ca si obiective, instructiva prin ceea ce o sa vedem si relaxanta in zilele pe care o sa le avem la Kaprun, dar si la Szeged la intoarcere. Este un program cu totul original, marca Bon Voyage.

Traseu: Sibiu - Viena - Kaprun - Innsbruck - Szeged - Sibiu. Avem de parcurs impreuna cca 3.000 km.

Program:

Plecarea se face din Sibiu, la ora 3.00 dimineata. Pentru cei care vin din Bucuresti sau alta zona, exista facilitatea de a innopta la noi la Pensiunea Sibiel, tariful fiind unul special pentru Singles Camp, 30 RON. In jur de ora 7.30 ora Austriei o sa intram in Ungaria, la Viena urmand sa ajungem la ora 13.00. Dupa check in si refresh, o sa iesim in zona centrala, unde parcurgem un circuit care porneste de la Opera, continua la Muzeul Albertina, Palatul de iarna Hofburg, Catedrala Sf Stefan. Continuam pana la Teatrul de stat, apoi Primaria, pentru a ne opri in final la Cartierul Muzeelor. De acolo programul este liber, cine doreste poate sa continue cu shopping pe celebra strada comerciala Mariahilfestrasse, care se afla la doi pasi de sfarsitul traseului nostru, se poate alege de asemenea o plimbare in parcurile din fata Hofburgului si din fata Parlamentului, sau cine este obosit se poate retrage la hotel. Deci program free.

Ziua a doua a excursiei va incepe cu micul dejun pe care o sa-l luam la hotel, facem check out-ul, iar in jur de 8.30 si plecam spre Palatul Schoenbrunn. Nu o sa avem la dispozitie mult timp, pentru ca este o zi plina, in drumul nostru spre Kaprun, urmand sa ne oprim si la Melk, abatia de pe malul Dunarii. De aceea o sa ne rezumam la o plimbare care va incepe de sus, de pe dealul unde se afla Gloriette, coboram apoi sa admiram superbele fantani, apoi gradinile palatului. Daca nu este multa lume si obtinem o programare de vizitare a camerelor care sa ne permita sa ne incadram cu plecarea pana la ora 12.00, o sa se intre si in palat, daca nu o sa ne limitam la a servi un strudel cum doar un laborator imperial poate sa faca. La Rezidenz in laterala anexelor palatului este o terasa unde majoritatea turistilor savureaza aceasta delicatesa. Drumul de la Viena la Kaprun are in jur de 400 km, cu devierea la Melk inclusiv. Si acolo o sa avem un timp limitat de vizitare, dar din experienta cu alte grupuri, ne putem incadra intr-o ora si jumatate, maxim doua ore, fara sa alergam, putand practic sa vedem totul pe indelete. Spre seara o sa ajungem la superba pensiune din Kaprun, gazda noastra si anul trecut. O sa avem cina in restaurantul de la parter, sunt 4 feluri de mancare, deci mai mult decat o masa copioasa.

In zilele de sedere la Kaprun o sa avem un program de relaxare, dar si de vizitare. Suntem in inima Alpilor si ceea ce ofera acestia este cu adevarat incredibil. Asa cum mentionam, o sa primim fiecare cate un card cu gratuitati si bonusuri, pe care o sa-l folosim pe timpul sederii noastre la Kaprun. Mai jos este o lista cu obiectivele cu gratuitati:





Obiectivele pe care vi le recomand si pe care o sa le vedem impreuna:
- ghetarul Kitzsteinhorn. O sa urcam pana la 3029m, pe 3 segmente de traseu, urmand sa schimbam 3 telecabine. Dar ceea ce o sa vedeti sus, sunt convins ca va depaseste imaginatia. De acolo, de deasupra ghetarului, se vad si celelalte varfuri ale Alpilor, o sa urmarim o proiectie IMAX senzationala, ne vom bucura de o panorama pe care nu o sa o uitati niciodata.
- Zell am see, este un lac superb, de munte, cu apa cristalina. Pe malurile lui sunt o multime de hoteluri si pensiuni, are si o zona de promenada. Esti acolo inconjurat de munti si privelistile sunt de vis. O sa avem o gratuitate de croaziera pe acest lac, cu un vaporas cochet, pe care in timp ce servesti o cafea vieneza si un strudel, face un tur al lacului.
- Schmitten. O sa urcam cu telecabina pe una din crestele de langa lacul Zell am see. O sa facem o plimbare pana la zona de panorama, la lacul care alimenteaza tunurile de zapada. Lacul si toata zona se vede de acolo de sus in toata splendoarea ei, asa ca vom zabovi un pc pe balansoarele si bancile de pe marginea platoului.
- Tauern Spa. Un loc absolut minunat, un complex SPA la poalele Alpilor, unde din bazine, sub jeturile de apa calda privesti Alpii, care incep la doi pasi de tine.
- Maiskogel - o zona in care se urca la fel cu telecabina si de unde pot fi admirate zonele aflate in valea Kaprun.
- am lasat la urma lacurile de altitudine, afllate la 2000 de metri in Alpi, asta pentru ca locul acela mi-a taiat respiratia. Drumul, facut o parte cu masina pana la o parcare intermediara, se continua cu un autobuz. Drumul trece prin tunelurile sapate in munte pentru construirea barajului si a uzinei de curent de sus si serpuieste apoi pana la Rezervoir, sau lacurile de acumulare. Este incredibil ce au realizat oamenii aceia acolo. Iar peisajele.... :)

Poate cel mai frumos obiectiv din zona si pe care o sa-l parcurgem este Soseaua transalpina, Hohenalpenstrasse ( http://www.grossglockner.at/en/) cel mai inalt drum montan si cel care duce la principalul varf montan din Alpii austrieci: Großglockner - 3.798 m. Este cel mai înalt varf din Austria, urmat de Wildspitze (3.772 m), pe care o sa-l vedem din Kitzsteinhorn. Se află situat în partea de sud a masivului Hohe Tauern, la granița dintre Carintia și Tirolul de Est. Pe versantul de nord-vest se află ghețarul Pasterze unul dintre cei mai mari ghețari din Alpii Răsăriteni. Caracteristica vârfului este forma lui piramidală cu două piscuri Kleinglockner (3.770 m), și Großglockner (adica "Clopotul Mare") (3.798 m). O sa avem ocazia sa vedem o multime de marmote care-si duc viata pe pantele abrupte de deasupra ghetarului Pasterze, exceptionala si unica flora a Alpilor (noi o sa prindem in acea perioada cam toate plantele inflorite, cascade de o splendoare care te lasa mut de uimire, peisaje si panorame de neimaginat de frumoase. Cei 48 de km cati are soseaua vor fi parcursi pe etape, urmand sa ne oprim pentru a vizita expozitiile care se afla in zonele de parcaj si la care avem intrarea inclusa. Aici fiecare va trebui sa platim intrarea individuala in parc si de asemenea, costul de traversare cu microbuzul (33 EUR/grup, deci cca 6 EUR/pers).

O zi o sa mergem la Salzburg, orasul lui Mozart. Obiectivele sunt fortareata (un top 10 obiective turistice ale Austriei), zona centrala si Palatul Mirabell. Orasul este foarte cochet, o plimbare pe strazile sale este o adevarata placere. Un obiectiv foarte vizitat, dar pe care personal nu-l recomand datorita modului de expunere, numarului saracacios de exponate si nu in ultimul rand al tarifului nejustificat de mare, este Muzeul Mozart. Inca n-am intalnit pe cineva care sa nu fie dezamagit de ce a sperat sa vada si a platit.

Deci un program plin si in cele 4 zile, dar in care o sa alternam relaxarea cu plimbarea. Sunt obiective unice si de care cu siguranta, o sa va amintiti toata viata!

Dupa Kaprun urmeaza Innsbruck. O sa plecam in jurul amiezii, iar prima oprire este Swarovski. Este un paradis pentru oricui ii plac accesoriile si obiectele de arta. Pt ca ceea ce a inceput cu 150 de ani in urma, Daniel Swartz un ceh original din Boemia si stabilit apoi in Austria sub alt nume, Daniel Swarowski, este arta adevarata. Fantezie dusa la extrem. La Wattens, langa Innsbruck el a dat cristalului o alta fata, mult diferita de cea cunoscuta in zona natala. Magazine Swarovski sunt peste tot, dar galeria si muzeul de la Wattens sunt unice. Acolo esti acasa la Swarowski.

Innsbruckul este un orasel boutique, cu case colorate, cu imensa sa trambulina de schi, cu o gradina zoo senzationala, cu castele si palate, cu biserici remarcabile. O sa avem o dupamiaza de haladuit pe strazile centrale ale orasului de pe Inn, o sa vedem Casa cu acoperis de aur, Primaria Veche, Hofburgul. Orasul a fost gazda la doua olimpiade si asta a lasat urme. Totul este pregatit pentru a primi turisti, serviciile sunt impecabile, strazile curate.

Dimineata devreme vom parasi Innsbruck-ul ca destinatia Szeged. Avem un drum destul de lung de facut (cca 900km), sper sa ajungem dupaamiaza acolo pentru a ne bucura de o baie calda la modernul complex SPA din Szeged. Hotelul in care o sa stam, Forras 4* este conectat cu SPA-ul asa ca este foarte comod sa intri si sa te intorci in camera dupa o baie calda. A doua zi, o sa avem tot un program de SPA dupa care plecam spre Sibiu. Undeva spre orele 22.00 o sa ajungem in oras.

Dupa cum vedeti la aceasta excursie plecarea se face din Sibiu, iar locurile sunt foarte limitate. Initial dorisem sa organizez cu plecare din Bucuresti, dar asta ridica destul de mult costurile, datorita celor 2 zile de cazare de care ar fi fost nevoie in plus. Am tinut sa si intimizez un oic aceasta vacanta, sunt multe obiective in natura, multe lucruri care necesita o perfecta corelare si vreau sa am o interactiune cat mai densa cu voi, acolo. Avem drumetii, vizitare la obiective la care am sa va fiu ghid, relaxare la SPA, e un program alternant care in cazul unui grup mare este destul de greu de realizat.

Inscrierile sunt de azi deschise, rezervarile, asa cum stiti se fac in ordinea achitarii avansului.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #1 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 12:38 »
Obiective din centrul Vienei pe care o sa le parcurgem in dupamiaza primei zile:

Opera din Viena:







Muzeul Albertina







Hofburg, palatul imperial de iarna







Catedrala Sfantul Stefan







Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #2 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 13:03 »
Biserica Sf Petru





Coloana Ciumei



Burgtheater







Biserica Votive







Primaria








Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #3 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 16:47 »
Parlamentul







Palatul de Justitie





Palatul Epstein



Muzeul de Istoria Artei







Muzeul de Istorie al Naturii







Cartierul Muzeelor








Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #4 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 17:02 »
Palatul Schoenbrunn














Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #5 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 17:09 »
In drumul dinspre Viena la Kaprun, o sa ne oprim sa vizitam Abatia Melk










Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #6 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 17:27 »
Pensiunea Mitteregger, acolo unde o sa stam 4 nopti:







Vis a vis de pensiune este o gradina mare, cu gazon, unde gazdele au amenajat un loc de tolaneala la soare. In fata sunt Alpii, privelistea este grozava. Suntem chiar in centrul statiunii si la un kilometru de Tauern Spa.

Tauern Spa - avem gratuitate intr-una dintre zile












Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #7 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 17:38 »
Ghetarul Kitzsteinhorn

Iarna...



Si vara, cand ajungem noi acolo.



Pentru multi dintre voi o sa fie un record de inaltime. Platforma pe care o sa ajungem, cea din fotografie, este la 3.029m!



Asa cum explicam, o sa schimbam 3 randuri de gondole si telecabine. Fara card-ul pe care o sa-l primim, ne-ar fi costat vreo 40 EUR...




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #8 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 18:17 »
Schmittenhohe - platoul cu cea mai frumoasa panorama a lacului Zell.



Pana la un nivel urcam cu gondola, dupa care avem de strabatut pe jos o distanta de cca 1.5 km. O adevarata relaxare.









Lacul Zell, vazut de pe Schmittenhohe:




Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #9 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 18:33 »
Maiskogel

O harta a vaii Kaprun, cu traseele de telecabina si gondola. In dreapta la 1675 m este Maiskogel.



Harta Maiskogel



Panorama vaii Kaprun de pe Maiskogel:



Rezervoir - lacurile de acumulare din creierul muntilor:








Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #10 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 18:52 »
Hohenalpenstrasse


















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #11 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 19:13 »
Salzburg












Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #12 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 19:28 »
Innsbruck


















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #13 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 19:30 »
Si la sfarsit, o baie la Szeget:

Szeged. Aquapolis si Hotel Forras

Offline andre

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 100
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #14 : Marți, 22 Ianuarie 2013, 20:12 »
Vacanta minunata petrecuta in vara lui 2012 in Austria. Privind imaginile am retrait emotiile acelor zile ce mi-au incantat sufletul. Mi-am amintit si ploaia care ne-a udat ....toate hainele.