Autor Subiect: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013  (Citit de 24908 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #30 : Vineri, 15 Februarie 2013, 20:14 »
Mai e un pic! Va fi fain, o sa-ti placa cu siguranta! Nu-i exclus ca la intoarcere sa dam o tura si in Germania. Guntz vine si el, urmeaza sa ne vedem direct acolo cu si este foarte posibil ca la intoarcere sa trebuiasca sa intru sa-l las acasa. Pe soseaua pe care venim de la Innsbruck la Viena, la un moment dat este o bifurcatie unde un semn arata Munchen, 30 km. Asa ca ....
Nu promit, dar voi stiiti cum mine nu se stie nicioadata unde ajungeti...Depinde si de cei care mai vin, trebuie sa si cadem de acord, dar cu siguranta nu cred sa fie cineva care sa zica nu la o incursiune in ....Marienplatz!  ;)

Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 208
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #31 : Joi, 21 Februarie 2013, 08:40 »
din partea mea se poate prelungi excursia. nu am program fix si sunt pe bune cu sefa... O0. imi da liber.. :happy:
copilul e in vacanta, deci..... *|*
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Celyanaa

  • Vizitator
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #32 : Joi, 13 Iunie 2013, 08:59 »
 :) Sper din tot sufletul sa fie o vacanta frumoasa, abia astept sa mergem!  :applause:

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #33 : Joi, 13 Iunie 2013, 20:29 »
Celynaa Austria e faina de oriunde " o apuci " imposibil sa nu fie o vacanta de neuitat !!

Celyanaa

  • Vizitator
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #34 : Joi, 13 Iunie 2013, 23:19 »
 ;) cu siguranta! Oricum, pentru mine, fiecare loc are farmecul lui, dar la asta se mai adauga multe altele! Dar sunt convinsa ca vom petrece o vacanta minunata!  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #35 : Luni, 01 Iulie 2013, 09:50 »
Eeeei si am ajuns si la una dintre excursiile mele favorite: circuitul Austriei. Mai sunt 4 zile si ne asternem la drum. Azi am sa va comunic intregul program. Este bine sa-l aveti listat, astfel ca acolo il veti putea urmari. Incep cu prima zi:

Ziua 1. 5 iulie vineri
Plecarea se face din Sibiu, la ora 3.00 dimineata. Locul de plecare, Parcarea Hotelului Ibis. Cei care vin mai repede cu o zi si dorm la Sibiel, vor fi preluati de acolo la ora 3.30. Am rugamintea sa-mi comunicati fiecare de unde va imbarcati.
De asemenea, tot o rugaminte, sa va pregatiti cu sandviciuri si apa, nu facem opriri pt servirea mesei la restaurante de pe traseu. Avem doar pauze pt alimentare cu combustibil la benzinarii, unde se mai poate servi o cafea si merge la toaleta.
In jur de ora 7.30 ora Austriei o sa intram in Ungaria, la Viena urmand sa ajungem la ora 13.00. Cazare la Hotel Atlanta Währinger Straße 33-35, 09. Alsergrund, 1090 Viena.
15 minute de Ringstrasse si 10 minute de Muzeul Sigmund Freud, Strudelhofstiege şi Biserica Votive. Statiile de metrou Volksoper pe linia U6 şi Schottentor cu linia U2 se găsesc la fel, la10 minute.
Dupa check in si refresh, o sa iesim in zona centrala, unde parcurgem un circuit care porneste de la Biserica Votive, continua cu Primaria, Universitatea, ramanem pe partea aceasta de Karl Renner Ring, intram in Parcul Primariei, admiram cladirea acesteia, continuam cu Parlamentul, nu inainte de a vizualiza pe partea opusa Burg Teather. In dreapta teatrului, prin Parcul Volksgarden, se vede mai in spate Palatul Linchenstein si lipita, cladirea cancelariei federale, Bundeskanzeramt. Mergand mai departe, lasam in urma frumoasa cladire a parlamentului, traversam un mic parculet si vedem Palatul de Justitie, apoi pe colt, Palatul Epstein. Suntem pe Burg Ring, inelul de centura al Districtului 1 al Vienei. Urmeaza pe aceiasi parte Piata Maria Tereza cu cele doua cladiri gemene: mai apropiat Muzeul de Istoria Naturii iar mai departe si opus acestuia, Muzeul de Istorie a Artei. In spatele acestora se afla Museum Quartier, in cadrul complexului putandu-se vedea Muzeul de Arta Moderna, Galeria de Arta in mijloc si in stanga Muzeul Leopold. Pe langa acest muzeu, lateral stanga porneste vestita artera comerciala a Vienei, Mariahilfestrasse. Ne indreptam apoi spre Opera de stat a Vienei, care cu putin noroc o sa o putem si vizita. Pe partea opusa a operei se poate vedea cladirea Academiei de Arta. Urmatorul obiectiv este Muzeul Albertina, de unde prin spate ajungem la Biserica Capucina, apoi Palatul Lobkowitz si trecand pe langa Scoala Spaniola Regala de calarie  in Michaeler Platz, la poarta de intrare in imensul complex Hofburg.
Dam un ocol complexului, apoi revenim la porta spre Michaelstrasee, si prin Habsburgerstrasse iesim in Graben, artera „0” a Vienei. De acolo la doi pasi se inalta Stephan Dom, atractia turistica numarul 1 a Vienei, pe care o sa-l vizitam si pe interior. In apropiere Peters Kirche, in care la fel o sa intram, apoi la iesire o sa intalnim Monumentul Ciumei. Apreciez acest tur, cu opriri, vizite si fotografii la cca 4 ore. Daca plecam la ora 14.00 de la hotel, cu turul prezentat o sa se faca ora 18.00, cand muzeele si alte obiective de vizitat pe interior au sa fie inchise. Deci daca se doreste vizitarea unor obiective pe interior, este nevoie sau sa se inceapa cu unul fixat la alegere de fiecare (nu toata lumea este interesata de acelasi lucru) sau sa se faca o pauza, dupa vizitarea Primariei. Ce se poate vizita intr-un timp de una-doua ore, adica atata cat ne putem incadra, astfel incat sa ajungem sa ne si intoarcem la timp la hotel: Scoala de calarie spaniola http://www.srs.at/, programul este de la 9.00 – 19.00 (este vineri si datorita reprezentatiilor este mai lung), este bine daca optati pentru acest obiectiv sa va faceti rezervare si sa va cumparati biletul online. Se poate vizita Muzeul de arta grafica si pictura Albertina http://www.albertina.at/ , programul este de la 10.00 – 18.00, biletul costa 12 EUR,  Casa fluturilor (Schmetterlinghaus) http://www.schmetterlinghaus.at/ 10:00 Uhr - 16:45, costa 6 euro. Centrul Vienei abunda de obiective si locuri de vizitare, evident ca mai sunt si altele fata de cele propuse de mine, dar acelea necesita un timp mai lung de vizitare: cele doua de istorie a naturii si a artei pana la 6 ore, cel de arta moderna din Cartierul Muzeelor cca 3 ore, Palatul de iarna Hofburg la fel in jur de 3 ore. Va ganditi fiecare si imi comunicati pe drum ce v-ati decis. Programul este flexibil, il pot rearanja usor. 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #36 : Luni, 01 Iulie 2013, 10:09 »
Ziua a doua 06 iulie sambata - va incepe cu micul dejun pe care o sa-l luam la hotel, facem check out-ul si la 8.00 plecam spre Palatul Schoenbrunn. Cu bagaje cu tot, pentru ca nu ne mai intoarcem la hotel. Nu o sa avem la dispozitie mult timp, pentru ca este o zi plina, in drumul nostru spre Kaprun, urmand sa ne oprim si la Melk, abatia de pe malul Dunarii. Parcajul il facem in spatele Palatului, pe Seckendorff – Gudent – Weg. Plimbarea va incepe de sus, de pe dealul unde se afla Gloriette, coboram apoi sa admiram superbele fantani, continuam cu gradinile palatului. Daca nu este multa lume si obtinem o programare de vizitare a camerelor care sa ne permita sa ne incadram cu plecarea pana la ora 12.00, o sa se intre si in palat, daca nu, o sa ne limitam la a servi un strudel cum doar un laborator imperial poate sa faca. Dupa strudel, putem opta, la intoarcerea spre microbuz, pt minunata gradina zoologica. Pe care, in situatia in care alegem sa o vizitam, va fi nevoie sa o parcurgem intr-un ritm mai rapid, pt a putea pleca Kaprun si a avea, asa cum v-am propus, timp si pentru vizitarea unei abatii cu totul speciale, cea din Melk Adresa: Abt-Berthold-Dietmayr-Straße 1, 3390 Melk.. Drumul de la Viena la Kaprun are in jur de 400 km, cu devierea la Melk inclusiv. Si acolo o sa avem un timp limitat de vizitare, dar din experienta cu alte grupuri, ne putem incadra intr-o ora si jumatate, maxim doua ore, fara sa alergam, putand practic sa vedem totul pe indelete. Spre seara o sa ajungem la superba pensiune din Kaprun, gazda noastra si anul trecut. O sa avem cina in restaurantul de la parter, sunt 4 feluri de mancare, deci mai mult decat o masa copioasa. Pensiunea se numeste Mitteregger Kaprun si are adresa: Schlossstrasse 13, Kaprun.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #37 : Luni, 01 Iulie 2013, 10:15 »
Zilele trei, patru, cinci adica 07, 08 si 09 iulie duminica, luni si marti, sunt cele de sedere la Kaprun.  o sa avem un program de relaxare, dar si de vizitare. Suntem in inima Alpilor si ceea ce ofera acestia este cu adevarat incredibil. Asa cum mentionam, o sa primim fiecare cate un card cu gratuitati si bonusuri, pe care o sa-l folosim pe timpul sederii noastre la Kaprun.
Obiectivele pe care vi le recomand si pe care o sa le vedem impreuna:

- ghetarul Kitzsteinhorn. O sa urcam pana la 3029m, pe 3 segmente de traseu, urmand sa schimbam 3 telecabine. Dar ceea ce o sa vedeti sus, sunt convins ca va depaseste imaginatia. De acolo, de deasupra ghetarului, se vad si celelalte varfuri ale Alpilor, o sa urmarim o proiectie IMAX senzationala, ne vom bucura de o panorama pe care nu o sa o uitati niciodata.
- Zell am see, este un lac superb, de munte, cu apa cristalina. Pe malurile lui sunt o multime de hoteluri si pensiuni, are si o zona de promenada. Esti acolo inconjurat de munti si privelistile sunt de vis. O sa avem o gratuitate de croaziera pe acest lac, cu un vaporas cochet, pe care in timp ce servesti o cafea vieneza si un strudel, face un tur al lacului.
- Schmitten. O sa urcam cu telecabina pe una din crestele de langa lacul Zell am see. O sa facem o plimbare pana la zona de panorama, la lacul care alimenteaza tunurile de zapada. Lacul si toata zona se vede de acolo de sus in toata splendoarea ei, asa ca vom zabovi un pc pe balansoarele si bancile de pe marginea platoului.
- Tauern Spa. Un loc absolut minunat, un complex SPA la poalele Alpilor, unde din bazine, sub jeturile de apa calda privesti Alpii, care incep la doi pasi de tine.
- Maiskogel - o zona in care se urca la fel cu telecabina si de unde pot fi admirate zonele aflate in valea Kaprun.
- Lacurile de altitudine, afllate la 2000 de metri in Alpi, asta pentru ca locul acela mi-a taiat respiratia. Drumul, facut o parte cu masina pana la o parcare intermediara, se continua cu un autobuz. Drumul trece prin tunelurile sapate in munte pentru construirea barajului si a uzinei de curent de sus si serpuieste apoi pana la Rezervoir, sau lacurile de acumulare. Este incredibil ce au realizat oamenii aceia acolo. Iar peisajele....

Poate cel mai frumos obiectiv din zona si pe care o sa-l parcurgem este Soseaua Transalpina, Hohenalpenstrasse ( http://www.grossglockner.at/en/) cel mai inalt drum montan si cel care duce la principalul varf montan din Alpii austrieci: Großglockner - 3.798 m. Este cel mai înalt varf din Austria, urmat de Wildspitze (3.772 m), pe care o sa-l vedem din Kitzsteinhorn. Se află situat în partea de sud a masivului Hohe Tauern, la granița dintre Carintia și Tirolul de Est. Pe versantul de nord-vest se află ghețarul Pasterze unul dintre cei mai mari ghețari din Alpii Răsăriteni. Caracteristica vârfului este forma lui piramidală cu două piscuri Kleinglockner (3.770 m), și Großglockner (adica "Clopotul Mare") (3.798 m). O sa avem ocazia sa vedem o multime de marmote care-si duc viata pe pantele abrupte de deasupra ghetarului Pasterze, exceptionala si unica flora a Alpilor (noi o sa prindem in acea perioada cam toate plantele inflorite, cascade de o splendoare care te lasa mut de uimire, peisaje si panorame de neimaginat de frumoase. Cei 48 de km cati are soseaua vor fi parcursi pe etape, urmand sa ne oprim pentru a vizita expozitiile care se afla in zonele de parcaj si la care avem intrarea inclusa. Aici fiecare va trebui sa platim intrarea individuala in parc si de asemenea, costul de traversare cu microbuzul (33 EUR/grup, deci cca 6 EUR/pers).

In una dintre zile, urmeaza sa ne decidem functie de vreme, o sa mergem la Salzburg, orasul lui Mozart. Obiectivele sunt fortareata (un top 10 obiective turistice ale Austriei), zona centrala si Palatul Mirabell. Orasul este foarte cochet, o plimbare pe strazile sale este o adevarata placere. Un obiectiv foarte vizitat, dar pe care personal nu-l recomand datorita modului de expunere, numarului saracacios de exponate si nu in ultimul rand al tarifului nejustificat de mare, este Muzeul Mozart. Inca n-am intalnit pe cineva care sa nu fie dezamagit de ce a sperat sa vada si a platit

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #38 : Luni, 01 Iulie 2013, 10:55 »
Ziua sase 10 iulie, miercuri. Dupa Kaprun urmeaza Innsbruck. O sa plecam in jurul orei 10.00, avem 143 km, doua ore si jumatate de mers. Prima oprire la 12.30 la Wattens la Muzeul Swarowski. Este un paradis pentru oricui ii plac accesoriile si obiectele de arta. Pt ca ceea ce a inceput cu 150 de ani in urma, Daniel Swartz un ceh original din Boemia si stabilit apoi in Austria sub alt nume, Daniel Swarowski, este arta adevarata. Fantezie dusa la extrem. La Wattens, langa Innsbruck el a dat cristalului o alta fata, mult diferita de cea cunoscuta in zona natala. Magazine Swarovski sunt peste tot, dar galeria si muzeul de la Wattens sunt unice. Acolo esti acasa la Swarowski.

La 15.00 o sa ajungem la Alphotel. Bernhard-Höfel-Straße 16, 6020 Innsbruck Innsbruckul este un orasel boutique, cu case colorate, cu imensa sa trambulina de schi, cu o gradina zoo senzationala, cu castele si palate, cu biserici remarcabile. O sa avem o dupamiaza de haladuit pe strazile centrale ale orasului de pe Inn, o sa vedem Casa cu acoperis de aur, Primaria Veche, Hofburgul. Orasul a fost gazda a doua olimpiade si asta a lasat urme. Totul este pregatit pentru a primi turisti, serviciile sunt impecabile, strazile curate. Vizitarea Innsbruck-ului in o sa o incepem cu Castelul Ambras http://www.schlossambras-innsbruck.at/en/?cHash=dfb045333efd096a1ea1afd262c4a608

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #39 : Luni, 01 Iulie 2013, 11:02 »
Ziua sapte, 11 iulie joi. Dimineata devreme, la 8.00 vom parasi Innsbruck-ul ca destinatia Szeged. Avem un drum destul de lung de facut (cca 900km), sper sa ajungem dupaamiaza acolo pentru a ne bucura de o baie calda la modernul complex SPA din Szeged. Hotelul in care o sa stam, Forras 4* este conectat cu SPA-ul, asa ca este foarte comod sa intri si sa te intorci in camera dupa o baie calda.

Ziua opt si totodata ultima. 12 iulie vineri Dimineata program de SPA, pana la amiza, ora 13.00, dupa care plecam spre Sibiu. Avem 380 km, cca 6 ore de calatorie. Pierdem o ora cu fusul orar, mai oprim sa mancam ceva pe drum, asa ca putem socoti 8 ore si jumatate. Undeva spre orele 22.00 o sa ajungem in oras.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #40 : Marți, 02 Iulie 2013, 09:34 »
Lista de participanti la excursia din Austria:

1   Luminita  C   Bucuresti
2   Anca S    Bucuresti
3   Dana N   Bucuresti
4   C Celiana   Bucuresti
5   Gigi C   Sibiu
6   Samiza C   Sibiu
7   Viorel T   Bucuresti
8   B Constantin   Iasi

Celyanaa

  • Vizitator
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #41 : Miercuri, 03 Iulie 2013, 08:07 »
 :thumbup: gata, eu mi-am facut bagajul, maine sunt la Sibiel!  :D La 3,30 sunt gata de plecare!   :yeah:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #42 : Miercuri, 03 Iulie 2013, 18:46 »
Microbuzul spalat si lustruit,  :), chelia la fel...Asa ca sunt aproape gata de drum si eu! Maine vreau sa fac un ghidaj audio, astfel incat, pe drum sa puteti asculta cate ceva despre obiectivele ce urmeaza.

Bucurestiul vine la 16.30, la fel am inteles si Botosaniul, asa ca veti pleca toti trei impreuna. Celiana, stii adresa Pensiunii Sibiel? Pt a ma asigura ca o sa o gasesti usor uite indicatiile:

"Cum ne gasiti, daca veniti din Sibiu:
Daca aveti sistem de navigatie, coordonatele pensiunii sunt:
N45°75.9963´
E23°89.6937´
Din Sibiu, va astepta un drum cu auto de cca 20 minute in conditii normale de trafic (20 km din centrul orasului). Pe tronsonul soselei europene E 68, Sibiu – Sebes Alba la aproximativ 12.5 km de iesirea din oras (zona Aeroport), intre Cristian si Sacel (inainte de intrarea in acesta), veti intalni un panou “ Pensiunea Sibiel 5.8 km”; virati stanga cu directia “Orlat”, pe drumul judetean 106 D. Dupa 2.1 km, in dreptul garii Sibiel si a statiei de epurare, un nou panou “Pensiunea Sibiel 3.7 km”, va va indruma in directia dreapta, “Sibiel 3 km”. Ajunsi in sat, mentineti drumul principal pana la intersectia cu drumul spre Saliste. Panoul “ Pensiunea Sibiel 1.1 km” va va indica sa continuati pe drumul pietruit spre Crinti (NU traversati podul pt a continua drumul asfaltat asa cum ati fi tentati sa faceti! – ci mentineti cursul raului, care va va conduce pana la locatie); un alt panou “ Pensiunea Sibiel 0.9 km” va confirma directia de mers, iar la 250 m la iesirea din sat, urmand un drum satesc, veti intalni “ Pensiunea Sibiel”. La parcurgerea ultimelor case din sat, o sa intalniti raul (pe stanga), un nou paniu plasat pe un copac si se intra in padure; nu va descumpaniti ca nu ati ajuns inca: dupa 150 m si prima curba la dreapta, o sa vedeti complexul turistic pe malul stang al raului.
     Ajunsi in fata complexului, traversati podul fara teama (rezista la 36 tone), iar parcarea o gasiti in spatele restaurantului (dupa traversare trebuie sa o luati in dreapta)".


Celyanaa

  • Vizitator
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #43 : Joi, 04 Iulie 2013, 00:29 »
Merci frumos, Gigi! O gasesc fara probleme cu indicatii atat de precise!  ;) Nu stiu pe la ce ora ajung, sper sa nu fie probleme, la 3,30 sunt gata de plecare!  :D Desi ... oare o mai avea rost sa ma culc?!?  :-[

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 273
Re: Minunata Austrie! Vacanta in Alpi. 5 - 12 iulie 2013
« Răspuns #44 : Joi, 04 Iulie 2013, 21:19 »
Calatorie linistita si distractie la maxim  :)