Autor Subiect: Povestiri de seara. Noapte buna!  (Citit de 275709 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1380 : Vineri, 02 Noiembrie 2012, 07:47 »
O povestioara pe care am gasit-o emotionanta...

 Un copil de 4 ani, avea ca vecin pe cineva care-si pierduse de curand sotia. Pt ca l-a vazut plangand, s-a apropiat de el, I s-a asezat in poala si a ramas acolo. Cand mama l-a vazut pe dupa gard, l-a intrebat ce face in bratele vecinului. Copilul s-a uitat spre vecin, apoi spre ea si a spus: “Nimic, il ajut pe omul acesta sa planga!”


Caroline

  • Vizitator
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1381 : Vineri, 02 Noiembrie 2012, 16:14 »
 :)

Caroline

  • Vizitator
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1382 : Joi, 08 Noiembrie 2012, 23:18 »
www-ul asta iti ofera un milion de surprize, acolo unde te astepti mai putin...


“ARE VOIE IARNA BERZE" - Profesiune de credinta

     Acum câţiva ani, acolo unde Grindul Lupilor se apropie de mare, la Gura Portiţei, am încheiat vara cu peşte, bere şi povestiri lipoveneşti, cu şpriţ demisec şi peisaje răscoapte, pe o plajă pustie şi udată, mai des decât în alte părţi, de valuri. Acolo am auzit pentru prima oară un anume tip de revoltă împotriva neputinţei, concretizată într-o semi-întrebare pusă de un pescar neresemnat şi aflat la graniţa bahică dintre inhibiţiile dobândite şi afişarea involuntară a eului. Întrebarea, pusă cu obidă, se adresa probabil mării şi cerului senin de vară, aflate într-o nedrept revelată opoziţie cu iarna, cu singurătatea şi sărăcia care vor veni implacabil. „De ce n-are voie iarna berze!?” – icnea oful mirat al acelui pescar şi al revoltei sale, enunţate către nimeni.
      Atunci am avut intuiţia unei erori incluse în acest şablon care ne face să punem vara împotriva iernii, soarele împotriva nopţii, sănătatea şi binele împotriva bolii şi răului. Gândite binar şi exclusivist, una împotriva celeilalte, le facem să se definească exacerbat într-o complementaritate impusă, le ierarhizăm într-o nevoie reciprocă de extremă şi facem ca binelui să-i fie necesar răul pentru propria  existenţă, devenită astfel caducă.
      Aflat între cer şi pământ, arc prelungit către mare, mi-am propus atunci, la acea masă pescărească, să nu mai permit nici unui soi de antagonism artificial să-mi întunece marele miracol de a trăi şi de a contempla viaţa mea şi a tuturor, împreună şi / sau separat. Intervenind pentru armonie sau lăsându-mă intervenit cu un anume fel de maturitate ce nu încetează să mă farmece, de atunci şi până la capăt îmi voi folosi energia într-o nouă ştiinţă de a trăi, atât pentru mine, cât şi pentru ceilalţi. Acest fel de a accepta şi de a „făptui” miracolul nu face în nici un caz viaţa mai uşoară, dar îmi dă şansa de a mă bucura de ea fără a afecta bucuria celorlalţi, sau chiar sprijinind-o. Preluată astfel, revolta resemnată a pescarului de pe Grindul Lupilor s-a transformat pentru mine într-un „postulat individual”, care-mi dă puterea de a lupta împotriva resemnării şi suficienţei, atât ca primejdie personală, cât şi ca plagă aflată mereu pe organul reproducător al umanităţii.
      Afirm aici, încă o dată, un crez care mi-a fost sprijin şi forţă motrice în momentele grele si în cele de construcţie, şi pe care nu încetez să-l ofer ca opţiune formulată într-o cuprindere sprijinită pe o vagă agramare, care umanizează.
       Afirm deci că: „Are voie iarna berze!”
       Acest fel de a încerca extinderea limitelor umanului până la graniţa imposibilului, îl înţeleg ca pe o primă determinare şi datorie în tot ceea ce concep sau întreprind, cu întreaga modestie şi cu tot orgoliul asumat de care sunt capabil – atât individual, cât şi în relaţia cu Universalul, în măsura în care îmi este accesibil.

Florinel Constantin ANDRIŞAN (Ion Plebeu), ’96

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1383 : Marți, 26 Iunie 2018, 07:20 »
Cam greu cu atentia si  spiritul de observatie in ultima vreme. De mine zic. :slap:
Iata ca Gigi ne-a mai re-activat un topic.
Ca tot ne plangeam ca n-avem decat Un gand bun... de dimineata. Iata ca avem si "Povestiri de seara. Noapte buna!"
Mai ramane sa ne...sincronizam cu momentul zilei. :giggle:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1384 : Marți, 26 Iunie 2018, 22:22 »
Cum spuneam, ma prind mai greu. A fost inititat ca un fel de topic pentru petreceri "ipotetice", "virtuale" pentru cei care erau "on" la vreme de seara.

Ar putea continua asa, sau ar putea fi transformat in povestiri de...noapte buna.
Dupa cum se nimereste.

Povestea mea din seara asta nu are multe cuvinte. De fapt are doar trei, un fel de mantra: Simplitate. Claritate. Liniste.

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1385 : Vineri, 06 Iulie 2018, 20:14 »
Dimineata, inainte de a pleca la munca, am prins, printre usi, un interviu. Era un tip specialist in berze. Chiar, cum s-o fi chemand stiinta care se ocupa de berze?
Stiti cate cuiburi de barza sunt in Romania? 5400. Dar cica ar mai fi inca 1000, pe care aplicatia prin care sunt monitorizate berzele din Romania, nu le-a descoperit.
Sa zicem 5400.
5400 de cupluri de berze care revin in fiecare primavara. Puii lor unde se duc? (ups - suna a intrebare de chinuit neuronul). Eu voiam sa va adun aici pentru povestiri de seara. Cu berze sau fara berze.
Tipul de dimineata a zis "barze", dar l-am iertat. Mi-a placut pasiunea care se simtea in glas, se vedea in privire.
Adevarul ca berzele sunt fascinante. Atata constanta, in cuplu, in pastrarea cuibului... La care revin din zboruri lungi, de dincolo de Ecuator.
Oare mai sunt 5400 de cupluri fericite in Romania? (ups, alta intrebare de chinuit neuronul. cred ca inca mai am febra).
Oricum, faptul ca berzele revin cica e un semn ca aerul e inca sanatos la noi.

Nu cred ca o sa va adun la poveste de seara cu vorbaria mea fara cap si fara coada... Despre ce sa raspundeti?
Despre berze, poate...
Sau despre oameni care sunt pasionati de ceea ce fac...

Gasiti voi ceva...
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Edith

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1386 : Miercuri, 08 August 2018, 20:44 »

 Daca  Dumnezeu  poate  transforma  noaptea in zi , El  poate transforma o problema  intr o   binecuvantare  !
                                        Noapte buna !

Offline Louie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1387 : Vineri, 26 Octombrie 2018, 22:24 »
Nu sunt bloguri, sunt o colectie de site-uri cu baze de date de idei.  :)
Pentru tine, uite un programel freeware de constructii 3D, care spre deosebire de AutoCAD si SolidWorks, nu costa nimic si e conceput atat de intuitiv incat sa-l poata utiliza si un copil de clasa a VI-a:
http://sketchup.google.com/download/
Daca il descarci, nu alege versiunea Pro (care e un demo limitat), ci urmatoarea, SketchUp 8.  ;)


Caroline, asa este! Sketchup este perfect! Cel putin versiunea 8 a fost perfecta. Insa de cand a fost preluat de TRIMBLE s-a cam ales praful, dupa parerea mea. Era foarte bun si incredibil absolut free. Asa ca au pus ochii pe el, l-au cumparat si binenteles in foarte scurt timp au pus un pret. Noroc ca mai exista cate o varianta mai veche pe Torent( daca o mai fi...)
Sketchup a fost si este modul meu de detasare si de relaxare maxima. Am "construit" in 3D de la case si mobila pana la decoratiuni interioare si bijuterii.
Am piese de mobilier care sunt concepute de mine in Sketchup. Totul facut la scara, dimensiuni, cote, texturi, detalii, tot. si dat la firma de mobilier sa puna in aplicare ce am vrut.
Il recomand tuturor celor pasionati de conceptie si proiectare 3D.
„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai aflat de ce" - Mark Twain

Offline Louie

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 397
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1388 : Marți, 30 Octombrie 2018, 00:00 »
Intr-o dupa-amiaza ma aflam intr-un supermarket, tocmai ma asezasem la rind. In spatele meu a venit un domn care avea cred in jur de 50 de ani (daca nu mai mult), a pus linistit articolele cumparate pe banda si a inceput sa-si pregateasca banii pentru a plati produsele.
In acest timp, la casa de alaturi, un tanar pana in 30 de ani cu o fetita in brate, care cred ca avea vreo 3 - 4 anisori, il privea cu atentie.
Brusc, plin de bucurie isi lasa rindul si se apropie de domnul in varsta cu mana intinsa si cu o expresie de bucurie nemarginita pe chip:
"- Buna ziua domnule doctor!"
Domnul il priveste cu mirare. Era clar ca nu-si amintea persoana:
"-...Buna ziua!...."
Tinarul isi da seama ca nu este recunoscut si continua:
"- Vreau sa va multumesc inca o data pentru ca ati salvat viata fetitei mele..." Si arata cu incantare copila din bratele lui:
" -Este bine, sanatoasa, nu a mai avut probleme niciodata"
Fetita zambea, iar ochisorii ca doua margele straluceau de fericire.
Nu stiu ce a raspuns medicul, imi amintesc doar atitudinea plina de modestie a acestuia pentru ca fericirea, bucuria si entuziasmul copilei mi-a captat toata atentia. Cu o manuta se straduia sa scoata ceva dintr-un buzunaras al hainutei. Era o bomboana infasurata in poleiala. O intinde catre doctor cu un zambet fermecator.
Gestul spontan al fetitei i-a lasat cateva clipe incurcati, nestiind ce sa faca. Doctorul a incercat sa refuze, dar tinarul a insistat ca dinsul sa primeasca bomboana:
-"Va rog s-o luati, fetita v-o daruieste"
A multumit, si-au strans mainile si fiecare si-a vazut mai departe de treburi, desi tinarul mai arunca din cand in cand de alaturi, cate o privire recunoscatoare.

V-am povestit aceasta intamplare la care am fost martora, pentru ca acest moment m-a impresionat profund, in primul rind copila, care la varsta ei frageda si-a recunoscut salvatorul, fericirea din ochii ei nu o voi putea uita curand, gestul ei de recunostinta, spontan, m-a induiosat pana la lacrimi. Iar toata scena in sine a degajat atata energie pozitiva, incat mi-a umplut si mie inima de bucurie si in adancul sufletului i-am fost si eu recunoscatoare medicului pentru salvarea acelui copil.

Cred ca aceasta este cu adevarat adevarata valoare in viata. Sa facem bine si sa fim recunoscatori pentru binele care ni se face.
„Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care ai aflat de ce" - Mark Twain

Offline Leia

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 69
Re: Povestiri de seara. Noapte buna!
« Răspuns #1389 : Sâmbătă, 18 Mai 2019, 22:53 »
Mulțumesc pentru prietenii mei dragi, selectati de nevoi și mereu alături.
Suntem tot și nimic.