Autor Subiect: Andaluzia, Gibraltar si Maroc. Circuit si sejur. 25 august - 04 septembrie 2014  (Citit de 32940 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Andaluzia, Gibraltar si Maroc. Circuit si sejur. 25 august - 04 septembrie 2014
« Răspuns #75 : Sâmbătă, 06 Septembrie 2014, 14:09 »


O cladire care aparent contrasteaza cu palatele nasride din apropiere este palatul regelui, mai bine zis a imparatului Carol Cvintul, sau Carlos V sau I-ul cum este acolo in Andaluzia numit. A fost fiul lui Philip cel Frumos și al Juanei Loca. Bunicii lui din partea tatălui au fost împăratul Maximilian I și Maria de Burgundia, a cărei fiică, Margareta de Austria, s-a ocupat de educația lui. Bunicii din partea mamei au fost Ferdinand al II-lea de Aragon și Isabela I a Castiliei. O persoana de inalta cultura, vorbea cinci limbi : flamandă, germană, spaniolă, franceză și italiană. Franceza ca limbă maternă și flamanda din copilărie, după care a învățat spaniola...Nascut la Ghent, a fost foarte legat de Andaluzia, asa a ajuns sa locuiasca in Granada, acolo unde bunicii lui invinsesera si facusera sa capituleze pe ultimul sultan maur...Impreuna cu sotia sa Isabela a Portugaliei, avand un excelent arhitect in persoana lui Pedro Machuca, a inceput un palat ce sta marturie unui exceptional simt al armoniei arhitecturale si a unei inalte educatii. Din pacate nu a apucat sa-si vada finalizat palatul, multi ani mai tarziu, doar in 1957 acesta fiind terminat.
Forma cu totul deosebita, este o mixtura de panteon si coloseum. Esther m-a facut atent la placajele exterioare, care trebuie privite cinetic: prima fresca reprezinta scene de lupta din razboiul francezo - spaniol, iar cea de-a doua pacea, adusa de ingeri...Jos sunt coifurile, armele si platosele aruncate, in semn ca nu va mai fi nevoie de ele niciodata...






Offline ludmila

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Re: Andaluzia, Gibraltar si Maroc. Circuit si sejur. 25 august - 04 septembrie 2014
« Răspuns #76 : Duminică, 07 Septembrie 2014, 16:01 »
Am revenit pe meleagurile natale(din pacate).
Gigi îți multumesc și pe această cale pentru tot!..Totul a fost la superlativ în această excursie, preluarea din aeroport, cazarea, masa ,excursiile, etc.
Excursia  din Spania  a meritat fiecare euro.
Din această vacanță m-am întors cu rucsacul plin de ceaiuri, uleiuri  și suveniruri diverse.
O amintire memorabilă, o experiență încărcată, o excelentă excursie în totalitatea ei, o explozie de culoare, trăiri, simțiri; pozele nu pot surprinde decât o parte din minunațiile pe care le-am vazut, mirosit și trăit.
Ce mi-a placut cel mai mult?  hmm, greu de făcut un clasament.
Clar printre preferințele mele este Mezquita.
Mezquita este unica, însa într-un mod straniu și care-ți marchează memoria.
Mezquita m-a impresionat în primul rând pentru arcele ei uriașe, susținute de către mai bine de 1.000 de coloane din quartz, onyx, marmură și granit.Acele coloane suple și alianiate ale Mezquitei mi-au rămas în minte: atât de diferite una de alta dar atât de asemanatoare.
Apoi, indiscutabil Marocul.
Când am navigat spre Maroc, am avut sentimentul că trec o punte, puntea către Africa.
Bucătaria marocană este deosebită și m-am bucurat de savoarea cus-cusului și a frigăruilor. Patiseria marocană mi-a amintit ușor de patiseria turcească. Ceaiul de menta, care este nelipsit de la masă, a fost răcoritor. A fost o experienta nouă, curioasă pentru mine.
Recomand Marocul tuturor care doresc sa descopere o lume deosebită.
O altă preferintă a mea a fost Ronda.
Visam de mult să ajung la Ronda. Văzusem fotografii și fusesem de-a dreptul fascinată de acele locuri. Ce s-o mai lungesc, privelistea este absolut spectaculoasă, iar efortul de a ajunge până acolo chiar a meritat cu totul.
Nu mai insist asupra celorlalte obiective în parte, pentru că nici o mie de cuvinte şi de imagini nu pot reda experienţa de la faţa locului, unde simţurile intră cu toate în acţiune pentru a-ţi crea acel ceva care este doar al tău.
Grădinile sunt minunate, ca toate gradinile maure dealtfel, care se găsesc pe tot cuprinsul Andaluziei. Bănci din piatră placate cu faianță emailată, multe plante, arce de piatră care sunt înșiruite de-a lungul aleilor, foișoare, fântâni și … peștisori. Aleile gradinii serpuiesc, apoi urmeaza niste trepte pe care mergi inevitabil...
Nu am decat cuvinte de lauda la adresa acestei destinatii pe care mi-am dorit să o cunosc, pe care am cunoscut-o, am văzut-o și simțit-o!
Este un loc unde, cu adevarat merită sa ajungi. Măcar odată în viață.
Îți mulțumesc încă o dată Gigi că ne-ai purtat de grijă și ne-ai suportat 10 zile, mulțumesc si pentru că mi-ai dat ocazia să cunosc oameni extraordinari de care am legat prietenii ce sper să dureze în timp(salut cu aceasta ocazie si grupul Andaluzia de pe FB).
Trimit și pozele  imediat ce le procesez.

Offline Onix

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 245
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Desi toate locurile au fost extrem de frumoase, recunosc Basilica din Macarena m-a impresionat pana la lacrimi. Nu pentru maretie, nici pentru arhitectura, se afla in acel loc sfant un flux de energie pozitiva extraordinara, pe care il percepi, il intelegi si care te uimeste.
Multumim Gigi pentru toate eforturile depuse, eu cu certitudine apreciez si inteleg stradania si profesionalismul tau, stiu ca nu este usor si tocmai de aceea consider ca meriti aprecieri.
Multumesc si lui Vali pentru poze (inca o data) poze ce sunt de-a dreptul spectaculoase.
Desi am extrem de multa treaba, ma gandesc deja la vacantele urmatoare...... ;)

Offline maya

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Multumiri din suflet lui Gigi care ne-a dus in locuri minunate si care a avut grija de noi. Desi cand am ajuns ma asteptau din urma multe treburi, inca nu mi-am revenit sufleteste si mental din bucatica de rai pe care am vizitat-o. Intr-adevar acest circuit isi merita toate laudele de care auzisem inainte. Sa fii sanatos Gigi si sa ne mai duci in locuri minunate. Si multumiri si lui Vali pentru fotografii.

dianna

  • Vizitator
Re: Andaluzia, Gibraltar si Maroc. Circuit si sejur. 25 august - 04 septembrie 2014
« Răspuns #79 : Miercuri, 10 Septembrie 2014, 12:27 »
Probabil n-am fost noi cel mai unit grup posibil, dar pentru mine a fost o vacanta foarte reusita intr-o companie placuta: am vazut locuri noi, frumoase si interesante unde nu stiu daca ajungeam cu alta ocazie, am cunoscut multa lume si am facut si plaja :)