Autor Subiect: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014  (Citit de 23261 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11586
Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 07:30 »
Excursie la Sighisoara 14 – 18 mai  - nu mai sunt locuri!

Tarif:  575 RON/persoana  cazare in camera DBL
Avans 100 RON
Check in: 14 mai 2014
Check out: 18 mai mai 2014
Cazare: 4 nopti in Hanul Dracula Danes***
Servicii incluse:
     • cazare 4 nopti, mic dejun inclus
     • ghidaj profesionist local
     • transport zonal 3 zile de traseu
Nu sunt incluse:
     • intrarile la obiective
     • activitatile optionale: calaritul si cursurile la ferma (tarifele se pot consulta mai jos)
Scoală iniţiere echitaţie în manej acoperit 20 min  =25lei /pers
Calarie cu poneiul 10 min  =15 lei/pers
Echitaţie pe traseu pentru avansaţi în grupe de 4 călăreţi 50 lei/persoană/oră
Plimbări cu trăsura sau sania 10 lei/pers minim 5 persoane/ora
Pescuit sportiv la crap la HAN - 3 km de noi - se plateste pestele prins
Piscină în sezon, intrarea gratuită pentru clienţii pensiuni.   
Curs de ingrijire animale ,muls capra,gratuit.
Activitati  gratuite  : - curatenie  grajd, furajat  animale, participarea  la  igiena  corporala  a  cailor  ( tesalat).
Posibilitate de barbecue,foc tabara  in  loc  special  amenajat.

Transport Bucuresti - Sighisoara va fi organizat cu microbuzul cu care o sa facem si zonalul. In aceasta situatie cei care au sa vina cu microbuzul, au sa achite doar costul efectiv de transport, nu si cazarea soferului, aceea intrand in tariful general. Bucuresti - Sighisoara 291 km pe tut, 582 km in total. Deci costul (sper ca si tariful din 2013 negociat cu firma de transport sa ramana acelasi si in 2014 - depinde insa mult de schmbarea pretului la motorina.. :() este 582*1.8*1.24 = 1299 RON. Deci daca vor fi 10 persoane care vin din Bucuresti, tariful dus si intors de transport va fi 1299/10 = 129,9 RON/persoana
Cui ii este adresata aceasta excursie, carui profil? In primul rand celor care sunt interesati de istorie si arta medievala, de cultura si traditia sasilor transilvaneni. Apoi celor carora le place natura si in special animalele. Acolo veti avea contact direct cu ele.

Va spuneam ca unele dintre excursiile de anul acesta se vor modifica ca si program si ca adresabilitate. "Sighisoara si Bisericile Fortificate Sasesti", pe care am organizat-o in fiecare an, era un gen de tur cultural, nu avea inclus in program nimic dinamic.  Pe modelul "Maramuresului" am lansat anul acesta "Nordul Moldovei" si la fel am gandit si organizarea excursiei la Sighisoara. In primul rand am mutat-o un pic mai inspre sezonul cald, am ales luna mai, asta pentru ca este una dintre lunile potrivite pentru programul pe care este structurata iesirea.

Locatie se potriveste foarte bine cu programul si cu tinta acestei excursii, este vorba de Hanul Dracula Danes***. Are intimitate, suntem foarte aproape de ...cai, adica de ceea ce doream neaparat sa avem in program. Si evident de Sighisoara, locul central al excursiei noastre.Va scriu cateva lucruri despre aceasta locatie, a carei singura problema este perioada foarte scurta de prerezervare: doar 3 zile. De de la data ofertei propriu-zise, in 3 zile trebuie sa platim avansul de rezervare. Daca nu facem asta pana la option date, locatia este deschisa rezervarii si pt alti clienti. Oferta ramane valabila, dar daca apare cineva o poate lua fara sa fiu instiintat.

De aceea inainte de a solicita o rezervare ferma, prefer sa ma consult intai cu voi, sa vad cate persoane ar dori sa participe la aceasta actiune. Si doar apoi sa inchei contractul. Este posibil ca in situatia in care rezervarile se intind pe o perioada mai lunga de timp, sa apara un tert care sa inchirieze perioada respectiva, in acest moment neexistand nici un angajament cu aceasta locatie

Despre Hanul Dracula Danes, va pot spune ca are 16 locuri repartizate astfel:
- 5 camere triple (o sa le folosim pe post de dubla, cazand doar cate doua persoane)
- 3 camera duble
Ca dotari, cele obisnuite unei locatii de 3*, grup sanitar propriu, cu dus si televizor cablu TV, dar si unele mai speciale, motiv pentru care de asemenea am ales aceasta locatie: are locuri amenajate pentru picnic, o mini-gradina zoologica, un lac pe a carui insula sunt lebede si chiar si o stana amenajata.Ce nu avem acolo, mai izolati in natura fiind: internet si chiar si semnalul pt tf mobile este mai slab.
Localul are 40 de locuri, are si o terasa, putem servi mancare traditionala gatita chiar acolo.

Este nevoie de inchirierea totala a locatiei, asta pt a nu avea un disconfort reciproc cu altii...Sa putem petrece seara si sa ne bucuram apoi de liniste...Deci trebuie sa ajungem la numarul de 16.

Ca program, va scriu acum doar cateva lucruri, urmand sa dezvolt acest subiect. O sa vizitam pentru o jumatate de zi Cetatea Sighisoara, restul urmand sa-l petrecem la calarie. O zi intreaga o sa calatorim spre Viscri si bisericile fortificate din zona aceea, seara o petrecere la han...Si cea de-a treia zi ma gandesc la ceva combinat: o parte din zi sa mergem cu Aurelian pe alt traseu de biserici fortificate, apoi sa ne ramana timp de o plimbare prin jurul hanului si poate sa participam la cateva ore de ferma...Un picnic bineinteles pt care ne vom pregati...

Se pastreaza deci tema excursiei din 2013, adica vizitarea cetatii Sighisoara, alegem de asemenea cateva biserici fortificate (care sunt mai reprezentative), dar programul asa cum vi l-am prezentat are sa fie diversificat in latura dinamica, cu calarie, iesire in natura si ceva inedit poate pentru unii dintre voi, participarea la munca intr-o ferma. Am prelungit de asemenea sederea cu o zi.Avem ce face....3 zile pline, plus o dupa amiaza, cea de sosire, plus o dimineata, cea de plecare...

Avansul la aceasta actiune, este minim, intentionez sa strangem rapid o suma cu care sa achitam o rata de contract, astfel incat sa avem siguranta locatiei. Va propun 100 RON. Cine doreste sa-si rezerve un loc, o poate face:

Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”
Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu. Email: office@bonvoyagesibiu.ro


Offline DAPHNICO

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 16
Re: Calare...la cetati. Excursie la Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #1 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 08:01 »
Eu ma inscriu !   Abia asteptam lansarea excursiei si acum ca am vazut mai in detaliu despre ce este vorba dar si perioada aleasa , spun DA hotarat.  :)
Nico

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11586
Re: Calare...la cetati. Excursie la Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #2 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 08:10 »
Azi dupaamiaza o sa am definitivata si calculatia de tarif, le-am cerut doar informativ tariful pentru 2014, asa ca am sa pot lansa asta seara si aceasta actiune...Doar ca aici am sa astept un raspuns ferm si destul de rapid, pt a putea rezerva locatia...

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11586
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #3 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 16:29 »
Am finalizat organizarea si acestei actiuni, rezervarile sunt deschise. Pt a fi siguri de locatie si implicit de tinerea acestei actiuni este necesara o inscriere ...mai timpurie.  :) Am explicat in primul mesaj de ce.

Offline PGabriela

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 256
 • Cu gueleta prin Turcia :)
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #4 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 18:45 »
Gigi, am o intrebare.
La aceasta actiune pot sa vin si eu ?
Intreb pt ca eu sunt din zona.

Offline MAC

 • Full Member
 • ***
 • Mesaje postate: 154
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #5 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 19:30 »
Multumim pentru o Sighisoara verde .:kissing:Camile,maimute,caluti,caprite,tesalat....experiente SC.
M-am inscris. :)Vad ca am si colega de camera :thumbup:

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11586
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #6 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 19:33 »
Nu vad un motiv pentru care nu ai putea veni, Gabi... ??? Indiferent de actiune se poate inscrie oricine..

Offline PGabriela

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 256
 • Cu gueleta prin Turcia :)
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #7 : Miercuri, 06 Noiembrie 2013, 19:39 »
Multumesc frumos, Gigi.
Da, Mac-utule, acum fac si eu rezervarea

LiaV

 • Vizitator
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #8 : Duminică, 12 Ianuarie 2014, 14:35 »
Eu aş veni pt călărie. Mersi Gigi că nu ai uitat dorinţa mea şi pt că ai organizat în sezon verde. Va fi mai vesel decât anul trecut. :)
Sighişoara am vizitat-o singură, timp de o săptămână, cetăţile pe care le-ai organizat a doua zi le-am văzut. Ar rămâne Biertanul, pt care iarăşi aş veni.
Dar oricum, mereu şi mereu voi reveni acolo cu un sentiment plăcut, de bucurie!

Anul trecut am fost la pensiunea asta, la o cină, parcă. Mi-au rămas în memorie caii de-afară, piscina (goală pe-atunci) şi interiorul deosebit de plăcut. Aaaa, da! Fasolea cu ciolanul IMENS tot acolo am savurat-o! :))
Ce oameni trăiţi în zona aceea, fraţilor? Ce stomacuri aveţi? :))

Tu spui, şi asta m-a surprins, că anul trecut "nu avea inclus in program nimic dinamic". Doamne!!! Am alergat zi lumină dintr-un loc într-altul. Chiar dac-am făcut-o cu microbuzul, a fost mişcare, a fost nou, avalanşă de informaţie!!! Iar Aurelian... cu tirajul lui verbal, m-a făcut praf! În a treia zi, creierul meu a refuzat categoric să mai primească ceva! Este fenomenal acest om!
În Sighişoara e cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni ghizi locali. Doar unul singur mai e atât de informat ca Aurelian. La ghizi mă refer, pt că am cunoscut persoane care-şi iubesc urbea, i-au cercetat trecutul în amănunt... aşa cum ar fi Ambrozius (poate îl cunoşti), prietenul lui Aurelian, sau d-l Baltag, a cărui carte în română este epuizată. Mi-ar fi plăcut să-l cunosc pe acest ultim domn, însă am înţeles că trăieşte undeva izolat, în casele de pe deal şi că este oarecum o fire dificilă. 

Deci... pt căluţi aş veni. Nu să-i ţesăl sau să mulg capre (deşi pare interesant).
Păstrează un loc şi pt mine. Ultimul. Aici nu cred că se aruncă prea mulţi. Nu e carnaval, e cultură. Istorie.
Un singur eveniment fff important, de la care nu pot categoric lipsi, m-ar putea reţine în Timişoara. Sper să nu se întâmple exact în acele zile. De aceea, în acest moment, spun că voi veni, dar cu un mic-micuţ semn de întrebare. 

Te pup


Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11586
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #9 : Duminică, 12 Ianuarie 2014, 15:27 »
Mi-a spus Aurelian ca s-a intalnit cu tine. Si Mia l-a sunat, dar din pacate nu a putut sa o ajute cu cazarea. Era in perioada de Festival Medieval, ori pt atunci trebuie rezervat din timp....Ambrozius mi-a fost coleg de facultate...S-a intors din Germania pt ca primit inapoi de la statul roman ceva imobile...

Locatia nu este cea in care am mancat anul trecut. Este sub acelasi patronaj, dar nu e aceiasi...Explicam ca Hanul este mai izolat, avem nevoie de mai multa intimitate...Acolo unde am servit noi masa este un loc de tranzit...

Dinamica, depinde din ce punct privesti.  ::) Ce este sub 5 km pe zi de mers pe jos eu socotesc ca e "intepeneala"... :) Cantitatea de informatie a fost intradevar mare, din pacate nu ma pot abtine sa nu duc lumea peste tot... :-[

Nu subestima oamenii de aici...sunt foarte multi amatori de cultura si istorie. Am intalnit persoane care cu toata placerea mea de "a manca pe paine istorie" ... ma depasesc cu mult in apetenta... :o Interesul mai scazut pt Sighisoara era din pacate creat de mine, asa cum explicam... Actiunile trebuie echilibrate creand poli, una de genul acesta avand nevoie in opus ceva diferit...nu doar cultura si istorie...De aceea si mintea refuza la un moment dat sa mai absoarba informatie...Din lipsa alternantei. Si apoi fiecare actiune are rolul ei, fiecare sa bucure cate ceva la noi...Cat de mult ne-ar placea de exemplu arhitectura neogotica, nu am putea sa vizitam toata ziua doar cladiri in acest stil; cat de mult ne-ar placea snitelul cu cartofi, nu putem sa mancam toata ziua felul asta de mancare; cat de mult ne-ar placea fotbalul, n-am putea juca toata ziua doar fotbal. Mai avem nevoie sa vedem si ceva manuelin sau baroc, mai avem nevoie sa mancam si cate o salata, mai avem nevoie si de cate un volei. La fel si cu actiunile. Si poate ca lumea s-a saturat sa fie doar serioasa si preocupata. Si interesata. Mai are nevoie sa se si distreze, sa danseze, sa dea drumul la voie - buna... *|* Si eu sunt la fel...Citesc, vizitesc, ascult, incerc sa inteleg. Dar apoi am nevoie si de un pic de zbenguiala...Ca asa vad eu viata...Cu zambetul pe buze... :)

Locuri nu mai sunt decat vreo 3 sau 4...Poate ai noroc sa nu se ocupe pana iti stii programul.


LiaV

 • Vizitator
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #10 : Duminică, 12 Ianuarie 2014, 16:29 »
Mi-a spus Aurelian ca s-a intalnit cu tine. Si Mia l-a sunat, dar din pacate nu a putut sa o ajute cu cazarea. Era in perioada de Festival Medieval, ori pt atunci trebuie rezervat din timp....Ambrozius mi-a fost coleg de facultate...S-a intors din Germania pt ca primit inapoi de la statul roman ceva imobile...

Locatia nu este cea in care am mancat anul trecut. Este sub acelasi patronaj, dar nu e aceiasi...Explicam ca Hanul este mai izolat, avem nevoie de mai multa intimitate...Acolo unde am servit noi masa este un loc de tranzit...

Dinamica, depinde din ce punct privesti.  ::) Ce este sub 5 km pe zi de mers pe jos eu socotesc ca e "intepeneala"... :) Cantitatea de informatie a fost intradevar mare, din pacate nu ma pot abtine sa nu duc lumea peste tot... :-[

Nu subestima oamenii de aici...sunt foarte multi amatori de cultura si istorie. Am intalnit persoane care cu toata placerea mea de "a manca pe paine istorie" ... ma depasesc cu mult in apetenta... :o Interesul mai scazut pt Sighisoara era din pacate creat de mine, asa cum explicam... Actiunile trebuie echilibrate creand poli, una de genul acesta avand nevoie in opus ceva diferit...nu doar cultura si istorie...De aceea si mintea refuza la un moment dat sa mai absoarba informatie...Din lipsa alternantei. Si apoi fiecare actiune are rolul ei, fiecare sa bucure cate ceva la noi...Cat de mult ne-ar placea de exemplu arhitectura neogotica, nu am putea sa vizitam toata ziua doar cladiri in acest stil; cat de mult ne-ar placea snitelul cu cartofi, nu putem sa mancam toata ziua felul asta de mancare; cat de mult ne-ar placea fotbalul, n-am putea juca toata ziua doar fotbal. Mai avem nevoie sa vedem si ceva manuelin sau baroc, mai avem nevoie sa mancam si cate o salata, mai avem nevoie si de cate un volei. La fel si cu actiunile. Si poate ca lumea s-a saturat sa fie doar serioasa si preocupata. Si interesata. Mai are nevoie sa se si distreze, sa danseze, sa dea drumul la voie - buna... *|* Si eu sunt la fel...Citesc, vizitesc, ascult, incerc sa inteleg. Dar apoi am nevoie si de un pic de zbenguiala...Ca asa vad eu viata...Cu zambetul pe buze... :)

Locuri nu mai sunt decat vreo 3 sau 4...Poate ai noroc sa nu se ocupe pana iti stii programul.

Da, dacă nu va fi aceeaşi ca anul trecut, înseamnă că ai ales o locaţie şi mai frumoasă decât ce am văzut!

Da, am fost la Sighişoara pt documentare. Tu-mi ştii vechea poveste ;) Aveam nevoie să văd, să "scormonesc" în liniştea mea, să caut ce mă interesa. Am ajuns şi la biblioteca cetăţii, unde am răsfoit cărţi vechi-vechi. Am stat de vorbă cu ultimul din breasla curelarilor, d-l Nistor, ce-şi are atelierul în Turnul Cojocarilor. De la Ambrozius am primit, chiar dacă mă cunoştea de puţin timp, cartea d-lui Baltag. Am adus-o acasă, am tras-o la xerox şi acum, înainte de sărbători, am trimis-o înapoi. M-a impresionat încrederea pe care mi-a acordat-o, şi mai mult, felul în care mi-a oferit cartea, deschis, senin, fără umbră de neîncredere că o va mai vedea sau nu înapoi. Ştia că o caut, că sunt necăjită că nu am mai găsit-o nici chiar acolo... şi fără să-mi spună nimic, s-a dus acasă şi mi-a adus-o. Un gest ce nu-l voi uita niciodată!

Nu am subapreciat pe nimeni şi nimic, Gigi. Am făcut doar o comparaţie cu viteza înscrierilor la acţiunile de aici.
Dar totuşi, nu putem ignora faptul că în România s-a desfiinţat TVR Cultural, nu-i aşa?
Chiar azi citisem un articol scris de Alice legat de ştirile ce abundă la tv, negative, înşelătoare ca titlu, la goana după imagine. I-am dat dreptate. 
De asemenea, nu poţi face comparaţie, tu care ai umblat prin lume, între iubitorii de cultură din alte ţări şi ai noştri. Câţi vezi aici ţinând o carte în mână pe plajă sau în metrou, şi câţi vezi acolo? Câţi turişti străini întâlneşti aici, în locurile cu obiective cultural-istorice şi câţi români? Ce atitudine au faţă de cultură primii, cu cât respect păşesc peste tot, şi cât de zgomotoşi sunt ai noştri?
Dar mă rog... tu poţi rămâne un patriot. Eu... voi rămâne la rându-mi, cu convingerea a ceea ce am observat în peregrinările mele aici şi afară. 

Tu ai căpătat experienţă în organizarea acestor acţiuni şi faci excelent ceea ce faci. Toţi putem alege ce este pt noi, în funcţie de felul nostru de-a fi, preferinţe, atragere mai mică sau mai mare către mişcare. Eu... :)) am văzut cum stă treaba cu mişcarea în Maramureş, când mi-a fost taaaare ruşine că am rămas în urmă!!! Mi-am putut cunoaşte astfel limitele.
La fel, am văzut că nu ţin la distracţie, că prefer acţiunile liniştite şi  ;), tot în anul care a trecut, am descoperit că nu mă orientez prea grozav în spaţiu :)) Cred că voi rămâne mereu "oaia rătăcită" a grupului, cum am fost în Apuseni :))
   
Tu însă, ai fost şi vei fi acelaşi suflet tânăr, un spirit îndrăzneţ, dornic să vadă, să cutreiere lumea, să păşească în locuri puţin călcate de alţii, să admiri natura de pe creste înalte, aproape de cer. Eşti un om extraordinar!

Şi vorbind de acţiuni, am observat că anul acesta ai băgat şi Irlanda. Nu acolo a fost Doina?
Eu nu voi mai putea participa, pt că, aşa cum am scris mai devreme, sunt "legată" de Timişoara. Nu pot afla data exactă până se vor ocupa cele câteva locuri rămase pt Sighi, pt că e vorba de un proces cu editura de-aici şi de vreo 7000 lei. Deci, nu pot lipsi şi nici nu mă pot înscrie la vreo acţiune, în mod ferm.
Asta e... anul trecut a fost plin, anul acesta sunt altele de rezolvat.

Dar la Sighişoara tot voi mai ajunge, chiar dacă nu împreună cu voi. Îmi pare nespus de rău că nu voi putea călări!  :(

Deci, te rog nu ţine locul meu ocupat, pt că până prin aprilie, nu cred să ştiu vreo dată certă.


 


CristianT

 • Vizitator
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #11 : Duminică, 12 Ianuarie 2014, 21:28 »
Gigi eu as merge dar nu au aia cal pentru mine! :(

Offline wonderland

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 4883
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #12 : Duminică, 12 Ianuarie 2014, 22:22 »
poti lua doi, daca unul nu e de ajuns ;)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Ayouni

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1918
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #13 : Luni, 13 Ianuarie 2014, 09:16 »
excelenta alegerea locatiei, admin! Hanul Dracula Danes este foarte frumos, imprejurimile sunt minunate, are o curte imensa, lac unde se poate pescui, stana.  am fost in primavara anului trecut in team building acolo si a fost o experienta extraordinara. in curte sunt mai multe foisoare, un loc special amenajat unde se poate face gratar. se poate face foc de tabara.  hanul are un restaurant mare, frumos decorat, o terasa cu vedere superba. este doar la 5km de pensiunea Danes, unde sunt caii si mica gradina zoologica, foarte bine pusa la punct. Sighisoara este foarte aproape, am vizitat-o si la dus si la plecare; la intoarcere am vizitat si Viscri. cu multa placere as mai bifa si excursia asta inca o data."Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 11586
Re: Calare...la cetati. Excursie Sighisoara 14 – 18 mai 2014
« Răspuns #14 : Luni, 13 Ianuarie 2014, 09:35 »
Multumesc Ayouni!  :flori: Iar pozele sunt mai mult decat binevenite!  :)