Arhiva > Arhiva

Lucruri interesante

(1/16) > >>

admin:
Un antropologist a propus unor copii dintr-un trib african un joc. A pus un cos plin de fructe langa un pom si le-a spus ca cine va ajunge primul va avea parte de toate fructele din el. I-a aliniat si a dat semnalul de start. Dar copiii, intelegandu-se din priviri s-au prins toti de maini si asa impreuna, au fugit catre cos. S-au bucurat cu totii de dulceata fructelor....Curios antropologul i-a intrebat de ce au fugit toti impreuna si au impartit in mod egal fructele din cos in loc sa concureze si unul sa se bucure doar el de tot ce era in cos?  Un copil a raspuns: "UBUNTU, cum poate fi unul fericit sau multumit, iar toti ceilalti sa fie tristi?"

UBUNTU in cultura Xhosa inseamna: "Eu exist pentru ca voi existati"

admin:
Vardzia "vechiul oras de piatra" din Giorgia.

Cei care ati fost in Tara Luanei ati putut admira schiturile rupestre din Alunis si Nucu. La o scara mult mai mare, undeva in sudul Georgiei, ascetii sihastri au sapat in Muntii Erusheti, pe malul stang al raului Mtkvari, la 30 km de Aspindza, o adevarata manastire in piatra. Cea mai mare parte din cioplire s-a facut in sec XII. Locul a fost abandonat pe vremea Imperiului Otoman, asta pana in sec XVI.
Pe pereti, in interior, sunt realizate niste picturi exceptionale pt perioada in care au fost realizate. Este un sit protejat UNESCO.

admin:
Stiiti ce este:



...Sculptura in nisip!!! ???

admin:
Un oras care urmeaza pe lista excursiilor Singles Camp:



Seamana mult ca asezare cu Porto, un oras pe care am ajuns sa-l iubesc...! Este vorba de Toledo.

admin:
Cu siguranta ca ati vazut-o, este o planta cunoscuta, o gasiti in case, birouri, chiar si in gradini pe timpul verii. Se numeste Dieffenbachia si s-a dovedit a fi periculoasa, asta dupa ce o fetita a bagat in gura o bucatica de frunza. A ajuns pana la punctul de sufocare, doar o minune a salvat-o.

Planta provine din Ruanda, unde este comuna. Ei o numesc "Otrava mortii" si o considera extrem de periculoasa in special pentru copii. Poate sa omoare un copil dar si un adult in mai putin de 15 minute. Are de asemenea si o actiune iritanta, pericolul nu este deci doar la inghitire ci si la atingere. Daca va atingeti ochii dupa ce in prealabil ati intrat in contact cu planta, puteti avea iritatii grave.

Asa ca atentie, mai ales la copii!




Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă