Autor Subiect: Un gand bun...de dimineata!  (Citit de 96826 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Un gand bun...de dimineata!
« : Vineri, 08 Noiembrie 2013, 07:10 »
La tabara de monoparentali din vara, am "inventat" un mic joc pentru copii. Pornind de la parerea mea ca "dimineata face ziua", adica daca te trezesti bine, asculti o muzica placuta, iti aduni gandurile in timp ce sorbi o cafea aromata, iti gasesti imediat in dulap hainele potrivite, nu te impiedici de covor, nu-ti cade pasta de dinti de pe periuta, nu ai parte de un "concert" de la vecinul de sus...ai toate premisele unei zile ok.

Ce mai conteaza mult pentru o zi reusita, este in opinia mea, gandul. Daca inchizand usa in spatele tau si pleci spre birou cu un gand bun, aproape cu siguranta ca vei avea o stare care sa te ajute...Asta bineinteles daca nu apare imediat cineva sa-ti strice ziua ??? Pentru ca nu doar tu contezi pentru ziua ta buna ci si cei din jurul tau, cei cu care intri ca vrei sau nu, in contact. Pot fi un factor bun sau din contra... Daca gandul celor din jur indreptat spre tine este unul bun, tu esti setat pentru bine si placere...atunci cu siguranta vei avea o zi super!  :yeah:

Sa revin acum la jocul pentru copii. Ma gandeam pe drumul spre pensiune, cam cum ar trebui sa inceapa ziua de tabara, cum as putea fi sigur ca toata lumea "porneste" bine...Si mi-a venit o idee...Aveam niste post it-uri la mine, unele rosii, unele galbene, unele verzi. Imi era necesare la concursul de orientare turistica, dar le-am mai gasit o utilitate: am invatat si rugat copiii, ca in fiecare dimineata, inainte de a se aseza la masa de mic dejun, unde mancau cu totii, sa scrie un biletel pe care sa-l lase in fata parintelului. Si pe care sa scrie un gand frumos  :kissing: Si uite asa in tabara de monoparentali, am inceput zilele placut...si asa au ramas pana la culcare...

Azi in timp ce-mi sorbeam cafeaua, dupa ce am postat cate ceva pe "Lucruri interesante", ma gandeam la fel ca acum cateva luni...cum sa fac sa contribui cumva la starea voastra buna...in fiecare zi, nu doar in actiuni...Si mi-a venit ideea acestui topic...Cateva luni stau pe acasa, eu dimineata ma trezesc devreme, am in general o stare buna, asa ca incerc sa va transmit ceva ...placut...sa incepeti si voi cu un gand bun. Asa ca dimineata puteti deschide aici si sa cititi ce v-am scris...

La fel puteti face si voi cu ceilalti...Lasati aici, asa cum le spuneam celor mici, un gand bun si frumos.... :flori:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #1 : Vineri, 08 Noiembrie 2013, 07:24 »
Si pentru ca aici mi-am facut si am cei mai multi prieteni...ceva ce mi-a placut tare mult ca mesaj:
"Viata nu inseamna nimic fara prietenie!"
O zi buna, prieteni!  :flori:


Offline frezya

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 00:50 »
Sa faci lucruri marunte din iubire pentru semeni,sa zambesti sau  doar sa oferi o vorba buna celui /celei care are nevoie ...Nu conteaza cat de mult dai,ci cat suflet pui in ceea ce faci...
Din tot sufletul, va doresc sa aveti o dimineata frumoasa precum gandul meu cel bun si o zi binecuvantata de Dumnezeu ! :love: :kissing:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 07:14 »
Multumim Frezya!  :flori: Vad ca ai fost mult mai matinala decat mine!  ::)

Florile sunt unul dintre simbolurile gandului bun...Fotograful si-a numit aceasta imagine: "Incredible morning at the Wooden Shoe Tulip Farm in Woodburn, Oregon". Pentru un inceput bun de zi:



Frumos este si la noi, e o dimineata extraordinara de sfarsit de toamna... o placere sa te plimbi pe afara! In cateva ore am sa fiu acolo unde imi place mie cel mai mult...la munte! Deseara am sa aduc si ceva poze....

Va doresc o zi minunata tuturor!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013, 11:09 »
Încep ziua cu un zâmbet. Îmi propun să zâmbesc, azi, oricui îmi iese în cale. Am început cu reflecția mea în oglindă. Continui cu voi. Ies din casă, acuși, deci...antrenamentul continuă :)

O zi luminoasă și caldă, prieteni, cunoscuți și necunoscuți :)

Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #5 : Duminică, 10 Noiembrie 2013, 07:28 »
Foarte,foarte, foarte faina poza, Wonderland! Cat de mult apreciez lucrurile astea, care vin din fantezie si spontaneitate!
Si mesajul tau, este in acelasi spectru cu fotografia!

Ieri in solitudinea mea montana, am intalnit pe poteca doi oameni in varsta. Ramasesera intr-o rariste de unde se vedea Sibielul...Nu stiu ce admirau, ce discutau, ce se intampla intre ei, dar nici nu m-au simtit cand m-am apropiat si le-am dat "Ziua buna!" Erau atat de absorbiti, de natura, de ei...Abia dupa cateva clipe au realizat ca e cineva langa...S-au aratat bucurosi de intalnire, dar imediat dupa aceea s-au cufundat din nou intr-o stare de intimitate...Am inteles ca doreau sa fie doar ei si natura si am grabit pasul in sus incat sa-i las cat mai repede singuri...

Ma gandeam ca altii, neobisnuiti cu intalnirile pe poteci de munte, ar aprecia detasarea si dorinta lor de a fi lasati in pace ca lipsa de sociabilitate, morocaneala, poate chiar ca o usoara aroganta. Numai ca eu, iesit sa ma rup cateva ore de asfalt, calculatoare, telefoane si griji, cautam acelasi lucru ca si ei: liniste si o stare de intimitate. Intelegandu-ma pe mine, nu puteam decat sa le respect nevoia de izolare..

Multi  cautam poteca care ne poate aduce starea de detasare, aceea in care simti ca te-ai desprins de tot si plutesti fara sa poti fi atins de nimic rau. Ca la capat de drum poti sa gasi levitatia, senzatia de intangibil, acolo unde distanta de pamant te tine departe de orice te-ar putea supara...Important este sa stii sa alegi din multimea de carari care ti se deschid in fata, pe cea corecta, pe cea care ti se potriveste tie. Si daca ai ales-o pe cea buna, sa nu ai ghinionul unora care aflati pe aceiasi poteca cu tine, sa sparga linistea in care te-ai invelit...

Va doresc sa va recunoasteti usor poteca, sa fie usor drumul si sa va intalniti doar cu oameni buni... :)

Offline gabi_nico

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #6 : Duminică, 10 Noiembrie 2013, 07:36 »
Buna dimineata! Multumesc admin pentru acest topic!

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #7 : Duminică, 10 Noiembrie 2013, 08:20 »
Cine se scoală de dimineață, face potecă!
Și ce potecă frumoasă deschizi tu în gândurile noastre, Gigi! :bow:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline frezya

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #8 : Duminică, 10 Noiembrie 2013, 08:47 »
Buna dimineata!
M-am trezit  si ma grabesc sa va transmit gandul meu cel bun.
E duminica si va doresc o  zi relaxata alaturi de persoanele care conteaza pentru voi.Oferiti -le tot ce-aveti mai bun ,oamenilor frumosi din viata voastra ,indiferent ca este vorba de parinti ,copii,nepoti,iubiti,iubite sau prieteni.Si ce puteti avea mai bun,decat iubirea voastra neconditionata... :love: :kissing:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #9 : Duminică, 10 Noiembrie 2013, 08:57 »
Hal Urban, în Puterea cuvintelor prezintă un soi de...experiment. El îl descrie de fapt ca pe o temă dată elevilor, studenților, participanților la seminariile lui.
80 000 de oameni în total au primit următoarea provocare: ”Începând chiar din acest moment, încearcă să nu te plângi pentru următoarele 24 de ore...din nici un motiv”

Rezultatul: după mai bine de 23 de ani a găsit 5 oameni care au reușit să ducă tema la bun sfârșit. Atenție – dintre cei 5 doar 1 (UNU) era adult!!!!!
Mii de oameni, spune el, au refuzat să și încerce, având din start argumentul ”Pentru că este imposibil ca, într-o zi întreagă să nu te plângi deloc”

Ideea acestei teme i-a fost inspirată de un fost coleg de clasă, care a rămas paralizat în urma poliomielitei și pe care, spune el, nimeni nu l-a auzit vreodată plângându-se sau înfuriindu-se, trăind și oferind celorlalți, atât cât i-a fost dat, până la 31 ani, o lecție de viață valoroas㠖 ”Concentrează-te pe ce este bun în viață și fii recunoscător pentru asta.”

Din când în când mă văd nevoită să reiau, în mod conștient acest experiment. Pentru că realizez cât de ușor cad în capcana de a vedea mai întâi ce nu-mi place, ce mă irită, ce mă enervează, ce mă întristează. Ce ușor e să cazi în capcana lamentării și nemulțumirii, din tot felul de motive, uneori mărunte, stupide, de cele mai multe ori nesemnificative și inutil mâncătoare de timp și energie.

Să vedem ceea ce este bun, demn de apreciere, aducător de bucurie, la noi, în viața noastră, la ceilalți - un exercițiu cu mari și certe beneficii asupra stării noastre de spirit. Și, prin contaminare și asupra celorlalți din jurul nostru.

Ieri, am început propunându-mi să dăruiesc zâmbete.
Azi, îmi propun să nu mă plâng din niciun motiv.
Azi, îmi propun să zâmbesc și fac un compliment oricărei persoane care-mi iese în cale.
Timp de o săptămână. Apoi, va deveni o obișnuință.

Pentru situațiile în care nu-mi va ieși, am în minte să fiu pregătită să fac o limonadă:)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline soryna_62

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #10 : Duminică, 10 Noiembrie 2013, 11:16 »
In viata trebuie sa vezi partea frumoasa a lucrurilor. Nu este greu,mai ales ca in toate exista ceva frumos. Daca vom sti sa privim natura, vom vedea frumusete si bogatie. Daca vom sti sa-l privim pe om,in adancul lui vom vedea bunatate si dragoste. Privind astfel viata si oamenii,devenim noi insine mai frumosi,mai bogati si mai buni.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #11 : Luni, 11 Noiembrie 2013, 07:11 »
De doua saptamani traiesc parca intr-un etaj al bucuriei. Atat de sus incat mi-e frica sa ma uit in jos! Incerc sa-mi scot din minte tot ce mi-ar afecta catusi de putin bucuria asta imensa de a fi bunic. Si in ultimele doua saptamani chiar nimic nu a fost in stare sa ma supere, deranjeze sau sa-mi abata atentia...

Azi m-am trezit cu gandul ca de fapt asta este reteta starii de bine. Sa te concentrezi doar pe lucrurile bune (zicea si Wonderland asta) si desi, stiu, nu ai cum sa le ignori total pe cele rau afectibile (unele chiar asteapta rezolvarea ta, nu se calmeaza si dispar fara a intervenii intr-un fel), sa le percepi doar ca mici provocari... Sa nu le dai dimensiunile unor grozavii si nici sa le consideri obstacole de netrecut. Pentru ca ceea ce nu putem noi rezolva, timpul vine si le dilueaza incet - incet...

Trebuie sa multumim si sa ne bucuram de minunea ca existam si sa nu uitam ca viata este frumoasa.  :) Trebuie privita insa din unghiul din care trebuie. Si stie ea apoi sa-ti aduca destule bucurii...

Uite ce zicea si Bob Marley:

www.youtube.com/watch?v=Oo4OnQpwjkc


Va doresc o saptamana linistita, placuta si frumoasa!

Offline noiembrie

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 759
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #12 : Luni, 11 Noiembrie 2013, 08:09 »
      Atat de frumos se desfasoara totul pe forumul asta incat, usor,capatam dependenta...in sensul bun.
      Ne trezim dornici sa citim , sa privim imagini de vis, sa calatorim cu gandul macar, punand suflet, multumind
     pentru timp, pasiune, prietenie,  celui ce stie sa daruiasca !Astfel alung din mintea mea himerele atator suferinte
     ale mele sau celor din jurul meu, radicand bariere  care sa ma protejeze,macar cateva clipe...Multumesc ! :kissing:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #13 : Luni, 11 Noiembrie 2013, 09:18 »
Bună dimineața!
Care ar fi cuvântul cheie al acestei dimineți? Pentru mine, energie și entuziasm! Nu pentru că asta simt, ci pentru că asta simt nevoia să generez în mine ;D
Pentru că, asta e, nu întotdeauna le găsim pe stoc.
Dar, cred că putem, fiecare în stilul personal să ...regenerăm stocul. înainte de a se epuiza, neapărat.
Poate savurând cafeaua, poate cu o melodie, cu o imagine, poate cu o afirmație, poate respirând aerul proaspăt al dimineții, poate o conversație cu cineva drag, sau cu cineva necunoscut, poate privind în jurul nostru, sau în interiorul nostru... Poate privind ziua dintr-o perspectivă nouă...

Sigur, poate și în ceva ce ni se întâmplă, vine de la ceilalți.

Lucruri mărunte, care ne fac bine și ne redau energia. Să le căutăm, să le inventăm, să le acordăm importanță și timp în viața noastră. Pentru că ele vor da măsura stării noastre de bine, între momentele mărețe ale vieții noastre.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline frezya

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Un gand bun...de dimineata!
« Răspuns #14 : Luni, 11 Noiembrie 2013, 09:32 »
Buna dimineata,tuturor!
Cred ca frumusetea vietii vine din faptul ca fiecare zi este diferita de celelalte.
Gandul meu cel bun -  sa ne bucuram de frumusetea acestei zile de luni ,care este unica in felul ei.Creativi cum va stiu (de pe forum) cu siguranta veti gasi motive de bucurie.Eu deja ma bucur ca mi-am facut timp sa va salut... :love: :kissing: