Autor Subiect: Castelul Urquhart Scotia  (Citit de 3590 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Castelul Urquhart Scotia
« : Sâmbătă, 03 Mai 2014, 14:12 »
Castelul Urquhart

Situat pe malul lacului Loch Ness, foarte aproape de Drumnadrochit Castelul Urquhart si-a pastrat maretia desi din el au mai ramas doar ruinele… La momentul in care a fost construit era cel mai mare castel din Scotia. Istoria sa incepe in secolul XII, atunci cand edificiul a fost finalizat si s-a incheiat dupa 500 de ani in 1692…Atunci a fost dinamitat pentru a se evita ocuparea lui de catre iacobiti.

Locul este legat de cateva familii nobile scotiene: Durward, MacDonald and Grant, cele care au stapanit si administrat fortareata.
Ca orice constructie militara, castelul a fost tinta multor raiduri armate. Unele chiar scotiene, in care au fost implicate clanuri rivale cum a fost MacDonald (cel care a invadat de acteva ori - perseverent si insistent cu soldatii sai valea si castelul -  asta se intampla prin sec XV si XVI), unele engleze. Asa cum s-a intamplat si in prima parte a sec XIV cand Eduard I Balliol a atacat si cucerit fortareata, care a ramas in mainile englezilor pana spre sfarsitul secolului XIV. Atunci castelul a fost recucerit de trupele lui Robert de Bruce, cel care in urma razboiului de independenta a devenit rege al Scotiei.

Ce se poate face acum acolo? Se viziteaza ruinele castelului, intr-o ceainarie se poate urmari o prezentarea audio – video si dintr-un magazin de suveniruri se pot cumpara diferite obiecte hand made. De pe o zona amenajata se obtine  o excelenta panorama a lui Loch Ness, lacul in care se spune ca ar exista monstrul Nessie…

Adresă: Drumnadrochit, Inverness, Inverness-shire IV63 6XJ, Regatul Unit
Coordonate GPS Latitudine : 57.32414 si Longitudine : -4.442001
Telefon:+44 1456 450551
Orarul de vizitare: 09:30-15:45

Asa arata castelul...



si asa arata acum: