Autor Subiect: Catedrala Santa Maria Maior de Lisboa sau Se  (Citit de 3629 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13222
Catedrala Santa Maria Maior de Lisboa sau Se
« : Joi, 19 Iunie 2014, 14:25 »
Catedrala Santa Maria Maior de Lisboa sau Se cum se mai numeste este de rit romano – catolic si este sediul episcopiei orasului. In acest moment este cea mai mare si cea mai veche din Lisabona.
Constructia sa a inceput in 1147, cand un cruciat englez, care a participat alaturi de primul rege portughez Alfonso Henriques la recucerirea Lisabonei din mainile maurilor, a fost numit episcop. Se numea Gilbert de Hastings si a inceput construirea unei catedrale pe locul celei mai mari moschei din Lisabona. Finalizarea constructiei a avut loc in sec XIII.
Cutremurul major din 1755, alte evenimente, timpul, toate au dus la necesitatea unor lucrari continue de reconstructie si renovare. Care fiind facute in diferite perioade de timp, au dat constructiei tentele arhitecturale si stilurile vremii : romanic, gotic, baroc şi neoclasic. Imaginea din fata a catedralei seamana cu o cetate, cu o fortareata, dar vazand-o din alte unghiuri te lamuresti despre ce este vorba.
In interior se afla cateva elemente deosebite: sacristia construita in sec XVII, de stil baroc, o capela neoclasica, unde se afla mormantul Regelui Alfonso si trei morminte in stil gotic, situate chiar in arcada. 
Adresă: Largo da Sé, 1100-585 Lisboa, Portugalia
Telefon:+351 21 886 6752
Orar: 09:00-19:00