Autor Subiect: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 8 - 16.09.2015  (Citit de 35677 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Tarif* = 1150 Euro/ persoana – cazare in camera DBL - daca plata avansului se efectueaza pana la 15 decembrie 2014
Nu este posibila cazare in regim sgl, la hotelul la care am facut rezervarea tariful de sgl este aproape cat cel de dbl, pt 2 persoane.
Tarif**= 130 Eur/persoana/ pachet 3 excursii "Discover Madeira"(zilele 3, 4 si 5)
Tarif*** = 170 EUR/persoana pachet Discover Madeira + excursie ziua 7
Pt pachetul de excursii este nevoie sa va inscrieti si sa achitati cu cel putin 3 luni inainte de plecare.
in situatia in care optati si pt celelalte 2 excursii:
Tarif**** = 175 EUR/persoana pachet Discover Madeira + 25 Fontes
Tarif***** = 215 EUR/persoana pachet Discover Madeira + excursie ziua 7 + excursie 25 Fontes
Pt ultimele doua excursii propuse (25 Fontes si Pico de Areeiro) puteti sa va decideti si in Madeira, dupa prima zi de excursie.
Avans: 500 EUR
Plecare: 8.09 05:00 OTP  - 07:35 LIS  ;  09:20 LIS – 11:05 FNC 
Sosire:  16.09 04.15 Bucuresti (plecare 15.09 18:40 FNC – 20:15 LIS  ;  22:15 LIS – 04:15 OTP
Cazare: 7 nopti
Servicii incluse*:
• transport avion  Bucuresti – Lisabona - Funchal si retur  toate taxele incluse, inclusiv cele de aeroport, bagaj cala 23 kg si un bagaj mana max 6 kg)
• cazare 7 nopti hotel Four Views Baia 4* (cel la care am stat si in 2014)
• 7 cine tip bufet
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• excursia pe apa cu cataramanul
• intrarile la obiective (Pestera San Vincent)
Grup  = 14 persoane
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis pe forum: ……………….O sa gasiti acolo detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Deci comunicarile nu se fac telefonic si nici Email.
Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie. Daca nu l-ati primit in 5 zile, am rugamintea sa contactati agentia la adresa de Email: office@bonvoyagesibiu.ro. Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu.
Rezervarea devine activa in momentul achitarii avansului. Ocuparea locurilor se va face in ordinea platii avansurilor.
Important: Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.
Precizari
Medeira este vacanta ideala pt cei carora le place natura exotica, tropicala, oceanul…Nu este o vacanta tipica de “mers la mare”, acolo turistii nu merg in special pt a sta la soare sau a face baie ci sa se bucure de minunatiile acestei insule, din punctul meu de vedere, cea mai frumoasa destinatie din Europa. Este deci o excursie activa, o sa se drumeteasca mult pe insula, pt ca aveti ocazia sa vedeti un colt de paradis. Si este pacat sa veniti de acolo fara sa-i vedeti toate ungherele…Deci nu va asteptati sa gasiti plaje nesfarsite cu nisip sau locuri de genul acesta. Lumea alege sa mearga in Madeira pt total altceva. Va prezint mai intai programul de excursii si apoi mai dau cateva explicatii suplimentare:
Program
Ziua 1 08.09 Intalnirea cu Sel maxim la ora 3.00 pe Aeroportul Henri Coanda - cafeneaua de la Plecari Internationale. Intarzierea peste aceasta ora poate sa duca la pierderea avionului, lucru pt care agentia nu este cu nimic vinovata. Eu am sa va astept pe aeroportul Lisabona, de acolo zburam impreuna. Se ajunge dupaamiaza in jur de 15.00. Transfer de la aeroportul Funchal pana la hotel cu microbuzul (intra in tariful excursiilor). Check in si o plimbare de acomodare in Funchal. Gradina municipala, Str. Arriaga, Teatrul, Catedrala Se. O cafea la Ritz si apoi inapoi spre hotel, prin zona de chei, pt a ne rezerva locuri in croaziera cu cataramanul. Costa 30 EUR, dureaza de la 10.30 – 14.00 si are ca traseu Port Funchal – Gurajau (stanca pe care se afla statuia monumentala a lui Isus) – locul in care se vad balenele – locul in care se vad delfinii – Cabo Girao – Port Funchal. In drumul spre hotel intram pentru o jumatate de ora sa admiram si Gradina de langa Palatul Presedintelui. Masa la hotel incepe la ora 19.00.
Ziua 2 09.09 Micul dejun incepe cu ora 7.30. La 10.00 trebuie sa fim in port pt excursia cu cataramanul, deci la 9.15 ne intalnim in holul hotelului. 9.00 – 13.30 excursie pe Atlantic cu cataramanul. Este o ambarcatiune cu doua aripioare laterale care face ca valurile oceanului sa nu se simta atat de tare. In partea din fata are o plasa mare pe care echipajul o echipeaza cu saltele de plaja si unde puteti ramane in costum de baie pe toata perioada croazierei. In 2014 am avut ocazia sa vedem si balena si o multime de delfini, se spune ca este aproape imposibil sa nu intalnesti cetaceele...Aceasta excursie pe apa ofera si posibilitatea de a vedea insula dinspre mare, iar peisajele sunt intradevar exceptionale. Ne Din port, dupa ce luam masa, plecam spre Doca de Cavacas, la piscinele naturale. Locul este grozav si foarte bine amenajat. Din port sunt in jur de 2-3 km pana acolo, se merge pe faleza, care este foarte frumoasa. Inapoi la hotel se poate ajunge cu taxi este ieftin in Madeira. Intrarea la Doca este 2 EUR si scaunul solar la fel 2 EUR. Plaja si baie, iar seara inapoi la hotel tot cu taxiul.
Ziua 3 10.09 Ora 9.00 plecam in prima excursie organizata cu microbuzul. Funchal - Pico dos Barcelos (punct de observatie spre interiorul insulei, plasat la o inaltime de 355 m) - Eira do Serrado (zona de panorama catre satul Curral das Freiras) - satul Curral das Freiras – Camara de Lobos - Monte. Vizitam Gradina Tropicala de la Palatul Monte (10 EUR) si coboram in centru cu cabina (10 EUR), cu carreiros (30 EUR/2 persoane) sau cu taxi (4 EUR). Ajunsi in centru dam o raita pe la piata de fructe Mercato de Lavradores. Madeira este cunoscuta pt fructele endemice ce cresc aici. Bananele sunt mici dar foarte aromate, gasim banana-ananas, maracuja in toate formele si aromele, papaia, etc  Plimbare spre hotel, la 19.30 este masa.
Ziua 4 11.09 Ora 9.00 Excursie cu microbuzul pe coasta de sud - est: satul Gurajau, unde se afla o replica a statuii lui Hristos din Rio - Santa Cruz (cunoscut pentru pitorescul locului) - Machico (locul unde Zarco si Tristao Teixeira au ajuns pentru prima oara la descoperirea insulei; sunt acolo mai multe locuri de panorama catre ocean si munti) - Ponta Sao Lorenco (un loc cu climat usor diferit de restul insulei si unde se poate remarca un alt tip de vegetatie) aici o sa avem o plimbare - Santo da Serra, cu vizitarea pt o jumatate de ora a gradinii botanice din centru. In fata acesteia un Bolo de Caco sa ne astampere foamea…Excursia noastra se finalizeaza in jur de ora 15.00. Program free, la alegere pt fiecare, pana la masa de seara cand o sa ne reintalnim toti in restaurantul hotelului. Va recomand piscina hotelului este foarte placut acolo…
Ziua 5 12.09 Ora 9.00. Excursie cu microbuzul pe coasta de sud vest si apoi traversam insula spre nord: culturile de bananieri - satul pescaresc Camara de Lobos - Cabo Girăo (o stanca abrupta, ce se inalta la 580 de metri deasupra oceanului. Masivul de piatra este una din cele mai inalte faleze, oferind un panorama extraordinara a golfului Funchal) - Ribeira Brava – Serra de Agua (unde o sa ne oprim la intoarcere pt un paharel de poncha – bautura lor caracteristica) – Sao Vicente (de acolo avem panorama coastei nordice a insulei) – Grota vulcanica si Expozitia Sao Vicente (biletul de intrare costa 8 EUR) – Funchal. Revenim la hotel in jur de ora 15.00. Program free, seara ne reintalnim pentru o plimbare de seara in port, pana la “Principatul Pontinha”. Cei care doresc sa ma insoteasca, de la 16.30 urc la Castelul Sao Jorge (este deschis doar pana la 18.00) aflat in apropierea hotelului. Este o plimbare de cca o ora si jumatate.
Ziua 6 13.09 Ceea ce v-am propus in zilele 3,4 si 5 sunt excursiile ce fac parte din pachetul "Discover Madeira". Pt cea de-a sasea zi v-am propus ceva cu totul special, dar care se adreseaza celor care au conditie fizica. Incepe la ora 9.00 si se desfasoara sub forma unei excursii cu microbuzul pana la Porto Moniz si de acolo drumetie prin levadas Rabacal. Traseul pe care vi-l propun se numeste “25 Fontes” si este unul dintre cele mai populare de pe insula, pt ca parcurge o zona exceptionala de vegetatie, lacuri si cascade. Are lungimea de 4,6 km pe un sens, ne intoarcem pe unde am venit deci inca 4,6 km. Timpul estimat este de Diferenta de altitudine este de la 900 pana la 1290 m, deci cca 400 m ce inseamna un pic de efort, dar cu siguranta si toata lumea care a strabatut aceasta levadas spune ca fiecare strop de transpiratie este inzecit rasplatit de ceea ce vezi. 25 Fontes este un sir de 25 de izvoare si cascade in care in zilele calde se poate face chiar si baie...Senzatia este ca in filmul "Laguna albastra". Daca optati pt aceasta excursie trebuie sa stiti ca este nevoie de echipament sport: recomand pantofi trekking, care va vor ajuta de fapt in toata excursia, pt ca o sa mergem destul de mult, un pantalon scurt sau lung dar care sa va confere posibilitatea unui mers comod, sa aveti si ceva de ploaie cu voi, o pelerina usoara, ceva pt protejat capul de soare si bineinteles un rucsacel. Pt ca la un moment dat traversam un tunel sapat in stanca unde este semiintuneric, poate nu e rau sa aveti chiar o frontala.... Este o excursie de o zi, asa ca vom ajunge la hotel doar in jur de ora 17.00 – 18.00.
Ziua 7 14.09 Ora 9.00 Excursie cu microbuzul la Pico Areiro si drumetie la Ribeiro Frio - Balcoes. Este excursia suplimentara pe care am facut-o anul trecut si care a placut cel mai mult...Ajungem la cel mai inalt punct accesibil auto, la Pico do Arreiro. Avem de acolo, de la 1800 m inaltime, o priveliste de vis. O sa ne si plimbam un pic spre Pico de Ruivo, avem in jur de 45 de minute de pauza. Mergem apoi la Ribeiro Frio, vedem pastravaria dupa care pornim in drumetia spre Balcoes. Este un traseu foarte usor, dar va recomand ca de fiecare data echipamentul adecvat unei excursii in natura, unul sport-montan. Trecem prin padurile de dafin, apoi dupa 45 de minute ajungem intr-o zona de panorama. Inapoi pana la Ribeiro, deci inca 45 minute. La intoarcere trecem prin Faial, bem o cafea in golf, apoi Santana. Ne intoarcem spre hotel in jur de 16.00. Se poate face baie, plaja, shopping, plimbare, fiecare ce doreste.
Ziua 8 15.09 Este ziua plecarii. Avem avion spre dupaamiaza, asa ca la 12.00, facem check out-ul, predam bagajele la hotel si putem face o baie in piscine pana la plecarea spre aeroport. Pana la aeroport o sa avem un microbuz, intra in tariful excursiilor.
Continui cu observatiile: Pt a cunoaste si a intelege Madeira trebuie s-o parcurgi. Nu este suficient sa ajungi la Funchal si sa dai roata prin oras...Sunt o multime de locuri frumoase, de gradini si parcuri cu vegetatie luxurianta, paduri nesfarsite de dafin, vai cu gradini terasate, panorame de vis. Traseele pe care vi le-am propus leaga punctele cele mai frumoase, in scurte excursii de o jumatate de zi. Am numit cele 3 excursii half day, care dureaza cca 4-5 ore fiecare "Discover Madeira". Impreuna cu excursia pe apa cu cataramanul parerea mea este ca e un minim de vizitat acolo...
Celelalte doua excursii sunt cu mult peste cele 3 din pachet. 25 Fontes este cea mai populara drumetie, dar asa cum va spuneam trebuie si un pic de conditie fizica si de echipament. Pico de Areeiro excursia din ziua 7, ne-a fost propusa de Gregory in ultima zi din vacanta 2014. Si a fost cu adevarat extraordinar ce am vazut acolo. Panorama, cu norii pufosi si acopera aproape in permanenta varfurile muntilor din Madeira, a fost de neimaginat. Am filmat, am facut poze, le puteti vedea in postarile mele, dar nimic nu se compara cu ceea ce traiesti acolo in varful muntelui. Pt a ajunge la Pico de Areeiro este simplu, se merge doar cu microbuzul pana in varf. De acolo se pot face plimbari pana la cararea de creasta.
Organizam aceste excursii impreuna cu o agentie locala care ne ofera microbuz cu sofer ghid. Evitam in acest fel situatiile in care se afla multi turisti acolo care aleg sa inchirieze masina: drumurile sunt foarte inguste, se claxoneaza pt a trece in curbe, parcari sunt putine si in situatia asta nu apuci sa vezi mai nimic. Ei stiu unde sa se aseze, sunt de-ai locului, te debarca in zonele cele mai bune de panorama si unde isi pot si ei parca vehiculele. Pt pachet trebuie sa-i anunt din timp, este sa-i spunem un minim de contract cu ei, pt celelalte doua urmeaza sa ne intelegem acolo, pt a fi cat mai flexibili. Poate nu avem nevoie doar de un microbuz de 16 locuri, ci de un bus mai mic sau chiar de o masina de 5 locuri...Functie de ce-si doreste fiecare. Dupa primele 4 zile poate unii aleg sa stea la soare, sa se plimbe sau chiar sa leneveasca. Altii mai activi (asa cum s-a intamplat in 2014) au dorit sa vada cat mai mult si am fost zilnic plecati...




Hotelul la care am stat. Exceptional. Si cazare si masa...Iar privelistea de pe terasa restaurantului si de la piscina...de vis. Sampanie la micul dejun, fructe de toate tipurile, patiserie, torturi, fructe de mare, peste, carne de nu stiu cate feluri...

Din excursia din 2014 am venit cu o multime de fotografii. Pe cateva le-am postat pe forum, la topicul actiunii. Le puteti vedea aici:
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1734.30.html In 2015: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2036.0.html

Cate ceva despre clima si flora. Madeira isi datoreaza numele de "Insula eternei primaveri sau a paradisului" unei clime extraordinar de prietenoase si de blande. Daca muntii sunt acoperiti in marea majoritate a timpului in nori pufosi, zona litorala este mereu insorita, cea vestica fiind chiar desertica. Deci daca aici ploua si atmosfera este una tipic montana, la doar 10 km poate sa fie uscat si fierbinte...fara picatura de ploaie...Contrastul acesta pe distante atat de scurte (Madeira nu are mai mult de 60 km lungime pe 40 latime), da un efect fantastic celui care o strabate.

In septembrie cand ajungem noi acolo, dam de cea mai calduroasa (alaturi de august) luna a anului. Asta nu inseamna 40 de grade, ci...25 de grade. Pe insula, cu exceptia zonei muntoase unde chiar ninge iarna, temperatura medie este de 20 - 27 de grade...Iata cateva detalii despre vremea in Madeira, in septembrie: spuneam ca in medie este cea mai calduroasa luna, media fiind de 23,5 in prima parte si 22.5 la finalul ei. Se ajunge pana la maxim 25 - 26 de grade, iar minimele nu coboara sub 20 - 21 de grade. Sunt 9 zile in care exista sanse de ploaie. Caderile de apa nu sunt mari si timpul este scurt. Este considerata luna cu cel mai mic grad de risc de a-ti afecta vacanta din punct de vedere al precipitatiilor. Oricum zilele cu ceva ploaie sunt spre sfarsitul lunii, cand noi suntem deja plecati...
8 ore de soare ne asteapta in medie pe zi, la inceputul lui septembrie, pt ca la finalul ei sa fie "doar" 7...
Zona muntoasa va fi innorata pe cca 45% din cer, deci nu sunt nori grei, v-am descris cam despre ce este vorba...
Nivelul de umiditate in zona de confort pt un om este de 41%, insuportabilul apare la 90%. Madeira este o zona cu umiditate mare, dar norocul nostru este ca in septembrie ea scade pana la 53%, adica aproape de zona de confort.
Vantul este intre 1 - 7m/s, cel mai puternic este in prima parte (cand nu suntem pe acolo) si scade pana la 3-4 m/s in perioada noastra de sedere. Deci mai mult o adiere...
Temperatura oceanului este in acea perioada cea mai buna pt inot din tot anul: 24°C, este perioada cand multa lume soseste in Madeira nu doar pt vizita ci si pt plaja si baie. Plajele devin mai neincapatoare...

Daca va uitati pe o prognoza-istoric pt vremea din Madeira veti putea intelege usor de ce paduri de dafin, de ce florile acelea extraordinare, de ce covorul verde care acopera muntii...Umiditate, tempertura constanta si mult soare...Pai cum sa nu le placa la copaci si plante?

Fotografii de flori ce le intalnesti pe insula:


Estrelicia - una dintre cele mai raspandite flori


Hortensia albastra si cea mov - sunt...buruienile lor...Cresc peste tot, pe dealuri, grohotisuri, in paduri...




Ce buchete minunate am vazut in piata de legume si fructe, facute din aceasta floare!


Bananieri sunt peste tot. In culturi sau ornamentali in parcuri.


Padure de dafin. Acum doar 20% din suprafata insulei mai este acoperita de laur, dar cand a fost descoperita cei care i-au atins atunci tarmul au gasit-o complet impadurita...

Excursiile optionale si cele din pachet si cele doua "extra", o sa le prezint in imagini dupa galeria de filmulete youtube...

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #1 : Joi, 02 Octombrie 2014, 10:02 »
Panorame in drum spre si de pe Pico de Areeiro (excursia din ziua 7)

www.youtube.com/watch?v=ESkSHB_7bVE


www.youtube.com/watch?v=jb43QlPHLzU


si alte panorame minunate din Madeira:

www.youtube.com/watch?v=b2XeJ5rbHKU


www.youtube.com/watch?v=mqBeLG-n0FA


www.youtube.com/watch?v=nvFrGK6b0Z4


www.youtube.com/watch?v=e8zYMW_MT10


www.youtube.com/watch?v=WSAvXptVSks


Panorama de pe Cabo Girao:

www.youtube.com/watch?v=0xmSCXQN7jk


In vestul insulei, in zona desertica:

www.youtube.com/watch?v=CvEfySEfhjU


Coasta nordica a insulei (opusa Funchal-ului):

www.youtube.com/watch?v=BMDm2C1B9iQ



Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #2 : Joi, 02 Octombrie 2014, 10:04 »
In gradina tropicala de pe Monte, deasupra Funchal-ului (vocea in romana nu este a noastra... ::) Acum cand am ascultat inregistrarea am auzit ceva in limba noastra...):

www.youtube.com/watch?v=lQKHT_o7JKQ


Si cum se coboara de pe Monte... ;D ;D ;D:

www.youtube.com/watch?v=vrYqLTxWpks


In croaziera am fost atat de surprins de aparitia balenei incat nu mai stiam ce sa fac mai intai, sa fotografiez sau sa filmez...asa ca n-am prins mare lucru nici static, nici dinamic... :'(

www.youtube.com/watch?v=-lRPEqqwS0M

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #3 : Duminică, 05 Octombrie 2014, 10:53 »
Va prezint acum excursiile pe insula. Mai intai cele 3 pachet, "Discover Madeira".

Ziua 3  Partea de excursie cu microbuzul nu dureaza mai mult de 2 ore si jumatate. Plecarea este de la hotel, din Funchal. Prima oprire pe care o s-o facem este la Pico dos Barcelos. Este acolo sus, la 355 m deasupra nivelului marii un frumos loc de panorama. Amenajat sub forma unui parculet, umbrit de cei mai batrani pini meridionali de pe insula, miradorul ofera 360 de grade de panorama. La sud se vede Funchal, la sud - vest Camara de Lobos, iar inspre nord muntii....











Urcam apoi spre Eira do Serrado, de unde avem o minunata panorama a satului Curral das Freiras. Pe drum o sa mai oprim pt ca privelistile sunt extraordinare si merita admirate si...fotografiate!









Eira do Serrado, in vale se vede satul Curral das Freiras


Coboram apoi in sat, unul cunoscut pentru lichiorul de cirese ce se produce aici si care se numeste ginjinha. o sa mergem la un mic barulet unde unul dintre producatorii locali isi vinde licoarea. Costa 1 EUR paharelul si este delicios...





Dupa ce parasim satul ascuns intre munti o luam pe alt drum decat pe cel care am venit si ajungem la Camara de Lobos. Zona este cunoscuta pentru plantatiile de bananieri, o sa si vedem una dintre acestea.



















Din Camara del Lobos ne intoarcem in Funchal si urcam pe Monte. Vizitam Gradina Tropicala de la Palatul Monte (10 EUR) si coboram in centru cu cabina (10 EUR), cu carreiros (30 EUR/2 persoane) sau cu taxi (4 EUR).

Ajunsi in centru dam o raita pe la piata de flori fructe si peste Mercato de Lavradores. Madeira este cunoscuta pt fructele endemice ce cresc aici. Bananele sunt mici dar foarte aromate, gasim banana-ananas, maracuja in toate formele si aromele, papaia, etc 























Plimbare spre hotel, la 19.30 este masa.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #4 : Duminică, 05 Octombrie 2014, 12:52 »
Completez cu doua montaje de fotografii pe care le-am facut in Gradina tropicala si in cea de orhidee. O sa le vedem pe amandoua...

www.youtube.com/watch?v=DSjktH8VnHo


www.youtube.com/watch?v=W0Bqe6crh3g&feature=youtu.be




Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #5 : Duminică, 05 Octombrie 2014, 14:37 »
A doua excursie din pachetul de 3 "Discover Madeira" este cea programata in ziua 4 si care are ca punct de plecare tot hotelul in care vom sta. Traseul dureaza cca 4 ore si jumatate. Pornim cu microbuzul si oprim in satul Gurajau, unde pe o inaltime, se afla o replica a statuii lui Hristos din Rio. Este o panorama superba de acolo vedem o mare parte din coasta sudica...















Din Gurajau ne indreptam spre Santa Cruz (cunoscut pentru pitorescul locului)





Urmam coasta de vest si ajungem la Machico (locul unde Zarco si Tristao Teixeira, descoperitorii insulei au ajuns pentru prima oara; sunt acolo mai multe locuri de panorama catre ocean si munti).







Va explicam ca Madeira are un climat foarte diferit pe clima: una calda si umeda care da posibilitatea plantelor sa se dezvolte luxuriant, apoi una umeada dar un pic mai rece, specific zonei montane, acolo unde in general intalnim rasinoase si ierburi rezistente si una cald si foarte uscata, desertica. Nu creste aproape nimic acolo. Spre acel loc vom merge, este o peninsula si se numeste Ponta de Santa Lourenco. Este o zona cu peisaje selenare, in ciuda caldurii de acolo multa lume merge in drumetii...







Si din desert din nou intr-un loc cu explozie de vegetatie. Si asta in doar 20 minute de drum...Oprim la Santo da Serra si vizitam pt o jumatate de ora gradinia botanica din centru. In fata acesteia un Bolo de Caco sa ne astampere foamea…Excursia noastra se finalizeaza in jur de ora 15.00








Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #6 : Duminică, 05 Octombrie 2014, 17:41 »
Ce-a de-a treia excursie din pachetul "Discover Madeira" se va desfasura in ziua 5 de vacanta. Microbuzul porneste din fata hotelului si vom avea ca directie coasta de sud vest. Mergem pe langa Camara de Lobos pe care l-am vazut deja si in scurt timp ajungem la Cabo Girăo, un loc cu totul si cu totul spectaculos. Indiferent daca e vazut de pe mare sau de pe uscat. Cabo Girăo e o stanca abrupta  ce se inalta la 580 de metri deasupra oceanului. Masivul de piatra este una din cele mai inalte faleze, oferind o panorama extraordinara a golfului Funchal. De multe ori platforma de sticla construita ca si observator este neincapatoare, atat de multa lume merge acolo sa se bucure de priveliste.










Carapucas sunt tichiile traditionale ale celor de pe insula.

Dupa ce vizitam Cabo Girao mergem spre Ribeira Brava, o micuta asezare. Oprim pentru o cafea si o scurta plimbare...





Drumul continua spre interiorul insulei in directia nord. Ajungem la Serra de Agua (unde o sa ne oprim la intoarcere pt un paharel de poncha – bautura lor traditionala), dar mai facem cate un stop pentru panorame...





Traversam practic pe latime insula si ajungem pentru prima oara pe tarmul nordic. Localitatea este Sao Vicente (de acolo avem panorama coastei nordice a insulei).


Pana la Sao Vicente traversam paduri nesfarsite de dafin...







Parasim tarmul si mergem sa vizitam grota vulcanica si Expozitia Sao Vicente (biletul de intrare costa 8 EUR). Isi merita toti banii. Este locul in care am inteles ce inseamna un vulcan si unde se pot vedea si pipai urme de lava...









La intoarcerea spre Funchal asa cum spuneam oprim la un producator de poncha...si bem un paharel...





Revenim la hotel in jur de ora 15.00. Program free, seara ne reintalnim pentru o plimbare de seara in port, pana la “Principatul Pontinha”. Am scris despre acest cel mai mic principat din lume un articol. Il puteti citi aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1988.0.html

Cei care doresc sa ma insoteasca, de la 16.30 urc la Castelul Sao Jorge (este deschis doar pana la 18.00) aflat in apropierea hotelului. Este o plimbare de cca o ora si jumatate.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #7 : Duminică, 05 Octombrie 2014, 17:51 »
Daca pachetul de 3 zile de excursii Discover Madeira cuprinde tururi de cate o jumatate de zi si chiar mai putin, 25 Fontaes si cascada Risco este o actiune de o zi intreaga. Asa cum spuneam pt a putea participa trebuie sa aveti un minim de echipament montan: pantofi trekking sau ceva asemanator (nu adidasi pt ca acestia au talpa lisa in general si puteti aluneca - traversam zone umede...), un mic rucsac, o pelerina, ceva termic pt piele. Capul trebuie acoperit, apoi este buna o frontala sau o lanterna pt ca traversam un tunel...Nu e munte-munte, dar oricum e un traseu lung si care are diferenta de nivel de 400 m.

Traseul este unul dintre cele mai populare de pe insula, pt ca parcurge o zona exceptionala de vegetatie, lacuri si cascade. Are lungimea de 4,6 km pe un sens, ne intoarcem pe unde am venit deci inca 4,6 km. Timpul estimat este de maxim 3 ore pe sens. Plus opririle bineinteles...Diferenta de altitudine este de la 900 pana la 1290 m, deci cca 400 m ceea ce inseamna un pic de efort. Dar ce se obtine fara un pic de transpiratie? Si cand toata lumea care a strabatut aceasta levadas spune ca fiecare strop de transpiratie este inzecit rasplatit de ceea ce vezi, cum sa nu pornesti la drum? 25 Fontes este un sir de 25 de izvoare si cascade in care in zilele calde se poate face chiar si baie...

Se porneste intai cu microbuzul, pana la Rabacal. De acolo incepe drumul pe jos. Initial unul relaxant si putin solicitant (cca 2 km), apoi cere ceva efort pe urmatorii 2-3 km pe care-i parcurgem urmarind un levada (canal de irigatie). Nu este abrupt, nu trebuie sa ne catarm, urmam doar o poteca. Intradevar sunt portiuni cand aceasta se ingusteaza, de asemenea sunt zone in care trecem pe langa prapastii...Dar nu e nimic de speriat. Parcursul nostru trece pe langa niste cascade de vis si asa cum va spuneam, cu un pic de noroc, daca timpul este bun, putem face si baie. Deci si un costum de baie in rucsac...

Daca cineva este obosit poate sa ia inapoi un minibus pt 3.5 EUR.

Iata hartile traseului, cateva fotografii si doua filmulete cu ruta pe care o strabatem. In montajele de pe youtube va veti intelege despre ce este vorba, veti realiza cat de frumos este si veti aprecia daca va e greu sau nu...



















www.youtube.com/watch?v=mjfnr2WmwEo


www.youtube.com/watch?v=RPs1X9hIAaY





Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #8 : Duminică, 05 Octombrie 2014, 19:52 »
In 2014 dupa ce am terminat "Discover Madeira" ghidul nostru ne-a spus de Pico de Areeiro. M-am uitat pe harta, auzisem de acel varf in contextul unui traseu montan extrem de spectaculos care pleaca de acolo si merge pana la Pico de Ruivo (1861 m). Ruta a fost inchisa un an, timp in care s-au facut lucrari de amenjare si d asigurare a celor care o strabat. Maini curente, trepte etc... Am gasit: Pico do Areeiro (1817 m)si Gregory mi-a indicat ce o sa mai vedem in acea zi...Nu ma asteptam ca toata lumea sa zica gata - merge! Ma gandeam ca dupa 3 zile de colindat cu microbuzul si una pe apa cu cataramanul, vor opta pt a ramane la plaja sau la o plimbare! Asa ca i-am spus da! lui Gregory si a fost...CEA MAI FRUMOASA ZI! Vremea a fost superba, peisajele fantastice. totul - totul! Muzica incasa din creierul muntilor, lumea echipata si insirata pe carare plecand spre Ruivo...Norii ca de vata care acopereau valea...Grozav! Asa ca o sa va propun si voua celor cu care merg in 2015 aceasta excursie! Este in ziua 7 si se numeste Pico de Areeiro.

Este o excursie de o jumatate de zi, asa ca intorsi la hotel mai avem timp de o baie...inainte de a ne face bagajele! Pleacam cu microbuzul de la hotel si urcam mai intai la 1800 pt panorama. Pe drum mai sunt cateva locuri de oprire pt fotografie....











La Pico de Areeiro avem cca o ora de plimbare...












La coborare oprim mai intai la Ribeiro Frio, vedem pastravaria,



dupa care pornim intr-o plimbare - drumetie spre Balcoes (se numesc asa pt ca la capatul traseului este amenajata o platforma de forma unui balcon. Sa aveti la voi ceva sport in picioare. Chiar daca mergem fara diferenta de nivel, chiar daca drumul pe care mergem este nivelat. toturi e bine sa aveti ceva comod sport... Trecem prin padurile de dafin, apoi dupa 45 de minute ajungem intr-o zona de panorama.



















Ne intoarcem pe jos pe unde am venit la Ribeiro, deci inca 45 minute. Ne urcam in microbuz si o luam spre hotel. Oprim la Faial,








bem o cafea in golf, apoi Santana. Ne intoarcem spre hotel in jur de 16.00. Se poate face baie, plaja, shopping, plimbare, fiecare ce doreste.


Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur.
« Răspuns #9 : Luni, 06 Octombrie 2014, 08:10 »
Despre Madeira am scris aproape tot...Pe parcurs am sa mai intervin cu detalii legate de insula, de istoria ei, despre celebrul vin de Madeira - unul dintre cele mai cautate din lume, despre mancarurile specifice, despre plajele de pe insula, despre insula invecinata Porto Santo...Dar asta mai incolo. Am vrut ca mai intai sa va faceti o imagine despre destinatia Madeira, sa intelegeti exact ceea ce inseamna o vacanta acolo, daca Ținsula eternei primaveriȚ este destinatia potrivita si dorita sau va orientati spre alta destinatie.

Este vacanta ideala si cea mai la indemana pentru persoanele care doresc ceva mai exotic, mai deosebit decat ceea ce ofera Europa in general. Se adreseaza iubitorilor de natura, a celor carora le place ca vacanta sa fie una mai activa, nu statica - genul litoral cu nisip, sezlong, umbrela, mare calda la doi pasi....Ofera ocazia de a vedea specii de copaci si plante pe care nu le vezi decat in poze...Ferigi uriase de pana la 8 m, dafinii pe care doar aici ii poti vedea in stare naturala si grupati in paduri, palmierii sunt la ei acasa nu sunt plantati in scop turistic, apoi yuka - am vazut si de 10 m inaltime, filodedron gigant. Si flori...o multime. Nu stiu care infloresc in perioada in care suntem noi pe insula, dar cu siguranta o sa vedem destule deschise...Fructele sunt o nebunie. NU stii ce sa alegi si ce sa mai mananci. Unele au gusturi atat de neobisnuite incat nu stii cu ce sa le asemui...Mie mi-au placut enorm bananele de acolo. Cred ca nu a fost zi sa nu infulec la restaurantul hotelului 6-8...Acasa rar cand ma ating de asa ceva..Dar acolo banana este coapta natural, in soare, nu in cuptoare cu gaze. Si gustul este cu totul si cu totul altfel. Mi-au placut de asemenea doua feluri de maracuja, papaya si portocalele...

Sper foarte mult sa prindem acelasi hotel superb pe care l-am avut anul trecut, Four Views 4*. Depinde insa foarte mult de ritmul de inscriere, de cat de repede se finalizeaza partea de rezervare...

Am sa revin curand cu detaliile legate de pret, completand prima postare, cea referitoare la tarife, servicii etc. Poate chiar mai repede de 1 noiembrie aceasta actiune va fi gata si va aparea pe lista de inscriere in vacante...

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 7.09 - 15.09. 2015
« Răspuns #10 : Marți, 14 Octombrie 2014, 19:38 »
Am primit disponibilitatea de la hotel si tarifele de avion. Ambele s-au modificat, nu mult dar oricum au influentat un pic costurile. Tariful de avion este mai mare decat cel mai de sus nivel la care am cumparat anul trecut...si este posibil sa mai creasca cu 50 - 100 EUR inspre primavara, de aceea, pt siguranta am scris "tarif pana la 15 decembrie". Functie de evolutie am sa postez diferentele...daca mai raman locuri pana atunci.

Am tinut foarte mult sa va ofer sejurul la acelasi exceptional hotel, Four Views Baia 4* la care am stat si in 2014 si unde lumea a fost atat de incantata! Problema este ca nu am mai gasit decat 8 camere, din care una o ocup eu. Deci numarul locurilor disponibile scade de la 16 cat dorisem initial, la 14. Avand in vedere ca este un hotel foarte cautat, tariful de camera single este aproape acelasi cu cel de dubla, adica pt 2 persoane. Deci e imposibil sa pun un asemenea tarif...Deci nu-mi cereti camera single, ca nu va pot oferi... :-[

Incepand de azi 14.10 deschidem inscrierile si la aceasta excursie si la aceasta am vazut ca sunt multi doritori si m-am grabit sa o finalizez.
Am completat acum la prima postare de pe topic toate detaliile de data, de tarife, tot absolut.

Offline Plusar

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 376
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 7 - 15.09.2015
« Răspuns #11 : Miercuri, 15 Octombrie 2014, 18:57 »
aoleu ! ce reclama naspa imi faci !!! asa "bun" coleg am fost in Italia ?  :whistle: eu am fost ultima persoana cu care ai dormit ever ?  :buck2:
io stiu am fost perfect mai ales ca nu sforai ... problema a fost cu anturajul care ma tinea la baute pana la 12 noaptea   ::)

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 7 - 15.09.2015
« Răspuns #12 : Miercuri, 15 Octombrie 2014, 20:52 »
N-ai inteles...Asa cum numerele de tricou ale unor fotbalisti celebrii nu se mai dau, la fel nici locul ocupat de tine in Italia...Nu-l mai pot oferi altuia ... ;D ;D ;D

Offline dauina

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 642
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 7 - 15.09.2015
« Răspuns #13 : Joi, 16 Octombrie 2014, 09:51 »
ohhh...shit!!!! ??? :o
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Madeira - insula eternei primaveri. Excursii si sejur 7 - 15.09.2015
« Răspuns #14 : Vineri, 17 Octombrie 2014, 01:04 »
@Plusar - adiiicaaa... ce vrei sa insinuezi?   :knuppel2: ....sau preferai la batute?  :tomato:  :box:

@Dauina - sperai... sperai... hm?

@Singlescamp - ce se aude cu Portugalia? Se pot lega? Daca tot suntem pe acolo poate scapam de un avion....

Si in final - nu gasesc butonul pentru inscriere....