Autor Subiect: Apuseni. Tara motilor 2 - 5 aprilie 2015  (Citit de 34308 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Apuseni. Tara motilor 2 - 5 aprilie 2015
« : Vineri, 03 Octombrie 2014, 15:07 »
Destinatie: Garda de Sus, jud. Alba
Locatie: Conacul Samfirei ***
Tarif: 480 RON
Servicii incluse in tarif:
• cazare in camera dubla - 3 nopti
• mic dejun - vineri, sambata si duminica
• insotitor de grup pe toata perioada
• transport pe ruta Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus (950 km) si zonal cca 150 km. Un microbuz va pleca din statia AGIP Pacii in 2 aprilie 2015 ora 6.00 si va prelua pe toata lumea de acolo si de pe traseu. Urcarea din Sibiu va fi din gara Sibiu, ora 10.15.
Locuri disponibile: 14
Profil: se adreseaza persoanelor active, carora le place si inteleg muntele. Traseele sunt mediu spre usoare, dar este posibil sa mai dam de zapada si asta presupune un efort suplimentar. La inscriere va rog sa tineti cont de aceasta recomandare. De asemenea tin si fac sublinierea ca excursia se potriveste celor care iubesc simplitatea vietii de la tara, care vor sa inteleaga cum s-a trait izolat, care vor sa vada cum arata un catun. Nu o recomand celor care vad in astfel de excursii doar partea idilica, uitand ca mai trebuie si un pic de efort fizic, sa mai accepte si un pic de disconfort dat de distanta, de programul incarcat si poate si de vreme. Apusenii sunt munti umezi, chiar si in lunile de vara ploua destul de mult acolo.
Programul excursiei depinde de vreme, daca va fi prielnic atunci il putem parcurge in totalitate, daca nu o parte va trebui anulat...
Ziua 1 Se pleaca dimineata la ora 6.00 si se ajunge in jur de ora 14.30. Va rog sa va luati sandviciuri si apa la voi, microbuzul va face doar doua pauze, una de 30 minute si una de 15 minute. Check in la pensiuni si imediat dupa pornim intr-o plimbare pe Cheile Ordancusei. Nu aveti nevoie de rucsac sau nu stiu ce echipament. Sa aveti ghete, sa fiti imbracati cf temperaturii si ceva de ploaie...2 ore de plimbare pe soseaua betonata care parcurge cheile si revenim la pensiune. Luam masa, de preferat toata lumea acelasi fel, pt ca mergem la o pensiune nu la un hotel cu restaurant care sa poata servi a la carte 28 de persoane. Avem optiuni: sarmale, gulas la ceaun, grill de porc sau pui, pasatrav la gratar. Garnituri, salata etc. Seara o sa incercam petreceri, eu aduc muzica, voi - voia buna!  *|* :dance:
Ziua 2 Mic dejun si al 9.45 plecam spre Pestera Poarta lui Ionele. Am sa sun sa anunt ca ajungem la 10.00 acolo pt a avea ghid, vizitam pestera unde va recomand sa aveti la voi frontala sau minim lanterna, pt ca zona de acces nu este iluminata. Intrarea costa 10 RON. Traversam apoi Cheile Ordancusei in directia Ghetarul Scarisoara. O sa avem 2-3 opriri pana acolo, sunt cateva locuri cu panorame superbe si vreau sa intram si intr-o gospodarie in catunul Ocoalele. Sa bem lapte proaspat, branza, un unt de casa...
La Ghetar ne oprim, vizitam pestera (pret 11 RON), apoi coboram pana la Dobra Nicusor, cioplitor, viorist si ...de toate. Va puteti alege din produsele lui...E o plimbare prin padure de cca 30 minute, coboram apoi la Garda Seaca pe triunghiul rosu, pana la magazinul mixt. Acolo ne va astepta microbuzul. Mergem inapoi spre ghetar, pana la Pensiunea Scarisoara. Ne asteapta un pranz cu palinca, gustari, balmos si placinte pe lespede. Costa 30 RON/persoana.
Daca drumul spre Casa de Piatra s-a imbunatatit mergem pana la Coiba Mare sau chiar la pestera Vartop (trebuie anuntat in prealabil pt aviz). Daca va fi la fel de rau ca anul acesta imi pare rau nu vom putea vedea locurile acelea...La intoarcere Izbucul Cotetul Dobrestilor.
Seara masa, petrecere...
Ziua 3 Dupa micul dejun servit cu incepere ora 8.30 ne imbarcam in microbuze si luam directia Arieseni. Prima oprire la Vanvucesti, pt o drumetie de doua ore dus si intors la Cascada Varciorog. Ne imbarcam din nou si mergem la Groapa Ruginoasa. Plecarea pe traseu, la un km dupa Pensiunea Castel Arieseni. Drumul dureaza cca 50 minute la urcare, ceva mai putin la coborare. Putem ajunge si pana la Vartop...
Masa o servim tip sandvici undev pe munte.
Seara masa, petrecere.
Ziua 4 Se pleaca dupa micul dejun la ora 9.00. Cu bagajele in microbuz, spre Alba Iulia, unde se viziteaza Cetatea, biserica unde este inmormantat Iancu de Hunedoara, Catedrala Unirii...Se ajunge in Bucuresti in jur de 21.00.
 
la Groapa Ruginoasa, Pestera Scarisoara, Pesterile Coiba Mare, Coiba Mica, Poarta lui Ionele, Cheile Ordancusei, Valea Gardei.
O sa parcurgem zona de catune din Apuseni de Alba, din fericire drumurile s-au modernizat acolo si fac acum posibila deplasarea cu microbuzul. Trebuie sa stiti ca satele sau comunele din Apuseni sunt formate din mai multe catune, adica din mici asezari de 6-10 case. Casele mocanesti sunt imprastiate pe munti, de multe ori pentru a ajunge la vecin poti "manca o paine". Va fi pt cei care merg acolo o adevarata intoarcere in timp...Ultimii locuitori mocani sunt oameni de isprava si foarte primitori. Urmeaza sa le calcam pragul si sa vedem cum se traia odata. 
Am ales aceiasi perioada ca si in primavara lui 2014 in special pentru spectacolul de culoare oferit de bradusele care acopereau toate plaiurile. Am vazut si o multime de ghiocei, atat de multi la un loc cum nu stiu daca s-a mai vazut vreodata. Sper sa prindem aceiasi vreme buna care ne-a permis drumetii si plimbari...si sa ne bucuram de peisaje si flori!
Echipament necesar:
ghete de munte - e indicat daca aveti doua perechi sa aveti si una de schimb
pantalon de munte
bluze de piele de grosimi diferite
canadiana impermeabila si termica
parazapezi - in situatia in care mai este zapada, sunt foarte indicate
rucsac de dimensiune medie in care sa aveti strictul necesar pt o urcare pe munte
bat de trekking
lampa frontala sau lanterna!

Inscrierile  se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi de la Bon Voyage Sibiu, agentia care se ocupa de Singles Camp, un Email cu toate detaliile de plata si conditiile. In situatia in care in termen de 5 zile de la inscriere nu ati primit Email-ul de rezervare de la agentie, adresati-va va rog la Email: office@bonvoyagesibiu.ro

Observatii: Mesele de pranz si cina nu sunt incluse in tarif. Pt parnz va recomand sa va pregatiti acolo sandviciuri pe care sa le aveti in drumetii, iar seara cina se poate servi a la carte in restaurantul pensiunii, se gateste foarte bine.

Important: Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.
La toate actiunile noastre transmiterea informatiilor se face doar pe forum, pe topicul deschis pentru fiecare vacanta in parte. De aceea daca intentionati sa participati si mai ales daca v-ati facut rezervare este recomandat sa urmariti ceea ce apare pe topic. Daca sunteti o persoana ocupata, atunci indicat este sa folositi abonarea la topic. Cum se face? Simplu! - deschizand topicul si apasand tasta "notify" (zona de deasupra ferestrei principale), veti primi pe Email tot ceea ce se scrie pe topic (asta in situatia in care aveti cont de user pe forum si v-ati dat adresa de Email corecta). Este adevarat ca pot fi doar discutii intre cei care s-au mai inscris la respectiva actiune si poate nu sunteti interesati de comunicare, dar pot fi de asemenea informatii si detalii importante pe care le-am transmis noi. Legate de transport, de intalnire, echipament, vreme si multe altele. Nu transmitem informatii nici pe Email, nici telefonic, folosim acele canale doar in mod exceptional pentru lamuriri si lucruri ce nu pot fi puse la punct in alt fel. Gasiti totul postat aici, vedeti cat de detaliat transmitem informatiile. In cazul in care aveti nelamuriri sau intrebari postati-le pe topic, raspunsurile pe care le dau pot fi generale, interesand si pe altii. Inscrierea la transporturile interne, pe microbuze se face la fel doar pe forum, pe topicul respectiv. Acolo se deschid liste in care fiecare isi trece, daca intentioneaza sa foloseasca microbuzul, unul dintre nume si o initiala. Agentia Bon Voyage nu are nici o legatura cu acel transport, este extra logistica, de aceea rugamintea noastra este sa nu sunati la agentie sau sa va bazati ca ati transmis Samizei ca doriti sa mergeti cu microbuzul. Singura lista valabila este cea de pe forum, ori ea nu are timpul si nici posibilitatea tehnica sa lucreze pe acele liste. De pe Email atata timp cat eu ca si insotitor de grup sunt mai tot timpul plecat, nu are cine sa colecteze intentiile de inscriere la transport si sa le insereze in lista de pe forum. Sunteti deci singurii care o puteti face! Pt asta asigurati-va ca aveti cont de user pe forum (puteti posta), nu confundati inscrierea in grup (cea de pe site) cu inregistrarea de pe forum. Va multumesc de intelegere!  :flori:

Fotografii si ce s-a intamplat in celelalte doua excursii avute acolo:

2014 primavara: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1775.0.html
2014 toamna: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1969.0.html

Un filmulet facut cu mobilul la groapa Ruginoasa, cel mai puternic proces de eroziune montana din Europa:

www.youtube.com/watch?v=WFIahhrc4KA&list=UUEOWRFFVw85erxNR9GbVh5w


Si cateva imagini din primvara 2014:

































Offline codrina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 126
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #1 : Duminică, 19 Octombrie 2014, 20:25 »
Buna seara
Cand ne putem inscrie si pentru aceasta excursie?
Lidia

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #2 : Duminică, 19 Octombrie 2014, 20:27 »
Incepand de maine. Astazi lucrez inca la formular si la doua vacante externe...De maine o sa fie online noul formular de inscriere.

Offline alexa_acreo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #3 : Miercuri, 22 Octombrie 2014, 09:25 »
Neatza,

Mi-am rezervat un loc la acesti Apuseni atragatori si astept cu nerabdare mailul Samizei.

O super zi tuturor!!!

Offline Mirela55

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015, 19:10 »
Buna seara! Am primit e-mailul Samizei. Am sa platesc avansul pana la 31 ianuarie. Nu mi-e clar cum e cu transportul? Unde trebuie sa ma inscriu pentru transport din Bucuresti? 
Deschid o lista aici?
Am deschis-o http://forum.singlescamp.ro/Smileys/alive_smilies/yeah.gif
Deja am devenit nerabdatoare, abia astept sa se faca aprilie sa plecam!
1. Mirela

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015, 19:58 »
Si eu astept sa ma intorc acolo. Tare-mi plac oamenii din Apuseni!  :)
Pt transport este ok daca ai deschis lista, intra in pret, dar trebuie sa stiu cine urca din Bucuresti si de pe traseu.

Offline Mirela55

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #6 : Duminică, 18 Ianuarie 2015, 20:39 »
Nimeni nu mai merge in excursia asta? Pe mine ma intereseaza in primul rans excursiile in tara. Si in Apuseni nu am fost niciodata. Am zis ca facem un grup si mergem dar se pare ca nu mai sunt doritori. Vazand cum sta treaba, am si eu o intrebare: Daca platesc avansul si excursia nu se mai face din lipsa de oameni, ce se intampla cu avansul?  :help:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #7 : Duminică, 18 Ianuarie 2015, 20:56 »
Cand v-ati inscris in Singles Camp, fiecare ati primit o asigurare ca toate actiunile se tin...Si m-am tinut de cuvant...de 5 ani incoace... De doi ani am completat acest text cu mentiunea ca nu doar se tin, ci mai mult, gradul de ocupare este de 100%. Mereu trebuie sa caut solutii, sa suplimentez...Asa va fi si in cazul acestei excursii, am vorbit deja la inca o pensiune din localitate, preventiv.

Inscrierile nu se fac pe forum, ci la rezervari pe site. Aici este locul in care cei care participa pot avea un dialog virtual... Lipsa reactiei de aici nu inseamna ca nu sunt inscrisi...Rugamintea este sa nu creati confuzii... ???

Am mai vazut pe forum la un alt topic ceva asemanator, dar acolo se confunda inscrierea in excursie cu cea la transport. Este bine pt cei care nu au participat pana acum la nici o actiune sa-si faca un pic de timp si sa citeasca prima pagina a site-ului si cate ceva de la Actiuni incheiate...Asa se intelege mai bine cum se desfasoara lucrurile aici... :) Am vazut ca cei mai multi sar foarte usor de hopul asta al neincrederii, altii insa...La ei ma refer cand fac recomandarea cu cititul...  :)

Offline gabica

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #8 : Miercuri, 11 Februarie 2015, 17:02 »
Buna!
Si eu m-am inscris de curand in aceasta comunitate, nu am citit decat cuvinte de lauda la modul de organizare a excursiilor.
Deci, bravo Gigi, abia astept sa merg intr-o excursie. M-am incsris pentru Apuseni, nu am fost niciodata si sunt foarte nerabdatoare.

Pentru microbuz ma inscriu si eu, pana acum suntem:
1. Mirela
2. Steliana

Toate bune!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #9 : Joi, 12 Februarie 2015, 06:51 »
Gabica  multumesc pt aprecieri, mai urmeaza sa si confirm... :) Eu sper sa-ti placa!

Despre transportul din Bucuresti, inca nu am deschis lista de inscriere, urmeaza ca atunci cand am finalul din agentie s-o fac cu toate detaliile necesare. Ceea ce stiu acum este o discutie avuta cu Samiza in urma cu o saptamana. Ma intreba unde am sa ma cazez eu, pt ca mai era o singura camera la Conacul Samfirei. I-am spus ca la Pensiunea Danciu, deci am lasat libere doua locuri acolo. Cred ca intre timp s-au ocupat si acelea. La Danciu am vorbit de 6-7 camere, mai mult nu putem merge cu grupul, o sa putem fi maxim 27 de persoane, capacitatea microbuzului de Bucuresti si al meu.

Offline alexa_acreo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #10 : Marți, 10 Martie 2015, 11:08 »

Lista  microbuz București:
1. Mirela
2. Steliana
3. Alexa C

O zi superba sa aveți.

Alexa

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #11 : Marți, 10 Martie 2015, 15:05 »
Conacul Samfirei este plina, am trecut acum cu rezervarile la Pensiunea Danciu...Deocamdata sunt doar eu si soferul acolo... :)

Offline codrina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 126
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #12 : Luni, 16 Martie 2015, 13:02 »
Lista  microbuz București:
1. Mirela
2. Steliana
3. Alexa C
4. Codrina
Lidia

dianna

  • Vizitator
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #13 : Luni, 16 Martie 2015, 13:04 »
Despre transportul din Bucuresti, inca nu am deschis lista de inscriere, urmeaza ca atunci cand am finalul din agentie s-o fac cu toate detaliile necesare.
Pana la urma incepem lista ?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara mocanilor 2 - 5 aprilie 2015
« Răspuns #14 : Luni, 16 Martie 2015, 13:23 »
Da, haide sa o deschidem pe cea "oficiala". Regula sper ca este deja cunoscuta: fiecare se adauga, preluand cu copy/paste ultima lista. Atentie va rog sa preluati intotdeauna ultima lista, am vazut pe mai multe topic-uri ca se copiau liste care pareau... mai la indemana  ???. Va lasati colegii inscrisi pe dinafara...si nu e bine... ::) :) Inca o data observatia ca pt transport DOAR aici se fac inscrieri, nu la Samiza in agentie, nu trimise pe Email. Eu sunt plecat aproape mereu, nu mai pot ajuta la inscrieri...
Chiar daca este o excursie care are inclus tariful de transport trebuie sa se faca inscrieri, pt a stii fiecare de unde urmeaza sa urce. De aceea am rugamintea sa treceti in dreptul numelui orasul de urcare.

Microbuzul pleaca din Bucuresti cu traseul Bucuresti - Pitesti - Valcea - Siniu - Alba Iulia - Garda de Sus

MBucuresti (19 locuri)
1. Popescu I - Pitesti
2.
3.
4.


Am sa rog pe cei mai vechi, daca sesizeaza ceva, sa mai "corecteze" eventualele greseli sau omisiuni.  :) :flori: