Autor Subiect: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015  (Citit de 21962 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« : Duminică, 26 Octombrie 2014, 18:01 »
Tarif: 465 RON/persoana  cazare in camera DBL
Check in: 7 mai 2015
Check out:   10 mai 2015
Cazare: 3 nopti la Hotel Orizont 3* Caciulata
Servicii incluse:
     • cazare 3 nopti la hotel 3*, mic dejun inclus
     • acces nelimitat piscina, zona SPA din hotel
     • ghidaj parc national
     • transport local de la hotel pana la capete de traseu si preluare la revenire

Transportul cu microbuzul, organizat de la Bucuresti pana la Cozia si inapoi. Tarif 130 RON.
Cei care vin din zona de Ardeal, pot lua microbuzul care pleaca din Sibiu. Sibiu - Cozia si retur = 50 RON


In Gradina zanelor


Ghid acelasi neobosit al potecilor de munte, mare iubitor, pastrator si aparator al naturii: Pavel, cel pe care deja multi dintre voi il cunoasteti atat de bine.

Este o actiune dinamica necesita pregatire fizica corespunzatoare pentru un traseu de munte. Echipament obligatoriu: ghete munte (cel putin de tip trekking), pantalon lung, pelerina, rucsac mic. Traseele sunt cu grad de dificultate ceva peste mediu, pentru cei care nu au cunostiinte montane, am rugamintea sa va informati inainte de a va  inscrie ce inseamna asta. Pentru o persoana obsnuita cu muntele inseamna un traseu normal, pentru cineva care nu a fost niciodata la munte nu este indicat sa incerce. Nu pt ca ar exista riscuri ci in special pentru ca incetineste intregul grup si ii afecteaza programul pt care a venit. Din pacate stiti vorba aceea: tot ce este frumos se atinge cu greu si tot ce e bun este interzis...Va recomand celor care aveti activitati de birou sa iesiti in natura, sa alergati, sa aveti o musculatura tonifiata. Va ajuta nu doar pt munte, ci si in ceea ce priveste starea psihica, optimism etc. Si nu in ultimul rand sa ajungeti sa vedeti frumuseti pe care nu aveti cum sa le admirati decat ...urcand.
Vreau sa se retina si sa se inteleaga: nu se admit pe traseu persoane care nu sunt echipate corespunzator (cu adidasi sau ghete de iarna in loc de gheata de munte, fara pelerina etc), pentru ca sunt constient, chiar daca nu sunt raspunzator - de riscurile la care se expune. De asemenea, fara suparare si fara sa o luati personal, in prima zi, in timpul traseului mai usor, o sa fac o evaluare a capacitatii de efort a fiecaruia. Daca se considera ca  persoana respectiva nu poate sa faca fata traseelor urmatoare, mai grele, pt a nu incurca urcarea si coborarea grupului, i se va comunica, urmand sa-si decida un program alternativ.



Program:

Joi 7 mai: Pentru cei din Bucuresti, microbuzul are sa plece la ora 8.00 din oras. Participantii aflati pe traseul pana la Cozia, vor putea  beneficia de acest transport organizat. Cei care vin din alte zone, isi vor organiza singuri drumul pana la Cozia, neputandu-se face un grupaj colector din toate zonele tarii. Caciulata - Calimanesti este la sosea europeana, astfel incat este simplu de gasit ceva care sa va aduca acolo (autocare, microbuze de line sau chiar tren).
Dupa check in-ul la hotel, o sa facem o excursie de "incalzire", la Grota Zmeilor. Ne deplasam cu microbuzul pana la Calinesti, 20 km, urmand sa pornim pe un traseu de cca 5 ore, care ne va duce in unul dintre cele mai frumoase locuri din Masivul Cozia. Sunt acolo o multime de forme de granit zoomorfe, modelate de vant in stanca, iar atractia principala o constitue pesterile "uriasilor" sapate de ploi si curentii Oltului, in munte. Ajunsi la grote, o sa avem cea mai frumoasa panorama a defileului Oltului, o imagine pe care sunt convins ca nu o sa o uitati vreodata, atat este de splendida. Traversam zone de stancarie si de padure, pe un traseu submediu ca si grad de efort. O sa fie practic o incalzire pt celelalte 2 zile care urmeaza. Prima portiune este una de urcare mai dreapta, apoi drumul continua mai usor prin padure,
Seara o sa cinam la restaurantul hotelului, o sa facem "o masa rotunda" cu impresii si prezentari a celor care participa si Pavel, ghidul nostru, are sa va povesteasca cate ceva despre ce urmeaza.



Vineri 8 mai Dupa micul dejun si un pic de relaxare, o sa plecam spre Manastirea Stanisoara, una dintre cele mai frumoase lacasuri de cult, din piatra din tara. Este un loc absolut rupt de lume, doar 5 monahi ducandu-si acolo viata linistita, in rugaciune. Dupa vizitarea bisericii manastirii si primirea unor informatii despre istoria acesteia, vom incepe ascensiunea spre unul dintre poate cele mai fascinante locuri din Romania: Gradina Zanelor. Perioada este aleasa astfel incat sa avem sansa de a prinde lalelele si irisii salbatici infloriti. Au o perioada foarte scurta in care stau asa, cu putina sansa o sa-i putem vedea deschisi. Gradina Zanelor, nu se asfla pe un traseu turistic, ceea ce o fereste de ceea ce se intampla in general cu astfel de locuri. Totul este salbatic si neamenajat, parcurgem un fir de apa, o cascada, apoi incapem sa urcam pe stancarie. Peisajele sunt absolut mirifice, iar vegetatia, endemica, nu o s-o mai intalniti la fel, in alta parte. Sus pe o stanca, in fata ochilor se desfasoara o imagine de vis: un petec de pamant de cateva sute de metri patrati unde cresc lalele salbatice si irisii. Doar caprele negre care populeaza din abundenta zona sunt martore la minunatiile acelui loc.



Traseul este mediu, are cateva zone care impun echipament semiprofesional, adica, ghete care mentin glezna si care asigura o aderenta buna pe stanca, panatlon si bluza elastica, ce permit miscari ample ale membrelor. Trecem printr-un scoc de 3 m, avem apoi 2 praguri, care pt a fi trecute este nevoie de ceea ce v-am indicat. O sa fim doua capete de coloana, astfel incat toata lumea o sa poata trece cu ajutor si asigurat. Nu este ceva f.greu dar nici usor, este o urcare in care ne ajutam la un moment dat de un cablu fixat in stanca si trecem asa cum spuneam 2 praguri, din care unul are un anumit grad de pericol pt cei care au vertij. Se poate ramane insa acolo. coborarea se face pe aceiasi poteca. Este deci un traseu ce impune un grad de pregatire fizica si un pic de curaj si vointa. Nimic nu se face fara efort, nici o satisfactie nu va fi obtinuta vreodata fara un strop de sudoare. Asa va fi si acolo, dar imaginea pe care o s-o aveti sus este fabuloasa.



Dupa 6 ore de traseu o sa ne intoarcem la Stanisoara. Acolo ne va astepta microbuzul care ne-a si dus pana la manastire. O sa avem asigurat transferul pana la hotel. Un refreh si apoi o ....baie termala la piscina. Asta ne va ajuta mult la refacerea capacitatii de efort si la relaxarea muschilor.
Seara, o masa lunga si ...povesti... :)



Sambata 9 mai. Dupa micul dejun o sa fim preluati de microbuz si dusi la punctul de plecare spre traseul de urcare spre Vf Cozia, pe muchea Tureanu. Traseul este de data aceasta mai lung, dar va va ajuta mult antrenamentul zilelor anterioare. Nu stiu daca vom ajunge pana sus, nu aceasta este neaparat obiectivul. Ghidati de Pavel, in cca 6 ore am fi sus, dar noi o sa facem mai multe opriri pt ca traseul este un "Drum al florilor". Vom intalni gentiene, toporasi, irisi pitici, irisi de munte, orhidee, posibil si lalele. Apoi ochiul boului sau margarete, trei frati patati...Pavel o sa va explice despre fiecare cate ceva... Cel mai probabil este ca o sa ne oprim intr-o poiana, sub varf, avem de acolo niste privelisti de vis...O sa mancam si o sa ne intoarcem pe alt drum...o parte din el deja cunoscut din ziua anterioara...Locurile acelea pe unde mergem sunt inexplicabil de frumoase. Abundenta de flori, verdele crud, panoramele asupra stancilor de sub Vf Cozia, sunt fantastice. Nu stiu sa fi fost cu cineva acolo si sa nu fie mai mult decat entuziasmat ca a avut posibilitatea sa vada asa ceva.



Duminica 10 mai. Mergem cu microbuzul pana la Motelul Lotrisor. De acolo o luam la stanga, pe un drum forestier ce duce la Cascada Lotrisor. Va fi o plimbare frumoasa, de final....



O sa fie practic 4 zile pline, o sa parcurgeti cam tot ce este frumos si deosebit in Masivul Cozia si asta sub ghidajul celui mai potrivit sa o faca: Pavel, cel care s-a nascut si pastoreste acum zona. Este si prilejul perfect de a cunoaste persoane apropiate ca profil cu voi si o sa puteti dezvolta prietenii cu acestia. Muntele este locul ideal pentru socializare, asa ca va invit si va astept...in Masivul Cozia!

Daca doriti sa participati la aceasta actiune, urmariti si abonati-va la acest topic, astfel incat sa primiti toate vestile de la mine si de la cei care se mai inscriu. Aici vor aparea informatii, tot de aici va puteti lua toate datele.

Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”
Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu. Email: office@bonvoyagesibiu.ro

Excursiile din anii trecuti in Cozia:

2014: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1725.0.html

2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1419.0.html

2012: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1187.0.html

Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #1 : Duminică, 26 Octombrie 2014, 18:33 »
Hotelul Orizont Cozia 3* este cel care ne gazduieste de 3 ani incoace actiunile din zona. Baza SPA este noua, a fost finalizata acum un an si ceva, in luna august 2013. Pune la dispozitia celor cazati: o piscina cu apa dulce incalzita la 28°-30° C, o piscina cu apa sarata incalzita la 35° 36° C – adusa direct de la Ocnele Mari, un jacuzzi pentru "rasfat maxim", dusuri moderne cu hidromasaj si cromoterapie, etc.
Sauna finlandeza cu cromoterapie, baie turceasca – hamam, care va invaluie in aburul inmiresmat de menta si eucalipt, fantana de gheata pentru revigorare maxima, dusul emotional ce imbina ploaia tropicala cu ceata rece dar si cu masaj acvatic, cabina de masaj si sala de cromoterapie si de relaxare.
Are de asemenea si o salina cu pereti din caramizi de sare de Himalaya, cu proprietati terapeutice speciale, si o grota de sare formata din bolovani de sare de la Ocnele Mari. In salina sunt inhalati aerosoli salini cu ajutorul carora se trateaza diverse afectiuni, in special afectiunile respiratorii.
Toate acestea intra in tariful excursiei. Daca doriti sa faceti masaj sau reflexoterapie (va recomand cu toata caldura, eu acolo am scapat de durerile la picior...) trebuie programare si se plateste. Tarif 25 RON/30 minute.

Cateva fotografii facute de mine, la actiunea din toamna 2014:






Bazi cu apa dulce



Jacuzzi 4 persoane


Jacuzzi 2 persoane



Bazin cu apa sarata


Grota cu sare



Sauna uscata


Dus "emotional" cu 4 programe si sauna umeda cu aromoterapie



Fantana de gheata



Mese masaj

Ce imi place la acest hotel este micul dejun. Foarte diversificat, pt toate gusturile. O nota 10 pt acest serviciu. Am facut ceva poze si din salonul rosu, acolo unde se serveste breakfast-ul, o sa le postez, sa aveti o imagine a ceea ce descriu...

Conditiile de cazare sunt f.bune pt 3 stele, este curat, aranjat cu gust. Au climatizare, se poate raci atmosfera din camera, iar cand este mai frig sunt foarte promti cu pornirea caldurii...

Deci un loc foarte potrivit pentru recuperare...Ziua drumetii in munte, dupaamiaza SPA, seara la restaurant... :)

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #2 : Duminică, 26 Octombrie 2014, 20:17 »
La micul dejun:











Si asta n-a fost tot in acea zi...Pana am fotografiat eu, au mai adus 2 platouri cu tot felul de branzeturi... :)

Offline Ana Maria

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 103
  • Collect moments, not things!
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #3 : Luni, 27 Octombrie 2014, 21:55 »
M-am inscris!  :)

Daca spectacolul toamnei in Parcul National Cozia ne-a fascinat si ne-a bucurat, abia astept sa ma bucur de prospetimea primaverii, de culorile vesele ale florilor, de culmi si de potecile minunate din padure!  ::)

Offline CRINA 01

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #4 : Marți, 03 Februarie 2015, 10:47 »
m-am inscris si eu. Sa vedem dacaGigi ma trimite la spa, in loc de drumetie  :tickedoff:

dianna

  • Vizitator
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #5 : Miercuri, 18 Martie 2015, 17:07 »
Dupa experienta de la Predeal oare pot sa vin si eu la Cozia de primavara, adica as face fata la traseu ? :)
Ca nu mai rezist cu pozele de la micul dejun si spa :)

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #6 : Joi, 19 Martie 2015, 10:28 »
Dianna dupa cum esti pregatita fizic acum, poti merge si pe Retezat, fara probleme.  :)

dianna

  • Vizitator
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #7 : Joi, 19 Martie 2015, 11:20 »
Multumesc pentru compliment, daca mi-ati zis si tu si Doina ca fac fata atunci chiar ma simt minunat  :kissing:
Oh, da, si Retezat, ce frumooos... deci trebuie sa-mi fac niste calcule... :)

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #8 : Vineri, 20 Martie 2015, 07:48 »
Deschidem lista pt inscrierea la microbuze. Unul va pleca din Bucuresti pe ruta: Bucuresti - Pitesti - Valcea - Caciulata iar celalalt pe ruta Sibiu - Caciulata. Inscrierea se face prin preluarea cu copy/paste a ultimei liste si adaugarea numelui si a unei initiale din prenume. 19 locuri pt microbuzul de Bucuresti, 7 locuri pt cel de Sibiu. Ii rog mult pe cei din Bucuresti si de pe traseu sa se orienteze spre acest mod grupat de venire!

Microbuz Bucuresti
1.


Microbuz Sibiu
1.

Offline DCM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #9 : Luni, 30 Martie 2015, 11:10 »
As vrea sa stiu pina cind ma mai pot inscrie la aceasta actiune ? M-am tot uita la pozele din anii trecuti, la ghetele/picioarele care le am ... si parca m-am decis ... dar mai astept un ghiont.

Offline adrianada

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #10 : Luni, 30 Martie 2015, 12:26 »
Microbuz Bucuresti

1.Adriana A.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #11 : Joi, 09 Aprilie 2015, 10:19 »
Lista de inscriere se apropie de final, dar vad ca la transportul Bucuresti - Caciulata nu este inscrisa decat o persoana.  ???

Sau excursia pare prea departe (desi mai este doar o luna... ::)) sau fiecare s-a organizat individual sa ajunga la Caciulata...O a vedem dupa Pasti...

Offline ileana_b

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #12 : Joi, 09 Aprilie 2015, 11:30 »
Asa cum am vorbit de la Predeal eu as dori sa vin cu trenul ( costul biletului Constanta- Calimanesti) si retur este  mai mic decat tren C-ta - Buc, taxi si microbuz Buc - Calimanesti si retur daca se iau bilete din timp. Atata doar as vrea sa stiu daca orele de ajungere/plecare ale trenului sunt in regula dpdv al excursiei, respectiv 14,03 la sosire in Calimanesti si 14,27 la plecare din Calimanesti.
Multumesc.

Offline ileana_b

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #13 : Joi, 09 Aprilie 2015, 11:42 »
Acum am vazut ca ati schimbat si ora de plecare din Bucuresti. In nici un caz n-as putea cu varianta tren + microbuz, pentru ca primul tren din C-ta ajunge la 7,54 in Buc.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Drumul florilor spre Gradina Zanelor. Cozia 7 - 10 mai 2015
« Răspuns #14 : Joi, 09 Aprilie 2015, 12:46 »
Da, am devansat ora de plecare, de fapt totul cu o ora. Asta pt ca anul trecut am ajuns cam prea spre seara de la Grota Zmeilor. Azi am reluat si analizat programul consultand si notitele si observatiile pe care le-am facut in 2014 si am decis sa nu mai plecam la 15.00 spre Calinesti ci mai repede, la ora 14.00. Sunt 20 de km pana acolo, traseul are in jur de 4 ore, 4 ore si jumatate, deci la 19.00 maxim sa terminam traseul. Trebuie sa ne ramana timp si pt recuperare, ne asteapta o a doua zi plina si destul de grea, iar o baie calda cu sare si o sauna sunt binevenite. Am sa rog pt prelungirea programului dar si acolo oamenii aceia angajati nu pot sa stea prea mult dupa noi...

Deci pt toata lumea, in situatia in care veniti individual la locatie: ora de plecare pe traseu in prima zi joi 7 mai este 14.00. Asta inseamna un check in maxim la 13.00.