Autor Subiect: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015  (Citit de 21506 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Nu mai sunt locuri!

Tarif = 1290 Euro/ persoana – cazare in camera DBL hotel 4*- daca plata avansului se efectueaza pana la 15 decembrie 2014
Avans: 700 EUR
Plecare: 14.08 05:00 OTP Bucuresti - 07:35 Lisabona  ;  12:30 Lisabona - 13:45 Ponta Delgada
Sosire: 21.08 TERC - LIS 10:20  13:30;  22:15 LIS  - 04:15 OTP Bucuresti (se ajunge in 22.08)
Cazare: 7 nopti
Servicii incluse*:
• transport avion  Bucuresti – Lisabona - Ponta Delgada si retur  toate taxele incluse, inclusiv cele de aeroport, bagaj cala 23 kg si un bagaj mana max 6 kg)
• transport avion Ponta Delgada - Agra de Heroisimo
• cazare 7 nopti hotel 4* (4 nopti pe insula Sao Miguel in Ponta Delgada, 3 nopti pe insula Terceira in Agra de Heroisimo.
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• mesele de pranz si cina
• costurile legate de excursiile pe apa ("3 Islands Sea Pass) si pe uscat (pe care o sa le facem cu un microbuz inchiriat pe care am sa-l conduc eu, sau cu o agentie locala). Urmeaza ca imediat ce primim tarifele de la agentia locala, sa analizez si am sa va comunic pe forum varianta aleasa.
• intrarile la obiective
Grup  = 8 + 1 persoane
Observatii
Insulele Azore, la fel ca si Madeira constutuie o destinatie de vacanta activa. Nu este indicata celor care prefera genul de vacanta all inclusive, cu plaja nisipoasa la doar cateva sute de metri de hotel, cu program de entertainment la hotel si mancare pe saturate. Este o destinatie exotica, are o flora si un rellief neobinuit noua, tot acolo sunt singurele plantatii de ananas si de ceai din Europa. Se adreseaza iubitorilor de excursii, celor care vor sa descopere lucruri noi, deosebite de ceea ce au vazut pana atunci. Amplasarea lor departe de tarm, la 1500 km si faptul ca sunt relativ departe una de cealalta, face un pic dificil si accesul si vizitarea. Insulele sunt legate intre ele prin trasee maritime, sunt ferry ce circula intre acestea si de asemenea prin linii aeriene. In tariful de excursie este inclus zborul intre Sao Miguel si Terceira, iar intre celelalte insule o sa calatorim cu un "3 Islands sea pass".
Program Azore
Ziua 1 14.08 Intalnire pe Aeroportul Otopeni la ora 3.00, la 5.45 avem zborul spre Lisabona, unde vom ajunge in jur de ora 7.35. La 12.30 avem plecare spre Ponta Delgada, unde sosim, dupa un zbor deasupra oceanului in jur de 14.00. Check in hotel, masa si plimbare in zona centrala Cazare Ponta Delgada.
Ziua 2 15.08 Dupa micul dejun vom avea o excursie de o jumatate de zi, la Sete Cidades. Drumul pe care-l parcurgem porneste de la hotel, traverseaza muntii si se ajunge la lacurile gemene "Sete Cidades". o sa avem mai multe opriri pt panorama, cea mai importanta Vista do Rei (Panorama regelui). Intoarcerea va fi de-a lungul coastei de vest. O sa oprim la Capelas pentru a vizita singura plantatie de ananas. Cazare Ponta Delgada
Ziua 3 16.08 Excursie tur la Lagoa do Fogo (Lacul de foc). Se pleaca de la hotel, iar prima oprire va fi in orasul Ribeira Grande. Drumul continua prin munti pana la lac. Oprire la un punct de belvedere situat la inaltimea de 900 m, pt a admira insula si lacul. Turul continua in zona de sud prin satul Lagoa si inainte de a ajunge inapoi la hotel mai oprim o data la o fabrica de ceramica. Cazare Ponta Delgada
Ziua 4 17.08 Optional: inot cu delfinii, vazut balene sau pt ca avem platit “See pass 3 insule” Santa Maria (vezi Excursii pe apa din Sao Miguel"). Dupaamiaza vizitare Fumas., sunt doar 30 minute pana acolo. Mancam vestitele “cozido” carne si vegetale, preparate in …sol.  Cazare Ponta Delgada
Ziua 5 18.08 Ora 9.25 avion Ponta Delgada – Terceira. (Check in 8.00). La 10.05 ajungem la Angra de Heroismo (Terceira). Lasam bagajele si plecam intr-o excursie pe insula. Luam soseaua care merge pe coasta de sud, in directia Praia da Vitoria. Trecem prin Porto Judeu si oprim si la S. Sebastiao. Urmatoarea oprire, Porto Martins. De acolo, pe soseaua montana pana la Serra do Cume pt o oprire de vizitare a pesterii Algar do Carvao. Trecem prin Cabrito si ajungem la Biscoitos. Vizitam piscinele naturale din stancile vulcanice. Intoarcerea este prin satele Altares, si  Reminho Serreta, trecand prin Doze Ribeiras si S. Mateus, pt a ajunge in final la Angra do Heroismo. Cazare pe Terceira
Ziua 6 19.08 Plecam cu ferry pe insula Faial, acolo facem un tur de insula: din portul Horta, mergem pe strada montana cu vedere panoramica asupra Vaii Flamengos, pana la Caldeira, cel mai inalt punct de pe insula. Continuam spre nord directia Capelinhos, sa vedem ceea s-a intamplat in urma eruptiei vulcanice din Azore din 1957 si apoi putem face o vizita la "Interpretation Center of the Volcano" si ne intoarcem... tot pe apa. Cazare Terceira
Ziua 7. 20.08 Tot cu ferry vom ajunge si pe Insula Pico. Turul acesteia contine: vizitarea unui muzeu al vinului, trecem prin zona protejata de UNESCO Pico's vinyards si ne oprim pe Coasta Mourato la Cachorro, Lajido de Santa Luzia, Arcos si Cabrito unde vom incerca lichiorurile unui producator local. Ajungem apoi la piscina naturala Săo Roque do Pico. Oprim pt masa si continuam dea- lungul platoului central al insulei pt a vizita Lagoa do Capităo si alte lagune. Mai putem opri si vizita, daca ne ajunge timpul pana la ferry: Pico's vinyards of Porto do Calhau, Pocinho e Criaçăo velha. Ne intoarcem apoi pe Terceira. Cazare Terceira.
Ziua 8. 21.08 Plecare spre Lisabona 10.20 (Check in 9.00), la Lisabona vom ajunge la ora 13.30, lasam bagajele la Aeroport sau la un hotel invecinat (Holiday Inn) si pana seara la 22.45 cand avionul va pleca spre OTP, o sa avem un tur al orasului.

Excursii pe apa din Sao Miguel:
- "Swim with Dolphins - Half day" - inot cu delfinii. Dupa o introducere teoretica in ceea ce priveste speciile de delfini si cetacee ce traiesc in Oceanul Atlantic se pleaca cu o ambarcatiune care o vreme va pluti alaturi de simpaticii delfini. Apoi se primeste masca de snorkeling, o vesta speciala si se..plonjeaza alaturi de delfini. cca 35 EUR.
- "Whale watching - "Half day" - o croaziera in ocean care ajunge la balene care vor putea fi privite de aproape cca 30 EUR
-  Vizitarea insulei Santa Maria (intra in tariful de Sea Pass) deci e gratuit.

Inscrierile  se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi de la Bon Voyage Sibiu, agentia care se ocupa de Singles Camp, un Email cu toate detaliile de plata si conditiile. In situatia in care in termen de 5 zile de la inscriere nu ati primit Email-ul de rezervare de la agentie, adresati-va va rog la Email: office@bonvoyagesibiu.ro







Important: Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #1 : Marți, 28 Octombrie 2014, 17:10 »
Cateva informatii despre Insulele Azore:

Insulele Azore sunt situate departe in largul coastei de vest a Portugaliei la cca 1500 km de Lisabona. De acolo, o aruncatura de bat si esti...la New York :) Este o gluma evident, pana pe coasta de est a Americii de nord sunt 3900 km..

Cele 9 insule care formeaza arhipelagul sunt: Săo Miguel, Santa Maria, Terceira, Faial, Pico, Săo Jorge, Graciosa, Flores, Corvo. Sunt de origine vulcanica si au suprafete incepand de la doar 17 km patrati (Corvo) pana la 747 km patrati (Săo Miguel).

Populatia ce traieste pe insule este de doar 240.000 locuitori...cei mai multi fiind pe Săo Miguel. Capitala este Ponta Delgada cu 64 000 locuitori.

Relieful vulcanic da o nota deosebita locurilor, sunt acolo o multime de cratere si conuri vulcanice. Cel mai mare Pico - 2351 m.

Un documentar despre Azore:

www.youtube.com/watch?v=asKJ9FUgaNw


Săo Miguel este cunoscuta ca Insula Verde si asa cum am descris-o deja este cea mai mare din arhipelag. Acolo se afla si sediul presedentiei Regiunii Autonome al Azorelor. Are in jur de 60 km lungime (cam cat Madeira) si 15 km latime. Este insula care are cele mai multe de oferit: lacuri extraordinar de frumoase, plaje cu nisip, munti inalti, campii de un verde...irlandez si in jur...oceanul de un albastru senzational.
Ponta Delgada are o multime de locuri istorice, de monumente, strazile pastreaza aerul coloniilor vechi portugheze dar in acelasi timp se simte puternic si influenta moderna...Are un port modern, restaurante, magazine, baruri, night - cluburi si cafenele cu vedere la ocean.
 











Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #2 : Marți, 28 Octombrie 2014, 19:13 »
Un alt documentar cu Azore...Perspectiva si tehnica de filmare si montaj sunt cu totul neobisnuite...Scrie aici in deschidere ca este al doilea arhipelag ca si frumusete din lume....

www.youtube.com/watch?v=S1I05VU_8uQ


si altul mai...domestic..

www.youtube.com/watch?v=eLd4ZrfPmMo

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #3 : Vineri, 31 Octombrie 2014, 12:52 »
Am primit zborurile, am fixat si prerezervat hotelurile, am facut toate calculatiile. Tariful este cele final, pt tariful de TAP si SATA de acum. Pana la 15 decembrie sper sa nu mai sufere modificari...Dupa, nu mai bag mana in foc, dar cu siguranta pana atunci grupul o sa fie complet, iar biletele de avion cumparate.
Nu ma grabesc sa postez hotelurile, urmeaza sa am confirmari si sa transmit lista, doar atunci se activeaza rezervarea si am siguranta ca totul e ok.

In ceea ce privesc excursiile astept de la agentia locala cotatia, iar daca mi se pare nepotrivita ca tarif o sa inchiriez un microbuz si o sa-l conduc eu... :)

De la liniile atlantice astept raspunsul pt See Pass, cand am toate datele, revin.

Inscrierile sunt deschise, urmeaza ca imediat ce am strans avansurile sa cumparam biletele de avion.

O sa postez zilele urmatoare mai multe despre Azore, pe masura ce ma documentez... :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #4 : Vineri, 31 Octombrie 2014, 13:11 »
Cu cine erau deja pe lista si mi-au confirmat + inscrierile de ieri si azi Mihaela M si Cristina C, ar mai fi doua locuri.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #5 : Luni, 01 Decembrie 2014, 09:09 »
Salut Gigi! Am citit pe net ca balenele apar pana in iunie pe langa azore, dupa care se retrag. Asa ca, in august ce sanse ar mai avea "Whale watching"! Cu mesele de pranz si cina (sau macar inca o masa pe zi) cum se descurca turistii pe acolo, cam ce "fonduri" ar fi necesare? Destinatia este extrem de atragatoare. Am vazut, nu demult, un raliu care a avut traseu Insulele Azore, mai exact Sao Miguel. Inspirati organizatorii! Nu ma atrag cursele dar, imi aduc aminte ca am stat cu ochii lipiti de televizor pana s-a terminat transmisia. Mi-a parut rau ca s-a terminat. Locurile sunt, cu adevart, de vis.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #6 : Luni, 01 Decembrie 2014, 09:59 »
Referitor la balene: depinde ce specie doresti sa vezi. In zona insulelor Azore se pot vedea cel putin 25 de specii diferite de balene si delfini, ocazional aparand acolo si unele raritati cum ar fi de exemplu orca - balena ucigasa. Intradevar lunile potrivite pt asa ceva unt cele de primavara mai -iunie, dar
firmele care organizeaza whale watching opereaza si au clienti tot anul. Si eu cand am fost in Madeira ma gandeam ca e doar reclama si ca nu o sa vad nimic...Dar am vazut si chiar la doar cativa metri de noi... Uite un tabel cu balenele si delfinii ce se pot vedea pe luni in Azore...Este facut dupa statistica...



Sperm whale, cea care se poate vedea tot anul este casalotul, asa il cunoastem noi ca nume.

Referitor la mancare. Portugalia este o destinatie relativ scumpa in ceea ce priveste transportul local si cazarea, dar mancarea si bautura sunt ieftine. Valabil si pe continent si in Madeira si in Azore. O cafea este cca 1 EUR, o bere, maxim 2 EUR, un fel de baza in jur de 10 - 15 EUR. Fructele de asemenea sunt ieftine...

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #7 : Miercuri, 03 Decembrie 2014, 15:58 »
Aminteam in prezentarea locurilor prin care o sa trecem de Furnas. Am scris un scurt articol despre mancarurile ce se gatesc in pamant...http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2084.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #8 : Sâmbătă, 06 Decembrie 2014, 08:51 »
Au fost mai mult de 8 inscrieri pentru Azore, asa ca am marit numarul de locuri pt aceasta vacanta in insule. O sa fim 14...In acest moment din extensia de 6, au mai ramas 2 locuri, 4 s-au ocupat. Mai mult nu va fi posibil... :-[, imi pare rau...Dupa cate vad, anul viitor va trebui sa pregatesc ceva pentru a mari capacitatea de locuri in vacantele si excursiile Singles Camp. Ieri m-am uitat pe documentul cumulativ al Samizei, din agentie si am vazut la majoritatea excursiilor aproape totul galben, adica...ocupat. Nu stiu ce o sa pot spune celor care vor dori in primvara o excursie sau vacanta... :-[ ???

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #9 : Marți, 13 Ianuarie 2015, 17:58 »
Scrisem cu cateva saptamani in urma un articol despre Bucataria naturii:  Cozido das Furnas http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2084.0.html

In scurtul documentar de mai jos sunt cateva secvente de la Furnas Caldeiras si altele sugestive despre frumusetea insulelor...

www.youtube.com/watch?v=hGgnj27_gI0

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: In paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #10 : Marți, 20 Ianuarie 2015, 11:08 »
Un montaj de fotografii cu locurile prin care o sa trecem in aceasta vacanta:

www.youtube.com/watch?v=BWTOlm2Ri6A&list=UUEOWRFFVw85erxNR9GbVh5w

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015, 07:48 »
O foarte buna prezentare a insulei San Miguel, prima pe care o sa poposim.

www.youtube.com/watch?v=om03SACGIjI

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015, 20:15 »
Vulcanii mistici din Azore...

www.youtube.com/watch?v=mGCHxH5bgTQ

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #13 : Marți, 27 Ianuarie 2015, 08:23 »
Portughezii sustin ca ei sunt descoperitorii acestei insule, ca Gonçalo Velho Cabral ar fi cel care a pus prima oara piciorul in acest paradis. 1439 apare ca document official al desoperirii. Au mai aparut insa indicii ca doar 6 ani mai tarziu, de 1 ianuarie s-ar fi ajuns acolo iar Cabral ar fi fost doar carmaciul, capitanul fiind Vincente de Lagos. Initial a fost numita Ilha de Jesus Cristo (Insula lui Isus Hristos) iar mai tarziu Ilha de Jesus Cristo da Terceira.

Exista insa dovezi ca mult timp inaintea portughezilor, cu vreo 3500 ani in urma insula era dej locuita. S-au descoperit morminte provenind din acea perioada….Nu stiu daca pentru noi cei care o s-o vizitam are mare importanta cine au fost primii locuitori, important este ca avem unde sa aterizam, unde sa stam si unde sa mancam, sa ne bucuram de minunatia rasarita din apele Atlanticului.

A treia ca marime din arhipelagul Azore, dupa Sao Miguel si Pico, cu o populatie de cca 58.000 de locuitori, Terceira, sau “insula liliachie” cum mai este numita datorita superbelor apusuri de soare de aici - nu are mai mult de 30 km de la un capat la celalalt si 17 km pe directia nord – sud.



Are insa doua aeroporturi, care fac mai usor posibil accesul pe insula. Cea mai importanta asezare de pe Terceira este Agra do Heroisimo, cea mai veche asezare din arhipelag (1534) acolo unde urmeaza sa poposim si noi pt 3 nopti. Cu o exceptionala arhitectura a sec XVII si XVIII Agra este un sit UNESCO, unde pot fi admirate cladiri coloniale. Din pacate cutremurul din noaptea de an nou din 1980 a distrus o parte din acestea…





Mai este numita si “insula festivalurilor fara sfarsit” asta pentru ca in lunile de vara este o continua celebrare:  Festas do Espirito Santo, apoi festivalul producatorilor de vin si de produse alimentare si in fine cel mai “sangeros” – „touradas ŕ corda”  atunci cand se dau drumul taurilor pe strada.



In Agra sunt mai multe restaurante si pentru ca Portugalia nu este o tara scumpa la mancare, acestea sunt asaltate de turisti. Recomandarile sunt facute in special pt  Elios" Rua de Sao Pedra 47, Angra do Heroismo – un mic local de familie.



Al doilea orasel ca marime de pe insula este Praia da Victoria. Se afla aproape de unnul dintre aeroporturi, unul ce serveste ca baza de operatiuni americane, dar care este folosit si pt zboruri civile. In Praia se afla o frumoasa plaja cu nisip.



Peisaje exceptionale, locuri de vizitare de mare varietate, asta atrage turistii pe insula. O grota,
Algar do Carvăo, este recomandata in mod deosebit a fi vizitata. Are un program destul de scurt in care este deschisa publicului 14.45-17.45.





Nu departe de Algar se afla  Serra da Santa Barbara, cel mai inalt punct de pe Terceira (1021 m). Din varf peisajul este superb, trebuie insa ajuns dimineata pana cand nu este cald si vizibilitatea este afectata.

Intr-un tur al insulei, dupa vizitarea celor doua obiective se impune o ….pauza. In apropiere se afla
Lagoa da Falca, un loc potrivit pentru asta. Intr-o mica padurice se afla amenjat un loc de picnic, de grill si in jur o gramada de …rate. De admirat nu de pus la frigare… :)



 O exceptionala panorama se poate admira din  "Serra da Ribeirinha", o zona aflata in apropierea Agra do Heroisimo pe drumul ce leaga acest oras de Praia de Victoria. Un semn indica  spre
"Serra da Ribeirinha".

Alte atractii ale insulei sunt micutele dar adorabile sate Porto Judeu, Biscoitos, Ribeirinha, Săo Mateus and Terra Cha. In Biscoitos se poate vizita un muzeu local al vinului, se poate vedea acolo cum licoarea zeilor era produsa cu mult timp inainte. Intrarea este libera, la fel si ghidajul si o degustare. Dar bineinteles ca apoi oamenii asteapta sa si cumperi. La vanzare este doar vin alb, vinul rosu atat de vestit se produce in cantitati insuficiente pt a fi comercializat.

Despre relief si vegetatie, cateva observatii. Terceira este mult mai impadurita si mai verde in partea sa vestica, acest lucru datorandu-se precipiatiilor mai dense din acea zona. Cam acelasi lucru care se poate observa si pe Madeira, acolo insa diferentele sunt mult mai mari, de la desert la vegetatie exotica. Pe insula exista zona de campie Achada, zona de munte langa Santa Barbara, si in interior sunt si doua mici ochiuri de apa, Lagoa das Patas si Lagoa da Falca.



Coasta Nordica este marcata de o activitate vulcanica care a fost mai intensa si mai propuntata, sunt acolo mai multe "mistérios" (campuri de lava), piscinele naturale din Biscoitos.



In timp ce zona centrala este mai inalta Algar do Carvăo si Furnas do Enxofre, doua forme vulcanice, populare in randul turistilor dar in special al geologilor.





Aproape toata insula este ridicata fata de ocean cu cca 20 de metri, doar langa Agra fiind diferit. Acolo curgerea lavei in apa a format un con numit Monte Brasil, care protejeaza natural portul capitalei de furtuni. Conul are un diametru al bazei de cca 1 km si o inaltime de 200 de metri. 



Harta insulei:



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Vacanta in paradisul verde al Insulelor Azore 14 - 21 august 2015
« Răspuns #14 : Marți, 27 Ianuarie 2015, 13:14 »
In unul dintre satele de pe Terceira, Porto Judeu, distractia localnicilor este "tourada a corda"...Hai sa vedem, este cineva in grup care se inscrie...? ;D ::) ;D

www.youtube.com/watch?v=6eGfE6fC1YA