Autor Subiect: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015  (Citit de 8501 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Tarif:  650 RON/persoana  cazare in camera DBL
Check in: 17 septembrie 2015
Check out: 21 septembrie2015
Cazare: 4 nopti la Hotel Transilvania Sighisoara
Servicii incluse:
     • cazare 4 nopti, mic dejun inclus
     • ghidaj profesionist local
     • transport zonal 3 zile de traseu
Nu sunt incluse:
     • intrarile la obiective
     • activitatile optionale: calaritul la manejul Dracula
Profil: In primul rand celor care sunt interesati de istorie si arta medievala, de cultura si traditia sasilor transilvaneni. Apoi, pt ca o sa mergem la niste lectii de calarie, celora care le plac caii!
Transport: daca sunt suficienti participanti din Bucuresti, o sa se organizeze un grupaj cu microbuz. Costurile vor fi impartite intre cei care prefera acest mijloc de transport.
In 2014 am schimbat ceva in program, ceea ce a dus si la o schimbare de profil. "Sighisoara si Bisericile Fortificate Sasesti", pe care am organizat-o in fiecare an, era un gen de tur cultural, nu avea inclus in program nimic dinamic.  Pe modelul "Maramuresului" am gandit in 2014 si organizarea excursiei la Sighisoara. Pentru ca s-a bucurat de succes, o s-o repetam in aceiasi forma si in 2015. Doar locatia va fi schimbata.
Programul de vizitare va cuprinde, pe langa Cetatea Sighisoara, ca in fiecare an: Viscri, Saschiz, Mosna, Medias, Biertan, Richis, Malancrav.

Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi de la Bon Voyage Sibiu, agentia care se ocupa de Singles Camp, un Email cu toate detaliile de plata si conditiile. In situatia in care in termen de 5 zile de la inscriere nu ati primit Email-ul de rezervare de la agentie, adresati-va va rog la Email: office@bonvoyagesibiu.ro

Iata ce s-a intamplat la aceasta actiune in:
2014: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1740.0.html
2013: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1420.0.html
2011: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1074.0.html

Important: Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.
La toate actiunile noastre transmiterea informatiilor se face doar pe forum, pe topicul deschis pentru fiecare vacanta in parte. De aceea daca intentionati sa participati si mai ales daca v-ati facut rezervare este recomandat sa urmariti ceea ce apare pe topic. Daca sunteti o persoana ocupata, atunci indicat este sa folositi abonarea la topic. Cum se face? Simplu! - deschizand topicul si apasand tasta "notify" (zona de deasupra ferestrei principale), veti primi pe Email tot ceea ce se scrie pe topic (asta in situatia in care aveti cont de user pe forum si v-ati dat adresa de Email corecta). Este adevarat ca pot fi doar discutii intre cei care s-au mai inscris la respectiva actiune si poate nu sunteti interesati de comunicare, dar pot fi de asemenea informatii si detalii importante pe care le-am transmis noi. Legate de transport, de intalnire, echipament, vreme si multe altele. Nu transmitem informatii nici pe Email, nici telefonic, folosim acele canale doar in mod exceptional pentru lamuriri si lucruri ce nu pot fi puse la punct in alt fel. Gasiti totul postat aici, vedeti cat de detaliat transmitem informatiile. In cazul in care aveti nelamuriri sau intrebari postati-le pe topic, raspunsurile pe care le dau pot fi generale, interesand si pe altii. Inscrierea la transporturile interne, pe microbuze se face la fel doar pe forum, pe topicul respectiv. Pentru inscrierea la mijlocul de transport: nu sunati la agentie, nu-i transmiteti Samizei aceste amanunte, agentia nu are legatura cu transportul. Nu transmiteti nici pe Email, eu ca si insotitor de grup sunt mai tot timpul plecat, nu are cine sa colecteze intentiile de inscriere la transport si sa le insereze in lista de pe forum. Sunteti deci singurii care o puteti face! Pt asta asigurati-va ca aveti cont de user pe forum (puteti posta), nu confundati inscrierea in grup (cea de pe site) cu inregistrarea de pe forum. Va multumesc de intelegere!   :flori:


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #1 : Vineri, 28 August 2015, 08:53 »
Se apropie si aceasta excursie, nu mai sunt decat cateva saptamani.

Postez detaliile necesare pt a va putea organiza plecarea... :)

O sa inchiriem un microbuz care va pleca din Bucuresti joi 17 septembrie la ora: 9.00. Statia AGIP Pacii (Bulevardul Iuliu Maniu)
Traseu: Bucuresti - Ploiesti - Brasov (o sa fie in jur de ora 12.30 - 13.00) - Rupea - Sighisoara (15.30 - 16.00). Costul transportului/persoana pt intreaga ruta, dus - intors este 100 RON. Proportional pt cei care o sa se urce pe traseu.
Insotitor de grup: Sel (Adrian Vidan) 0722 351 482, iar ghid, cel mai probabil ca in fiecare an, Aurelian. Pe toata perioada excursiei veti fi insotiti si ghidati, asa o sa vedeti in tihna, cu rabdare si foarte pe larg explicate obiectivele mai importante din zona.

Programul excursiei va cuprinde o zi combinata turul Sighisoarei + lectii de calarie la Danes + doua zile de traseu exterior Cetatii, unul in zona Viscri - Saschiz si unul in zona Biertan. Am gandit totul pe intinderea a mai multor zile, pt a va putea da posibilitatea de intra mai bine in universul acestor locuri,  de a avea o excursie de relaxare, de socializare, nu una de alergat de la un obiectiv la altul. Zona Sighisoarei este foarte bogata din acest punct de vedere si cum de regula agentiile si alti organizatori afecteaza doar o zi maxim doua acestor locuri, totul se transforma intr-o goana, din care turistii nu inteleg si retin mare lucru.

Turul Sighisoarei o sa cuprinda intreg sistemul de turnuri de aparare Cojocarilor, Fierarilor, Cositorarilor, Franghierilor, Macelarilor, Tabacarilor) si zidurile cetatii, iar apoi spre interior: Biserica din Deal, Scara acoperita, Turnul cu ceas si muzeul, Casa Vlad Dracul. Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Biserica Manastire. O pauza la cofetaria pe care o "vizitam" de fiecare data, cu fiecare grup acolo, Casa Cositorarului. Una dintre cine va fi cu siguranta in alt loc pe care-l vizitam mereu, Binder Bubi, un restaurant de 5* dar cu preturi normale si preparate excelente....

Cele doua zile de tururi exterioare au sa cuprinda:

ziua 1: Sighisoara - Malancrav (biserica, Conacul Apalfi si fabrica de sucuri naturale) - Biertan - Richis - Mosna - Medias - Axente Sever - Sighisoara

ziua 2: Sighisoara - Saschiz - Crit - Viscri - Sighisoara

Ce puteti vedea in acest tur?

Zona centrala a Transilvaniei este renumita pt bisericile fortificate construite aici mai intai de secui, apoi de sasi. Dupa colonizarea din 1141, sub amenintarea unei incursiuni rasaritene, comunitatile locale au durat in fiecare sat cate o biserica pe care au inconjurat-o cu ziduri inalte de piatra si caramida si i-au adaugat scoala. In asa fel incat copiii sa fie in siguranta si aparati in situatia unui atac. Dupa 1241 cand a avut loc invazia mongola, s-au intensificat lucrarile la aceste biserici, acestea sfarsind a fi adevarate cetati. Construite functional dar si estetic, ele au rezistat in timp, ramanand marturie unor vremuri si a unei natii care rand pe rand a parasit aceste meleaguri.

Sunt foarte interesante povestile, lucrurile pe care o sa vi le spuna ghidul despre perioada, despre oameni, despre felul in care au fost organizati sasii, cum se imbracau, ce mancau, cu ce se ocupau. Doar traversand satele odinioara locuite de sasi, doar a trece prin fata bisericilor construite de ei, fara sa intelegi motivatiile, modul de viata, inseamna ca doar bifati inca un loc vazut. Nimic mai mult. De aceea incerc, ca in fiecare an, sa aduc mai aproape de viata si cultura saseasca transilvaneana, pe cei doritori de a pasi intr-un taram plin de poveste...

Mai jos sunt cateva montaje, pe care urmarindu-le va puteti face o imagine despre ce veti vedea...

Sighisoara si Bisericile fortificate sasesti:

! No longer available


Sighisoara:

! No longer available


Viscri

! No longer available


Saschiz:

! No longer available


Biertan:

! No longer available








Offline cami_cluj

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #2 : Miercuri, 09 Septembrie 2015, 17:50 »
Buna,

Pentru cei care vin din alte parti, in cazul meu Cluj, ne ducem direct la hotel?

Multumesc!

Offline ceciliamadalina76

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #3 : Miercuri, 09 Septembrie 2015, 20:55 »
Eu m-am inscris ieri! Cine s-a mai inscris? :) Vreau sa facem cunostinta!   :)
Eu sunt din Bucuresti, e prima oara cand vin!

Offline SEL

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #4 : Luni, 14 Septembrie 2015, 12:54 »
Pentru cine nu stie: Statia Agip Pacii este langa Statia de Metrou ( Magistrala 3 ) Pacii si vis a vis de autogara Militari ( Cartier Militari ).Inca nu stim numarul de inmatriculare al autocarului dar in momentul când il vom afla o sa-l anuntam.Ora de intalnire este ora 8.45 ( joi 17 septembrie )

Offline ceciliamadalina76

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #5 : Luni, 14 Septembrie 2015, 19:32 »
Multumesc frumos pentru informatie!
Madalina

Viva

  • Vizitator
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #6 : Luni, 14 Septembrie 2015, 19:54 »
Cred ca benzinaria se numeste acum MOL (care se pare ca a cumparat toate benzinariile AGIP)

Offline anciprian

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #7 : Miercuri, 16 Septembrie 2015, 09:51 »
Da, MOL. Pe google maps inca se vede Agip.

Offline criss0502

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #8 : Miercuri, 16 Septembrie 2015, 12:31 »
De lista pt microbuz cine se ocupa?

Offline SEL

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
Re: Sighisoara si turul cetatilor fortificate sasesti 17 - 21 septembrie 2015
« Răspuns #9 : Miercuri, 16 Septembrie 2015, 14:45 »
Numarul de autocar B 86 NEW...nume sofer Doru -telefon 0744336472....ora plecarii 9.00 ( maine Joi 17 septembrie )....benzinaria Agip Militari...langa statia de metrou Pacii...vis a vis de Autogara Militari ( nu stiu daca si-au schimbat deja sigla in MOL....)
Cazare in Sighisoara ( pentru cei care vor veni direct acolo )- Hotel Transilvania-str Nicolae Filipescu nr 1A....telefon 0265770500
Nu exista lista pentru autocar..avem autocar de 16 locuri care nu o sa fie plin la plecarea din Bucuresti...deci nu va faceti griji in privinta transportului!!