Autor Subiect: Vulcanul adormit de pe Pico, Insulele Azore  (Citit de 4708 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Vulcanul adormit de pe Pico, Insulele Azore
« : Marți, 27 Ianuarie 2015, 17:17 »
Pe portugheza „pico” inseamna varf. De aici si numele insulei, caracterizata printr-un relief muntos. Dimeniunile sale:  42 km lungime si 15 km latime. A doua ca marime din arhipelag, Pico se afla in centrul grupului de mijloc al Azorelor, la 4,5 mile marine de Faial si 11 de San Jorge. Datorita culorii lavei pietrificate, mai este cunoscuta ca Insula Neagra (Ilha Preta) nume dat de un scriitor portughez mare admirator al insulei.

Istoria si dezvoltarea acestei insule sunt legate de vanatoarea de balene si de cultivarea vitei de vie.
Vinurile care se produc aici sunt faimoase in toata lumea iar ca dovada a pretuirii fata de ceea ce inseamna acele culturi, UNESCO le-a inclus in patrimoniul sau. Pe insula mai exista un mestesug vechi, la fel protejat UNESCO, este vorba de confectionarea ambarcatiunilor din lemn.



Din fericire balenele au fost lasate in pace, nu mai sunt haituite si vanate, acum se investesc sume importante pt urmarirea comportamentului lor, de asemenea si a delfinilor. In scop turistic sunt organizate croaziere in care se pot vedea in mediul lor aceste uriase mamifere marine.





Este o insula cu activitate vulcanica de data relativ recenta, ultima eruptie avand loc cu 300 de ani in urma. Vulcanul adormit atrage pe insula turisti si oameni de stiinta deopotriva.

Pico este un melanj spectaculos intre lava vulcanica care in curgerea si racirea ei a lua forme de cele mai bizare si o vegetatie de un exotism extraordinar.





Nu a fost timp pt un proces de eroziune a tarmurilor, astfel ca Pico ofera iubitorilor de inot, la intalnirea cu oceanul, piscine naturale fascinat de frumoase. Are si cateva plaje cu nisip, dar caracteristic insulei sunt acele bazine naturale alimentate de apele Atlanticului.





Geografic, insula este compusa din 3 parti: zona de campie Achada, Topo Volcano (in partea de sud-est – o formatiune vulcanica veche erodata in timp) si Pico Volcano – zona de vest a insulei – altitudinea maxima fiind de 2341 m.







Insula este ideala si ofertanta pt rideri, pt iubitorii de hikking, plimbari, inot, pt speologi, pt specialisti in biologie marina.

Pe Pico au loc mai multe festivaluri, este o continua sarbatoare acolo. Puncte de atractie, obiective de vizitat, excursii locale:

Muzee:
Centrul de Arta si Stiinta Lajes 
Muzeul Balenelor Lajes
Muzeul de Industrie si perlucrare a produselor provenite de la balene Sao Roque
Grota das Torres (Criaçăo Velha)
Muzeul viei si vinului Madalena
Zona protejata UNESCO cultura a viei din insula Pico







Festivaluri
Santa Maria Madalena (Madalena, a doua jumatate a lunii iulie)
Cais de Agosto (S. Roque safrsitul lui iulie)
Semana dos Baleeiros (Lajes, ultimul week-end din august)



Excursii la Faial sau Săo Jorge:
Pt Săo Jorge ferry se ia din portul Cais do Pico (Săo Roque) Port. Traversarea dureaza cca 30 minute
Pt FaiaL, ferry se ia din portul Madalena Port. Traversarea dureaza intre 15 si 30 minute.

Turul nostru o sa cuprinda: vizitarea unui muzeu al vinului, trecem prin zona protejata de UNESCO Pico's vinyards si ne oprim pe Coasta Mourato la Cachorro, Lajido de Santa Luzia, Arcos si Cabrito unde vom incerca lichiorurile unui producator local. Ajungem apoi la piscina naturala Săo Roque do Pico. Oprim pt masa si continuam de-a lungul platoului central al insulei pt a vizita Lagoa do Capităo si alte lagune. Mai putem opri si vizita, daca ne ajunge timpul pana la ferry: Pico's vinyards of Porto do Calhau, Pocinho e Criaçăo velha.

Harta insulei:



Excursia pe care o organizam in Azore: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2053.15.html