Autor Subiect: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015  (Citit de 50044 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #165 : Marți, 23 Iunie 2015, 10:33 »
E ok Rodica faptul ca ai punctat niste lucruri. Se intampla foarte rar si chiar daca nu afecteaza atmosfera faina de vacanta, efectul este fragmentarea grupului: a celor care pot si a celor care nu pot la drum, a celor care vin sa se distreze si a celor care vin doar sa incerce, sa bage degetul in apa, a celor deschisi si comunicativi si a celor retrasi. Asta se intampla minioritar, dar pt ca am intalnit asa ceva trebuie marcat. Cele mai multe sunt grupuri perfecte... :)

Feed back-urile pe care eu le-am primit pe Email au fost 99% excelente, a fost doar observatia lui Marin cu "cooperant" si i-am raspuns explicandu-i ca asta e boala noastra a romanilor sa avem idei si pareri cand de fapt este cineva care decide si trebuie lasat sa o faca. In rest ce am primit a fost intr-o nota foarte buna.

Da, din pacate vad si eu ca ceea ce scriu ca informatie si detaliu nu se prea citeste...si acolo incep intrebarile si uneori si micile suparari. Ce e neplacut pt ghid sau insotitor si prin difuzie si pt cei din jur este ca neputinta unora este mutata destul de vocal cateodata la organizatori cu argumentul ca nu au informat. Pai oameni buni, daca intentionati sa mergeti la munte sau intr-o actiune dinamica si aveti dubii in ceea ce privesc posibilitatile voastre fizice, cititi TOT ce scriu, feed back-urile altora la actiunile similare din anii precedenti (le aveti marcate - de accea le si punctez), intrati pe alte site-uri si vedeti ce se scrie, faceti-va o idee clara despre ce e vorba si cantariti: puteti sau nu. Si eu as vrea sa urc pe Himalaia si mie mi-ar fi placut sa fac un "septar", dar stiu sigur ca nu sunt pregatit pt asa ceva si deci nu iau in calcul asemenea incercare.

A merge la munte si sa intrebi mereu ghidul cat mai este sau sa astepti ajutor fizic de la el, nu prea e in regula... ::) Aici nu ma refer la o mana intinsa, pt ca acela este un element la care tin foarte mult si face parte din parghiile de socializare cele mai bune pe care le am la indemana. Primele trasee pe care le-am facut erau gandite in acest fel, un fel de plimbari, dar de o parte si de alta a cate unui parau, astfel incat lumea sa se ajute la trecere. Acolo si vedeam care sunt oameni de grup si care sunt mai egoisti si mai solitari... ??? Revin la partea cu ajutorul asteptat de la ghid, el este un om pus sa conduca grupul pe traseu, sa dea explicatii despre zona si sa se asigure ca toata lumea este in siguranta. Nu sa care rucsacurile altora, nu sa se tot opreasca si sa vina in spate sa ajute la coborari, la urcari. Si in nici un caz sa suplineasca lipsa de antrenament si de conditie fizica a unora care s-au aventurat...

Cand mergi pe un astfel de traseu trebuie sa ai pregatirea fizica necesara sa poti face lejer traseul, sa te poti bucura de ce e in jur, drumul sa nu ajunga un chin. Nici pt tine, nici pt ghid sau insotitor, nici pt cei din jur. Pt ca a te plange incontinuu, sa innebunesti ghidul cu intrebari, cat mai e, sau nu mai ajungem odata, nu faci decat sa iriti pe toata lumea si sa creezi o atmosfera proasta. Deci rugaminte: cantariti-va bine calitatile fizice cand va decideti pt un traseu. Salut si incurajez pe toata lumea sa iasa in natura, sa  urce, sa vada, ma bucur cand vad ca se formeaza cate un grup mare de montagniarzi, noi baietii suntem gata sa ajutam (desi a fost si invers...) sunteti asteptati cu noi. Dar daca ajungeti acolo si vedeti ca nu v-ati evaluat corect posibilitatile fizice, am rugamintea sa nu mutati problema la noi...

Singles Camp este o actiune de socializare, nu pur turistica si marchez asta incontinuu. Asta inseamna ca pe langa partea de vizitare si de relaxare mai exista o componenta pt care muncesc foarte mult: comunicarea intre participanti, interactiunea. Mergem sa ne distram si acolo unde sa da locul dansam, cantam, ne mai si prostim... ::) Daca stam la masa ca la pomana unei rude si ne limitam doar la niste discutii, am cam venit degeaba la excursie, ramanm doar cu partea de vizitare...

Cu impartirea pe camere, cu alegerea lor, n-am avut in general probleme, insa uneori remarc pe unii care alearga sa vada unde se sta mai bine...Si asa cum spune Rodica, nu mergem sa dormim si nu ramanem acolo o luna...nu conteaza asa mult unde stam....Coincidenta sau nu, cei cu alesul camerelor sunt aceiasi pe care-i vad tinand locurile din fata in microbuze... ??? Deci e o problema de mic egoism acolo...

Singles Camp este un grup care se tot filtreaza si cand (sper foarte curand) o sa ajungem la o formula de intimizare sunt convins ca nu o sa ne mai intalnim deloc cu astfel de situatii.  :)

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #166 : Marți, 23 Iunie 2015, 11:06 »
Va multumesc ,  :smitten: imi era frica ca am fost cam dura ... dar  eu sunt mai pragmatica .

Una peste alta aici am cunoscut oameni minunati  :applause:  :smitten:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #167 : Marți, 23 Iunie 2015, 11:37 »
Am mai primit intre timp cateva Email-uri ca reactie la ce s-a scris aici si a circulat in grup pe Email si pt ca au fost in aceiasi nota, inainte de a pleca spre Bucuresti si mai apoi spre Edinburgh cu grupul de Scotia, raspund aici pt toti:

Nu sunt suparat si nici nu am sa anulez pe viitor aceasta actiune. Asa cum spuneti si voi ar fi prea pacat sa vaduvesc pe viitori SC-isti de a vedea acele locuri minunate, pt niste reactii izolate. Eu ma adresez general unor persoane comunicative, tolerante si care lasa acasa tabieturile si problemele....Ca uneori mai "scapa" cate o persoana - doua si ajunge in actiunile noastre - care nu intelege unde merge, unde se sta si isi face din a emite pretentii, pareri si tine mortis sa fie vizibil in grup asta nu ma poate intoarce din drum.

Nu are sens sa revin pe explicatii, pt ca sunt convins ca le cititi doar voi care oricum le intelegeti. Cei care au reactiile de care vorbeam mai sus sunt cei care nu citesc, altfel ar stii despre ce e vorba in SC si s-ar comporta ca atare.

Insist doar pt cteva lucruri, primul este referitor la cazare. Nu peste tot in tara pot oferi un confort la stadardul la care v-am obisnuit. Si am explicat acest lucru: nu poti avea pretentii si nu te poti astepta in zone izolate sau unde nu exista concurenta sa gasesti acelasi lucru ca in Bucovina de exemplu sau in Maramures, sau hai sa ma laud si sa amintesc si Marginimea aici. Sasca Montana si Romana sunt localitati izolate, locatiile le poti numara pe degete, iar cele 2 mai noi au preturi cu mult peste raportul calitate/pret pe care-l ofera Pensiunea Cheilor Nerei. Credeti-ma ca stiu ce scriu. Eu personal am stat la Laes, stiu ce defecte si ce plusuri are. Una peste alta ca si raport sunt ok. Minusurile lui sunt corective si chiar daca este incapatanat si e greu de lucrat cu el le poate rezolva. Daca pastreaza tarifele si mancarea buna, e ok.

Exista probleme independente de organizator, ghid, agentie, organizator...Atunci trebuie sa existe maximum de intelegere si de toleranta. Nu este din vina nimanui dintre cei enumerati ca unei masini 2015 i s-a rupt o curea si ca 2-3 ore sunt necesare pt reparatie. Este momentul in care organizatorul sau insotitorul, depinde de caz, trebuie sa ia singur decizii, care sa fie intelese si respectate de grup. Daca toti si-ar da cu parerea, daca ar aparea tot felul de sfaturi, de solicitari, de initiative atunci ar fi anarhie.

Cand se merge intr-o actiune de grup atunci trebuie sa se inteleaga ca se face parte dintr-o astfel de structura. Cand suntem singuri decidem singuri, alegem ce facem si ce ne place. Cand suntem intr-un grup atunci respectam ceea ce este anuntat si ceea ce spune ghidul. Am inteles ca pe chei doua trei persoane au luat-o in fata ghidului si tot ele s-au suparat ca au trecut de Izbucul Porcului. Credeti-ma ca am fost la randul meu in nenumarate grupuri de munte ca indrumat dar n-am intalnit undeva ca cineva sa o ia in fata ghidului. Este ceva absolut de necrezut si de neinteles sa faci asa ceva. Te poti rataci fara sansa de a fi gasit si cineva raspunde pt tine. Chiar daca particular cheile nu-ti dau posibilitatea de a gresi se pot intampla si alte lucruri. Deci pe cine are astfel de porniri solitare il rog frumos sau sa se abtina la astfel de intreceri cu ghidul sau sa-si faca singur excursiile la munte. Nu vreau sa port responsabilitatea unor situatii pe care nu le pot determina.

La munte, pe trasee, in excursie sunt multe locuri izolate, fara semnal, fara posibilitatea comunicarii. De aceea stati langa ghid, nu va miscati de langa el, ascultati ce vi se spune. Si pt astfel de izolari trebuie sa fiti pregatiti psihic. Suntem la munte, sau pe chei, izolati, nimeni nu vine cu galeata de semnal acolo sa ne ofere asa ceva. De aceea recomand sa aveti la voi tot ce va trebuie. Sa puteti face fata fizic la ore de izolare...

Tot ce scriu aici este pentru cei noi si pt cei care inteleg la ce ma refer. Dar ce mai atata vorbarie ca tot la concluzie de mai jos ajung: merg inainte! ;D




Offline gabica

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #168 : Marți, 23 Iunie 2015, 11:51 »
Si foarte bine faci! Tot inainte! Altfel noi, cei care nu am ajuns in aceste minunate locuri din tara , ce ne-am face?

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #169 : Marți, 23 Iunie 2015, 12:30 »
Of  daca stiam ,ce se isca .... :( stateam in banca mea .n-am vrut  decat  sa le atrag atentia unora  sa fie mai toleranti  si sa-si autoanalizaeze comportamnetul .. atat ... :(

Ma inscriu anticipat pentru la anu   :), ca anul acesta mi-am consumat zilele de co  ::),  daca mai aveam cateva ... mergeam in Samothraki unde  merge ..... stie Luci ... o buna parte din baieti din Cheile Nerei .

Felicitari Gigi pentru modul in care sti sa ne prezinti aceasta tara minunata si pentru ceace faci ca noi sa  ne cunoastem in numar cat mai mare . :flori: *|* :applause:



Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #170 : Marți, 23 Iunie 2015, 12:45 »
Multumesc, Gigi, pentru toate aceste precizari, mie una imi prind bine. Spun asta pentru ca mi-ar fi placut sa particip la aceasta actiune. Sunt o persoana activa, merg constant pe munte, dar de data aceasta am avut o retinere ma temeam sa nu fie o excursie mult prea solicitanta si sa nu fac fata.  Dorinta  de a ajunge in aceste locuri este insa mare... Poate la anul voi gasi o solutie si cu transportul, pentru ca deocamdata seara dupa o anumita ora nu prea mai ai cu ce veni din Bucuresti la Brasov.

Pe de alta parte, pentru ca sunt de putin timp cu voi, citesc cam tot ce se scrie, tocmai pentru a sti la ce sa ma astept. Recunosc ca ma surprinde faptul sa vad aceleasi intrebari reluate desi raspunsurile se regasesc pe firul respectiv de discutie. La inceput, site-ul poate parea stufos dar nu e chiar greu sa gasesti butonul de inscriere intr-o excursie, de exemplu.

Referitor la locurile in microbuz, problema aceasta cred ca s-ar putea rezolva daca s-ar tine cont de momentul la care se plateste avansul/se definitiveaza plata. Cel putin asa se procedeaza la agentiile cu care am mai calatorit.

In rest, de noi depinde sa ne facem vacantele si viata, in general, frumoase. Mi-a placut carnavalul de la Sibiel, mi-am facut noi prieteni si am convingerea ca asa se va intampla si la actiunile viitoare.

Offline EmBo

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 907
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #171 : Marți, 23 Iunie 2015, 19:09 »
Mie mi-a placut. Am fost si eu acolo :).

Impresia generala ramasa la final esta foarte buna, m-am bucurat ca, desi au fost cateva obstacole obiective (caldura deosebit de ridicata pentru iunie, 35 grade la umbra, defectarea autocarului, traseele lungi), acestea nu au impiedicat finalizarea integrala a programului, cu atingerea tuturor obiectivelor pe care ni le-am propus.
Felicitari colegilor si mai ales colegelor care au participat, pentru darzenia de a reusi in maratonul de anduranta a celor 3 zile.

Cateva sfaturi practice pentru cei care doresc sa participe la aceasta actiune in viitor:
- inainte de plecare, o perioada de 2-3 saptamani de pregatire fizica pentru rezistenta la efort: plimbari lungi zilnice, bicicleta, urcat scari, alergat pe banda sau orice altceva. Nu conteaza forma de miscare, important este sa se atinga o forma fizica care sa evite febra musculara din timpul actiunii de la Cheile Nerei. Sunt totusi de parcurs pe jos circa 40km in cele 3 zile, prin padure sau pe malul apei.
- in bagaj trebuie sa luati de acasa (pe langa obiectele de igiena personala), un prosop de marime medie, sapun si sampon, deoarece la pensiune prosopul care exista in camera este foarte mic si de calitate slaba iar sapunul lichid din dozatorul de la baie este prea lichid :) si nu vi-l recomand.
- pentru drumetii, un rucsac mic in care sa intre neaparat 1 litru de apa (2 sticle de 1/2 litri), deoarece, mai ales in conditiile caldurilor ridicate si a efortului fizic sustinut, necesarul de apa creste mult.
- pe langa apa, in rucsac trebuie sa mai intre in fiecare zi 2 sandwich-uri (cele care se pot lua de la pensiune sunt ok), un fruct si 2-3 batoane energetice sau ciocolata.
- ca incaltaminte, o pereche de pantofi sport rezistenti si usori sunt suficienti daca nu ploua; totusi, pentru rezerva in caz de ploaie e bine sa aveti totusi si o pereche de ghete usoare (pot fi de tip adidas cu caramb ridicat).
- pentru eventualitatea ploilor, puteti achizitiona o geaca subtire impermeabila (se gaseste la magazinele cu materiale sportive), care se poate impacheta foarte compact si care cantareste doar 250-300g.
- nu uitati de bastonul telescopic, foarte util la drumul prin padure; va recomand sa cumparati (daca nu aveti) unul compact, care sa incapa strans in rucsac.
- la pensiune exista un frigider mare la dispozitia turistilor, asa incat puteti pastra acolo fructele, apa sau sucul cumparat anterior in oras.
- nu va faceti probleme in legatura cu mancarea: micul dejun si cina (care intra in costul cazarii) sunt suficiente si bine preparate (dimineata un platou generos si seara 2 feluri de mancare si/sau desert).
- pentru momentele de relaxare de la pensiune (seara), trebuie sa stiti ca exista un bar in holul de la parter din care se pot achizitiona bauturi la preturi normale de restaurant sau puteti sa cumparati din oras in timpul popasurilor pentru aprovizionare.
- pentru asigurarea ambiantei muzicale exista in pensiune o statie de amplificare si boxe care se pot scoate pe terasa. Trebuie doar sa va asigurati ca aveti un laptop sau o tableta cu iesire jack de casti, un play-list facut de acasa cu MP3-uri diversificate si antrenul este asigurat.
- pentru conexiune Wi-Fi (wireless) exista in pensiune un router la parter si un repetor la etajul 2, care insa nu merge prea bine. Doritorilor de conexiune buna wireless le recomanda holul de la parter sau cel de la etajul 1. Wireless-ul este neparolat si este gratuit.

In final trebuie sa va spun ca eu m-am simtit bine, m-am distrat, am facut poze o gramada. Din punctul meu de vedere micile inconveniente au condimentat pozitiv actiunea.
Amintiti-va dragii mei, de exemplu, de cele aproape 2 ore distractive din parculetul din Anina in care am asteptat sa se repare "cureaua lata": am ras mult, am cantat, am dansat, ne-am distrat.
Pana la urma totul a iesit bine, nu?

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #172 : Marți, 23 Iunie 2015, 20:30 »
Multumim, Emil, mai mult decat binevenite recomandarile. :bow: :worthy:

Viva

  • Vizitator
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #173 : Miercuri, 24 Iunie 2015, 09:23 »
Bravo Emil pt tonusul bun si pt modul pozitiv in care ai sumarizat aceasta actiune (despre poze ti-am mai zis, sunt de concurs)! AI perfecta dreptate!
Iar in Anina sa nu-l uitam pe celebrul Juju care ne-a incantat si delectat cu prezenta lui si cu poezia (emotionanta si reusita de-a dreptul). Pana la urma, astfel de momente grele ajuta la sudarea grupului mai repede.
Cat despre peisaje, sunt pur si simplu rapitoare; de multe ori ma intrebam daca eu sunt acolo si traiesc acele momente.
Pana la urma, toata lumea a depus un efort (eu chiar aveam doar 3 saptamani de la o entorsa) si a iest ft bine.
Si numai cate lucruri s-au povestit si impartasit.
Toti am plecat mai bogati decat am venit dupa acest 4 zile absolut deosebite!

Offline cristi

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 170
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #174 : Miercuri, 24 Iunie 2015, 10:32 »
Si eu m-am simitit foarte bine si as repeta experienta oricand.

Chiar daca a fost sufocant de cald, umezeala in exces - cu exceptia calatoriei cu trenul unde am ocupat compartimentul "Business Class", impreuna cu cativa colegi si unde am beneficiat de aerul conditionat de acolo  ;D -, chiar daca s-a rupt cureaua la autocar si am stat in centrul Aninei ceva vreme, chiar daca la finalul traseului prin Cheile Nerei genunchiul drept ma sfasia de durere, chiar daca, la sosire, am lasat pe toata lumea sa-si aleaga camerele si la final ne-am trezit - eu si cu Sel - impartind cu tandrete un pat matrimonial  :coolsmiley:, chiar daca...
As repeta oricand!
A fost minunat! :)

PS - Inca un lucru pozitiv, pe care nu-l pot omite: Rodica m-a invatat sa dansez "brasoveanca"!
... fata trece-n stanga...  :dance:

Offline doina sas

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #175 : Vineri, 26 Iunie 2015, 08:35 »
buna tuturor!
revad pozele ,minunate de altfel,si mi-e dor deja...

peisaje de vis,verde ,verde,albastru,turcoaz, nu va e dor?

seri de sueta ,de dans,am  ras uneori pana la lacrimi.

am si dansat,am si cantat...

departe de lumea dezalntuita ,intr-adevar un colt de rai...

multumim organizatorilor si colegilor de grup...

Offline doina sas

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #176 : Vineri, 26 Iunie 2015, 09:28 »
cristi,asteptam ceva poze...

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #177 : Vineri, 26 Iunie 2015, 13:51 »
Doina draga , vrei sa-ti revezi "super tortuletul" ;) ?

Offline doina sas

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #178 : Vineri, 26 Iunie 2015, 14:13 »
super "tortuletzul",precum zici,super surpriza de aniversare.

ati fost la inaltime,multumesc.

Offline Rodica_I

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 861
Re: Incursiune intr-un colt de rai: Cheile Nerei 11 – 14 iunie 2015
« Răspuns #179 : Vineri, 03 Iulie 2015, 13:58 »
Multumim frumos Cristi  :applause: , sunt  superbe pozele.
Privesc si retraiesc  acele clipele frumoase din Cheile Nerei ..."un gascan cu pene lucii" , gleznutele unora , bocanci altora, brasovenca prin toata curtea , toruletul...,  serpisorii  negri ( doamne ce sperietura..)  :2funny: , foarte reusite pozele in 3 de la Ochiul Beiului  :yeah: , "vedetele tot vedete" .. , clasa Bussines ;) ... super "prosoapele "... , orasul Oravita , saramura  de pe malul Dunarii...  foarte multi pantofiori de dans ...  "delectarea"din parculetul din Anina ,unde am reusit sa ne cunoastem mai bine .., foarte , foarte multe amintiri de neuitat .

O actiune superba  dar si  participantii .....   *|*

Felicitari Emil , ai punctat la fix neajunsurile , pe care sigur le-am uitat cu totii... ;)