Autor Subiect: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016  (Citit de 20448 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« : Duminică, 20 Septembrie 2015, 12:44 »
Tarif: 1000 EUR
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/castelele-bavareze-si-austria-20-27-august-2016/
Plecare: 20 august 2016
Sosire 27 august 2016
Cazare:
Innsbruck - 20/22 august 2016
Kaprun - 22/27 august 2016
Servicii incluse:
• transport cu avion-ul Bucuresti – Munchen si retur
• transport zonal intre obiective cu microbuz 8 + 1
• cazare 7 nopti pensiune/hotel 3*, mic dejun inclus
• demipensiune 5 zile (mic dejun + cina)
• sommercard cu gratuitati si reduceri in valoare de 300 EUR. Este foarte important!!! Ofera posibilitatea vizitarii gratuite a unui numar mare de obiective Card-ul pe care o sa-l primiti, va contine printre gratuitati: croaziera pe Zell am See, urcarea cu telecabine la ghetarul Ktzsteinhorn, vizitarea cascadei Krimml, Cheilor Sigmund Thun Klam, urcare cu gondola pe Schmitten si de asemenea reducere la Tauern SPA.
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• intrare bus pe Hohenalpenstrasse - Transalipina, parcarile bus-ului pe perioada excursiei. Suma finala se imparte la numarul de participanti. Din experienta anilor trecuti s-a ajuns la cca 20 EUR/pers
• intrarile la obiective, altele decat cele din Sommercard (Castelele Bavareze, la Innsbruck, la Salzburg)
Grup: 8 + 1
Program
20 august Intalnirea cu delegat Bon Voyage pe aeroportul Otopeni, zona Plecari Internationale, Cafeneaua Lavazzza ora 4.30. Zbor Air Berlin cu decolare la 6.30. La ora 7.35 ajungeti la Berlin. La 8.20 aveti connection la Munchen. Nu este mult timp asa cca nu pierdeti timpul la magazine... ::) :) Dupa un zbor de o ora ajungeti pe aeroportul din Munchen, in jur de 9.35.  Acolo am sa va astept eu cu microbuzul, incarcam bagajele si plecam spre Fussen, asta se va intampla probabil in jur de ora 10.15. Munchen - Fussen este un traseu de 160 km. O sa facem o pauza cu plimbare la Ammersee, unul dintre minunatele lacuri din Germania. Ne continuam apoi drumul si oprim doar dupa Fussen, pentru vizitarea Castelelor Neuschwanstein si Hohenschwangau. O sa facem rezervare prealabila pentru ca acolo risti sa obtii o ora "neprietenoasa" de intrare sau chiar poti sa ai neplacuta surpriza sa nu mai gasesti locuri. Intrarea la Neuschwaistein o s-o programam in jur de ora 14.30.
Dupa vizitarea celor doua castele, o sa ne imbarcam si plecam pe traseul: Fussen – Innsbruck (109 km). Probabil ca o sa ajungem in jur de 20.00. Facem check in-ul si iesim in centrul orasului pt o plimbare si cina. Cazare Innsbruck 2 nopti (20/22 august)
21 august Dupa micul dejun - vizitare Innsbruck. Marea Trambulina si panorama, centrul orasului - intr-u tur pietonal incepand  de la Hofburg pana la Arcul de Triumf. Dupa amiaza Castelul Ambras.
22 august
9.00 Check out hotel, plecam cu microbuzul spre Kaprun
Innsbruck – Kaprun 143 km (cca 2 ore)
11.00 Check in hotel Kaprun
12.00 Urcam cu o suita de telecabine si gondola La 3059 m la Ghetarul de la Kitzsteinhorn
23 august
Hohenalpenstrasse (Transalpina) – Traversarea Alpilor. O sa aveti ocazia celor mai frumoase panorame ale Alpilor. Excursia dureaza in jur de 5-6 ore, vom avea mai multe opriri in cateva zone amenajate cu expozitii. Ultimul punct - Franz Joseph, pe taramul marmotelor...
24 august
Excursie la Schmitten - panorama si drumetie...
Croaziera pe Zell am See - unul dintre cele mai frumoase si mai cunoscute lacuri alpine
Lacurile de acumulare Stausee, la 2600 m - vom ajunge sus cu autobuze si o platforma panoramica funicular extrem de ingenioasa
25 august
Vizitare Salzburg. Parcurgem cele mai importante obiective turistice ale orasului lui Mozart.
(Kaprun – Salzburg dus si intors 200 km)
26 august
Vizitarea cheilor Sigmund -Thun - Klamm
Excursie la  Krimml – cea mai mare cadere de apa din Europa. Vom insoti uriasa cadere de apa printr-o drumetie cu mai multe puncte de panorama.
Dupa amiaza - Tauern SPA cu splendida panorama asupra vaii Kaprun.
27 august
Plecare, stiu...cam devreme....la ora 3.30 dimineata, cu microbuzul Kaprun – Munchen  179 km ( 2 ore)
Ora 5.30 sunteti in Munchen
Check in si zbor Air Berlin Munchen 8.20 - Berlin 9.30. La Berlin, la fel ca la sosire aveti connection si la 10.20 plecati spre Bucuresti, unde veti ajunge la ora 13.30

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile. Hotelurile sunt deja nominalizate, astfel incat puteti consulta tot ce ofera fiecare. 
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis aici pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”. Inscrierile sunt verificate pt a ne asigura ca faceti parte din Singles Camp si apoi trasmise catre agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie care contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. In situatia in care nu raspundeti agentiei se considera ca intre timp a aparut o schimbare, nu mai sunteti intersat(a) de actiunile noastre si veti fi radiat(a) din baza de date a Singles Camp.
Precizari. Parcurgem cele mai frumoase zone montane ale Austriei, in Salzburgland. Flexibilitatea data de un grup intimizat ca numar, de faptul ca eu sunt cel care conduce si ghideaza, va ofera posibilitatea unei vacante full program cu multe, multe obiective naturale. Este o excursie friendly, vreau si tin ca lumea sa viziteze si sa distreze in acelasi timp. Sa socializeze…De aceea ofer (cu tot efortul ce-l impune pt mine o astfel de excursie – conduc peste 2000 km, sunt de dimineata pana noaptea „in priza”) un cadru superintimizat (vor participa doar 8 persoane plus insotitorul). Insist pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie de shopping, nici una de relaxare gen „a sta la munte pe o terasa”. Este un circuit de vizitare a unor obiective naturale de o deosebita frumusete, oprim de multe ori pt panorame. programul este destul de strans astfel incat nu putem pierde mult timp la masa si cumparaturi. Avem zilnic alocat pt amiaza 13.00 – 14.30 si seara 20.00 – 21.30.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ...si pentru ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.
Bagajul trebuie sa fie mic pt a incapea in microbuz si usor pt a-l manipula (sunt multe descarcari si incarcari). Este acceptat un singur troller cu dimensiunea maxima: 60 x 40 x 28 cm, cca 18 kg  si un mic rucsac. Tineti cont de acest amanunt foarte important si va rog mult ca la imbarcare sa nu existe motivatii „este singurul pe care-l am”, sau „nu m-am putut incadra in aceste dimensiuni”. Am comunicat acest lucru cu un an inainte, oricine vrea sa participe isi poate verifica incadrarea in conditii.
Inainte de a va inscrie luati va rog in calcul toate aceste lucruri…Cei care au mai fost cu mine cunosc toate aceste aspecte, de 6 ani le-au tot vazut si inteleles. Si si-au dat seama cat de importante sunt pentru a avea un grup fain de prieteni, nu unul doar de vacanta. Am facut toate aceste precizari care stiu par cam rigide si cazone, dar consider ca este mai bine sa fiu cat se poate de explicativ, decat sa ne trezim acolo cu situatii neplacute….

Despre obiectivele pe care o sa le vedem:

Castelul Neuschwanstein
Este Neuschwanstein, cel mai frumos castel din lume? Nu stiu, dar daca puneti aceasta intrebare pe „google”, acesta va va raspunde ca da! Sau, cel putin, acest castel se afla mai mereu in fruntea top-ului castelelor lumii. Nu degeaba, compania “Disney World”, a luat ca model al castelului “frumoasei din padurea adormita” pe care l-a asezat in mijlocul parcului tematic a lui Mikey Mouse, Pluto si Donald, tocmai pe acesta, aflat nu departe de frontiera germano-austriaca. Daca parintele lui Mickey si Goofey, rapus de o maladie fara leac in secolul trecut, s-ar trezi azi din vesmantu-i de gheata, (Walt Disney n-a murit, el zace inca adormit in “orasul ingerilor”), ar ramane uimit in fata oricarui parc “Dysneyland” de-al sau, pe care el doar si l-a imaginat. Si ar vedea ca noi, cei de azi, copii sau oameni mari, inca nu l-am uitat si-l asteptam sa ne mai incante prin desenele lui migaloase, ilustrand povestile fratilor Grimm, nascuti in oraselul Hanau, de langa Frankfurt.
Materializarea dorintelor unui rege, un visator incurabil si putin nebun, Castelul Neuschwanstein are povestea sa, arata ca desprins dintr-un basm si inspira prin folosirea lui de Disney, visele cu printi si printese ale generatiilor de copii din ultima jumatate de secol.


Castelul Neuschwanstein

Hohenschwangau
Construit de catre regele Maximilian al II-lea al Bavariei pe ruinele unei fortarete medievale, in decorul de vis al Alpilor, langa un superb lac, Alpsee, Castelul Hohenschwangau pastreaza efigia primilor proprietari, niste cavaleri care foloseau ca simbol lebada.
Acesta este unul dintre motivele pentru care, in aceasta regiune lebada este intalnita destul de des, fie ca simbol ce vegheaza Castelul Hohenschwangau de pe acoperis, fie in picturile ce decoreaza incaperile castelelor, fie in obiecte de décor sau suvenire.
De altfel, cuvantul “schwan”, care apare in constructia numelor castelelor (si nu numai), inseamna “lebada”.
Castelul este pentru prima data mentionat in secolul al 12-lea. Pana in 1535 a fost in posesia cavalerilor din Schwangau. In decursul urmatoarelor decenii a fost aproape complet distrus de razboaie si lasat in paragina. In 1832 printul Maximilian al Bavariei dobandeste castelul si il reconstruieste in stil neo gotic potrivit planurilor originale. Familia roiala a folosit acest castel ca si resedinta de vacanta, iar aici si-a petrecut copilaria Ludovic al II-lea al Bavariei


Hohenschwangau

Capitala Tirolului, Innsbruck, sau "podul peste raul Inn"este un oras bijuterie. Zona centrala iti ofera o imagine de poveste: cladiri exceptional decorate arhitectural,iar in fundal mejestuosii Alpi. Apoi cladirile colorate de pe malul opus Hofburg-ului,  Casa cu acoperis de aur (ce are un balcon cu un acoperis aurit de unde imparatul Maximilian privea turnirurile, Schloss Ambras un castel minunat cu o poveste interesanta, panorama de pe trambulina de schi Bergisel. Iar in apropiere celebra in toata lumea, fabrica de cristale Swarovski.
In Innsbruck se afla si singura gradina zoologica din Europa destinata exclusiv speciilor alpine. Este la 730 m altitudine, cea mai mare la care este amplasata o gradina zoologica. ,Gazduieste peste 2.000 de animale si 150 de specii de animale alpine.


Innsbruck zona centrala cu Casa cu acoperis de aur


Innsbruck - Castelul Ambras



Innsbruck - Berginsel




Lumea cristalelor - Swarovski

Ghetarul Kitzsteinhorn - locul in care se schiaza tot anul.
Situata la o altitudine de 3.029  metri statia montana si platforma de panorama "Top of Salzburg“, este cel mai înalt punct din regiunea landului Salzburg, la care se poate ajunge pe tot parcursul anului chiar fara sa ai cunostiinte de alpinist. Nu trebuie sa fi nici macar pregatit fizic, pentru ca vei fi purtat de gondole pornite din statii succesive pana sus pe ghe?arul Kitzsteinhorn. De acolo se deschide privelistea fantastica a vârfurilor uria?e ale Alpilor ?i a naturii virgine a Parcului national Hohe Tauern. Nici un alt loc aflat la o asemenea altitudine nu este atât de usor accesibil ?i nici nu ofera în acelasi timp o asemenea perspectiva asupra celor mai impunatoare piscuri ale Austriei...


Panorama de la platforma 3069m. Ghetarul Kitzsteinhorn

Grossglockner Hochalpenstrasse, "drumul printre nori", o sosea alpina care ofera panorame de vis ?i care urca pâna la 2571 m în muntii Alpi. La capatul celor 48 de km de sosea, se afla cea mai frumoasa imagine montana. In vale zeci de marmote jucause in dreapta ghetarul Pasterzen, iar in fata cel mai inalt varf din Alpii austrieci: Grossglockner 3.798m. O sa avem multe opriri pe traseu pentru panorame dar si pentru a admira expozitiile, alpinariumurile, miniparcurile naturale, localurile de pe traseu. 
Partea cea mai spectaculoasa este cea dintre Ferleiten si Heiligenblut si are o lungime de circa 34 de kilometri. Punctul cel mai inalt al soselei este la o altitudine de 2.504 metri (aproape cu 500 mai sus fata de Transfagarasanul nostru), dar exista  o ramificatie a soselei spre varful Edelweissspitze, care te duce pana la 2.571 de metri. O jumatate de zi o sa ne bucuram de sute de imagini de belvedere....


Hohenalpenstrasse - Transalpina

Schmitten Din beneficiile card-ului pe care o sa-l primim se numara si gratuitatea pentru urcarea cu gondola la panorama Schmitten. Este amenajata astfel incat sa ofere o imagine completa a lacului Zell am See si a imprejurimilor. Panourile amplasate dau indicatii asupra uriaselor varfuri pe care le vedem de acolo... atat de aproape. Este un loc superb, sunt acolo mii si mii de flori de camp, pajisti de un verde atat de crud...Nu-ti mai vine sa pleci de acolo, mai ales ca sunt amenajate niste balansoare imense si locuri de leneveala....


Schmitten

Croaziera pe Zell am See
Dupa ce coboram, tot din gratuitatile cardului o sa avem o croaziera cu un vas turistic pe lacul Zell am See. Experienta este minunata. O ora sa plutesti intr-un ochi de clestar inconjurat de o salba de varfuri semete....Savurezi o cafea sau bere si privesti....


Croaziera pe Zell am See

Stausee
Una dintre cele mai fantastice experiente. O sa urcam gratuit (pt ca avem cardul... :)) cu autocarul, apoi cu un fel de lift imens in munte, pana la 2500 de metri. Acolo se afla doua lacrimi de smarald: lacurile de acumulare Stausee. In jur varfuri inzapezite, iar pe mal un covor imens de flori...O imagine pe care nu o s-o uitati niciodata.

Stausee

Salzburg este renumit în întreaga lume ca ora?ul natal al marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. In inima orasului, vizibila din orice punct este Fortareata. Amplasata pe o stanca Hohensalzburg ofera o priveliste minunata asupra orasului: resedinta arhiepiscopala ridicata în perioada barocului timpuriu, Domul acolo unde a avut loc botezul lui Mozart, pitoreasca strada Getreidegasse....
Liniile unduite ?i culorile vii ale barocului sunt extrem de vizibile la Palatul Mirabell imaginea fiind completata de gradini de vis...
Salzburgul se numara azi printre cele mai importante metropole culturale din lume. Se desfasoara acolo o multime de festivaluri de muzica, de teatru. Iar daca va plac dulciurile sa stiiti ca acolo s-au inventat celebrele bomboane Mozartkugel. Salzburg un oras cu aroma de ciocolata "muzicala"....


Salzburg

Cheile Sigmund -Thun - Klamm. O amenajare impresionanta ofera posibilitatea de a urmari cursul vijelios al Klamm-ului. Trecem prin cheile formate de-a lungul a mii de ani de un rau inspumat ce aduce apele Alpilor in Kaprun....Si uite asa, cu cardul de gratuitati si cu niste pantofi sport si ceva contra stropelii, timp de o jumatate de ora admiram fara nici un efort, cunostiinta de drumet montan sau aptitudine fizica, cascade, torenti, vartejurile raului...


Cheile Sigmund -Thun - Klamm

Un spectacol al naturii: cascada Krimml. La circa 80 km vest de Kaprun in localitatea Krimml, la sud de pasul Gerlos, care leaga vaile Ziller din Tyrol si Salzach din Salzburg se afla o cadere de apa considerata a fi cea mai mare cadere din Europa si pe locul 5 in lume - 398 metri, strabatuti pe 3 sectiuni diferite – 3 trepte. O sa-i parcurgem si noi drumul caderii, pe o poteca amenajata si care ofera niste locuri de belvedere de vis... Acest traseu amenajat, de la cascada de jos pana la cea superioara, dureaza aproximativ o ora. Trebuie sa aveti incaltaminte confortabila, sport si ceva care sa va apere de stropi in zonele de balcon de panorama.
Este singura atractie din Austria care a primit o diploma europeana pentru unicitatea peisajului ce pe langa impresionanta cadere de apa mai ofera si panoramele feerice ale muntilor Hohe Tauern si Zillertal.


Krimml

Tauern SPA - o oaza pentru trup si suflet. Interiorul Spa-ului va va fascina, iar privelistea montana care te inconjoara taie respiratia. Te poti relaxa in zona de piscine cufundat in apa incalzita si sa privesti de acolo la vaile si vafurle din Alpi. Un rasfat pentru corp si minte.  Deschis in 2010 ultramodernul centru SPA ofera nsite servicii de cel mai inalt standard.


Tauern SPA

Pe parcursul calatoriei am sa va fac mai multe surprize, prezentadu-va si alte minunatii, neprezentate aici -pastrate pentru atunci....

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #1 : Duminică, 01 Noiembrie 2015, 13:05 »
Aceasta excursie este definitivata, perioada este fixata, hotelurile stabilite si prerezervate. Tarifele sunt specificate. Rezervarile vor fi deschise lin 7 noiembrie, atunci cand va fi lansat si noul site.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #2 : Miercuri, 04 Noiembrie 2015, 08:26 »
Unul dintre cele mai spectaculoase locuri pe care o sa le vizitam este Krimmler Wasserfälle, cea mai mare cadere de apa din Europa si a 5-a din lume.

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #3 : Duminică, 10 Aprilie 2016, 23:03 »
Am completat mesajul principal cu descrierea obiectivelor care urmeaza a fi vazute in aceasta excursie, cu noi imagini!

Promiteam pe parcurs noi detalii. Azi, un filmulet despre Grossglockner Hochalpenstrasse, "drumul printre nori. O jumatate de zi o sa va bucurati de panorame de vis, o sa vedeti mii si mii de flori alpine, ochiuri de clestar, cascade si torenti care pravalesc apa de la intaltimi de sute de metri....

! No longer available

Pourpre

  • Vizitator
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #4 : Duminică, 03 Iulie 2016, 18:06 »
buna.
au mai ramas locuri disponibile pentru aceasta excursie?
multumesc
marlen

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #5 : Luni, 04 Iulie 2016, 09:19 »
 Eu sunt plecat cu grupul de Andaluzia, dar acum 3 zile am inteles din agentie ca nu mai sunt locuri. Asa este marcat si pe site. Pt confirmare office@bonvoyagesibiu.ro.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #6 : Marți, 09 August 2016, 10:08 »
Pentru ca maine plec si nu o sa mai am timp pt online decat in 19 august (atunci cand voi avea pauza intre cele doua excursii Elvetia si Austria), va transmit deja detaliile necesare, impreuna cu intrebarea daca doriti sa vizitati cele doua castele bavareze, aflate in program, dar la care tariful de obiectiv nu intra in cel general.

Este vorba de Neuschweinstein si HohenSchwangau https://www.hohenschwangau.de/1304.0.html

Am rugamintea sa raspundeti aici pe forum (nu pe site, nu telefonic), cat de repede, pentru ca Samiza sa poata rezerva si achizitiona biletele de intrare.

Mai jos este programul ce include zborurile (va recomand sa-l aveti listat)

Program

20 august Intalnirea cu delegat Bon Voyage pe aeroportul Otopeni, zona Plecari Internationale, Cafeneaua Lavazzza ora 4.30. Zbor Air Berlin cu decolare la 6.30. La ora 7.35 ajungeti la Berlin. La 8.20 aveti connection la Munchen. Nu este mult timp asa cca nu pierdeti timpul la magazine... ::) :) Dupa un zbor de o ora ajungeti pe aeroportul din Munchen, in jur de 9.35.  Acolo am sa va astept eu cu microbuzul, incarcam bagajele si plecam spre Fussen, asta se va intampla probabil in jur de ora 10.15. Munchen - Fussen este un traseu de 160 km. O sa facem o pauza cu plimbare la Ammersee, unul dintre minunatele lacuri din Germania. Ne continuam apoi drumul si oprim doar dupa Fussen, pentru vizitarea Castelelor Neuschwanstein si Hohenschwangau. O sa facem rezervare prealabila pentru ca acolo risti sa obtii o ora "neprietenoasa" de intrare sau chiar poti sa ai neplacuta surpriza sa nu mai gasesti locuri. Intrarea la Neuschwaistein o s-o programam in jur de ora 14.30.
Dupa vizitarea celor doua castele, o sa ne imbarcam si plecam pe traseul: Fussen – Innsbruck (109 km). Probabil ca o sa ajungem in jur de 20.00. Facem check in-ul si iesim in centrul orasului pt o plimbare si cina. Cazare Innsbruck 2 nopti (20/22 august)

21 august Dupa micul dejun - vizitare Innsbruck. Marea Trambulina si panorama, centrul orasului - intr-u tur pietonal incepand  de la Hofburg pana la Arcul de Triumf. Dupa amiaza Castelul Ambras.

22 august
9.00 Check out hotel, plecam cu microbuzul spre Kaprun
Innsbruck – Kaprun 143 km (cca 2 ore)
11.00 Check in hotel Kaprun
12.00 Urcam cu o suita de telecabine si gondola La 3059 m la Ghetarul de la Kitzsteinhorn

23 august
Hohenalpenstrasse (Transalpina) – Traversarea Alpilor. O sa aveti ocazia celor mai frumoase panorame ale Alpilor. Excursia dureaza in jur de 5-6 ore, vom avea mai multe opriri in cateva zone amenajate cu expozitii. Ultimul punct - Franz Joseph, pe taramul marmotelor...

24 august
Excursie la Schmitten - panorama si drumetie...
Croaziera pe Zell am See - unul dintre cele mai frumoase si mai cunoscute lacuri alpine
Lacurile de acumulare Stausee, la 2600 m - vom ajunge sus cu autobuze si o platforma panoramica funicular extrem de ingenioasa

25 august
Vizitare Salzburg. Parcurgem cele mai importante obiective turistice ale orasului lui Mozart.
(Kaprun – Salzburg dus si intors 200 km)

26 august
Vizitarea cheilor Sigmund -Thun - Klamm
Excursie la  Krimml – cea mai mare cadere de apa din Europa. Vom insoti uriasa cadere de apa printr-o drumetie cu mai multe puncte de panorama.
Dupa amiaza - Tauern SPA cu splendida panorama asupra vaii Kaprun.

27 august
Plecare, stiu...cam devreme....la ora 3.30 dimineata, cu microbuzul Kaprun – Munchen  179 km ( 2 ore)
Ora 5.30 sunteti in Munchen
Check in si zbor Air Berlin Munchen 8.20 - Berlin 9.30. La Berlin, la fel ca la sosire aveti connection si la 10.20 plecati spre Bucuresti, unde veti ajunge la ora 13.30

Despre bagaje va reamintesc ce v-am solicitat. Am rugamintea pentru a nu se crea situatii sensibile si penibile inainte de plecarea in vacanta sa tineti cont de acest aspect: Bagajul trebuie sa fie mic pt a incapea in microbuz si usor pt a-l manipula (sunt multe descarcari si incarcari). Este acceptat un singur troller cu dimensiunea maxima: 60 x 40 x 28 cm, cca 18 kg  si un mic rucsac. Tineti cont de acest amanunt foarte important si va rog mult ca la imbarcare sa nu existe motivatii „este singurul pe care-l am”, sau „nu m-am putut incadra in aceste dimensiuni”. Am comunicat acest lucru cu un an inainte, oricine vrea sa participe isi poate verifica incadrarea in conditii.

Sa nu uitati sa aveti in bagaje si la voi:
- in primul rand verificati sa aveti documentele de calatorie. Valabile, 6 luni inainte de expirare. Eu recomand sa aveti tinute in locuri diferite si CI si pasaportul.
- bani cash si card.
- aparat foto sau smph cu camera, memorie suficienta
- roaming activat la mobil
- medicamente uzuale
- incaltaminte sport (o sa urcam o ora in paralel cu cascada Krimml, o sa parcurgem 30 minute pe Cheile Sigmund Thun etc)
- imbracaminte sport
- o haina termica eventual cu gluga si pantofi sport inchisi pentru urcarea la ghetarul Kitzsteinhorn. Chiar daca nu o facem pe jos, sus ne va astepta vreme rece cu zapada. Vom fi la peste 3.000 m.
- eu sper sa avem vreme buna, dar haina de ploaie sa nu lipseasca din bagaje.
- nu uitati de sapca, poate sa fie soare...Pe mine m-a ars soarele si in Suedia si in Irlanda, asa ca...

Luati cu voi imbracaminte cat mai comoda, cat mai lejera, vom calatori mult in masina si trebuie sa va simtiti bine....

Numarul meu de telefon v-as ruga sa-l aiba toata lumea in agenda telefonica: 0040 745 106501, Gigi Cindea.

Nu uitati: plecam intr-o excursie friendly, in care toata lumea asteapta sa se simta ca intr-o vacanta cu prieteni, nu ca intr-o calatorie printr-o agentie turistica. Eu am sa fac totul pentru a va simti bine, dar depinde si de voi cum stiti si intelegeti sa comunicati, sa socializati, sa tolerati, sa armonizati cu ceilalti.

Programul pe care vi l-am comunicat este orientativ, poate fi modificat prin switch, din cauza vremii. Pt Hohenalpenstrasse de pilda avem nevoie de cea mai buna zi si o s-o aleg acolo functie de prognoza meteo.

Programul de seara este de preferat sa fie in comun, dar daca sunt persoane mai solitare, le intelegem nevoia de a sta un pic detasate...

Nu este o excursie de shopping, programul este plin. Am sa folosesc insa anumite rezerve de timp pt a va oferi ocazia unor cumparaturi, amintiri etc. Nu-mi cereti insa sa mergem la mall sau lucruri de genul acesta pt ca nu am cum si cand s-o fac...

Va doresc drum bun si nu uitati azi sau maxim maine sa-mi transmiteti aici intentia de a participa sau nu la vizitarea castelelor bavareze Neuschweistein si Hohenschwangau.

Offline alina_psc

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #7 : Marți, 09 August 2016, 12:39 »
buna Gigi,
eu as vrea sa le vizitez, binenteles daca si restul grupului este de accord.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13227
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #8 : Marți, 09 August 2016, 14:41 »
Intrebarea este intr-un fel formala, dar vreau intotdeauna sa am acceptul de a initia o cumparare sau rezervare. Sa ajungeti pana acolo si sa nu vedeti castelul don care s-a inspirat Disney....

Offline Gabi p

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 232
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #9 : Miercuri, 10 August 2016, 11:41 »
DA (vizitarea castelelor bavareze Neuschweistein si Hohenschwangau)
"MUNTELE ne ofera tot ceea ce putem cere vietii: spatiu, maretie, liniste, asprime, frumusete, prietenie." Ionel Coman

Offline Misona

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 290
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #10 : Miercuri, 10 August 2016, 11:50 »
Da! pentru cele doua castele
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline mariana_c

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #11 : Vineri, 12 August 2016, 00:12 »
Da , doresc sa vizitez cele 2 castele.

Offline Eleni

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 13 August 2016, 01:11 »
 Daa  :)

Offline Dana C

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 48
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #13 : Luni, 15 August 2016, 19:48 »
Da,pt vizitarea castelelor!

Offline Misona

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 290
Re: Castelele Bavareze si Austria 20 - 27 august 2016
« Răspuns #14 : Miercuri, 17 August 2016, 10:34 »
Nu prea se comunica inainte de aceasta actiune...

Hai ca incep eu: ati inceput sa va faceti bagajul? sau macar sa va ganditi la el? Eu am o teama ca nu o sa incapa tot ce imi doresc sa iau la mine
si ca Gigi nu glumeste cu 60x40x20   :hammer:  :help:

ce sa fac oare?  :oops:
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)