Autor Subiect: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016  (Citit de 20683 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« : Sâmbătă, 17 Octombrie 2015, 17:58 »
Nu mai sunt locuri libere!

Tarif*:
890 EUR/pers cazare in camera dbl plata avansului pana la data de 15 decembrie
940 EUR/ pers cazare in camera dbl
supliment de cazare in regim single = 280 EUR/persoana
Avansul, care confirma rezervarea locului, este de 400 EUR/persoana.
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/andaluzia-gibraltar-maroc-25-iunie-05-iulie-2016/
Plecare: 25 iunie 2016 decolare ora 06:50 Aeroportul Otopeni.
Sosire: 6 iulie 2016 ora 00:45 Aeroportul Otopeni
Cazare: 10 nopti din care:
•  doua la Granada 25/27 iunie Hotel Urban Dream Granada 4* http://urbandreamhotels.com/release/index.html
•  una la Cordoba 27/28 iunie Hotel Ayre 4* http://www.ayrehoteles.com/en/hotel-cordoba/
•  una la Sevillia  28/29 iunie Hotel Inglaterra 4* http://www.hotelinglaterra.es/es/index.html
•  doua la Algeciras 29 iunie/1 iulie Hotel Alboran 3* http://www.hotelesalboran.com/
•  patru in Torremolinos 1/5 iulie Hotel Melia 4* http://www.melia.com/es/hoteles/espana/torremolinos/melia-costa-del-sol/index.html
Servicii incluse:
     • cazare 10 nopti la hoteluri de 3* si 4*, mic dejun inclus
     • transport pana in Spania cu avionul (in tarif sunt incluse taxele de aeroport si un bagaj de cala)
     • transport cu autocar – circuit interior Granada - Costa del Sol (5 zile)
     • ghidaj la obiective
     • insotitor de grup pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
     • asigurarea medicala
     • excursiile optionale:
Alhambra - intrare in complex si parcurgerea cu ghid - 38 euro/pers
Gibraltar - transport pana la granita cu Gibraltarul, preluare cu microbuze pana in rezervatia maimutelor. Pret inclusiv taxa de intrare in rezervatie: 35 euro/pers
Maroc - transport cu autocarul pana la Tarifa, ferry boat pana la Tangier, vizita cu ghid a orasului + shopping in Medina = 60 euro/pers
Ronda - transport cu autocarul – 25 euro/pers
Total excursii optionale = 158 EUR/persoana. Participarea la optionale va fi comunicata inca de la inscrierea in excursie si se va achita cu cel putin 3 luni inainte de plecare.
    • intrarile la obiective
Grup: 23 persoane  + insotitor
Programul excursiei:
Ziua 1 25 iunie 2016 Zbor Blue Air OB 125 Bucuresti Henri Coanda (Otopeni) - Malaga . Decolare ora 6.50 dimineata! , aterizare 10.10 la Malaga (ora Spaniei)
Intalnirea grupului:
Aeroportul Otopeni Bucuresti sambata 25 iunie ora 4.50 am (dimineata!) Plecari Internationale in fata Cafenelei Lavazza (partea din dreapta in directia de intrare in incinta)
Rugaminte si intelegere maxima: asigurati-va ca ajungeti pana la ora mentionata pentru intalnire, astfel incat sa nu riscati pierderea avionului. Eu am sa fiu la ora 4.40 la locul de intalnire, urmand sa ne deplasam in grup pentru check in. Va dati seama ca nu mai are cine sa ramana sa astepte intarzierierile... :-\ Blue Air nu are birou de incinta, nu am unde sa va las ticket-urile si se creeaza o situatie neplacuta...Vreau sa pornim cu zambetul pe buze in vacanta nu sa avem emotii la imbarcare... :)
Pt imbarcare sa aveti pregatite cartile de identitate sau pasapoartele. Termen de valabiltate a actului, in ziua de decolare: minim 6 luni. Verificati va rog din timp documentele, sa va asigurati ca puteti iesi fara probleme din tara. Aveti dreptul si inclus in biletul de calatorie la un bagaj de cala si unul de mana, conform normelor Blie Air. Daca depasiti greutatile si dimensiunile va trebui sa achitati personal diferenta. Pentru toate conditiile de calatorie, cititi va rog pe site-ul Blue Air: http://www.blueairweb.com/conditii-de-calatorie/
Plecare cu autocarul spre Granada. Parcurs cca 2 ore si jumatate - 3 ore. Pe drum oprim intr-o benzinarie, pt a va putea cumpara apa, sucuri, bere si eventual sandviciuri. Ajungem in jur de ora 14.00 la hotel. Check in, refresh si iesim la o plimbare in zona centrala, apoi pe jos un drum de cca o ora in Albacin cartierul maur. Cine nu are conditie fizica este bine sa ia un autobuz turistic care urca pana la panorama San Nicolas. O sa ne reintalnim acolo. Optional, la intoarcere, de la 19.00 un program de flamenco sustinut de profesionisti. Cina la o terasa apropiata hotelului. Informativ, un meniu costa aproximativ 12-15 EUR.
Ziua 2 26 iunie Mic dejun, apoi la ora 8.45 intalnire in holul hotelului, pentru detalii asupra obiectivelor pe care o sa le vizitam in acea zi. Programul zilei va include vizitarea complexului Alhambra - Generalife, a zonei centrale incluzand Catedrala si Capela Regilor Crestini, prezentarea unui magazin de ceaiuri andaluze, iar dupamiaza este program free. Mesele se vor lua individual, in pauzele de program.
Ziua 3 27 iunie Mic dejun, check out: 8.30 Plecare spre Cordoba. Pe drum prezentata istoria Cordobei, Mezquita, Palatul Regilor Crestini (Inchizitia). Ca in fiecare an va fac si celor care o sa calatoriti in 2015 o propunere de program de seara: spectacol combinat de Flamenco si calarie. Incepe in jur de ora 19.00 costa in conditii de grup 12 EUR. Este ceva diferit de orice ati vazut... Drumul pana la Cordoba dureaza cca 3 ore.. Direct la Palatul Regilor Crestini, vizitare. 11.30 – 13.00. La 13.30 – 15.00 masa. De la 16.00 vizitarea Mezquitei, o plimbare pe podul roman de peste Guadalquivir, apoi revenim la hotel. Dupa 18.00 program liber. Piscina si cine a optat pt spectacolul de Flamenco, vom merge cu autocarul pana acolo, urmand sa ne intoarcem in grupaj, cu taxi la hotel.
Ziua 4 28 iunie Mic dejun, imbarcarea spre Sevilla: 9.00. 2 ore si jumatate de mers. Pe drum prezentarea orasului Sevilla. La 11.30 parcam autocarul in zona centrala, pe Colon. Turnul de Aur, Arenal (locul in care se tin coridele), Catedrala, pe care o sa o si vizitam. Tot in zona centrala o sa servim si o masa de pranz, apoi la 17.00, ne indreptam apoi spre hotel.
Ziua 5 29 iunie Dupa micul dejun, la ora 10.30  incarcam bagajele, facem check out-ul si continuam pe jos vizita Sevillei, cu Maria Parque, Piata Spania, Pavilioanele, Universitate, Palatul San Telmo. Autocarul ne va prelua din zona Turnului de Aur, ora 14.00 Daca o sa ne incadram in timp, pana la 15.00 vom putea trece sa vedem ceva si din cel mai vechi cartier al Sevilliei, Macarena. Avem cca 2 ore si jumatate de drum, la 18.00 facem check in-ul la Los Barrios.
Ziua 6 30 iunie Mic dejun, imbarcarea in autocar, iar la 7.00 plecarea spre Tarifa. Din portul Tarifa luam Ferry spre Maroc. Los Barrios – Tarifa 38 km, cca 45 minute. Ora de plecare ferry 9.00. Program Maroc: Grotele lui Harcule, Sightseeing tour, stop pentru a vedea camilele si in final cumparaturi in Medina (ulei de argan - este tara in care se produce si unde se gaseste de 4-5 ori mai ieftin decat pe continent, crema de argan sofran, articole de pielarie si marochinarie, argint etc. Masa de pranz, servita intr-un restaurant tipic marocan este inclusa in tariful excursiei. Vom avea un ghid marocan cu care lucrez de ceva timp si care si-a dovedit in anii trecuti profesionalismul si disponibilitatea dar am sa le solicit si un om de spate, adica cineva care sa aiba grija sa nu ne pierdem, sau sa fim furati. Ne costa unu-doi Eur/persoana, dar ne vom asigura linistea.  Ora de intoarcere a ferry: 17.00. La 18.00 suntem inapoi la hotel. Program liber.
Ziua 7 1 iulie Ora 8.00 – check out si plecarea spre Gibraltar. Ghid va fi, la fel ca de fiecare data Mark, care ne va pune la dispozitie 4 microbuze, cu care vom urca si vizita Stanca. Ne vor prelua de la Oil Terminal, de dupa granita, la ora 9.00. Trecem pe jos, pentru ca vor fi coloane de masini si se pierde foarte mult timp asteptand. Urcam direct pe stanca, apoi coboram in zona de shopping. Plecarea la ora 14.00 spre Torremolinos, la fel trecand granita pe jos, urmand sa luam autocarul ramas in San Roque.. Avem 125 km, cca 2 ore si jumatate. La 18.00 check in, la 19.00 intram cu masa.
Zilele 8, 9, si 10 02, 03, 04 iulie Program free plaja si baie. Serile – la restaurantul hotelului sau in statiune. Intr-una dintre dupaamieze se va organiza o excursie cu autocarul la Ronda (tariful il gasiti la optionale), iar in alta am sa va conduc la Malaga pt vizitarea orasului lui Picasso (tren Torremolinos – Malaga centru cca 5 EUR dus si intors).
Ziua 11 05 iulie Plecarea spre casa. Check out hotel ora 12.00 (bagajele la camera speciala), ramanem pana la ora 17.00 in statiune, cand ne imbarcam in autocar. Mergem pe Aeroportul Malaga, check in ora 18.00,  la ora 19:55   avem zborul spre Otopeni. Ajungem la ora 00:45 (in 06 iulie) dupa 03h50' de zbor.
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile. Hotelurile sunt deja nominalizate, astfel incat puteti consulta tot ce ofera fiecare. 
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis aici pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”. Inscrierile sunt verificate pt a ne asigura ca faceti parte din Singles Camp si apoi trasmise catre agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie care contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. In situatia in care nu raspundeti agentiei se considera ca intre timp a aparut o schimbare, nu mai sunteti intersat(a) de actiunile noastre si veti fi radiat(a) din baza de date a Singles Camp.
Precizari. Este o excursie cu multe puncte de vizitare, poate cea mai bogata din cate facem noi. Actiunile Singles Camp vizeaza insa pe langa partea turistica, de vizitare si relaxare si componenta de socializare. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist la aceasta vacanta pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie de shopping, nici una de relaxare gen „a sta la munte pe o terasa”. Este un circuit de vizitare a unor obiective foarte frumoase si de relaxare in a doua parte, cea de sejur.
Nu se poate oferi un program de vizitare si insotire alternativ. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.
Bagajul trebuie sa fie in limita acceptata de linia aviatica cu care zburam...Nu exista alta restrictie, va fac totusi o recomandare, sa va limitati pe cat posibil pt ca avem o mutare plus aeroporturile...
Inainte de a va inscrie luati va rog in calcul toate aceste lucruri…Cei care au mai fost cu mine cunosc toate aceste aspecte, de 6 ani le-au tot vazut si inteleles. Si si-au dat seama cat de importante sunt pentru a avea un grup fain de prieteni, nu unul doar de vacanta. Am facut toate aceste precizari care stiu par cam rigide si cazone, dar consider ca este mai bine sa fiu cat se poate de explicativ, decat sa ne trezim acolo cu situatii neplacute….
Observatii: Este o vacanta combinata, are si vizitare si relaxare la plaja si baie. Turul nostru atinge locurile principale din Andaluzia si legate si apropiate de acestea Gibraltar si un oras din Maroc, Tangier.
Primele zile, cele de vizitare sunt foarte pline, vedeti din program ca se pleaca dimineata si se vine seara. Asta inseamna ca trebuie sa aveti un pic de conditie fizica. Chiar daca nu mergem mult pe jos, dar faptul ca esti 12 ore pe picioare nu e putin. Dar altfel acele locuri nu pot fi vazute...decat cu un pic de rabdare si efort. Nu este o excursie indicata pt cei care sunt mai putin activi...

Cateva din obiectivele care urmeaza a fi vazute in aceasta excursie:

Alhambra Generalfie Granada

Doar citindu-i numele, gandul te duce la 1001 de nopti si la povestile Seherezadei. La mauri, la sultani, la vremuri demult demult apuse...

Alhambra este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica. Acesta, împreuna cu Marea Moschee din Cordoba sunt cele mai prestigioase dovezi ale prezentei musulmane în Spania din secolul VIII pân? în secolul XV. Cuvântul Alhambra provine de la Al Hamra "ro?u " în araba, datorita culorii stâncilor pe care este construit palatul.

Este un ansamblu de cl?diri într-o fortareata care domina câmpia ?i orasul Granada, vis a vis de un alt loc extrem de pitoresc, fostul cartier maur, Albaicin. Cel mai important loc de vizitare este Palatul nasrid, de fapt o insiruire de palate construite in decursul a 5 generatii de sultani.

Cateva ceva despre istoria acestui fantastic complex de palate si gradini. Maurii au ajuns in Andaluzia in secolul VIII si au gasit o civilizatie inca puternic influentata de cultura romana. Arabii veneau dintr-o zona mult mai bogata in cunostiinte decat era Europa a acelor vremuri si au insemnat pentru regiunea in care s-au asezat, un factor puternic de dezvoltare. Au apreciat ceea ce au facut romanii, strazi, cladiri, edificii si lucru foarte important, nu au stricat nimic, ci au adaugat.

Asa s-a intamplat si cu ceea ce este astazi Alhambra. Pe colina pe care este amplasat complexul, existau ceva constructii mai vechi de pe vremea romana, care au fost folosite, modernizandu-le, marindu-le si aducandu-le intr-o stare perfecta de folosire. Asta se intampla prin secolul IX.

Dupa razboiul civil din Califatul Cordoba, capitala provinciei Granada, a fost mutata in sec XI de la Elvira la Granada. Conducatorii de atunci, din dinastia Zirid-ilor si-au desemnat ca si loc de curte Alcazaba Cadima sau Vechea fortareata, amplasata in Albayzin.

Datorita locului strategic si a protectiei pe care o oferea Alcazaba, speriati de valurile de invadatori ce soseau din nordul Africii, locuitorii micii asezari Granada, s-au refugiat pe deal.

Al Ahmar, fondatorul dinastiei nasrizilor si-a ales ca zona de resedinta, vechea fortareata, Alcazaba din Albayzin. Fusese foarte atras de ruinele de pe dealul Alhambrei si remarcase pozitia extrem de favorabila a constructiilor de acolo. A reconstruit si regandit zona, incepand sa-si construiasca palatul pe colina Sabika. Alhambra a devenit astfel palat, curte regala, fortareata, loc pentru oficialitati si conducatori, pentru cei ce serveau si aparau colina.
Dinastia Nasrid a dat ultimul conducator maur in Andaluzia. Granada fiind ultimul sultanat din Peninsula Iberica a constituit un ultim refugiu pentru musulmanii din Iberia, impinsi de crestini dupa ce acestia reusisera sa recucereasca Andaluzia. Datorita exodului de mauri, orasulul i s-au adaugat noi cartiere, asta pana in sec XV cand catolicii au ocupat si Granada.





Flamenco
Nu poti spune ca ai vizitat Andalucia daca n-ai vazut un dans de flamenco si interiorul unei coride. De fapt aceasta este imaginea cu care majoritatea oamenilor asociaza aceasta minunata parte a Spaniei: culoarea, romantismul si pasiunea dansului si figura incordata a matadorului in corida...
Flamenco este un dans pasional seducator, misterios si plin de ritm....Este ceva ce te captiveaza de la primele masuri si miscari....
In Granada exita multe localuri si cluburi in care se pot vedea dansatorii de flamenco. Noi mergem in fiecare an intr-un loc cu totul special, unde evolueaza pofesionisti, nu artisti comerciali....

! No longer available


Alcazar de Los Reyes Cristianos (Palatul Regilor Crestini Cordoba)
La cativa pasi de Mezquita se afla un parc, cu niste palmieri imensi... Langa, niste ziduri de fortareata. In spatele lor se afla castelul, care este de fapt o constructie militara, comandata de regele Castiliei, Alfonso al XI-lea, în prima jumatate a secolului al XIV-lea, plasata pe locul vechiului sediu al guvernatorului roman al provinciei, devenit ulterior un palat musulman. A fost reaedinaa regilor cre?tini Fernando II de Aragon ?i Isabel I de Castilia. Titulatura de regi creatini (transmisa pân? la actualul rege l Spaniei, Juan Carlos I) a fost conferita acestora printr-o bula papala, ca recunoaatere a meritelor lor ca aparatori ai catolicismului (finalizarea recuceririi regatului Granadei în 1492, prima calatorie a lui Columb în America). De altfel, semnarea capitularii regatului Granada, precum ?i solicitarea de fonduri pentru calatoria sa maritima, de c?tre Cristofor Columb, s-au petrecut în Alcázar de los Reyes Cristianos.
Dup? finalizarea campaniei împotriva maurilor din Spania, Ferdinand a cedat castelul Bisericii Catolice, care a facut din el sediul Inchizi?iei, pân? în 1812, cand aceasta s-a desfiinaat ?i castelul a devenit închisoare. În 1955, a fost cedat consiliului local al ora?ului Cordoba, care l-a transformat în muzeu.
Stilul sobru, mudejar, o cosntructie de form? patrata, cu turnuri în fiecare colt: Torre de los Leones, aflat chiar la intrare, la nord-vest, Torre del Homenaje, la nord-est, Torre de las Palomas, în sud-est, construit în secolul al XV-lea ?i Torre de la Inquisición, în sud-vest, construit de asemenea în secolul al XV-lea.
Spa?iul interior este împar?it în doua patiouri: Patio de Mujeres (Patioul femeilor) ?i Patio Morisco (Patioul maur). De jur împrejur, încaperi frumos decorate, dintre care cea mai importanta este Salón de los Mosaicos, pe peretii careia se pot admira frumoase mozaicuri g?site cu prilejul unor cercet?ri arheologice din anii '50, precum ?i un sarcofag din secolul al III-lea.
Dar cea mai frumoas? parte a castelului sunt gradinile acestuia. Palmieri, chiparosi minunat sculptati, lamai, portocali, fantâni ?i lacuri în trepte, în care înoata pesti viu colorati.



Mezquita Cordoba - pe urmele califilor omeiazi
Odata ce ajungi pe malul fluviului Guadalquivir, iti apare o silueta veche de 2000 de ani, cea a podului de piatra cu 16 arcuri Puente Romano. In timp ce-l traversezi ai senzatia ca te indrepti catre o alta lume. Masivitatea zidurilor  marii moschei, La Mezquita te coplesesc pur si simplu. Nu-ti poti imagina cum si pentru cine s-a construit aceasta mega cladire....Nu trebuie uitat insa ca in acest oras locuiau pe atunci, in sec VIII...500.000 de oameni....Pe atunci pe teritoriul tarii noastre de azi nu erau mai mult de 2 milioane....
Pe dinafara La Mezquita dezvaluie o construc?ie de întindere uriasa si de forma aproape patrata, bogat decorat? cu motive orientale. Intrand pe Puerta del Perdón, pe langa Torre (clopotnita crestina ce a înlocuit minaretul islamic al moscheii) se patrunde în Patio de los Naranjos, Curtea Portocalilor, unde acum vreun mileniu credinciosii musulmani îsi faceau spalarile rituale de dinainte de rugaciuni.
Intrand in moschee, senzatia este fantastica: 856 de coloane, legate între ele cu arce duble dungate în alb ?i rosu, se însira în toate directiile. S-a intentionat reproducerea la scara mica a universului, un spatiu care te îndeamna la interiorizare, dar care in aacelasi timp ai senzatia de libertate, ca esti sub cerul liber, într-o padure, într-o oaza cu palmieri.

Mesterii arabi de-a acum 1200 de ani s-au jucat cu piatra, cu imaginatia si cu motivele orientale, închipuind din ele locuri fabulos împodobite cum este Mihrab-ul, nisa de rugaciune ce potrivit traditiei musulmane trebuie îndreptata cu fa?a spre Mecca; despre acest Mihrab, împreuna cu cupola de deasupra sa, se spune ca este unic în lume, fiind bogat decorat cu mozaic bizantin ce înfatiseaz? motivele geometrice ?i florale atat de dragi artei islamice, la care se adauga inscriptii din Coran. Dupa Reconquita, pentru a fi salvata de la distrugere Carol V-lea a ales calea unui compromis: a dat ordin ca moscheea sa fie transformata in catedrala. De aceea acum printre multimea de coloane, in mijloc o sa descoperiti un loc de rugaciune catolic. Fabulos de frumos ornamentat si el....







El Arenal Sevilla
Istorica Corida a Seviliei a fost construita in secolul al 18-lea. Arena care are o capacitate de aproximativ 12.500 si este una dintre cele mai celebre coride din toata Spania. In trecut, luptele de tauri erau tinute in Plaza de San Francisco, in apropierea Primariei Seviliei. Prima arena a fost una temporara, din lemn si a fost construita in 1730 in apropierea locatiei actuale a Plaza de Toros. Avea o forma rectangulara ceea ce reprezenta un avantaj pentru tauri, care se puteau retrage intr-unul din colturi. A fost catalogata ca nesigura pentru luptatori...
In 1761 s-a decis ridicarea unei arene permanente pe locul unui targ. Superba corida pe care o putem vedea astazi a fost proiectata de Vicente San Martin, cel care a creat o structura eleganta intr-un stil arhitectonic specific local. A fost nevoie de inca un secol ca arena sa fie terminata complet, lucru ce s-a intamplat in 1881. Astazi arena inca poate gazdui aproximativ 12.500 de spectatori.
Chiar daca nu sunteti amatori de coride, Plaza de Toros de Maestranza merita sa fie vizitata chiar si numai pentru arhitectura sa istorica. O sa avem un tur ghid, trecem intai prin muzeu apoi intram in arena, vedem si capela la care se roaga toreadorii inainte de a intra si grajdurile.....
La baza coridei se gaseste o statuie a lui Francisco Romero Lopez, cunoscut sub numele de Curro Romero, un toreador foarte celebru din Sevilia intre 1950 si 1990.



Plazza Espana Sevilla
Aflata in Parcul Maria Luisa, Plaza de Espana mai este denumita si mica Venetie a Sevillei, datorita canalelor sale. Proiectata de celebrul Anibal Gonzales, construita in anul 1929, pentru expozitia ibero-americana, este o adevarata capodopera vie....Cladirea impozanta in fata careia se afla canalele si cele patru poduri ce constituie o atractie turistica deosebita, prezinta doua turnuri, unul nordic si unul sudic, ce se vad in oras aproape din orice loc te-ai afla. Cele patru poduri care traverseaza canalele pietei se spune ca simbolizeaza cele patru regate antice ale Spaniei: Castille, Aragon, Navarre si Granada. Ceea ce mai atrage insa privirile celor care vin aici, fie ca sunt turisti de origine spaniola sau turisti straini, sunt ornamentele si decoratiunile care alcatuiesc aceasta piata. Hartile si efigiile fiecarei provincii din Spania,  lampioanele din ceramica, decoratiunile, imensa fantana arteziana din centru sunt detalii care infrumuseteaza acel loc. Este ca un puzzle de aluzejos, o opera de arta la scara reala! In care te poti aseza, poza, plimba, pe care te poti da cu barca sau sa faci un ocol cu caleasca!



Catedrala Sevilla
Cunoscuta in trecut sub numele de Catedrala de Santa Maria de la Sede, este in prezent printre primele cele mai mari  trei catedrale din lume si cel mai mare lacas de cult medieval, construit in stil gotic. Corpul principal al catedralei, unul dintre cele mai mari din lume are o lungime de 126 de metri ?i o latime de 83 de metri.Atunci cand s-a discutat ridicarea ei, consilierii decizionali au hotarat „sa se construiasca ceva atat de gigantic si de frumos incat cei care o sa vina dupa noi sa spuna ca am fost nebuni”.

Ridicarea masivei structuri a inceput in 1402, pe locul unde in trecut se gasise Moschea Almohad, iar lucrarile au durat pana in secolul XVI. In interiorul catedralei puteti vedea un altar de dimensiuni impresionante, numeroasele decoratiuni din aur, obiecte de cult, sculpturi, picturi, iar trecand Poarta sudica, denumita Poarta Printilor, mormantul unuia dintre cei mai vestiti capitani de vas care au trait vreodata, renumitul Cristofor Columb.

La construirea magnificei catedrale s-a pastrat vechiul turn denumit La Giralda, acum monumentul cel mai emblematic din Sevilla. Baza turnului a fost construita de catre arabi între anii 1184 ?i 1197 iar înaltimea lui atinge 76 de metri. Odata ocupat de crestini acestia au adaugat turnului o clopotnita. Din inaltimea sa, dupa ce... ati reusit sa-i urcati scarile, se poate admira o mare parte din Sevilla. O priveliste de vis!





Málaga, citadela maura a lui Picasso
Málaga e cunoscutn nu ca o atractie turistica în sine, desi are o multime de obiective si o superba plaja, ci ca al doilea centru urban din Andaluzia, al doilea port maritim din toata peninsula iberica si ca o conexiune aviatica spre o multime de orase europene. 

Capitala Costei del Sol e dominata de cladiri moderne, armonizate arhitectural foarte bine cu ceea ce s-a pastrat din perioada de maxima inflorire a Andaluziei maure. In partea de est a orasului, la mica distanta de port, se afla Casco historico; aici este vechiul nucleu maur al Málagai, cu vestigii ramase în picioare de mai bine de un mileniu.

Málaga este un oras foarte vechi, înfiintat de colonistii fenicieni din cetatea Tyr (din Libanul de astazi) în anul 770 înainte de Christos; pe atunci se numea Malaka, cuvant ce însemna în limba feniciana sare: lânga portul din Malaka feniciana se punea peste la sarat, unul din alimentele de baza ale marinarilor din acele vremuri. Dupa ce a trecut prin multe stapâniri (cartaginezi, romani, vizigoti ?i bizantini) Málaga a ajuns sub papucul frumos împodobit al arabilor din Califatul de Córdoba, sub numele de M?laqah, pentru a trece mai departe în mâinile dinastiilor maure venite din Africa;  în 1057 Malaqah a fost cucerita de sultanii mauri din Granada, fiind unul dintre ultimele locuri în care acestia au reusit sa se mentina în Spania: învecinatele Ronda si Marbella au fost cucerite de spanioli în 1485, Málaga în 1487, dupa un asediu eroic de 4 luni, iar Guadix si Almeria în 1489; în fine, Granada, capitala emiratului ai ultimul bastion maur în peninsula iberica, a cazut în 1492, iar odat? cu ea a luat sfârsit si Reconquista, dupa mai bine de sapte secole si jumatate de lupte între spanioli si mauri.

Málaga a cunoscut deci o foarte lunga stapânire maura, astfel ca, inevitabil, în topul atractiilor din Málaga veti vedea vestigii maure, Alcazaba de Málaga si Castillo de Gibralfaro; la ele se adauga catedrala si câteva muzee, din care cele mai cunoscute sunt Casa Natal de Picasso (unde s-a nascut pictorul) si Palacio de Buenavista, în care se afla muzeul dedicat aceluiasi Picasso. Acesta este emblematic pentru Malaga, este un fel de prenume al orasului.




Picasso in piata unde s-a nascut.

Ronda - floarea de colt a Andaluziei
Situat intr-un loc fermecator, izolat de niste prapastii abrupte, Ronda impresionaneaza prin asezare dar si prin arhitectura medievala foarte bine conservata. Orasul este pozitionat deasupra bazinului ?i minunatiilor naturale de pe Raul Tajo, fiind imprejmuit de munti. De aici se pot vedea gradinile Alameda del Tajo ?i vechiul palat al regilor mauri ai Rondei.

Asezarea strategica a permis orasului sa-si pastreze independenta de-a lungul catorva secole, iar in 1485, Ronda a devenit capitala separata a regatului maur. Renumit pentru luptele cu tauri, Ronda se considera una din cele mai vechi arene din Spania, si, nu intamplator, aici se afla un muzeu al coridei.

Sunt multe obiective, multe lucruri de vazut in Ronda. Unanim a fost votata de toti cei cu care am fost pana acum in Andalusia in top 3 atractii din zona.

Originile Rondei se g?sesc in perioada preistoric?. In apropierea Rondei se afl? Pestera Pileta, o adevarata relicva a artei rurale andalusiene.





Costa del Sol. Torremolinos.
Locul in care o sa va petreceti sejurul! Costa del Sol  (“Coasta Soarelui”) este considerat cel mai frumos litoral continental al Marii Mediterane. Situata in sudul Spaniei, pe o intindere de 160km, Costa del Sol este o inlantuire de 12 statiuni pline de viata, cele mai importante si renumite fiind Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Marbella si orasul Malaga.

Din punct de vedere turistic, Costa del Sol este, cu siguranta, o destinatie completa. Plajele sunt excelent amenajate, hotelurile ofera servicii foarte bune, puteti face shopping pe saturate, peisajele sunt incredibile, gasiti muzee interesante, cetati impresionante....O plmbare pe faleza sau pe plaja seara, continuata apoi cu cateva ore de viata de noapte  intr-unul dintre zecile de cluburi...

Cea mai accesibila statiune  a coastei este Torremolinos, acolo unde se afla si hotelul ales. Aflat la 7 kilometri vest de aeroportul din Malaga, statiunea este in prezent o suburbie a orasului. Viata de noapte este extrem de activa, plajele sunt dintre cele mai largi si curate iar hotelurile – cu clasificari diferite – accesibile din punct de vedere financiar. Aquapark Torremolinos, cel mai mare parc acvatic de distractii de pe Costa del Sol se afla in aceasta statiune. Alaturi de el, se afla un obiectiv nu mai putin atractiv, Crocodile Park, unde puteti face un tur ghidat pentru a vedea cei peste 300 de crocodili, de la pui, pana la cele mai mari exemplare, in mediul lor natural.

Urmeaza Benalmadena, statiune al carei nume are o puternic? rezonanta araba (Ben Al Madena/Medina), dar, cu exceptia omniprezentelor decoratii ceramice, statiunea nu are un aspect de localitate araba, ci dimpotriva, unul al unei statiuni moderne, europene. Statiunea este "lipita" de Torremolinos, la vest de aceasta, trecerea dintr-o statiune in alta ar trece neobservata, daca nu ar exista un panou care sa anunte acest lucru.
Mergand de-a lungul plajei, de la Torremolinos la Benalmadena, chiar in capatul estic al statiunii se ajunge in Puerto Deportivo sau Puerto Marina, portul de iahturi, unde puteti admira frumoase iahturi ancorate la tarm. Puteti face chiar o croaziera pe mare pe un astfel de iaht si sa admirati delfinii din Mediterana. Acest port este, dupa parerea multora, unul din cele mai frumoase locuri de promenada, iar magazinele de tot felul fac plimbarea si mai placuta. Pentru familiile cu copii, cea mai interesant? atracte de aici este Aquarium Sealife, un frumos acvariu, deschis tot timpul anului. Pe acoperisul acvariului este amenajat un teren de minigolf, cu tematica din lumea piratilor.  Obiectivul principal in Benalmadena este insa, fara îndoiala, Tivoli World, parcul de distrac?ii, aflat chiar langa gara feroviara. Alaturi de Tivoli World statia de plecare a telefericului, Teleférico de Benalmádena, cu care se poate urca de la nivelul marii la aproape 800 m altitudine pe muntele Calamorro, de unde se poate vedea o panorama a intregii coaste.

Fuengirola este un fost sat de pescari care arata astazi foarte "chic". Cel mai important obiectiv de vizitat in Fuengirola, situat lang? Piata Primariei, este Bioparc, o gradin? zoologica mai speciala, in care animalele nu sunt tinute in custi. Vara se organizeaza vizite nocturne, cu cina si un spectacol de dansuri africane.  Tot în Fuengirola, puteti sa vizitati El Castillo Sohail, aflat pe malul marii, dincolo de port, la capatul vestic al plajei statiunii.

Cea mai exclusivista statiune a coastei este Marbella, situata la 60 km de aeroport. Statiunea se intinde pe o lungime de 27 de kilometri intre Capopino si San Pedro. Este vestita pentru plajele sale cu nisip fin, pentru terenurile de golf (aflate in topurile Europei), pentru cazinourile si hotelurile sale de lux dar si pentru o viata de noapte pe cat de rafinata pe atat de activa. Portul Banus este inconjurat de o zona rezidentiala si foarte moderna, in timp ce partea veche a orasului (centrul istoric) apartine caselor albe si colorate, construite dupa tiparul adaluz.




Torremolinos. Plaja din fata hotelui Melia.

Gibraltar
Gibraltar este teritoriu al Marii Britanii, fiind sub directa administrare a coroanei regale. Cunoscut mai ales din cartile de istorie datorita importantei sale strategice la marea mediterana, Gibraltarul este in prezent o destinatie turistica rezonanta, majoritatea croazierelor avand aici un punct de oprire.

Ce vizitam? In primul rand rezervatia de pe Stanca Gibraltarului – The Rock – este obiectivul nostru principal. Acolo: tunelurile construite in timpul celui de-al doi-lea razboi mondial pentru a apara stanca de incercarile de ocupare la care era supusa inca din timpul Razboiului American de Independenta. Apoi pestera St. Michael’s despre care, demult, circula o legenda cum ca ar fi fara fund si ar fi legata de Africa printr-un tunel subteran, pe care cel mai probabil ar fi ajuns pe stanca si maimutele salbatice care o populeaza si in prezent. Dincolo de legenda, pestera este deschisa pentru vizitare, amatorii de stalagmite delectandu-se in voie cu aceasta opera de arta a naturii.

Cele mai simpatice aparitii: macacii salbatici – maimutele despre care legenda spune ca atat timp cat vor popula Stanca, Gibraltarul va fi al englezilor. Probabil Churchill a vrut sa se puna la adapost de adevarul acestei legende in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, cand a poruncit sa fie aduse mai multe maimute din Maroc pentru a intari colonia. Maimutele, desi fac deliciul turistilor, sunt totusi animale salbatice si veti intalni la tot pasul placate care va atentioneaza sa nu le hraniti si sa nu va apropiati prea mult de ele deoarece va pot ataca. Deasemenea, veti fi avertizati sa aveti grija de lucrurile dvs. deoarece maimutele obisnuiesc sa fure.
Coborati de pe Stanca o sa vizitam oraselul si o sa aveti posibilitatea de shopping. Toata zona este tax free! Asa ca pastrati-va bani pt parfumuri, pielarie, obiecte vestimentare, dar si bauturi si tutun. Sunt mult mai ieftine decat pe continent.





Maroc. Tangier
Cine opteaza pentru aceasta optionala are ocazia sa-si faca o idee despre ce inseamna Africa de Nord, despre modul social de a trai al arabilor, de obiceiurile lor. Obligatoriu sa ave?i pasaportul! In port, dupa debarcarea de pe ferry care face legatura intre Europa si Africa, o sa fim intampinati de un ghid local, care ne va duce în inima unui oras tipic marocan Tánger. 

Said, omul nostru din Maroc, este o persoana foarte cunoscuta in Tangier, intotdeauna ni s-au creat facilitati de de transport, de cumparare, de vizitare si chiar de imbarcare. Intotdeauna luam cu noi si un „asistent”, o persoana care vine in spatele nostru si ne fereste de pierderi de grup si de orice risc. De regula ii dam fiecare cate un euro – doi. Tangier este o zona foarte sigura, este un important centru industrial, locul in care functioneaza o a doua fabrica „Dacia”. De doua – trei ori mai mare decat cea de la Mioveni.

Mai întai aveti un tur panoramic al orasului în autocar, unde ve?i vedea, între altele, Resedinta Guvernatorului, Resedinta Regal? de Vara, va veti putea apoi intr-o pauza urca si plimba pe camile, etc. Dup? acest tur ve?i vizita pe jos locurile principale de interes turistic: la Kasbah , la Medina ?i el Zoco.

Dup? aceea veti fi condusi la un restaurant cu specific marocan unde veti putea gusta o mancare traditionala. Este inclusa, la fel ca traversarea stramtorii Gibraltar cu fast ferry in tariful excursiei. Doar bauturile pe care le veti comanda si consuma acolo nu sunt incluse.

Veti avea de asemenea ocazia de a vizita un Bazar tipic unde localnicii explica procesul de fabricare al covoarelor tradi?ionale marocane. De asemenea, veti putea achizi?iona cadouri - obiecte traditionale de piele, lemn, bijuterii de argint, costume tradi?ionale, etc. Cel mai interesant loc de shopping, o farmacie berber? (erboristerie). Acolo se vor prezenta produsele naturale folosite în Maroc si condimentele folosite în buc?t?ria marocana. De acolo puteti cumpara vestitul ulei de argan!







Si alte fotografii cu locurile prin care urmeaza sa treceti....
























Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #1 : Joi, 29 Octombrie 2015, 09:37 »
Aceasta excursie este definitivata, perioada este fixata, hotelurile stabilite si prerezervate. Tarifele sunt specificate. Rezervarile vor fi deschise lin 7 noiembrie, atunci cand va fi lansat si noul site.

Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #2 : Joi, 29 Octombrie 2015, 11:01 »
Conteaza pe mine 100% :)
Doina

Offline rodi_

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #3 : Duminică, 08 Noiembrie 2015, 12:29 »
Si eu vreau sa merg ... dar nu s-au deschis inscrierile, nu ?Am putea stii de acum cine ne insoteste de la agentie ? Excursia la care am participat (Viena Bratislava Budapesta ) a fost grozava  si datorita grupului dar si datorita tie, Gigi ! Ne-ai condus ,ne-ai informat si ai avut grija ca fiecare dintre noi sa se simta cat mai bine !Sincer, iti multumesc !

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #4 : Duminică, 08 Noiembrie 2015, 13:59 »
cu siguranta, Gigi. Daca e Singles Camp, e Gigi. Daca e Singles Travel insotitor e SEL sau altcineva dintre colaboratori. Cu totii stim ca Gigi e special, deci isi alege si colaboratori speciali, iar reusita unei actiuni depinde mult si de grup. :thumbup:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline doina savu

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 99
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #5 : Marți, 10 Noiembrie 2015, 11:03 »
Bună. Când crezi ca va fi disponibilă posibilitatea de a face rezervare pe site? Mi mi se încărca tot pagină "veche". Mci
Doina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #6 : Miercuri, 09 Martie 2016, 20:32 »
Concert andaluz....

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #7 : Joi, 10 Martie 2016, 09:45 »
Un travel documentar a lui Rick Steves despre Andaluzia...Foarte buna prezentarea....

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #8 : Marți, 15 Martie 2016, 09:25 »
Cel mai bun documentar despre Alhambra. Intrati in atmosfera unuia dintre cele mai minunate locuri....

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #9 : Luni, 11 Aprilie 2016, 14:01 »
Mesajul principal, primul din acest topic, a fost completat cu toate detaliile legate de obiectivele care urmeaza a fi vizitate. Puteti consulata acolo pe langa informatii si descrieri si cateva fotografii. Mai jos un filmulet cu statiunea in care se va sta in sejur: Torremolinos, Costa del Sol:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #10 : Miercuri, 18 Mai 2016, 14:18 »
Mai am cateva zile si intru "in vartej" ??? ::) ..."Napoli - Sorrento - Coasta Amalfi - Ischia 26 mai - 4 iunie" apoi "Insulele Azore 12 - 22 iunie" si imediat dupa "Andalusia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie"....

In saptamana aceasta, pana la plecarea in Napoli am sa scriu pe toate topicurile actiunilor apropiate, astfel incat sa aveti toate detaliile necesare. Sper ca toata lumea citeste si se informeaza.  :) astfel incat sa nu avem intarzieri la aeroport, necunoasteri legate de program, documente etc...

La aceasta excursie foarte important este sa nu uitati de pasaport!!! Trecem in Maroc, acolo nu se poate intra pe baza de carte de identitate. Pasaportul trebuie sa fie valabil inca cel putin 6 luni de la data intrarii in Maroc!

Ca valuta este suficient sa aveti EUR si in Spania si in Gibraltar (Marea Britanie) si in Maroc (turistii platesc in EUR sau in dolari, nu in moneda locala).

Ca intotdeauna recomand sa nu aveti bani cash multi la voi. Folositi cardurile, va completati rezerva de numerar acolo, in Spania. Nu pastrati banii in camera de hotel si in nici un caz cand sunteti pe strada in rucsac sau in locuri usor accesibile pt hotii de buzunare. Tineti banii impartiti, e bine ca o parte sa-i aveti in ceva legat la gat, iar pt impuls ceva la indemana, pastrati de regula in buzunarele din fata.

Imbracaminte: nu va luati toata gardoroba dupa voi, pentru ca nu aveti ce face cu ea...O carati din camera de hotel la autocar si inapoi inutil. Luati doar ceea ce va foloseste intr-un astfel de tur: imbracaminte sport, lejera, incaltaminte potrivita pt mers pe jos si atentie nu doar pe zone astfaltate - va recomand ceva gen adidasi, in nici un caz sandale sau ceva in care piciorul sa nu va stea fix...Pt Torremolinos articole de plaja, nu uitati de costume si de slapi, de lotiune de soare...Seara ceva mai de iesit la plimbare pe promenada ce insoteste marea. Un plouver nu gros, dar oricum care sa va tina cald pt ca seara nu e chiar cald...

Programul este comunicat,(o sa mai fac mici modificari, incluzand in plus cateva obiective) ati trimis cred toti inscrierile pentru optionale:
- Alhambra
- Gibraltar (in rezervatie)
- Maroc
- Ronda

Despre modificari, pt ca am amintit de acestea: Am inteles ca toata lumea este inscrisa la Alhambra, asa ca anul acesta am preferat sa cumparam prin agentie carduri bono, care includ pe langa Alhambra&Generalife  intrari la mai multe obiective:

Catedrala din Granada (pe care o aveam in program)
Capela Regilor Crestini (pe care de asemenea o aveam in program)
Manastirea La Cartuja
Manastirea San Jerónimo
Muzeul de Stiinta
Muzeul CajaGranada

Catedrala Granada + Capela Regilor Crestini costau impreuna 8 EUR, pentru card am platit in plus fata de Alhambra&Generalife cu ghidaj, 7 EUR. O economie de 1 EUR pt fiecare, plus ca mai vedem inca cel putin 2 obiective gratuit. Nu am stabilit care vor fi, dar cel mai probabil o manastire si un muzeu. Ramane deci ca la Granada sa nu mai platiti 8 EUR intrare la Catedrala si la Capela Regilor Crestini, ci sa-mi dati mie 7 EUR.

In prima seara avem optional un program de flamenco. Am sa sun din timp si am sa rezerv locuri, urmand ca atunci cand urcam in Albaicin sa-i comunic patronului clubului exact cate bilete dorim. Ii si platim pe loc.

In a doua zi, avem ore de intrare 10.00 si 10.30 in Alhambra. In jur de 14.00 plecam de acolo, dar nu direct free asa cum era anuntat ci la obiectivele suplimentare de care v-am vorbit. Vreau sa intelegeti ca Alhambra are impreuna cu Generalife in jur de 6 km de vizitare. Mergeti la sala, alergati in parc, faceti miscare tot ce stiti, astfel incat sa nu suferiti acolo de oboseala. Mai e o luna, aveti timp suficient. Ghidajul nu permite opriri, se merge intr-un ritm lent dar continuu, asa ca volens nolens trebuie tinut de grup... :) Si daca nu sunteti intr-o forma fizica bunicica, daca sariti direct de pe fotoliul de birou pe alei, totul acolo o sa vi se para mai degraba istovitor decat frumos...Ar fi foarte pacat sa pierdeti ceva din ce ofera Alhamba si Generalife si in loc sa va bucurati va chinuiti pe alei...

Maroc si Gibraltar sunt doua destinatii care au ca obiective si shopping. Dar nu doar... :) O sa aveti in fiecare dintre acestea timp la dispozitie pt cumparaturi, dar nu majoritar din timpul pe care il avem acolo la dispozitie. Stiu ca ispita e mare...dar trebuie sa intelegeti ca majoritatea aleg aceasta excursie sa vada, nu sa cumpere...Asa ca impacam noi cumva si una si alta, dar cu rabdare si intelegere. In Gibraltar, la coborarea de la maimute o sa aveti cca 3 ore free - este o singura strada, deci puteti bate toate magazinele. In Maroc o sa mergem intr-un magazin naturist, acolo se vinde si arganul la care sunt convins ca deja va ganditi cat sa luati...Multi vin acolo cu liste de prieteni pt care cumpara. Mergem si la un magazin universal, care are si genti din piele si argint si esarfe. Acolo negociez eu pt voi, nu va aruncati imediat sa cumparati. Preturile pe care vi le spun brokerii sunt sensibil mai mari. Eu cam stiu nivelul, oamenii aceia ma cunosc, pot sa le smulg preturi bune.

Hotelul in care stam in Torremolinos este direct la plaja si la faleza. Nisip fin, puteti sa va luati ceva pe care sa stati free sau sa va inchiriati scaun si umbrela. Daca aveti deci ceva subtire de us in bagaj pt a face plaja luati cu voi.

Daca aveti intrebari, va rog adresati-le aici. Raspund poate pt mai multa lume in acest fel. Pe Email este posibil sa nu vad, primesc intre 50 - 100 Email-uri pe zi... ??? si pot si sari....


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #11 : Joi, 19 Mai 2016, 18:52 »
Si aici suntem cu lista de inscriere pe sfarsit, am inteles ca s-a extins la un moment dat disponibilitatea cu inca doua locuri si ca probabil vom fi in total 24. Adica maxim - maxim!

Ok, sa vedem acum cum va fi cu intalnirea si plecarea. Va rog notati-va toate aceste informatii, stiti ca nu le transmitem nici Email nici telefonic, comunicarea si informarea se face doar aici pe forum.. ??? Eu nici nu as avea cum sa va raspund pentru ca voi fi tot plecat pana la intalnirea noastra pe aeroport ::)

Orar de zbor si intalnire la aeroport:

Zbor Blue Air OB 125 Bucuresti Henri Coanda (Otopeni) - Malaga . Decolare ora 6.50 dimineata! , aterizare 10.10 la Malaga (ora Spaniei)

Intalnirea grupului:
Aeroportul Otopeni Bucuresti sambata 25 iunie ora 4.50 am (dimineata!) Plecari Internationale in fata Cafenelei Lavazza (partea din dreapta in directia de intrare in incinta)


Rugaminte si intelegere maxima: asigurati-va ca ajungeti pana la ora mentionata pentru intalnire, astfel incat sa nu riscati pierderea avionului. Eu am sa fiu la ora 4.40 la locul de intalnire, urmand sa ne deplasam in grup pentru check in. Va dati seama ca nu mai are cine sa ramana sa astepte intarzierierile... :-\ Blue Air nu are birou de incinta, nu am unde sa va las ticket-urile si se creeaza o situatie neplacuta...Vreau sa pornim cu zambetul pe buze in vacanta nu sa avem emotii la imbarcare... :)

Intoarcere:

Marti, 5 iulie Plecare de la hotel grupat, cu autocarul, la ora 17.00. Ora 17.40 Check in, iar la 19.55 decolam cu destinatia Bucuresti. Este un zbor Blue Air OB126 care ajunge in capitala la ora 00.45 ora Bucurestiului.

Cum procedam la coborarea din avion. Avand in vedere ca la iesirea de la preluare bagaje vom fi astepati de un reprezentant al companiei de transport si coboram impreuna cu el la garajul subteran de autocare este esential sa stam grupati, sa nu se piarda nimeni de grup. Regruparea o s-o facem la linia de preluare a bagajelor. Luam bagajele de pe banda si ramanem impreuma, pana toata lumea merge pe rand la toaleta. Bagajele nu trebuie lasate nici un moment singure. Amenda este foarte mare pt ca se pune problema pericolului de explosibil si o echipa de genisti este deplasata imediat. Deci nu lasati bagajele nesupravegheate!

De la banda pornim cu totii spre iesire. Eu sa stau in fata sa recunosc persoana de intalnire. Coboram apoi la autocar, urcam bagajele, ne imbarcam si ne deplasam spre Granada. Pe drum, dupa cca o ora si un sfert facem o oprire intr-o statie de benzina unde se merge la toaleta si se cunpara apa, bere, ce doriti. Este ieftin acolo, aproape ca intr-un supermarket. O sa avem 30 minute pauza, putem lua si o cafea. Dar nu intarziem la autocar sa-i facem pe ceilalti sa astepte si sa nu dam peste cap programul zilei. Intram inca din prima zi cu vizitare, dar si cu o plimbare...si cu flamenco! In jur de 13.30 - 14.00 ajungem la hotel, check in, refresh si pornim in oras!  *|* :dance:

Nu uitati:
- sa introduceti in memoria telefonului numarul meu de mobil: 0040 745 106501. (trebuie retinut cu prefixul de tara).
- sa verificati ca aveti roaming la telefon
- sa va asigurati ca ajungeti la ora de intalnire la aeroport
- ca aveti atat pasaportul cat si cartea de identitate la voi. Valabile bineinteles, cu minim 6 luni pana la expirare.
- ca ati luat banii si cardul si le-ati pus in siguranta
- ca nu aveti in bagajul de mana lichide, pasta, obiecte ascutite. Ca bagajul de mana  nu depaseste 10 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm
- greutatea bagajului de cala maxima este 32 kg, dar ma gandesc ca nu aveti de gand sa luati un dulap...In mod normal un bagaj se incadreaza undeva la 15 - 20 kg.

Pe Blue Air nu se ofera decat contracost de mancare, astfel incat va recomand sa aveti la voi doua sandviciuri pe care sa le serviti cand ajungem la Malaga. Este permisa trecerea cu mancare ambalata, deci puteti avea in bagajul de mana biscuiti, fruct, sandviciuri. Din benzinarie va puteti lua sandviciuri sau salata, trebuie cumva sa rezistati pana spre seara cand servim masa...

Inca ceva: odata ajunsi in Spania vom discuta doar in ora acelei tari.

Offline Elisabeta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 04 Iunie 2016, 17:18 »
Se apropie cu pasi repezi ziua plecarii. Abia astept. Gigi din Sibiu mai pleaca cineva catre aeroport? Ma gandeam daca se poate sa ma luati si pe mine. :help:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 04 Iunie 2016, 18:12 »
Elisabeta, ca intotdeauna eu merg cu o zi mai devreme in Bucuresti si calatoresc cu autocarul de linie Sibiu - Bucuresti. Dorm la un hotel apropiat de aeroport care asigura si transfer la Otopeni. Daca vrei sa urmezi acelasi program iti pot da detaliile necesare.

Offline Elisabeta

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Andaluzia - Gibraltar - Maroc 25 iunie - 05 iulie 2016
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 04 Iunie 2016, 22:15 »
Da Gigi as vrea sa urmez acelasi program . La recomandarea d-nei Samiza mi-am rezervat la Pensiunea Otopeni o noapte 24-25 iunie si as veni la Sibiu sa mergem impreuna daca nu deranjeaza desigur. Multumesc frumos.