Autor Subiect: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016  (Citit de 23258 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« : Sâmbătă, 17 Octombrie 2015, 20:20 »
Tarif*: 695 EUR
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/cu-gueleta-pe-marile-turciei-19-26-septembrie-2016/
Servicii incluse:
• cazare 7 nopti  in cuseta dubla
• mic dejun, pranz, ceai si prajituri la ora 17.00 si cina (pensiune completa)
• transport cu linia aeriana Pegasus Bucuresti - Instambul - Dalaman si retur
• transfer de la aeroport pana in Maramaris la imbarcarea pe guleta
• croaziera cu gueleta
• insotitor de traseu pe toata perioada excursiei (Adrian Vidan 0722 351.482)
Nu sunt incluse:
• asigurare medicala
• excursii optionale
• bauturi (pe vas nu pot fi aduse din afara bauturi)
Grup:14 pers + insotitor
Adresabilitate In 2015 a fost considerata cea mai frumoasa, inedita  si mai interesanta excursie. Asta nu inseamna ca se potriveste fiecaruia...Suna grozav de frumos o calatorie pe mare, intr-un grup de prieteni, sa mananci gatit acolo pe punte, sa faci baie in cele mai frumoase golfuri cu apa cristalina...Sa innoptezi sub clar de luna, sa ai deasupra capului un milion de stele....Sa vizitezi porturi pline de farmec, sa te resfeti cu baclavale si fistic, sa asculti muzica la balalaica...Dar...trebuie sa te gandesti mai intai daca: esti o persoana sociabila, care poate usor sa se integreze si sa comunice intr-un grup izolat pe mare. Sa te gandesti ca imparti timpul, masa, serile cu ceilalti, nu poti avea un program individual..nu mananc cand vreau, nu pot cobori de pe vas cand vreau....Seara toata lumea e pe punte, rade, se distreaza, daca ai un program de culcare odata cu gainile, va fi mai greu...pt ca vasul e din lemn si se aude tot, muzica de pe punte, discutiile celorlalti, rasetele...
Grupul 2015 a fost unul exceptional si lumea s-a simtit grozav....Toleranta, veselie....totul a fost perfect...
Este frustrant sa mergi intr-o astfel de calatorie si sa nu stii sa inoti...Ceilalti coboara in apa de smarald, fac baie toata ziua si tu stai pe punte si te uiti...Se poate si cu colac, si cu vesta, apa este si te tine la suprafata...Dar nu e totuna ca atunci cand innoti dezinvolt...
2 cabine au paturi twin, 6 sunt matrimoniale. Luati in calcul deci ca puteti nimeri un pat dublu. Aveti perna separata, patura separata dar am precizat, patul poate fi comun. O solutie excelenta este dormitul pe punte...Eu am dormit noapte de noapte asa si a fost grozav....Cabinele nu sunt mari, aveti practic un pat, doua noptiere si un dulap de haine. Este un gemulet, care se deschide pt a avea aer...Baia este generoasa pt un astfel de loc, aveti cabina de dus normala, chiuveta, toaleta wc. Deci tot confortul. Echipajul este format din 3 persoane: capitanul, ajutorul si bucatarul. Fac totul, curat in camere, in bai, spala puntea, totul este bec...Am fost foarte impresionati de ceea ce am gasit acolo...
Mancarea nu inseamna un festin, ma refer la nu stiu cate feluri de mancare, bufeturi incarcate cu preparate...Sa nu uitam ca suntem pe mare si se gateste pe un aragaz si un grill...Si este un singur bucatar...Dar mancarea este grozava, grozava...O nebunie, delicatese...Mult pe vegetale si peste...Mai putin carne...
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis pe forum: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2184.0.html. O sa gasiti acolo detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Deci comunicarile nu se fac telefonic si nici Email.
Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie. Daca nu l-ati primit in 5 zile, am rugamintea sa contactati agentia la adresa de Email: office@bonvoyagesibiu.ro. Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu.
Rezervarea devine activa in momentul achitarii avansului. Ocuparea locurilor se va face in ordinea platii avansurilor.
Detalii si explicatii despre aceasta excursie inedita. Aceasta excursie este de fapt o calatorie pe mare de-a lungul coastei  de sud vest a Turciei . Iata cum se "prezinta" ea:
Padurile de pin care coboara pana in apele turcoaz ale Marii Mediterane , stancile dezgolite si nisipul fin vor face din Blue Cruise, caci asa se numeste croaziera noastra, o vacanta ideala  pentru iubitorii de mare, soare, inot si peisaj  extraordinar.
Vom serpui tarmul cu guleta turceasca,vom descoperi locuri ascunse de  vazul lumii, vom inota in cele mai frumoase golfulete cu apa turcoaz si cristalina, ne vom relaxa pe punte si vom admira peisajul sub razele soarelui, vom incerca bucataria turceasca, cunoscuta in lume pentru preparatele sale gustoase si rafinate, vom intalni oameni noi si vom lega prietenii frumoase, toate acestea  intr-o singura calatorie “ Blue Cruise”.
Ce  este o gueleta?
Pentru a va face o idee despre Croaziera albastra incerc sa va introduc mai intai in lumea guletelor.
O guleta este o nava de mare (30 m lungime si 8 m latime), moderna, construita pentru curse charter, avand intre 6-8 cabine.
Fiecare cabina are o toaleta proprie si un dus.
Sunt nave din lemn cu motor dar pot naviga si sub vele daca vantul este bun.
Sunt construite in partea de sud vest a Turciei , unul dintre locuri fiind la Bozburun (40 km de Marmaris) .
Guelete pot fi standard si de lux. Calatoria noastra se va face cu una standard.







Programul Croazierei albastre:
Trebuie spus din capul locului ca programul depinde de timp. Daca sunt valuri mari, nu se iese din golfuri, acolo unde apa este mereu linistita. Totul se adapteaza la conditiile meteo. Dar acolo vremea este 95% asa ca sanse minime sa nu prindem timp bun....
Ziua 1 Marmaris
Sosire in Marmaris si transfer  la guleta care se afla in portul din Marmaris. Dupa check in avem timp liber pana la cina. Cina va fi servita  pe punte si vom ramane in portul din Marmaris peste noapte.Ne putem bucura de viata de noapte din Marmaris, sunt foarte multe baruri si cluburi pentru toate gusturile.
Ziua 2 Ekincik
Dupa micul dejun unul dintre ghizi va sosi pe punte si  va furniza informatii legate de traseu, excursii optionale si va raspunde la intrebarile noastre Apoi vom  naviga catre Ekincik. In acest golf avem o excursie optionala  care se numeste Dalyan Caunos. Vom innopta in golful Ekincik.
Ziua 3 Insula Tersane- Kizilada
Dis de dimineata capitanul va porni motorul pentru a trece prin Disibilmez si vom intra in lumea vestitulul golf Fethiye. In acesta  zona  ne vom bucura de cele mai frumoase golfulete. Micul dejun se va servi in zona insulei  Tersane  si vom innopta in Kizilada.
Ziua 4 Fethiye
Vom pleca  de dimineata catre  portul din Fethiye si vom ancora.In acest port guleta se va aproviziona cu cele necesare dar pentru dumneavoastra am pregatit  excursia optionala jeep safari.Puteti vedea secretele canionului Tlos dar si vestita plaja Oludeniz ( pranzul este inclus in acest tur).Cina se va servi pe guleta si seara o putem petrece in portul din Fethiye.
Ziua 5 Insula Gocek-Insula Yassica
Dupa micul dejun vom pleca din portul Fethiye si vom naviga catre insula Gocek (nu este port). Vom trece printre cateva insule si vom inota in apa turcoaz. Seara vom innopta langa insula Yassica , privelistea extraordinara din acest loc ne va incanta privirea.
Ziua 6 Golfurile Bedridahmi , Sarsala, Agalimani
Dupa micul dejun vom pleca catre  golful Bedri Rahmi, apoi catre golful  Sarsala si vom innopta in golful Agalimani. Vom hoinari prin aceste golfulete , ne vom bucura in apa curata si cristalina. 
Ziua 7 Kadirga- Insula Paradisului- Marmaris
Dupa micul dejun vom naviga catre golful Kadirga, vom inota si apoi vom pleca catre Marmaris trecand pe langa statiunea Turunc si insula Paradisului. Vom ajunge in Marmaris in jur de 17h. Vom avea timp liber pentru  a face cumparaturi din bazarul  din fata  portului,  sau pentru a ne plimba pe stadutele inguste si intortochiate din Marmaris sau vom vizita  castelul construit de Suleyman  Magnificul. Seara vom lua cina pe punte si dupa o asemenea  calatorie  care ne-a incarcat cu energie si voie buna vom lua la pas barurile dupa Bar Street.
Ziua 8 Debarcarea
Dupa micul dejun vom parasi guleta. Urmeaza transferul la aeroport si zborul la Bucuresti.
Optionale:

Tinutul Dalyan - tarif 35 EUR
Dalyan este un sat de pescari pe malul raului Dalyan (rau care se varsa in Marea Mediterana). Zona este o rezervatie naturala, un colt de paradis, o zona de o frumusete naturala deosebita dar si  presarata de istorie.
Dupa ce vom servi pranzul pe guleta  ne vom urca intr-o barcuta care ne va purta prin Delta  raului Dalyan catre lacul Koycegiz.
Bucurandu-ne de aceasta plimbare cu barca la un moment dat ni se va deschide in fata ochilor splendidele morminte sapate intr-un perete imens de stanca. In aceste morminte se odihnesc Regii din Caunos (vechi oras care a apartinut civilizatiei cariene dar si celei lyciene). Aceste morminte Lyciene din Caunos dateaza din anul 400 i HR.
Ne vom opri in fata lor , le vom admira si fotografia.
Apoi ne vom continua  drumul  cu barcuta pe rau si vom ajunge la baia cu namol. Un loc cu namol unde ne vom transforma in niste mici negrisori.
Ultima oprire va fi la frumoasa plaja Iztuzu  lunga de 7 km si cu un nisip foarte fin si auriu ( este plaja broastelor testoase). Este o arie protejata deoarece “broscutele” (care pot cantari intre 300 si 400 kg) vin si isi depun ouale in nisip. Plaja este bariera dintre Delta Dalyan si Marea Mediterana asadar puteti inota in marea sarata dar si in raul cu apa  dulce.
Aceasta va fi ultima oprire prin lumea Dalyan dupa care ne vom intoarce pe guleta si vom cina.

Excursie in zona Fethiye - tarif....EUR
Programul excursiei si tariful se vor comunica in luna aprilie, compania turceasca cu care lucram a schimbat furnizorul de servicii si automat nici programul acestei excursii optionale nu va fi acelasi ca in 2015. In linii mari insa va fi asemanator adica: se va ajunge in Canionul Saklikent, o sa urcam intr-o drumetie prin apa pe raul Karacay (sunt necesari pantofi de plastic sau din cei folositi pe plajele pietroase) si un echipament mai sport. Mergem prin apa, iar uneori apa depaseste nivelul de pantalon scurt. Deci trebuie sa aveti la masina pregatit un schimb. Se ajunge apoi pe Oludeniz,  in laguna albastra, pt ca in final, inainte sa ajungem inapoi in Fethiye o sa vedem si Kayakoy, un sat abandonat cu o poveste lunga dar si trista. V-am spus in mare despre ce este vorba, urmeaza ca in aprilie cand primim din Turcia detaliile sa le postez aici...Oricum este o excursie care va place in mod deosebit celor care iubesc drumetia...Trecerea prin canion (al doilea din Europa) este absolut impresionanta si marcanta...

Despre masa:
Personalul este amabil iar mancarea turceasca este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai sanatoase si gustoase. Tot ce se mananca in aceasta excursie se pregateste pe guleta de personal specializat.
Un meniu, pt a va forma o parere despre ceea ce se serveste pe vas (pe rand, nu va asteptati sa aveti intr-o zi toate aceastea pe un bufet...)
Mic dejun: doua feluri de sunca, miere, masline, branza alba, branza galbena, ou, rosie, porumb, paine, lapte, ceai si cafea la discretie
Pranz: se servesc mancaruri pe baza de pui, vinete gatite, mazare, legume la gratar, salata cu iaurt, ciuperci sote, spaghetti, orez, cartofi prajiti, fructe
Fara limita: ceai, biscuiti
Cina: peste, carne la gratar, pui, file de curcan, cartofi prajiti, sote cu carne, salata, garnituri de fasole, cacik, orez, spaghetti, fructe

Bauturile sunt extra si se vor achita  cash in ultima zi capitanului.
Deasemenea excursiile optionale se achita tot cash ghidului local.

















Am postat cateva fotografii cu care am facut prezentarea si in 2015, dar va indic ca cel mai bine sa vedeti ce s-a postat dupa excursie: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2115.75.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 17 - 24 septembrie 2016
« Răspuns #1 : Joi, 24 Martie 2016, 19:56 »
Asteptam un raspuns si lansam si aceasta excursie. Este posibil chiar maine!  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #2 : Vineri, 25 Martie 2016, 16:36 »
Surpriza, asa e?  :) Am deschis rezervarile ...stiu ca multi ati asteptat aceasta vacanta!

Inscrierile se fac aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/cu-gueleta-pe-marile-turciei-19-26-septembrie-2016/[/color]

Offline bruno

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 137
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #3 : Miercuri, 30 Martie 2016, 16:58 »
Surpriza, asa e?  :) Am deschis rezervarile ...stiu ca multi ati asteptat aceasta vacanta!

Inscrierile se fac aici: http://www.singlescamp.ro/eveniment/cu-gueleta-pe-marile-turciei-19-26-septembrie-2016/[/color]
Am asteptat o viata intreaga sa fac o calatorie pe gueleta, as spune ceva special, nu e o croaziera obisnuita.
Sunt sigur ca va fi ceva minunat si maine voi plati avans, asa voi fi sigur ca am un loc rezervat pentru mine.
Ve astept cu toti la o vacanta minunata  :thumbup: :yeah: :dance: :P

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #4 : Miercuri, 30 Martie 2016, 17:18 »
M-am uitat in spate sa vad cine este inscris....din curiozitate si...nostalgie.  :-[ Sunteti o trupa foarte faina....Vad o parte din Kapaonik....semn ca schiul va unit....

Cu siguranta o sa va placa aceasta calatorie. E ceva cu totul si cu totul inedit.... Sa stai 16 oameni pe un vas, sa plutesti pe valuri, sa acostezi noaptea in golfuri salbatice, sa te trezesti dimineata si sa ai marea in fata...Toata lumea vesela....Baie intr-o apa de azur...Nopti in cluburile din Marmaris si Fethye....Intrarea in delta, mormintele regilor, crabii gatiti ca in Tailanda pe mici ambarcatiuni, apusuri nebune...Plaja unde isi depun testoasele uriase ouale...Superb...O sa aveti ce povesti vreo 2 ani....

Offline florin69

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #5 : Joi, 31 Martie 2016, 09:02 »
Gigi, eu abia astept...... :worthy:

Offline florin69

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #6 : Joi, 31 Martie 2016, 09:05 »
Eventual , puteai si tu s-o programezi mai devreme, c-o sa ni se lungeasca urechile pana in septembrie.... Si mai exista si pericolul sa cheltuim banii pana atunci.   :giggle:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #7 : Joi, 31 Martie 2016, 09:10 »
Florin, nu ai nevoie de prea multi bani acolo. Mancarea este asigurata, ba chiar prea multa. Este nevoie doar pt bautura de pe vas si ....barurile de pe mal... :) Si daca vrei sa-ti faci cumparaturi. Sa stii ca sunt multe lucruri faine. Sunt si "original fake" cum zic ei dar si - la alt pret, normal - lucruri de calitate. Eu mi-am luat niste tricouri de acolo si vreau sa zic ca se comporta mai bine decat cele de firma, pe care am dat o groaza de bani....

Offline florin69

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 96
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #8 : Vineri, 01 Aprilie 2016, 20:31 »
Ei da, gata , m-am linistit!!! Si daca o fi sa raman fara bani, asta e, ma sponsorizezi si gata. Ne intelegem noi dupa aia.... :yeah:
Pana atunci, te invit la Scrovistea, la o plimbare cu bicicleta. :thumbup:

Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 276
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #9 : Vineri, 06 Mai 2016, 12:12 »
Gata! Am achitat si rezervat locul.
Nu aveam definitivat inca concediile si eram un pic suparata ca nu reusesc sa merg. :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #10 : Joi, 09 Iunie 2016, 19:54 »
Am vazut ca au ramas doar 3 locuri...Curand o sa se inchida si aici rezervarile.

Am primit de la colaboratorii nostri din Turcia tarifele pentru excursiile optionale si preturile bauturilor de la bar:

Dalyan Delta and the Caretta Caretta Beach by boat

CLASSIFICATION OF TOUR and CONTENT:

FUN & NATURE TOUR for all age groups

What you will see,  experience and interesting information about:
Delta of Dalyan, Koycegiz Lake and the presence of alluvium rich agricultural system.
Namnam river and the green environment around the Dalyan channel. Traces of antiquity.
Caretta carettas and the protection of them
Rest at a village coffee house to experience the tranquility of rural life
Photo shoots for reminder this impressive ecosystem.

Swimming opportunities:
Iztuzu beach

Tour program
We arrive to Ekincik  Bay before lunch time and in this bay we have an optional excursion which is called Dalyan. You can discover this area with small fishing boats picking you up  from Ekincik bay. Passing through the river which is covered with reefs, don’t forget to take your camera with you. And you can see the famous king tombs on the hill which belongs to the Caria kings and their family. Then we will visit Dalyan’s famous mud baths. The  well known  Caretta Caretta beach (Iztuzu) will be the last stop. The Caretta Caretta turtles are coming to this area to dig in and lay their eggs in the sand. You will be back on your gulet before dinner time and will  stay overnight at Ekincik bay.

Through the valleys and over the mountains of LYCIA .

the Taurus Encounter

Program for the tour operated in Fethiye area                                         
Itinerary

09:00 Meeting with the guide and drivers at the harbor of Fethiye. Information about the tour and briefing about the safety rules on this event.
09:10 Departure from the harbor, we will leave Fethiye by passing through the small city. Following the main road into the direction of the  huge Esen valley. Actually the area  of ancient Lycia the land of light.  By passing through villages and its fertile land we leave  Kadikoy behind drive into the pine  forest and after passing a small stream we will reach Saklikent Canyon.
10:30 Arrival at Saklikent. Large break to explore the Canyon and lunch in the restaurant situated near to the Karacay River what is streaming out of the canyon.
13:30 Departure to direction Oludeniz, the almost best known resort picture with its wonderful blue lagoon. Driving through the villages of the Esen valley we will have short stop before we begin to climb the Taurus Mountains. Whilst driving uphill the fabulous panorama of the Lycian shore is fascinating. Several photo-stops on the whole track.
15:30 Arrival at Oludeniz after the information and orientation free time for exploring the lagoon (entrance fee), watching the paragliders and swimming.
17:45 Driving back to the harbor.
18:15 Arrival at the Gulet in Fethiye harbor.
                                                     
This excursion is recommended for:   All clients

Can clients with walking difficulties take part?      No
Is it suitable for clients in wheelchairs?         No
Are there difficult stops for wheelchairs?      Yes
Which one?                  Saklikent Canyon

Footwear recommended   : Comfortable shoes
Recommended clothing      : shorts, T-Shirts spare set of swimwear
What client should bring   : Sun-glasses, sun-cream, hat, pocket money and swimwear   

PLEASE NOTE: Timings are approximate

What is included?
Guide, off-road vehicles, professional drivers, entrance fee to the Saklikent Canyon and lunch

What is NOT included
Drinks and personal expenses (entrance fee for the blue lagoon)

Preturi bauturi

SOFT DRINKS            
Water       50 cc   0.50 €
Cola              2.00 €
Fanta           2.00 €
Sprite          2.00 €
Nestea      2.00 €
Minarel Water      2.00 €
Energy Drink   3.70 €
Fresh Orange Juice   2.80 €
Fruit Juice         2.00 €
            
DOLUCA WINES            
Mistik      75cc    € 14.00
Doluca       75cc    € 16.00
Villa Doluca   75cc    € 18.00
Safir (sweet)   75cc    € 25.00
Antik      75cc    € 25.00
Kav              75cc    € 27.00
            
CHAMPAGNE            
Bianca   € 32.00

HOT DRINKS            
Turkish Coffee      2.00 €
Nescafe                   2.00 €
Tea      ……………… 0.70 €
Herbal Tea      ……  1.00 €

ALCOHOLIC DRINKS            
Beer ( bottle )      33cc  2.90 €
Beer ( box )      33cc  3.20 €
Turkish Raki         4 cc    4.75 €
Turkish Vodka      4 cc    4.75 €
Turkish Gin      4 cc    4.75 €
Brandy                       4.75 €
Whisky (import)   4 cc  7.20 €
All Import Drinks      7.20 €
All Cocktails              7.20 €

In prima dimineata un ghid de la Rota va veni pe vas si va va prezenta excursiile optionale (sunt aceleasi pe care le-am facut si noi anul trecut si vi le recomand cu toata bucuria!). De asemenea itinerariul, regulile de pe vas, etc.

Dupa cum stiti ca pe orice vas de croaziera este interzis sa aduceti bauturi din exterior. Dar cum sunteti debarcati la Marmaris si Fethie aveti ocazia sa consumati in compensatie. Tarifele la bauturi sunt aceleasi pe care o sa le gasiti in restaurante si barurile din locurile in care ancorati. Doar in magazine sunt mai ieftine, dar oricum sunt mult mai scumpe decat in tarile in care bautura nu este un lux....

Nu am tradus excursiile, dar avem timp...Sau daca este cineva care isi face un pic de timp, ii multumim....


Offline bruno

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 137
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #11 : Vineri, 22 Iulie 2016, 00:08 »
Buna Gigi ce faci?
Poti sa imi spui cum e situatia cu Turcia, pentru ca sunt, mai bine suntem cel putin in doi, ingrijorat.
Sigur vei urmari treburile respective, vei lua informatie la loc si apoi ne vei lamuri daca tot este si va fi linistit.
Iti multumesc de acum, pentru ca stiu ca esti un barbat responsabil. :) :) :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #12 : Vineri, 22 Iulie 2016, 00:23 »
Atentatul de pe Ataturk nu m-a nelinistit. Dar de la puci  urmaresc zilnic si cu toata atentia si responsabilitatea. Ma cunosti bine. Azi am fost sa discut cu cineva care a prins cateva zile din evenimente in Turcia. A fost cu familia la Belek si s-a intors fara griji. Maine pleaca alti doi amici cu masinile. Urmeaza sa treaca prin Istambul. Cand se intorc aflu mai multe.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13250
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #13 : Vineri, 22 Iulie 2016, 10:50 »
Am discutat si m-am sfatuit azi cu Samiza referitor la aceasta excursie. Este foarte frumoasa, este plina de pitoresc, se parcurg niste locuri de vis...Pentru cateva zile esti rupt total de  tumultul urban, de probleme...Intr-o gasca faina este un mod ideal de a-ti petrece vacanta si de a te relaxa total. Dar...

Din pacate ceea ce vad si aud in fiecare zi din Turcia nu este foarte linistitor, desi cei care se intorc si merg acolo transmit vesti incurajatoare...Este foarte greu de cantarit si evaluat aceasta situatie, in special pentru ca este versatila. Dupa cate vad si inteleg, Turcia se indreapta spre o forma de dictatura ceea ce in unele tari majoritar musulmane a avut pentru turism un efect pozitiv. Tunisia si Egiptul de acum 10 ani sunt cele mai bune exemplu. De cand "democratia" s-a instaurat acolo nesiguranta a crescut alarmant si hotelurile care gemeau de turisti au ajuns sa fie in mare parte goale. Doar ca perioada care urmeaza este una de tranzitie, nu este stabilizata, nu este nici democratie nici dictatura...Nu stii cum sa o judeci...

Scriam aseara ca azi pleaca doua familii de prieteni, cu copii, calatorind cu masina pana in Antalia. Urmand sa treaca prin Istanbul. Erau tare relaxati si spuneau ca nu se tem deloc si ca ceea ce se intampla acolo nu vizeaza turistii. Daca ma intrebati pe mine cum as gandi si evalua asta as spune ca mi-ar crea o stare de disconfort. Peste care poate as trece si m-as linisti, m-as relaxa dupa ce vad ce e acolo. Dar modul meu de a vedea si percepe lucrurile nu este general pt toata lumea.

Am toata responsabilitatea grupurilor din Singles Camp, stiti bine si ati vazut ca nu ma adresez ca unor turisti ci ca unor prieteni. Pun intotdeauna in fata siguranta, este cel mai important lucru. Apropo de responsabilitatea sigurantei celor din grupuri, mi-a povestit Sel, dupa excursia din Delta, de 2-3 persoane mai putin intelegatoare care nu pricepeau ca sunt valuri atat pe Dunare cat si pe mare si ca in aceste conditii excursia optionala de iesire cu barca din fluviu in apele marine nu este posibila. Operatorul croazierelor, fost capitan de vas, a explicat acest lucru dar sunt unele persoane pentru care argumentele profesioniste nu au nici o sansa in fata dorintelor...Daca ar fi dat drumul la salupe operatorul ar fi avut doar de castigat, nu ar fi avut nici un motiv sa nu faca acea excursie...Independent de Sel, cele 3 persoane s-au erijat in lideri de opinie, au agitat lumea si au inchiriat singuri de la cineva din sat o ambarcatiune, cu care in jur de 10 persoane au iesit pe apa. Am inteles ca nu s-au simtit deloc confortabil, au ajuns la pensiune ude si nu prea incantate. Bine ca a fost doar atat! Dar daca se intampla ceva, cine era de vina, cui i se atribuia responsabilitatea? Noua bineinteles, agentiei si lui Sel...Astfel de persoane imi pare rau, nu au ce cauta in grupurile noastre. Daca se cred atat de pregatite, atat de orientate, sunt cu atata personalitate nu au decat sa-si organizeze independent excursii, nu au de ce sa apeleze la actiunile noastre. Uneia dintre persoane i-am comunicat ca nu mai exista motive sa ne intalnim, urmeaza sa le anunt si pe cele doua surori din Roman de acelasi lucru. Nu am avut insa timpul necesar sa o fac...Regret cand trebuie sa fac asa ceva, dar din pacate e nevoie...

Sa revin insa la ale noastre, timpul fuge si trebuie sa ma intorc la organizarea in detaliu a excursiei din Tarile Nordice unde urmeaza sa plecam peste cateva zile...Va explic si analizez cum sta situatia in momentul de fata: biletele de avion sunt cumparate, iar pentru serviciile de pe gueleta s-a platit un avans. Este foarte foarte greu, aproape imposibil de obtinut ceva inapoi. Am vazut ca desi foarte puternice Thomson-ul si Thomas Cook cu toata influenta si determinarea lor nici macar nu incearca. Au anuntat ca pentru anularea pachetelor turistice nu vor face nici returnari, nici relocari, asta insemnand ca cei care au rezervat o vacanta in Turcia sau renunta fara sa poata recupera ceva sau pleaca in vacanta. Asa ca ce sanse avem noi?

Sunteti 15 inscrisi, poate o parte spuneti da, ne asumam si mergem, dar altii spun mai bine renuntam la bani decat sa mergem acolo. Nu stiu ce are in minte fiecare. Inlocuitori ai celor care renunta ar fi, chiar mi-a scris cineva, s-ar gasi 2-3 persoane. Dar daca numarul este mai mare deja devine o problema pt ca nu se mai poate pastra tariful, pretul per persoana creste din cauza costurilor. Pana sa aflu ce gandeste fiecare incerc in aceste zile, cat stau pe acasa sa gasesc o alternativa. Poate, spun poate pt ca nu stiu daca o sa reusim, putem schimba biletele de avion mutandu-le pe alta destinatie, iar croaziera s-o mutam de pe Turcia pe Grecia. Stiu de anul trecut ca exista si in Grecia acest tip de croaziere pe acelasi tip de vas. Ma gandesc ca poate exista legaturi intre operatorii navali sau poate sunt chiar aceiasi. Si poate, poate o sa reusim sa mutam de pe Turcia pe Grecia. Nu stiu care vor fi costurile, nu stiu daca o sa ni se accepte tot ce am gandit eu, dar incerc...Azi am si facut primul pas, am transmis cateva Email-uri. Asta pt a discuta concret situatia.

Dupa aflarea unui rezultat o sa avem o discutie cu toata lumea pt ca este nevoie de unanimitate...Daca nu ajungem la unanimitate in adoptarea unei solutii vom ajunge in urmatoarele variante:

1. Situatia in care ramanem pe varianta veche Croaziera pe coasta turca:
- daca toata lumea (cu marja de 2 -3 persoane) spune asteptam pana in septembrie si vedem: daca e lliniste mergem, daca nu renuntam, asta este pierdem banii de excursie (pana in septembrie ar trebui platita si diferenta la gueleta si atunci nu se mai poate recupera nimic)
- daca mai mult de 3 persoane spun de acum, "nu vrem sa mergem nici in Turcia nici in Grecia" (in ipoteza ca am reusi ceva acolo, o sa incercam sa recuperam cat mai multi bani din ce s-a platit (o parte este sigura, e in agentie si reprezinta diferenta neachitata la gueleta) dar nu o sa mai putem organiza nici Turcia, nici Grecia, pt ca nu o sa mai fie destui inscrisi.

2. Situatia in care reusesc sa rezolv ceva cu schimbul de destinatii, urmand sa facem croaziera in Grecia (daca nu o sa reusesc switch-ul, aceasta varianta cade si ramanem doar in cele doua situatii de la punctul 1).
- daca mai mult de 3 persoane spun "nu suntem interesate de schimbarea de destinatie, sau "nu suntem de acord cu o diferenta de tarif" (pt ca in mod cert nu va fi acelasi lucru) "acceptam pierderea si mai bine recuperam ceva din ce am platit decat sa plecam in alta parte" atunci varianta Grecia cade
- daca majoritatea dintre voi spun "da, suntem dispusi sa platim ceva in plus si ne mutam pe Grecia, am sa incerc sa fac mutarea de destinatie cu costuri cat mai mici

Deci e timpul unei dezbateri aici pe forum, sa va ganditi si voi si sa vedem pe ce linie mergem. Dupa cate vedeti, este nevoie de o majoritate de opinie, fara un consens intre cei inscrisi ceea ce s-a achitat se pierde in mare parte.

*Mentiune: o parte au platit integral tariful de excursie, o parte doar avansul de 300. Cand m-am referit la a returna banii ramasi in agentie din neachitarea decat partial a gueletei,  m-am gandit la cei care au platit integral. Pentru ceilalti, agentia are platit pt avion + garantie gueleta chiar mai mult decat a incasat ca avans de la fiecare.


Offline PGabriela

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 276
Re: Cu gueleta pe marile Turciei 19 - 26 septembrie 2016
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 23 Iulie 2016, 21:25 »
Gigi eu iti dau respunsul acum.

Nu m-am gandit nici o secunda de a nu merge in actiune.
Am sa urmaresc vestile pe forum, dar raspunsul meu e ca merg in aceasta actiune asa cum a fost programat.