Autor Subiect: Viena romantica si traditionala. Parfumul viilor din Burgenland 7 - 12 mai 2016  (Citit de 20857 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Tarif 590 Euro/ persoana – cazare in camera DBL
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/viena-romantica-si-traditionala-parfumul-viilor-din-burgenland-7-12-mai-2016/
Avans: 230 EUR
Plecare: 7 mai 2016
Sosire:  12 mai 2016
Cazare: 5 nopti hoteluri 4* 
Viena – Ramada Encore Vienna City Center 3* 7/10 mai  http://hotel-rn.com/hw/a346141/index.htm?lbl=ggl 
Burgland - Hotel Birkenhof  4* 10/12 mai  http://www.birkenhof-gols.at/en/ 
Servicii incluse:
• transport avion  Bucuresti – Viena si retur, 1 bagaj de cala, 1 bagaj de mana, in limita permisa de Austrian Airlines, toate taxele incluse.
OS 768 L 07MAY  OTP - VIE HK1          Plecare din Bucuresti 08:10 Sosire in Viena: 08:50                                                                     
OS 789 L 12MAY  VIEOTP HK1              Plecare din Viena 07:00 Sosire in Bucuresti: 09:35
• cazare 5 nopti hoteluri 3* 
• mic dejun
• transfer aeroport - hotel la sosire si  la plecare
• transport zonal cu microbuz
• insotitor pe toata durata excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• intrarile la obiective
Grup  = 8 + 1 insotitor
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Deci comunicarile nu se fac telefonic si nici Email.
Inscrierile se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari” Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie. Daca nu l-ati primit in 5 zile, am rugamintea sa contactati agentia la adresa de Email: office@bonvoyagesibiu.ro. Plata se efectueaza in contul SC Bon Voyage srl Sibiu.
Rezervarea devine activa in momentul achitarii avansului. Ocuparea locurilor se va face in ordinea platii avansurilor.
Important: Aceasta vacanta se adreseaza DOAR persoanelor single (fara partener). Scopul nu este unul exclusiv turistic, ci se doreste a fi si un cadru de intalnire, cunoastere, de comunicare si de socializare a persoanelor singure. Face parte dintr-un program mai larg, inceput in 2010, ce cuprinde vacante, excursii, drumetii, tururi, circuite, sejururi, evenimente, party-uri, toate acestea oferind ocazia de a largii cercul de prieteni ai fiecarui participant.
Precizare Dupa cum puteti observa in program, nu este un circuit clasic, tipar - ceea ce fac agentiile turistice - prin care se ating principalele si arhicunoscutele obiective din Viena. Este altceva. Am gandit sa va ofer ceva inedit, sa va arat o serie de locuri exceptionale, dar mai putin cunoscute de turisti. O sa aveti astfel ocazia sa vedeti, ce n-ati mai vazut.... :) Daca va decideti la aceasta excursie am rugamintea sa parcurgeti programul...Va rog sa-l cititi cu atentie....si deci sa nu va asteptati la turul clasic de vizitare: Stephandom, Rathaus, Belvedere, Museum Quarter etc. Daca doriti sa le vizitati pe acestea aveti ocazia sa o faceti tot cu noi, dar intr-o alta excursie: "3 Capitale: Viena, Budapesta, Bratislava 3 - 8 octombrie 2016" - http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2186.0.html
Ziua 1.7 mai Ora 5.45 intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda, zona Plecari Internationale, Cafeneaua Lavazza, din dreapta incaperii principale. Zbor Bucuresti – Viena. OS 768 L 07MAY  OTP - VIE HK1  Decolare din Bucuresti 08:00 Aterizare in Viena: 08:50  Transfer de la aeroport. Check in-ul la hotel nu este posibil pana la ora 15.00. Pana la acea ora: Vizitarea gradinilor si a palatului Schoenbrunn, intr-un tur cu ghid audio in limba romana. Costa 15 EUR, trebuie anuntat din timp pt a primi o ora de intrare colectiva. Palatul Schoennbrunn este poate cel mai romantic loc din Viena, este locul in care pe perioada a 200 de ani, imparatii Austriei si-au petrecut mare parte din viata. Cativa dintre acestia: Maria Tereza impreuna cu cei 16 copii ai ei, dintre care se disting viitori imparati Leopold al II si Iosif al II si mai tarziu cel care a fost foarte legat de acel loc, Franz Joseph, sotul lui Sissi. Dupa vizitarea Schoenbrunn, mergem sa luam masa de pranz, apoi ne cazam. Refresh pana la 16.00 si iesim la o plimbare in zona centrala. O sa luam cina in oras, la un local cu rezervare. Cazare Viena
Ziua 2. 8 mai Dimineata ora 9.00 se pleaca cu microbuzul spre Padurea Vieneza. Ajunsi in Wienerwald ne vom opri pentru vizitarea Manastirii Heiligenkreutz, una dintre cele mai frumoase lacase medievale si totodata cel mai vechi asezamand monahal cistercian din lume, locuit continuu. A fost fondata in anul 1133 de catre Leopold III de Babenberg. Adaposteste  mormantul ultimului membru al acestei familii. Plecam mai departe, dar oprim foarte…aproape, la Castelul Mayerling. Fost domeniu imperial de vanatoare, Mayerling este in locul unde mostenitorul tronului Austriei, Printul Rudolf, s-a sinucis in anul 1886, impreuna cu iubita sa Maria Vetsera in varsta de numai 17 ani. In urma acestui incident, castelul a fost reconstruit iar pe locul unde se afla camera printului a fost ridicata o biserica, altarul fiind amplasat chiar pe locul patului in care a murit printul.
In localitatea vecina, Hinterbruhl, vizitam ceva inedit. In anul 1912, datorita unei explozii, intr-o mina de ghips, s-a format un imens lac subteran. Cel mai mare din Europa ! Vizitam coridoarele ?i galeriile, un loc parca plin de taine…. Ne indreptam apoi spre un oras imperial de o frumusete extraordinara: Baden. Acolo vom lua si masa de pranz….Oras balnear renumit pentru apele sale sulfuroase, Baden este o capodopera a arhitecturii in stilul Biedermeier si Art Nouveau, fiind de-a lungul timpului inspiratie pentru compozitori precum Mozart, Beethoven sau Strauss.
Ultimul obiectiv, este si cel mai frumos al zilei: Laxenburg, Mergem pt a vizita castelul de pe insula, acolo unde Sissi si-a petrecut luna de miere impreuna cu imparatul Franz Joseph.  De la poarta de intrare luam trenuletul (3 EUR dus si intors) care ne duce pana la lac, trecem cu bacul (1 EUR dus si intors) si facem un tur cu ghidaj audio in engleza in camerele castelului (9 EUR). Cca 160 km Cazare Viena
Ziua 3 9 mai Mergem in centru, intr-un loc foarte interesant si deosebit: Muzeul fluturilor – Schmetterlinghaus. Se deschide la 10.00, un bilet costa 5.5 EUR. Vom pasi in paradisul fluturilor, avand ocazia sa ne plimbam in mijlocul lor ….Este cald inauntru, va fi un pic de disconfort termic, dar trebuie inteles ca acela este un habitat special pentru ca minunatii fluturi multicolori sa supravietuiasca. Acolo totul este amenajat astfel incat fluturii colorati adusi din Thailanda, Costa Rica sau Philippine sa se simta ca „acasa”. Sunt copaci, flori si alte plante unde fluturii se misca in voie si nestingheriti. Pe alocuri exista cate o farfurrioara cu feliute de portocale si banane. Este locul ideal pt pozat fluturii. Pt ca suntem in centru, facem o scurta plimbare si apoi ne oprim la o felie de Sachertorte la Café Sacher. Cu microbuzul pana la Grinzing, frumusetea ascunsa a Vienei. Micutul orasel are o singura strada principala (Cobenzlgasse) – pe care o sa ne plimbam pt a admira casutele de poveste si continuam apoi pe un triunghi de strazi ce se formeaza de acolo:  Sandgasse, Grinzinger Strasse si Grinzinger Allee, strajuite inspre vest de Langackergasse – o strada minunata ce coboara in trepte inspre o parte insorita si linistita a cartierului. Continuand tot inspre vest se ajunge la marginea unei paduri, prin care se intra ca si cum nu ar fi nimic acolo – dar tocmai asta este surprinzator pt ca unde nu te astepti dai de stradute pietonale cu case minunate. Tot in Grinzing luam si pranzul – nu putem rata ocazia a servi cele mai bune preparate din Viena…Pt seara va propun un spectacol de opera sau muzica clasica. Daca avem noroc la Wiener Staatsoper, daca nu la una dintre multele sali in care se desfasoara concerte. Cazare Viena. 20 km.
Zilele 4 si 5.10 si 11 mai Check out si plecam spre Neusiedl am See. Nu avem mult de mers cu masina, in jur de 55 km. Doua zile ne vom opri in Burgenland pt a explora una dintre cele mai cunoscute zone viticole din Europa. Vom vizita faimosul Palat Esterhazy Eisenstadt cu cele patru obiective ale sale printre care turul palatului, expozitia "Haydn Explosive" si Muzeul Vinului. Turul palatului se face doar cu ghid la ore predeterminate, iar expozitia si Muzeul Vinului se viziteaza individual. Turul de palat se incheie surprinzator de frumos loc, cu o adevarata  bijuterie. Este vorba despre Haydnsaal, un adevarat templu pentru istoria muzicii si interpretii de muzica clasica înca din sec.XVII (când a fost construita) pâna în prezent. Haydn a performat aici mai mult de 30 de ani si foarte multe dintre creatiile sale s-au facut auzite pentru întâia oara în aceasta minunata încapere care îi poarta numele. Balcoanele au fost adaugate în 1797, dar orchestra lui Haydn nu le-a folosit niciodata. Sala are o capacitate de circa 600 de locuri, este decorata cu fresce exceptionale si are o acustica senzationala. Se spune ca s-au facut studii speciale de catre Institutul Acustic din Hanovra, care a comparat Haydnsaal de la Palatul Esterhazy din Eisenstadt cu un alt loc celebru, cu Goldenen Saal de la Musikverein din Viena. Concluzia a fost ca pentru orchestre de dimensiunea celor care performeaza simfoniile lui Haydn, sala din Palatul Esterhazy ofera cea mai buna acustica din lume (lucrurile se schimba când orchestra devine mai mare pentru a putea ataca repertoriul romantic).  Orasul Eisenstadt este cunoscut ca orasul lui Haydn. Joseph Haydn a fost una dintre cele mai mari si mai prolifice personalitati muzicale vieneze (peste 100 simfonii, 13 opere, peste 80 de cvartete, etc). Nu s-a nascut la Eisenstadt, dar aici, în serviciul familiei Esterhazy, si-a petrecut o mare parte a vietii (cam 40 de ani) si a creat multe dintre compozitiile sale. In plus, mormântul lui Haydn (cu o poveste bizara) se gaseste în Eisenstadt. Vom vizita in plimbare si acest burg.
In cele doua zile vom avea o degustare de vin si o vizita la o fabricuta de ciocolata…Vom manca gasca, la unul dintre localurile renumite din zona, Burgenland fiind cunoscut ca un paradis culinar….
Un vin foarte cunoscut ce se produce aici este Blaufränkische, un vin rosu si puternic. Pt a face cunostiinta cu acesta vom merge pe Rotweinpfad (Cararea Vinului Rosu), care ne va conduce prin viile vechi de secole. O altfel de carare a vinului rosu leaga pivnitele viticultorilor, in care acestia ii primesc cu drag pe vizitatori pentru a le povesti despre mestesugul producerii vinului si a le oferi o proba a maiestriei lor. Mittelburgenland este cu atat mai bogata din punct de vedere turistic, cu cat isi incanta vizitatorii si cu numeroase castele si cetati. De la cetatea Burg Forchtenstein, vizibila de la mare departare, pana la castelul renascentist Schloss Lackenbach, tinutul este presarat cu tot felul de fortificatii si castele. Daca ne ajunge timpul o sa ajungem sa le vedem si pe acestea….Spun daca ne ajunge timpul pt ca mai avem ceva in program: ne vom plimba cu ferry pe lac si vom da o tura cu bicicletele in jurul sau….Un program plin plin….
Ziua 6 12 mai este cea de plecare, va fi un pic mai greu datorita orei de check out si de imbarcare. De la Neusiedl pana la Viena sunt 40 km , cca 45 minute de facut cu microbuzul. Decolarea din Viena 07:00 Sosire in Bucuresti: 09:35. Asta inseamna check in ora 5.00, plecam de la hotel la 4.00 dimineata. Stiu, e cam devreme... :-[

Explicam ca locurile pe care o sa le vedem sunt mai putin cunoscute turistilor, in special celor de grup, pt ca este dificil ca agentie sa organizezi ceva nisat... Pt a asigura succesul comercial este nevoie sa urmezi retetele clasice...Si este mai simplu si mai sigur sa insiri in program obiective de care oricine a auzit....Pt ca adresabilitatea noastra nu este una nici generala, nici comerciala, putem sa includem si sa oferim posibilitatea de parcurge locuri deosebit de frumoase, foarte cunoscute si vizitate de localnici, mai putin insa, asa cum spuneam, de turisti. Fiind in afara circuitelor turistice principale si pe ca presupun anumite costuri logistice nu sunt abordate de 95% dintre agentii si nu ma refer aici doar la cele din tara noastra.

In urma unor sfaturi si detalii primite am strans cateva idei si le-am asezat intr-un tur inedit. Pe parcurs am sa va dau informatii despre locurile prin care o sa trecem, pt a avea o imagine generala si pt a intelege daca actiunea va este potrivita sau nu... O sa fie fotografii, filmulete, articole, link-uri, astfel incat daca doriti aceasta vacanta, va puteti documenta....

Incep cu cateva fotografii, dintr-un loc exceptional, pe care l-am vizitat la sugestia amicului meu vienez. Este vorba de castelul Laxenburg, locul in care imparatul Franz Joseph si-a petrecut luna de miere impreuna cu Sissi. Parcul, lacul, castelul sunt exceptionale, un loc de vis, dar interioarele o sa va dea gata...Mie personal mi-au placut mai mult decat cele de la Schoennbrunn. O sa fie unul dintre obiectivele noastre in aceasta excursie.















Alt obiecriv interesant si la care ajung putini, desi este plasat ultracentral, este Casa Fluturilor din cadrul complexului Hofburg. Nu se ajunge acolo pt ca in zona centrala 'concurenta" intre zonele de interior plaseaza aceasta locatie, nedrept spun eu, pe un loc mai codas...Lumea vrea sa vada Muzeul de Istoria Artei, de Istoria Naturii, Moma - muzeul de arta moderna, Albertina, Camere imperiale ale lui Sissi si nu mai ajunge si la Casa Fluturilor. Dar ce poate fi mai frumos si mai inetresant decat sa fi inconjurat de fluturi multicolori...Asa ca o sa mergem...















Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Viena romantica si traditionala. Parfumul viilor din Burgenland 7 - 12 mai 2016
« Răspuns #1 : Miercuri, 21 Octombrie 2015, 11:06 »
Continui seria de fotografii cu Grinzing, cartierul caselor din lemn, acolo unde se mananca si se bea cel mai bine in Viena. Atmosfera din restaurantele vechi, pline de farmec este incantatoare, se canta, lume de calitate...Iar strazile Grinzing-ului sunt o minunatie...O sa ajungem si acolo asa ca un prolog foto...









O zona prin care aproape toata lumea trece, fara insa sa se opreasca. Este vorba de Burgenland, cunoscuta din pacate mai mult pt centrele sale comerciale Parndorf, invadate zilnic de mii de shopping - turisti, decat pt bogatia locurilor: podgorii, vinuri - adevarate elixiruri, specialitati de gasca, de Mangalica, lacuri, orasele si sate pline de farmec, castele...Am avut sansa sa deschid o discutie la un biroul de turism regional si am avut surpriza sa aflu toate acestea...Anii trecuti m-am oprit de cateva ori la Neusidel See, un lac natural intins si care ofera posibilitatea a nenumarate activitati de agrement si am parcurs in cautarea unui anume vin, cateva sate din Burgenland. Am gasit foarte potrivita asocierea cu Viena traditionala si romantica, asa ca urmeaza sa strabatem si aceasta minunata zona.































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Aceasta excursie este definitivata, perioada este fixata, hotelurile stabilite si prerezervate. Tarifele sunt specificate. Rezervarile vor fi deschise lin 7 noiembrie, atunci cand va fi lansat si noul site.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Viena romantica si traditionala. Parfumul viilor din Burgenland 7 - 12 mai 2016
« Răspuns #3 : Miercuri, 04 Noiembrie 2015, 08:21 »
O filmare cu drona a domeniului castelului Laxenburg....

! No longer available


Si o prezentare detaliata:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Pentru a intra in atmosfera vieneza....Valsul...

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Am scris un articol despre unul dintre obiectivele excursiei noastre: Seegrotte Hinterbruhl http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2275.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Si azi despre altul: "Mayerling - istoria unei drame": http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2276.0.html

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Am scris despre acum va si arat cateva din locurile pe care o sa le vedem:




















Offline bruno

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 137
Gigi,
Sunt sigur sa ai organizat o excursie extraordinar.
Am fost la Viena citeva ori dar nu am vizitat niciodata ce ai propus tu.
Citind program, cand spui ca la retur vom pleca cam devreme, la ora 4, de la hotel, me gandesc ca nu e devreme dar cam tarziu, vazut ca la dus voi pleca la ora 1 dimineata.  :happy:
Cum se zice " tot e relativ". 
Au ramas doue saptamine si vom vedea acesti locuri minunati de o Viena romantica inca nedescoperita din partea ma.  :thumbup: :yeah:

Offline Rentzi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Bruno, este asa de tarziu, ca devine devreme....

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Hai ca ne apropiem.... :) Acum nimic nu mai este relativ, avem cuantificarea....o numaratoare care bate...poc-poc-poc-poc...

M-am uitat acum pe vreme, vad ca o sa avem timp excelent, cca 20 de grade cu soare, sper ca prognoza sa se pastreze...

Despre program: intalnire un pic mai repede decat era anuntat initial, ora 5.45 pe aeroportul Henri Coanda, zona Plecari Internationale, Cafeneaua Lavazza, din dreapta incaperii principale. Zbor Bucuresti – Viena. OS 768 L 07MAY  OTP - VIE HK1  Decolare din Bucuresti 08:00 Aterizare in Viena: 08:45. Din aeroport o sa inchiriez microbuzul care ne va ramane pe toata perioada excursiei. o sa incarcam bagajele si mergem la hotel. Check in-ul  nu este posibil pana la ora 15.00, dar lasam bagajele in zona de receptie, au un loc in care sunt in siguranta.

In jur de 11.00 plecam spre Palatul Schoenbrunn, o sa parcam undeva in spatele lui, deasupra gradinii zoologice. Vreau sa va fac plimbarea cat mai usoara, sa coborati de la Gloriette, nu sa urcati. O sa urc doar eu dealul inapoi sa aduc microbuzul in fata, sa va iau din fata palatului, dupa terminarea vizitei. Avem timp suficient la dispozitie astfel incat va propun vizitarea gradinilor, Grand Tour-ul (40 de camere) de palat si gradina zoologica. Pentru Grand Tour primi un audio ghid in limba romana sau in...italiana. :). Grand Tour costa 16.40 EUR iar gradina zoologica este 18,50 EUR. Nu este chiar ieftin biletul la Tiergarten dar va asigur ca merita...Este cea mai veche gradina zoo si este spectaculos de frumos amenajata.

Palatul Schönbrunn - odinioar? re?edin?a de var? a familiei imperiale - este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice în stil baroc din Europa. Este în posesia Dinastiei Habsburgilor din anul 1569. În anul 1642 so?ia împ?ratului Ferdinand II a comandat construirea unui palat de var? ?i a denumit aceast? proprietate pentru prima dat? "Schönbrunn". Palatul ridicat dup? asediul turcesc din anul 1696 ?i parcul au fost reamenajate fundamental de Maria Theresia dup? anul 1743. În cea mai mare parte a anului Habsburgii au locuit în nenum?ratele înc?peri de care o familie imperial? cu numero?i membri a avut nevoie pe lâng? spa?iile reprezentative.

In anul 1830 s-a nascut aici imparatul Franz Joseph, cel care s-a casatorit cu fermecatoarea Sisi si care a domnit in perioada 1848-1916. Monarhul si-a petrecut ultimii ani de viata numai la palat, care a trecut in administratia noii republici la doar doi ani dupa moartea sa. Astazi, palatul face parte din patrimoniul cultural UNESCO, datorita importantei sale istorice, amplasarii sale unice si splendidului sau mobilier.

Palatul are 1441 de incaperi; dintre acestea, doar 45 pot fi vizitate. Mobilierul si decoratiunile interioare in stil rococo (in special stucaturi albe cu ornamente de frunze din aur de 14 karate) sunt completate de candelabre de cristal de Boemia si de sobe de portelan.

Incaperile de locuit si cele de lucru ale imparatului Franz Joseph sunt simple si neornamentate; cu atat mai luxoase par camerele de protocol si cele ale musafirilor. In Sala Oglinzilor a concertat Mozart pe vremea cand era un copil-minune, in varsta de numai sase ani.

In Cabinetul Chinezesc, de forma rotunda, Maria-Theresa isi tinea conferintele secrete cu printul Kaunitz, cancelarul de stat. In camera Vieux-Lacque a tinut conferinte insusi Napoleon. In Salonul Chinezesc, decorat in albastru, imparatul Karl I a semnat in 1918 abdicarea sa de la tron (sfarsitul monarhiei). Camera Millionen, lambrisata cu lemn de trandafir si decorata cu valoroase miniaturi aduse din India si Persia, se numara printre cele mai frumoase incaperi rococo din toate timpurile. In Marea Galerie a avut loc Congresul Vienez din 1814/15; astazi serveste in ocazii speciale drept decor al primirilor oficiale la nivel de stat.

O sa avem destul de mult de mers, asa ca va recomand o incaltaminte sport, haine lejere, eventual un rucsacel in care sa aveti apa la voi si ceva de astamparat foamea. Preventiv luati cu voi la plecarea din Bucuresti 2-3 sandviciuri si un pachet de biscuiti, nu va spune nimeni nimic pe aeroport si daca simtiti ca flamanziti....apelati la rezerve.

La iesirea din palat intram in celebra Rezidentz,acolo unde se servesc cele mai bune strudele cu mere in sos de vanilie.

Apreciez ca o sa ajungem inapoi la hotel in jur de 18.00, facem check in-ul si apoi mergem sa mancam ceva in apropierea hotelului.

Programul pentru zilele urmatoare o sa vi-l anunt atunci, nu are rost sa va incarc semivacanta cu mai multe informatii....

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Excursia asta am gandit-o cu desfasurare intr-un singur an...Intors insa ma gandesc si pentru anul viitor....Este pacat sa nu se vada Burgenland si ocazii oferite de altii din turism sunt foarte putine...Iar singur este costisitor si destul de complicat logistic...

Viena a fost vazuta de multi, este cunoscuta si foarte povestita...Eu am incercat sa o prezint celor cu care am fost in felul meu, sa o vada linsitit si relaxant, la pas...chiar daca uneori a fost unul mai vioi... :)

Am inceput asa cum fac de obicei, cu Schoennbrunn, coborand dealul Gloriette. Ofera o perspectiva fantastica asupra palatului, iar impactul vizual este maxim. Asa ca ne-am plimbat prin parc, am vizitat fantanile palatului, am intrat apoi pentru turul imperial...



























In palat fotografiatul este interzis, asa ca apeles la imaginile altora...









Dupa, o pauza la Rezidentz, la un strudel cu mere in sos de vanilie...


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
A urmat gradina zoologica de la Schoennbrunn, prima din lume...O adevarata desfatare sa vezi animalutele bine ingrijite, in spatii generoase, in decoruri apropiate de habitaturile lor naturale....














































Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Povestea mea continua cu a doua zi de excursie...Inceputa cu reintalnirea cu un prieten drag, Gami...Stabilit in Viena cu multi ani in urma, foarte bun cunoscator al locurilor, ne-a insotit cu bucurie si entuziasm timp de 2 zile...

Peisajele ce se deschid odata cu intrarea in Padurea vieneza sunt dominate de verdele dealurilor....Un parfum de liliac tarziu venea din curtile bine ingrijite, iar in liziere socul imprastia miresme de vis...Am trecut prin mici asezari, am taiat campuri si dealuri...si am ajuns la Seegrotte...

Am asteptat foarte putin, vreo 15 minute si am intrat ghidati in grota...Am trecut prin culuare sapate in roca, prin sali cu bolti inalte, acolo unde in timpul razboiului se construiau temutele avioane de vanatoare nemtesti...Si am ajuns la un lac...Apa a inundat grota sapata timp de sute de ani pentru a extrage ghips. Si acum sunt necesare pompe pentru a mentine un nivel de apa care sa permita vizitarea.

Aventura incepe odata cu urcarea in barca...Pe masura ce inaintam, peisaje fantastice, ireale ni se desfasurau in fata ochilor...Reflexii minunate, fantani arteziene imbracate in lumina, culori ce nu pot fi descrise...M-am imbatat cu imagini...

Ce m-a impresionat insa a fost povestea calutilor ce lucrau in grota. Pentru scoaterea la suprafata a minereului se foloseau caii care erau orbiti pentru a putea fi folositi in acel mediu...Sarmanele animale trageau convoaie de carucioare incarcate ce relau pe sine, altii se invarteau ani si ani,in jurul unui ax...Tragic destin...sa muncesti o viata in intuneric....