Autor Subiect: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016  (Citit de 27323 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline MAC

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 180
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #30 : Miercuri, 22 Iunie 2016, 23:42 »
Ralu_TM,poti sa-ti faci o rezervare la Hotel Otopeni.Este ok.Asigura si transportul pana la aeroport.

Offline ave caesar

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #31 : Vineri, 24 Iunie 2016, 19:07 »
Ralu_TM, ti-am mai scris mai demult ca eu sunt din Recas si ca o sa particip la excursia Irlanda. Mai este inca o participanta din Timisoara cu care am luat deja legatura. Am vorbit si cu Gigi si i-am spus ca suntem 3 participanti din zona de vest a tarii. L-am rugat sa ne rezerve camere la hotel, langa aeroport, ceea ce el a si facut. Deci, Gigi a rezervat pentru voi doua  o camera dubla iar pentru mine o camera single.
Eu si cu cealalta participanta am stabilit ca mergem cu masina mea pana la Gigi, las masina la Sibiu si de acolo plecam cu Gigi la Bucuresti cu autocarul. Acolo, cum am spus, avem deja camerele la hotel rezervate.
Acum depinde de tine daca vrei sa vii cu noi cu masina pana la Sibiu sau mergi cu avionul. Pentru detalii ma poti suna la 0722968562.

Offline Ralu_TM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #32 : Duminică, 26 Iunie 2016, 09:02 »
ave caesar, multumesc ca nu ai uitat de mine si mi-ai rezervat si mie camera de hotel. Te sun maine si discutam detalii. Duminica frumoasa tuturor.

Offline AlinaBostan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #33 : Miercuri, 06 Iulie 2016, 13:12 »
Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un nr de tel a personei de contact pentru excursia in Irlanda? Pe cine suna-ma daca nu gasim grupul in aeroport? :)
Si intalnirea a ramas Luni, 11 Iulie, la ora 05:00, da?

Multumesc
alina

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #34 : Miercuri, 06 Iulie 2016, 14:26 »
Dupa "maratonul" Azore - Spania - Maroc - Gibraltar, m-am intors azi acasa...Pentru cateva zile, asa ca am lasat bagajele deschise... :) Urmeaza circuitul de Irlanda, asa ca toata atentia mea va fi acum indreptata acum spre aceasta excursie.

Incepand de maine, zilnic, am sa va transmit aici mai multe detalii, informatii si recomandari despre bagaje, vreme, intalnire pe aeroport, program, mancare, cazare etc...

Vin de la 36 grade la Sevilla, Cordoba si Granada si primul lucru la care m-am uitat este cum va fi in Irlanda... ::) O prognoza este greu de dat, acolo vremea este schimbatoare, in special pe coasta de vest. Dar cat de cat am vrut sa stiu la ce ne asteptam. Asa ca...

Ma uit acum la Dublin, de acolo pornim...Hmmm 16 - 17 grade, cu ceva averse...Pe coasta de nord, vest si sud vad ca va fi cam acelasi lucru in zilele urmatoare. Deci ne asteptam la maxim 20 grade, ceva averse poate chiar si stropeala (sper sa nu fie mai mult... :tickedoff:)...

E clar deci ca trebuie sa pregatiti o imbracaminte ce nu seama deloc cu ceea ce purtati acum in Romania,  ??? Aici e vremea de sandale, scurt si tricou, acolo va trebui o incaltaminte care sa nu ia apa, de pantalon lung si mai ales de haine de ploaie si de vant.. Nu uitati si de ceva pe sub impermeabil...ca nu e chiar cald - cald...Considerati insa ca mergem mult cu microbuzul si ca trebuie sa fiti comod si sport imbracati, nu incotosmanati, altfel veti pierde timp la coborari cu a a lua si a da jos haine...Ceva mediu termic este ideal, gasiti la Decatlon asa ceva...

Eu in general imi iau si o pelerina, pe care o impachetez usor si o am permanent in rucsacul de mana (un accesoriu pe care il recomand tuturor excursionistilor - lasa mainile libere si "gazduieste" apa, un sandvici, o sapca...lucruri utile...).

Am intrat acum doar sa va salut pe toti si sa va spun ca m-am intors cu bine, chiar cu...prea bine (cu inca vreo 3-4 kg in plus... :-[)...Maine revin cu informatiile detaliate.

Pentru cei care nu ma cunosc, eu sunt cel care am sa insotesc grupul, sunt Gigi Cindea, iar contactul meu este bine sa-l aveti salvat in telefon cu prefixul international pt a putea fi accesat si acolo: 0040 745 106501.

O dupa amiaza frumoasa si incepeti pregatirile...Mai intai cu zambetul si voia buna: PLECATI IN CONCEDIU!  :dance: *|* :thumbup:

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #35 : Joi, 07 Iulie 2016, 11:53 »
Am fost anuntati ieri ca ora de decolare pentru zborul Blue Air de Dublin s-a modificat, asa ca operez acum schimbarile, iar mai jos aveti informatiile actualizate:
Orar de zbor si intalnire la aeroport:

Zbor Blue Air OB 155 Bucuresti Henri Coanda (Otopeni) - Dublin. Decolare 11 iulie ora 8.15, aterizare 10.15 la Dublin (ora Marii Britanii - 2 ore diferenta fata de cea a Romaniei)

Intalnirea grupului:
Aeroportul Otopeni Bucuresti luni 11 iulie ora 6.00 Plecari Internationale in fata Cafenelei Lavazza (partea din dreapta in directia de intrare in incinta)


Rugaminte si intelegere maxima: asigurati-va ca ajungeti pana la ora mentionata pentru intalnire, astfel incat sa nu riscati pierderea avionului. Eu am sa fiu la ora 5.40 la locul de intalnire, urmand sa ne deplasam in grup pentru check in. Va dati seama ca nu mai are cine sa ramana sa astepte intarzierierile... :-\ si ca agentia nu-si asuma responsabilitatea pierderii avionului in aceasta situatie. Evitati situatiile neplacute, vreau sa pornim cu zambetul pe buze in vacanta nu sa avem emotii la imbarcare... :)

 Cum procedam la coborarea din avion. Aerportul din Dublin nu este mare, dar este aglomerat la acea ora. Deci destul de usor de pierdut in multime. De aceea  indferent cat sunteti de independenti in particular, acolo va fi nevoie sa intelegeti ca suntem un grup si trebuie sa parcurgem totul impreuna. Incepand de la coborarea din avion. Nu va rupeti de grup in nici un fel. Regruparea va fi la linia de colectare a bagajelor. Am luat bagajul de pe banda si ramanem pe loc. Dupa ce ne regrupam se merge la toaleta pe rand! Nu lasati bagajele la intrarea in wc sau altundeva nepazite. Nu doar pentru ca se pot fura cat pentru ca riscati o amenda mare. Acum mai mult ca oricand, orice bagaj lasat singur este monitorizat si considerat periculos, imediat vine o patrula de geniu sa-l ia in primire. Iar amenda, sau si mai grav audierea este pentru oricine ceva total neplacut.

Dupa regrupare si toaleta mergem impreuna spre exterior si avem doua varinate: sa luam 4 taxiuri si sa impartim costurile in mod egal sau sa mergem cu autobuzul pana aproape de hotel. Decidem acolo colectiv.

Nu uitati:
- sa introduceti in memoria telefonului numarul meu de mobil: 0040 745 106501. (trebuie retinut cu prefixul de tara).
- sa verificati ca aveti roaming la telefon
- sa va asigurati ca ajungeti la ora de intalnire la aeroport
- ca aveti documentul de identitate (carte de identitate sau pasaport)
- ca ati luat banii si cardul si le-ati pus in siguranta
- ca nu aveti in bagajul de mana lichide, pasta, obiecte ascutite. Ca bagajul de mana  nu depaseste 10 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm
- greutatea bagajului de cala maxima este 32 kg, dar ma gandesc ca nu aveti de gand sa luati un dulap...In mod normal un bagaj se incadreaza undeva la 15 - 20 kg.Microbuzul cu care o sa circulam nu are cala cu dimensiuni mari, asta inseamna ca trebuie sa va limitati la volum.

Pe Blue Air nu se ofera decat contracost de mancare, astfel incat va recomand sa aveti la voi doua sandviciuri pe care sa le serviti cand ajungem la Dublin Este permisa trecerea cu mancare ambalata, deci puteti avea in bagajul de mana biscuiti, fructe, sandviciuri. Mai putin apa, pe care o puteti cumpara dupa trecerea in zona de free shop-uri sau de pe avion. Costa in jur de 1.50 - 2 eur.

Odata ajunsi in Irlanda vom discuta doar in ora acelei tari, va fi nevoie sa va modificati ceasurile cu 2 ore inapoi. Aterizarea inseamna ora 12.15 ora Romaniei, acolo insa este 10.15.

Moneda Irlandei este EURO, doar in Irlanda de Nord este Pound (lira sterlina). Deci pentru prima faza puteti avea la voi EUR. Cand ajungem la Belfast, schimbam EUR in lire.

Referitor la program am o intrebare la care am nevoie de acceptul fiecaruia pe care am rugamintea sa mi-l transmiteti astazi pentru a putea cumpara biletele de intrare. V-am propus o intrare si degustare la vestita fabrica de bere Guinness din Dublin, biletul costa 16 EUR.(https://www.guinness-storehouse.com/en/tickets) Sunt foarte putini cei care ajung la Dublin si nu viziteaza acest loc si...Temple Bar. Ma gandesc ca vreti toti dar imi fac datoria sa intreb, pentru ca pot exista persoane care nu agreaza asa ceva...

A doua zi avem programata o vizita la distileria de whisky Jameson https://www.jamesonwhiskey.com/ie/visit-us/oldjamesondistillery costa de asemenea 16 EUR. Am nevoie si pt acesta un raspuns....desi ma gandesc ca toti doriti sa vedeti cum se face whisky-ul la el acasa... ;D ;D ;D

Revin dupa amiaza cu alte detalii si informatii....

Offline cori

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #36 : Joi, 07 Iulie 2016, 12:32 »
 Eu sunt de acord cu ambele. Abia astept plecarea.  *|*

Offline ave caesar

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #37 : Joi, 07 Iulie 2016, 18:36 »
Si eu sunt de acord cu ambele.

Offline Ralu_TM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #38 : Joi, 07 Iulie 2016, 20:03 »
Si eu sunt de acord cu ambele. :)

Offline Eleni

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #39 : Joi, 07 Iulie 2016, 22:13 »
 De acord sa ne sacrificam  :bow:

Offline Onix

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 245
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #40 : Vineri, 08 Iulie 2016, 08:23 »
De acord, Gigi ! :)

Offline Ancutza

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #41 : Vineri, 08 Iulie 2016, 09:59 »
De acord si eu.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #42 : Vineri, 08 Iulie 2016, 11:43 »
Am cumparat biletele de intrare pentru:
Guinness: 11 iulie ora 15.00
Jameson: 12 iulie ora 16.00

In data de 13 iulie am propus pe langa turul pietonal al Belfastului si unul al Primariei. Este o cladire cu o istorie si arhitectura deosebita, merita vazuta. Am dorit sa fac rezervare online dar daca se vede ca suntem grup va trebui sa platim intrare. Altfel este free. Cand ajungem in Belfast, inainte de servi masa o sa mergem sa ne inregistram la primarie, fiecare, pt un tur gratuit. In acea zi sunt doar doua intrari 14.00 si 15.00. Sper sa prindem... :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #43 : Vineri, 08 Iulie 2016, 18:22 »
Suntem pe ultima suta inainte de plecare...Eu imi revad notitele, insemnarile de calatorie, povestile, astfel incat sa aveti cat mai multe informatii pe parcursul excursiei, iar drumul sa fie cat mai putin plictisitor...

Ma uit si la filmulete, va recomand si voua in masura in care aveti timp sa va uitati peste ce va recomand....asa cand ajungeti acolo aveti un...deja vu....

Despre Dublin, obiectivele principale:

! No longer available


Belfast:

! No longer available


Giant's Causeway:

! No longer available


Glenveagh Natural Parc:

! No longer available


Kylemore Abbey:

! No longer available


Connemara National Park

! No longer available




Cliffs of Moher:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Circuit Irlanda si Irlanda de Nord 11 - 19 iulie 2016
« Răspuns #44 : Vineri, 08 Iulie 2016, 19:49 »
Pentru a va face o imagine asupra bugetului acestei excursii, va concentrez mai jos cateva informatii si aprecieri de costuri:

- mic dejunuri hotel, unde nu este inclus: Belfast 10 EUR + Letterkenny cca 12 EUR = 22 EUR
- masa calda zilnica = 15 EUR x 8 = 120 EUR
- completare masa rece zilnic = 10 EUR x 8 = 80 EUR
- impuls (bere, sucuri, fast food etc) = 8 x 8 = 64 EUR
- seara pub = 3 seri x 12 EUR = 36 EUR
- intrari obiective = 90 EUR (ceea ce este programat - este insa posibil sa se extinda daca optati si pt alte vizite)
- transport aeroport – hotel Dublin si hotel Dublin - aeroport (in regim de sharing) - 12 EUR
- taxe de oras = 2-3 EUR/zi hoteliera = 2 x 8 = 16 EUR
----------
Total = 440 EUR/persoana

Evident ca nu am putut lua in calcul si cheltuielile pe care le veti face pt amintiri, cumparaturi etc.

Cred ca este bine sa va pregatiti cu cca 500 EUR, peste care sa aveti rezerva pt amintiri si cumparaturi.

Mai jos lista de obiective si tarifele aferente:

Guinness Storehouse 18 EUR
Old Jameson Distillery 15 EUR
Bru na Boinne ((Newgrange) 8 EUR
Primarie Belfast: (City Hall) free
Giant’s Causeway  9 lire sterline
Grianan of Aileach  free
Glenveach National Parc 8 EUR
Kylemore Abbey 13 EUR
Pe?tera Aillwee 5 EUR
Cliffs of Moher 6 EUR
The Glendalough Visitor Centre €3.00