Autor Subiect: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016  (Citit de 35153 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« : Duminică, 01 Noiembrie 2015, 16:37 »
Nu mai sunt locuri.

Destinatie: Garda de Sus, jud. Alba
Servicii incluse in tarif:
• cazare in camera dubla - 3 nopti
• mic dejun - vineri, sambata si duminica
• insotitor de grup pe toata perioada
• transport pe ruta Bucuresti - Pitesti - Valcea - Sibiu - Alba Iulia - Garda de Sus (950 km) si zonal cca 150 km. Un microbuz va pleca din statia AGIP Pacii in 14 aprilie 2015 ora 6.00 si va prelua pe toata lumea de acolo si de pe traseu. Urcarea din Sibiu va fi din gara Sibiu, ora 10.15.
Grup: 25 persoane
Programul excursiei depinde de vreme, daca va fi prielnic atunci il putem parcurge in totalitate, daca nu o parte va trebui anulat...
Ziua 1 Se pleaca dimineata la ora 6.00 si se ajunge in jur de ora 14.30. Va rog sa va luati sandviciuri si apa la voi, microbuzul va face doar doua pauze, una de 30 minute si una de 15 minute. Check in la pensiuni si imediat dupa pornim intr-o plimbare pe Cheile Ordancusei. Nu aveti nevoie de rucsac sau nu stiu ce echipament. Sa aveti ghete, sa fiti imbracati cf temperaturii si ceva de ploaie...2 ore de plimbare pe soseaua betonata care parcurge cheile si revenim la pensiune. Luam masa, de preferat toata lumea acelasi fel, pt ca mergem la o pensiune nu la un hotel cu restaurant care sa poata servi a la carte 28 de persoane. Avem optiuni: sarmale, gulas la ceaun, grill de porc sau pui, pasatrav la gratar. Garnituri, salata etc. Seara o sa incercam petreceri, eu aduc muzica, voi - voia buna!  *|* :dance:
Ziua 2 Mic dejun si al 9.45 plecam spre Pestera Poarta lui Ionele. Am sa sun sa anunt ca ajungem la 10.00 acolo pt a avea ghid, vizitam pestera unde va recomand sa aveti la voi frontala sau minim lanterna, pt ca zona de acces nu este iluminata. Intrarea costa 10 RON. Traversam apoi Cheile Ordancusei in directia Ghetarul Scarisoara. O sa avem 2-3 opriri pana acolo, sunt cateva locuri cu panorame superbe si vreau sa intram si intr-o gospodarie in catunul Ocoalele. Sa bem lapte proaspat, branza, un unt de casa...
La Ghetar ne oprim, vizitam pestera (pret 11 RON), apoi coboram pana la Dobra Nicusor, cioplitor, viorist si ...de toate. Va puteti alege din produsele lui...E o plimbare prin padure de cca 30 minute, coboram apoi la Garda Seaca pe triunghiul rosu, pana la magazinul mixt. Acolo ne va astepta microbuzul. Mergem inapoi spre ghetar, pana la Pensiunea Scarisoara. Ne asteapta un pranz cu palinca, gustari, balmos si placinte pe lespede. Costa 35 RON/persoana.
Daca drumul spre Casa de Piatra s-a imbunatatit mergem pana la Coiba Mare sau chiar la pestera Vartop (trebuie anuntat in prealabil pt aviz). Daca va fi la fel de rau ca anul acesta imi pare rau nu vom putea vedea locurile acelea...La intoarcere Izbucul Cotetul Dobrestilor.
Seara masa, petrecere...
Ziua 3 Dupa micul dejun servit cu incepere ora 8.30 ne imbarcam in microbuze si luam directia Arieseni. Prima oprire la Vanvucesti, pt o drumetie de doua ore dus si intors la Cascada Varciorog. Ne imbarcam din nou si mergem la Groapa Ruginoasa. Plecarea pe traseu, la un km dupa Pensiunea Castel Arieseni. Drumul dureaza cca 50 minute la urcare, ceva mai putin la coborare. Putem ajunge si pana la Vartop...
Masa o servim tip sandvici undev pe munte.
Seara masa, petrecere.
Ziua 4 Se pleaca dupa micul dejun la ora 9.00. Cu bagajele in microbuz, spre Alba Iulia, unde se viziteaza Cetatea, biserica unde este inmormantat Iancu de Hunedoara, Catedrala Unirii...Se ajunge in Bucuresti in jur de 21.00.
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis pe forum: ……………….O sa gasiti acolo detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”. Inscrierile sunt verificate pt a ne asigura ca faceti parte din Singles Camp si apoi trasmise catre agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie care contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. In situatia in care nu raspundeti agentiei se considera ca intre timp a aparut o schimbare, nu mai sunteti intersat(a) de actiunile noastre si veti fi radiat(a) din baza de date a Singles Camp.
Si inca ceva: aceasta actiune se adreseaza profilului de persoana activa. Si tot despre profil: urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare.
Profil: se adreseaza persoanelor active, carora le place si inteleg muntele. Traseele sunt mediu spre usoare, dar este posibil sa mai dam de zapada si asta presupune un efort suplimentar. La inscriere va rog sa tineti cont de aceasta recomandare. De asemenea tin si fac sublinierea ca excursia se potriveste celor care iubesc simplitatea vietii de la tara, care vor sa inteleaga cum s-a trait izolat, care vor sa vada cum arata un catun. Nu o recomand celor care vad in astfel de excursii doar partea idilica, uitand ca mai trebuie si un pic de efort fizic, sa mai accepte si un pic de disconfort dat de distanta, de programul incarcat si poate si de vreme. Apusenii sunt munti umezi, chiar si in lunile de vara ploua destul de mult acolo.
Echipament Pt drumetia montana este nevoie de echipament specific: bocanc de munte de iarna si crampoane, pantalon gros impermeabil sau cel putin parazapezi, bluze si canadiene care sa retina temperatura corpului. Rucsac, caciulita, ochelari de soare, bete trekking, cu ciuperca de zapada. Lanterna sau frontala pt pesteri.Nu o sa fie ceva greu, iar daca aveti echipament potrivit si adaptat, nu exista nici un risc si nu este cu nimic mai dificil decat un traseu de vara. Asta daca e iarna ca anul trecut. Daca este primavara ca acum 2 ani, aveti nevoie de ceva mai lejer. Dar masina duce, asa ca asigurati-va sa aveti cu voi si - si.... :)
 
la Groapa Ruginoasa, Pestera Scarisoara, Pesterile Coiba Mare, Coiba Mica, Poarta lui Ionele, Cheile Ordancusei, Valea Gardei.
O sa parcurgem zona de catune din Apuseni de Alba, din fericire drumurile s-au modernizat acolo si fac acum posibila deplasarea cu microbuzul. Trebuie sa stiti ca satele sau comunele din Apuseni sunt formate din mai multe catune, adica din mici asezari de 6-10 case. Casele mocanesti sunt imprastiate pe munti, de multe ori pentru a ajunge la vecin poti "manca o paine". Va fi pt cei care merg acolo o adevarata intoarcere in timp...Ultimii locuitori mocani sunt oameni de isprava si foarte primitori. Urmeaza sa le calcam pragul si sa vedem cum se traia odata. 
Am ales aceiasi perioada ca si in primavara lui 2014 in special pentru spectacolul de culoare oferit de bradusele care acopereau toate plaiurile. Am vazut si o multime de ghiocei, atat de multi la un loc cum nu stiu daca s-a mai vazut vreodata. Sper sa prindem aceiasi vreme buna care ne-a permis drumetii si plimbari...si sa ne bucuram de peisaje si flori!

Cateva imagini de anul trecut:
































Offline Onix

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 245
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #1 : Luni, 09 Noiembrie 2015, 12:06 »
Departe mai sunt locurile astea minunate...... Sunt convinsa ca....va fi superb, deci merita efortul  ;)
Intotdeauna am fost fascinata de Apuseni, este ceva magic în zona aceea ......

Offline Onix

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 245
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #2 : Luni, 09 Noiembrie 2015, 12:10 »
Gigi, dar de ce nu ma pot inscrie? ???

Offline costelus

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #3 : Marți, 10 Noiembrie 2015, 20:16 »
vreau si eu?

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #5 : Joi, 07 Ianuarie 2016, 11:21 »
Inscrierile sunt deschise, vad ca s-au si platit 5 avansuri. Iar intentii sunt...14!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #6 : Miercuri, 10 Februarie 2016, 15:03 »
Gigi, la descrierea echipamentului apare propunerea cu plimbarea în Păltinis, de la acţiunea de la Sibiel :)
Şi apropo de Paşii în zăpadă mai vine cineva din cei cu care am urcat în Cindrel sau cine s-a mai înscris?
 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #7 : Joi, 11 Februarie 2016, 11:50 »
Da, am corectat la echipament. Ramane cel de iarna, pt ca anul trecut a fost zapada, dar indicam si ceva de primavara - pt ca acum 2 ani era plin de ghiocei si branduse....

Nu stiu inca cine este inscris pt Apuseni Krondia, nu am apucat sa ma uit la liste decat la cea de Carnaval.... :) Poate ca asta e un indemn pt cei inscrisi sa scrie aici.... ::) :)

Offline maria2015

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #8 : Vineri, 12 Februarie 2016, 20:02 »
Gigi, la descrierea echipamentului apare propunerea cu plimbarea în Păltinis, de la acţiunea de la Sibiel :)
Şi apropo de Paşii în zăpadă mai vine cineva din cei cu care am urcat în Cindrel sau cine s-a mai înscris?
Diana, eu  si Valeria ne-am inscris, dar noi nu suntem printre cei cu care ai urcat in Cindrel!!!!
Dar promitem ca pana in aprilie vom fi in forma si vom urca si noi in Apuseni!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #9 : Vineri, 12 Februarie 2016, 22:11 »
Mă bucur, Maria *|*

Offline bruno

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 137
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #10 : Luni, 07 Martie 2016, 15:58 »
Daca cineva trebuie sa renunta la aceasta excursie, bineinteles doar daca e barbat  :crazy2: ;D :D, as vrea sa iau locul sau.
Numerul meu de telefon e 0736939330. Rog femeile sa se abtin sa sun la gramada pentru ca nu am timp sa raspund.   :giggle: :happy: :kissing:
Drage doamne bineinteles am glumit, pentru ca voi gasi timp si pentru Voi, nu sunt prost  oO  :happy:. Cer scuze la tuturor, dar fara gluma ce viata este asta? Gigi te rog ierta-ma  :thumbup:

Offline AureliaM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #11 : Joi, 10 Martie 2016, 00:15 »
Buna ,
Imi doresc sa particip la actiune dar nu am mai prins loc ...   :(( :help:
Prin urmare in cazul in care nu mai aveti posibilitatea sa participati va rog sa ma contactati la adresa de mail:
aurelia.mihailescu@yahoo.com
Multumesc,
Aurelia

Offline bruno

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 137
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #12 : Joi, 10 Martie 2016, 18:31 »
Din cauza ceva intemplator nu as putea sa vin la aceasta excursie, de aceea cererea ma de inlocuire pe cineva nu e mai valabila. Imi pare rau si cer scuze pentru deranji.  |o

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #13 : Vineri, 11 Martie 2016, 11:42 »
Lista transport microbuz Bucuresti:

1.
2.
3.

Offline Monicuta

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
Re: Apuseni. Tara motilor 14 - 17 aprilie 2016
« Răspuns #14 : Vineri, 11 Martie 2016, 16:25 »
Lista transport microbuz Bucuresti:

1.Monica M , urcare din Pitesti
2.
3.