Autor Subiect: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016  (Citit de 34492 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« : Joi, 05 Noiembrie 2015, 21:13 »
Nu mai sunt locuri.

Tarif = 1150 Euro/ persoana – cazare in camera DBL hotel 4* (upgrade de la 3*)
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/circuit-maroc-11-20-octombrie-2016/
Avans: 400 EUR
Check in: 11.10.2016
Check out: 20.10.2016
Cazare: 9 nopti (7 cu demipensiune; 2 cu mic dejun)
Servicii incluse:
• transport avion  Bucuresti – Malaga si retur
• transport cu miniautocar 32 de locuri (upgrade de la microbuz 16 locuri) pe toata perioada excursiei
• cazare 9 nopti hoteluri 4* (upgrade de la 3* superior)
• mic dejun (9 zile)
• cina (7 zile)
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
• ghid marocan, vorbitor de limba engleza, insotitor pe toata perioada excursiei (upgrade)
• ghizi locali, limba engleza. Am sa traduc eu grupului.
• doua intrari obiective la Fes, doua intrari obiective la Marrakech (upgrade)
• tipsuri restaurante si hoteluri (upgrade)
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• mesele de pranz
• alte intrari la obiective
Grup = 20 + 1 persoane
:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile. Urmeaza ca hotelurile sunt deja nominalizate, foarte curand.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis aicipe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”. Inscrierile sunt verificate pt a ne asigura ca faceti parte din Singles Camp si apoi trasmise catre agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Dupa inscriere veti primi un Email de rezervare de la agentie care contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. In situatia in care nu raspundeti agentiei se considera ca intre timp a aparut o schimbare, nu mai sunteti intersat(a) de actiunile noastre si veti fi radiat(a) din baza de date a Singles Camp.
Program
Ziua 1 11.10 marti Pentru plecare aveti nevoie de pasaport (nu carte de identitate ca in EU) cu termen de valabilitate minim 6 luni incepand cu data plecarii. Intalnire pe aeroportul Otopeni, Plecari Internationale, Cafeneaua Lavazza, ora 13.30. Va rog nu intarziati! Agentia nu-si asuma responsabilitatea pierderii avionului de catre persoanele care ajung dupa ora fixata. Check in-ul este colectiv, nu se asteapta! Zbor Blue Air  15:50 OTP - Malaga. Dupa 4 ore si 20 minute de zbor aterizam (in jur de ora 19:10). Preluare din aeroport, check in hotel. Cazare Malaga.
Ziua 2 12.20 miercuri Tarifa. Plecam de la hotel în directia Tarifa, de unde vom lua un Fast Ferry pentru a traversa strâmtoarea Gibraltar pâna în Maroc. La sosirea în Maroc vom merge la Chefchaouen, una dintre cele mai frumoase asezari marocane. Chefchaouen este un sat tipic berber situat în muntii Rif. Vom vizita împreuna acest sat alb-albastru si vom vedea de asemenea palatul El Makhzen din Tangier si piata Uta el Hammam. Mai târziu vom porni în directia Fes unde ne vom petrece prima noapte în Africa.
Ziua 3 13.10 joi Fez si Medrasa Ne vom întâlni cu ghidul nostru local pentru a vizita orasul Fes, capitala spirituala si culturala, leagan al culturii marocane, oras cunoscut de asemenea pentru inegalabila sa Medina, una dintre cele mai mari din Maroc, un loc plin de culoare. Vom avea ocazia de a cunoaste o alta cultura si o alta forma de a socializa de cat a noastra a europenilor. Vom vizita La Medrasa (scoala de teologie). Mai târziu vom avea timp liber pentru a vizita orasul pe cont propriu.
Ziua 4 14.10  vineri Day Marrakech. Plecare din Fes în directia Marrakech, vom avea timp liber tot restul zilei pentru a putea vizita acest oras.
Ziua 5 15.10  sambata Souk Plecam de la hotelul nostru din Marrakech, vizitam Moscheea Koutoubia, iar mai târziu vom vizita Souk (piata marocana) si piata Djemma El Fna, totul împreuna cu un ghid local. Noapte în Marrakech
Ziua 6 si 7 16, 17.10 duminica si luni Agadar (baie si plaja) Din Marrakech plecam spre Agadar, unde o sa ramanem 2 nopti. Si 2 zile de plaja si baie...Agadar este cea mai insorita statiune din lume cu ....300 de zile soare/an.
Ziua 8 18.10 marti Casablanca Plecam din Marrakech catre Rabat, via Casablanca, unde vom vizita Moscheea Hassan II, apoi ne continuam drumul spre Rabat unde vom vizita Vechea Medina. Noapte în Rabat.
Ziua 9 19.10 miercuri Rabat, Tangier, Tarifa Ne vom întâlni cu ghidul nostru pentru a vizita orasul Rabat, unde vom vedea între altele Mauzoleul lui Mohamed al V-lea, Portile Oudaďa ale cetatii (Kasbah). Mai târziu ne vom întoarce în portul din Tanger pentru a ne îmbarca pe Fast Ferry si a ne întoarce în portul Tarifa din Spania. Din Tarifa vom merge pâna la hotelul nostru în provincia Málaga. Cazare Malaga
Ziua  10 20.10 joi   La 8.30 check out, ne imbarcam in microbuz si apoi mergem pe aeroport. Zbor Blue Air Malaga - OTP. La ora 9:00 trebuie sa fim in aeroport, la  11:10 avem zbor iar dupa 3 ore si 50 minute aterizam la Bucuresti (in jur de ora 16:00)

Traseul excursiei:



Obiective pe care o sa le vizitati:

Chefchaouen – perla albastra a Marocului
Chefchaouen este o localitate veche,u n sat tipic berber situat în muntii Rif, fondat? în anul 1471 de catre maurii si evreii care au venit aici din Spania ca refugiati, în urma recuceririi Peninsulei Iberice.
Chefchaouen este ca o evadare din lumea moderna. o intoarcere in timp, peste care au trecut anii, pastrând-o neschimbata. Chefchaouen o localitate destul de izolata, situata în Muntii Rif din Maroc, care are o multime de lucruri de oferit turistilor: drumetii montane, mâncarea traditionala marocana, un contrast puternic între oras si desert si….mult albastru. Cladirile albastre reflecta cerul senin marocan, însa se presupune ca exist? si un motiv religios pentru care toate cladirile orasului sunt albastre: prin vopsirea cladirilor cu tekhelet (un colorant natural stravechi pomenit si în Biblie), localnicii amintesc de puterea lui Dumnezeu. Culoarea albastra pe care o vedeti astazi a fost adusa de evrei, prin 1930.
Supranumit si Perla Albastra a Marocului, Chefchaouen te surprinde prin subtilele nuante de albastru deschis cu care sunt vopsite casele, stradutele inguste si intortocheate, zidurile, arcadele si portile, care contrasteaza interesant cu hainele trecatorilor, cu ghivecele atarnate de ziduri, cu rufele intinse la uscat, cu gentile, tablourile, bijuteriile si covoarele care atarna in fata micilor magazine, imprastiate prin tot centrul vechi al orasului.
Cerul se armonizeaza plastic cu norii, casele, copacii si muntii care imprejmuiesc Chefchaouenul, oferind cele mai interesante contraste si combinatii de culori. Se pare ca nu din motive estetice au ales locuitorii orasului sa-si vopseasca locuintele albastre, ci din motive religioase, orasul fiind considerat, de evreii veniti aici cu multe secole in urma, ca o oglinda a lui Dumnezeu si a cerului, intentia fiind ca oamenii sa-si aminteasca prin acest albastru de puterea divinitatii. Unii spun insa ca este o culoare cu o compozitie ce nu place tantarilor....
Pentru cei carora le plac drumetiile pe munte (si au timp....)  pe langa Chefchaouen sunt cateva locuri de panorama asupra orasului; va fi nevoie sa va pregatiti suficienta memorie foto, pentru ca intr-o astfel de iesire o sa faceti zeci si zeci de poze....Sunt chiar si trasee mai lungi, se poate merge in trekuri de o zi-doua pana in Parcul National Talassemtane,  unde se gasesc sate uitate de lume, inconjurate de paduri, cu multi cedri, cactusi si flori, pana pe varful Jebel el Kelaa de 1.616 m sau la superba cascada Akchour, un loc cu adevarat paradisiac, unde poti sa te balacesti in ape ca smaraldul.
Ce atrage multa lume in Chefchaouen, este acelasi motiv ca in Amsterdam si Jamaica: hasisul. Se gaseste la niste preturi foarte mici, ceea ce il face o destinatie populara printre tineri si, in general, backpackeri. Vanzatorii de hasis ofera prima doza chiar gratis....In jurul satului se gasesc alte „culturi” halucinogene: campuri intregi de marijuana. Noi mergem insa pentru a vizita si admira partea de arhitectura, sit-ul, nu pentru a incerca astfel de placeri....
Ce se poate incerca la Chefchaouen sunt prajiturile si sucul de avocado, in combinatie cu tot felul de fructe si de asemenea un fruct pe care probabil putini dintre voi l-au gustat: chirimoya. Se mai gasesc acolo la vanzare: bijuterii din argint, incrustate cu tot felul de pietre colorate.....









Plaza (piata) Uta el Hammam, Chefchaouen
Este inima Medinei. Umbrita , pavata, este locul ideal de a zabovi intr-una dintre numeroasele cafenele ?i restaurante. Este un loc linistit unde se poate manca si racori dupa o zi de drum si explorare.



Fes
Orasul  Fes este al 3-lea oras ca marime si importanta din Maroc dupa Casablanca si capitala Rabat. Este in patrimoniul Unesco datorita medinei si considerat a fi cea mai mare aglomerare urbana din lume in care nu au acces vehicole motorizate.

A fost intemeiat pe malul raului Jawhar in anul 789 de catre Idris I, fondatorul dinstiei Shi’ite Idriside. Fiul acestuia, Idris II a construit in anul 808 o asezare pe malul opus al aceluiasi rau. Orasele s-au dezvoltat separat avand deseori conflicte. Aceste orase erau:  Medinat Fas si Al-Aliya.
Azi, orasul Fes este constituit din cele doua orase vechi contopite iar raul Jawhar, numit mai nou raul Fes,  abia se observa in labirintul de stradute inguste.

Centrul vechi al orasului, medina , se gaseste intr-o vale. Atat la nord cat si la sud se gasesc fortarete cu ziduri groase de aparare si turnuri de observatie, fortarete ce aveau rolul de aparare al acestui oras.

Medina orasului Fes este formata din peste 1800 de stradute mici si intortocheate pline ochi de comercianti ce-si expun marfa expusa spre vanzare. In interiorul acestui adevarat labirint se gasesc si principalele obiective turistice ale orasului: Moscheea Quarouiyen– cea mai veche universitate islamica; scoala coranica Attarine Medersa– cu superbe decoratiuni , Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici, cartierul vopsitorilor de piele – Deddaghine aflat in aproprierea pietei Seffarine, unde diferiti maestri prelucreaza pieile de animale.

Turul orasului Fes incepe cu vizita portii de intrare al Palatului Regal, o adevarata opera de arta ce merita observata si fotografiata. In imediata apropiere se gaseste Mellah-ul – cartierul evreiesc al medinei. Desi in ziua de astazi nu mai locuieste nici un evreu in Mellah, cladirile impunatoare cu balcoane elegante si subsoluri incapatoare, pentru cei care prelucrau pietre pretioase si bijuterii, pastreaza inca aerul acelor vremuri.

Fortareata sudica, aflata in afara medinei, constituie o buna baza de plecare intr-o incursiune in mijlocul medinei.  Aici, aveti parte de o panorama superba asupra intregului oras si se poate aprecia dimensiunea impresionanta a medinei.
Atentie cu ce va incaltati...multe dintre strazi sunt neasfaltate, nepietruite. Pentru ca nici macar scuterele nu au cum sa intre in medina, localnicii folosesc magari si asini pentru caratul diferitelor marfuri.

Multe Riad-uri din zona centrala a medinei Fes al Bali au fost transformate in magazine sau depozite de marfa. Riad-urile sunt case instarite, un fel de pensiuni aflate in interiorul medinei. Pentru noi un cuvant ar fi potrivit: han. Riad-urile aveau curti interioare iar zidurile exterioare erau formate fie din incaperi fie din pereti inalti de pamant pentru a pastra racoarea, linistea si pentru a feri de privirile curiosilor. Camerele se gaseau atat la parter cat si la etaj si erau folosite mai mult de catre caravanele de comercianti ambulanti care vindeau marfa in diverse orase. In ziua de astazi inca se mai gasesc riad-uri functionale in diferite orase ale Marocului.

O zona interesanta a medinei o constituie vopsitoria de textile, unde localnicii isi aduc hainele la vopsit. Strazile mici sunt inundate cu apa (de obicei calda) si diversi coloranti. Pentru a strabate zona vopsitorilor de textile trebuie sa te sacrifice si sa te uzi, dar merita. In camarute obscure si fantani publice oamenii lucreaza zi lumina in apa si mizerie. Munca este incredibil de grea si de prost platita, dar traditia nu se pierde. La trecerea grupurilor de turisti, vopsitorii cer cativa dirhami pentru fotografii. Mirosul este suportabil.

Strazile pline de mici magazine dosite continua pana in zona central unde se gaseste Moscheea Quarouiyen. Din pacate in moschee este permis numai accesul musulmanilor dar poarta de intrare impresioneaza prin grandoare si finetea lucraturii, in special partea de Zelige – ceramica traditionala cu motive populare geometrice.

Un loc intradevar impresionant este scoala coranica Attarine Medrasa – cu superbe decoratiuni traditionale. Curtea interioara scoate la iveala camerele mici unde studentii traiau si unde acestia isi gateau. Apropo… „bursa” sau subventia statului pentru studentii scolii coranice era de o paine pe zi!

Punctul culminant al orcarei vizite in Fes este nelipsita vizita la vopsitoriile de piele din zona  pietei Seffarine. Locul acesta este considerat cea mai veche vopsitorie de acest fel datand dupa unele surse din sec 11, sau sec 14 dupa spusele localnicilor. Important este ca stilul de vopsit nu este modificat cu nimic fata de inceputuri…

Intre casele comerciantilor se gaseste o zona care seamana foarte mult cu un fagure de albine. Gropi cilindrice, pavate cu faianta sunt construite „ciorchine” una langa cealalta. In aceste bazine, localnicii isi vopsesc pieile de animale ce pot proveni de la: oi, vaci, camile sau alte animale.
Paleta de culori, vazuta de sus, este senzationala, pentru ca grupurile de turisti prezente in zona sunt invitate sa urce pe terasa, la etaj, pentru o mai buna panorama a vopsitoriilor. La intrare fiecare persoana primeste un manunchi de menta pentru a-l tine la nas si a evita mirosul neplacut. Dar de unde acest miros?Metoda traditionala de a vopsi pieile este urmatoarea: pielea se curata atat cat se poate de grasime si carne. Pentru a dizolva grasimea ramasa pe interior pielea este scufundata intr-un bazin unde se gaseste un amestec de urina de vaca, gainat de porumbel, apa si alte cateva „ingrediente”. Aciditatea crescuta ajuta la dizolvarea resturilor de grasime dar si la „naparlirea” parului. Pielea astfel tratata se scufunda in alt bazin in care se gaseste colorantul dorit. Localnicii lauda faptul ca toate culorile folosite sunt naturale si se pastreaza foarte bine in timp. Dupa acest tratament pielea se intinde la soare, la uscat, atat in apropierea bazinelor, pe acoperisurile caselor sau in afara medinei, in interiorul orasului Fes unde se gaseste un deal mai plat, chiar in apropiere de cimitir si fortateata Nordica a orasului.
Atelierele din apropierea vopsitoriilor sunt ticsite de papuci, geci, portofele, curele, genti si alte obiecte de piele creeate mai mult sau mai putin traditional.
Centrul orasului modern este infrumusetat cu bulevarde largi, cu spatii verzi, palmieri si cafenele.


Poarta de intrare in Medina


Vopsitoriile de piele


"Culorile" Fez-ului...

Marrakech – orasul rosu
De ce i se spune "Orasul Rosu"? Pentru ca majoritatea cladirilor sunt colorate in rosu-caramiziu.
Marrakech este unul dintre cele mai importante centre turistice din nordul Africii. Amplasat la aprox. 160 km de coasta Oceanului Atlantic si in imediata vecinatate a desertului Sahara, orasul - prea putin binecuvantat de racoarea ploilor - este incins mai bine de 10 ore pe zi de soarele puternic, in timpul verii temperaturile ajungand adesea la 50?C. Noi ajungem intr-o perioada in care temperatura se domoleste mult.
De doua ori oras imperial, Marrakech a fost capitala inainte de domnia lui Moulay Ismail, a pierdut aceasta demnitate cand sultanul a decis mutarea resedintei sale la Meknes si si-a recapatat-o dupa ce urmasul lui Moulay Ismail a adus-o inapoi.

Asemenea multor orase marocane, Marrakech are cartier modern si medina – partea veche, fortificata.
Gueliz, orasul nou inaltat sub protectorat francez, este strabatut de Avenue Mohammed V care face legatura dintre orasul vechi (langa Moscheea Koutoubia si Piata Jemaa el Fna) si iesirea spre Casablanca. Gazduind multe hoteluri bune, Gueliz este concurat din ce in ce mai mult de medina in care au luat fiinta, in cladiri foarte vechi dar minutios reamenajate, riaduri cu restaurante si terase pentru turisti.

Piata Djemma El Fna, este punctul central al medinei din Marrakech avand de o parte souk-uri aglomerate si cartiere rezidentiale, iar in cealalta kasbah, palatul regal si majoritatea cladirilor-monument.

Moscheea Koutoubia este cel mai important obiectiv din Marrakech si ramane – alaturi de Jemaa el Fna – un simbol al orasului. Minaretul de la Koutoubia este vizibil de la mare distanta si este considerat un punct de reper pentru orientarea in oras si totodata un punct de plecare spre alte obiective de interes. Ceea ce vedem acum este rezultatul multor transformari aduse unei foarte vechi moschei. Membrii dinastiei almohade si-au construit propria moschee, iar ulterior, constatandu-se ca orientarea salii de rugaciune catre Mecca nu era corecta, au construit o alta pe care au terminat-o in 1158. Non-musulmanii nu au acces in interior, asa incat nu va pot spune nimic despre maiestria cu care au lucrat mesterii marocani in sec. XII. Minaretul, o perla arhitecturala, cu multe ornamente gravate in piatra, fiecare cu alt model, poate fi admirat de oricine. Cu proportii perfecte (inaltimea de cinci ori mai mare decat latimea), cu decorurile sale inedite, minaretul Koutoubia a fost motiv de inspiratie atat pentru Turnul Hassan din Rabat cat si pentru Giralda din Sevilla, construite de asemenea de dinastia almohada.



Moscheea Kasbah care nu mai pastreaza nimic din aspectul initial, este al doilea monument al dinastiei almohade ridicat in Marrakech. Langa moschee, Ahmed el Mansour - al doilea sultan al dinastiei saadite – a dispus construirea unui cimitir rezervat descendentilor profetului, Mormintele Saadite. Dupa disparitia dinastiei saadite, mormintele ai fost zidite si au ramas ascunse pana in perioada protectoratului francez. Printr-un pasaj ingust de-a lungul zidului exterior al moscheii, se ajunge la mausoleul cu mormintele saadite, unul dintre cele mai importante monumente ale orasului, unde odihnesc sultani si membri ai familiilor regale.
Palatele din medina, chiar daca nu s-au pastrat foarte bine, sunt o marturie a vremurilor de mult apuse.

Palatul el Badi este o ruina, dar este inca elegant. Candva splendid imbracat in marmura, mai pastreaza astazi doar fastul unei curti interioare cu bazin. Palatul el Bahia construit in sec. XIX, cu sali de receptie, curti interioare si gradini, este o impresionanta etalare de decoratiuni minutios executate. In perioada protectoratului francez, Palatul el Bahia a fost resedinta guvernatorului, iar in prezent face parte din palatul regal.

Cel mai probabil ca o sa ajungem si la o farmacie berbera pentru o prezentare de produse traditionale (condimente, plante aromatice pentru bai si creme de masaj), apoi shopping - cumparaturi, la unul dintre magazinele mai mari.

Piata Djemma El Fna, are dimensiuni impresionante. Este centrul vital al orasului Marrakech, trebuie vizitata atat in timpul zilei cat si la lasarea serii. Accesul masinilor este interzis in Piata Jemaa el Fna de la ora amiezei si pana in zori, inlesnind circulatia trecatorilor si desfasurarea activitatilor care-i fac faima. Piata devine tot mai animata, se umple de tarabe cu mancaruri cu tot felul de arome, cu fructe (smochine, curmale, alune, migdale), cu mormane de portocale care asteapta sa fie stoarse sub privirile celui insetat, cu imblanzitori de serpi cu reptilele pe cap sau incolacite pe trup, cu cobre unduind in sunetul muzicii, cu circari cu maimute si… cersetori.

Souk-urile (bazarurile) din Marrakech aflate in apropierea pietei, in partea opusa palatelor, sunt un labirint de stradute cu multe mici magazine inghesuite in care se gasesc tot felul de marfuri: fructe, mirodenii, bijuterii, babouche (incaltamintea traditionala), tesaturi, covoare, tamplarie, vase de arama si perne din piele de camila.



Seara acolo se poate vedea"Fantasia", un spectacol traditional ce impresioneaza prin calaretii inarmati si luptele lor calare, prin acrobatii si dansuri, totul intr-o atmosfera ametitoare, cu lumini, batai de tobe, fum, focuri de arma si muzica traditionala.


Piata Djemma El Fna, seara

Agadir  - Miami Beach pentru Europa
Muntele si oceanul se întalnesc la Agadir în ragazurile unor îmbratisari cu ritmuri de flux si reflux, masurate prin înserari molcome ?i dimineti luminoase.

Cutremurul din 1960 a risipit toate constructiile precum betisoare ale jocului maroco scapate din greseala pe podeaua pamântului. Felul în care arata în prezent cea mai importanta statiune balneara a Marocului este un exemplu ale renasterii si viziunii.

Statiunea asterne la picioarele turistului precum un covor fermecat nu mai putin de 9 km de plaja.

Agadirul zilelor noastre este un parc cu alei si palmieri, cu gradini si hoteluri aliniate în fata zeului Ocean, modernitate îmbinata plastic, estetic si functional cu traditionalul volumelor arhitecturale, cafenele, terase, magazine, locuri pentru odihna si bucurie.

În ceea ce priveste num?rul locurilor de cazare orasul statiune se situeaza pe locul al treilea în Maroc cu o capacitate de aproape 10 mii de paturi.

Stabilitatea politica si calitatea primirii oaspetilor nu sunt simple devize de marketing. Exista aici o zicala…în tara suveranului Mahomed VI turismul este rege.

Aflat lânga munti, desert si ocean, orasul este locul de plecare în scurte croaziere sau în expeditii pe carari berbere.

Statutul de statiune cu steag albastru este atribuit Agadirului pe buna dreptate. Toate criteriile de clasificare, începand de la calitatea apei, întretinerea spatiului ambiental, maniera de vehiculare a informatiei pentru facilitarea acomodarii oaspetilor, managementul mediului ?i educatia pentru conservarea valorilor naturale, sunt prezente aici la modul superlativ.

Daca adaugam si siguranta deplina în care se afla turistul întelegem de ce Agadir se afla în randul celor 48 de tari care au plaje cotate cu aceasta distinctie.

Peste 800 mii turisti petrec aici anual aproximativ 4 milioane de zile si nopti. Statiunea nu este întepenita într-un prezent continuu si se construieste pentru viitor la propiu.

Este ispititor sa te plimbi printre standurile comerciantilor uneori pentru a gusta spectacolul etalarii marfurilor si a produselor. Verbul a cumpara devine la Agadir adjectiv cu declinari si grade de comparatie placut surprinzatoare.

In port port sunt ancorare pentru 300 de ambarcatiuni mici. Climatul care permite navigatia cu vase de agrement tot timpul anului face ca aceast port sa fie preferat de foarte multi europeni.







Casablanca
Casablanca nu poate fi comparat dpdv turistic cu Marrakech sau Fes, pentru ca este un mega oras economic (are 5 milioane de locuitori). Dar are o multime de atractii:

Moscheea Hassan II Acesta este cel mai important obiectiv turistic din Casablanca si una dintre cele mai frumoase cladiri religioase din lume. Este unica pentru arhitectura ?i dimensiunile sale, are cel mai inalt minaret din lume si este a doua moschee ca marime dupa cea de la Mecca. O sa ramaneti uimiti de atata frumusete, in special datorita detaliilor dar si datorita  pozitionarii pe malul Oceanului.
Moscheea se poate vizita in interior si de catre cei ce nu sunt musulmni, zilnic (mai putin vineri) la ore fix (9 am, 10 am, 11 am si 14 pm) in cadrul tururilor ghidate ce se tin in diferite limbi. Biletul de intrare costa 120 dh (aprox 12 euro).
Plimbare in  zona La Corniche  De la Moschee pana in zona La Cornice sunt circa 2 km, pe langa o mare favela. La Corniche este zona de promenada a orasului.

Plaja Ain Diab E o plaja publica, lunga si lata, cu nisip auriu. Este animata de tinerii ce vin sa faca un picnic aici, de indragostitii ce ies sa priveasca marea si de baietii ce joaca fotbal pe plaja.

Oceanul Atlantic In Casablanca se poatei face baie doar in lunile de vara, oceanul fiind destul de rece in toamna, chiar daca temperaturile din aer sunt ridicate. Inca un lucru ce trebuie stiut este ca in timpul Ramadanului e mai bine sa nu mergeti la mare (e lipsa de respect pentru ei sa te dezbraci in public in timpul postului). In rest oceanul...asteapta, dar in mare parte a anului este rece si agitat....

Parcul de distractii Sindibad Park Sindibad Park a fost inchis pentru renovari timp de multi ani si a fost deschis din nou publicului la inceputul lunii august 2015. Este un parc de aventura cu numeroase masinarii tip roller-coaster dar si atractii pentru familii si copii mai mici.
Shopping in Marocco Mall Casablanca Cel mai mare mall din Africa va asteapta cu magazine si brand-uri internationale, un acvariu unic (si mancare la preturi mici. Mall-ul se afla pe malul Atlanticului, la 2-3 km de plaja (in afara orasului).

Casablanca - Centrul Istoric
Centrul istoric incepe cu Bab Marraksh (o usa mare decorativa). Acesta e locul unde puteti simti atmosfera de sat in mijlocul orasului. E drept ca pt ajunge in interior trebuie sa intrati mult, sa treceti de zona de bazar care ocupa o mare parte si sa va aventurati printre strazile labirintice unde traiesc oamenii saraci din Casablanca. Zona nu e sigura noaptea, dar ziua puteti merge fara probleme. O sa vedeti copii ce joaca sotron pe alei inguste, batrani ce povestesc in usa casei (multe usi vor fi deschise) si o sa  puteti observa prin ele franturi din viata de zi cu zi in Maroc. E o experienta interesanta ce merita incercata. Insa nu uitati ca medina din Fes e cea mai mare din lume si merita mai repede sa o vedeti pe asta.

„Le grand bazar` - souk-ul turistic din Casablanca Va dati seama ca intr-un oras cu peste 4 milioane de oameni sunt numeroase bazaruri. `Le Grand Bazar`` se afla in interiorul centrului istoric (la 5 minute de mers de gara) si e un bazar turistic. Adica marocanii nu prea fac cumparaturi aici fiindca preturile sunt foarte mari si marfa nu foarte varianta. In sensul ca sunt putini artizani si mai multe imitatii (genti Vuitton/parfumuri Gucci, din astea). Avantajul e ca multi vanzatori stiu engleza si franceza si e mai usor de negociat.

Rick`s Cafe pentru a simti atmosfera din filmul Casablanca La aproximativ 20 de minute de mers de Grand Bazar spre Oceanul Atlantic se afla Rick`s Cafe, locul unde puteti sa pasiti in timp, inapoi in 1940, in frumosul decor al filmului `Casablanca`. Puteti atinge celebrul pian si puteti lua o cina in stil oriental autentic. Preturile sunt mari (asteptati-va la peste 20 de euro pt o cina) dar atmosfera face toti banii. Atentie, localul e deschis doar intre 12 si 15 pm si 18:30 si 1 am. Daca decidem cu totii sa mergem, facem o rezervare la +212522274207.



Plaza Mohamed V - centrul orasului Casablanca Practic singura piata centrala unde localnicii ies sa hraneasca porumbeii, unde se organizeaza concerte in aer liber si diverse evenimente si unde puteti vedea intr-un nr mare vanzatorii de apa imbracati in haine traditionale. Tot aici puteti manca melci la tarabe, dupa reteta locala.

Parcul Arab La aproximativ 5 minute de mers de Plaza Mohamed V se afla Parcul Arab, plamanul verde al orasului Casablanca. E un parc unde predomina palmierii si gardul viu e din trandafiri japonezi ce deseori sunt infloriti in nuante de rosu, roz sau galben. O plimbare prin acest parc nu ia mai mult de 30 de minute.

Sacre Coeur de Casablanca Da, exista biserici in Casablanca! Aproximativ la fel de mare ca cea din Paris, Biserica Sacre Coeur din Casablanca poate fi vizitata. Se afla langa Parcul Arab

Inghetata Oliveri e cea mai buna din Maroc O spun miile de clienti ce se opresc zilnic! Va dati seama ca la ce calduri sunt in Maroc, inghetata e la mare cautare. Gasiti toate aromele si pe oricine intrebati stiu de Oliveri si va pot directiona. E la 5 minute de mers de Parcul Arab.

Atractii turistice din Casablanca in Cartierul Anfa
Twin Center e simbolul cartierului Sunt doua turnuri inalte de 100 de m, din sticla. Practic toata lumea stie de ele de aceea e un loc bun de intalnire daca nu cunoasteti bine orasul. Turnul din partea stanga e rezervat unui hotel, iar cel din partea dreapta ocupa mai multe birouri. Primele doua etaje sunt destinate iubitorilor de shopping, iar la etajul 1 o sa gasiti un stand cu multe sortimente de inghetata. Nu e la fel de buna ca la Oliveri dar daca nu aveti suficient timp sa mai mergeti pana acolo merita sa o incercati pe aceasta. De asemenea zona aceasta e cea mai sigura din Casablanca, e centrul modern unde puteti merge si noaptea si unde restaurantele sunt deschise pana la 1 am. Destul de aproape se afla si cartierul Maarif, cu multe strazi si magazine moderne. Acesta e cartierul unde puteti admira multe case albe cu motive Art Nuveau.

Atractii turistice din Casablanca in Cartierul Hobbous
Bazarul din Hobbous este locul artizanilor, cel mai traditional bazar din Casablanca locul unde puteti admira pe langa numeroase ateliere de mestesugari, opere de arta, imbracaminte traditionala pentru nunta si evenimente speciale, vase de ceramica, tablouri ce infatiseaza viata in Maroc. E locul ideal pentru a cumpara suveniruri. Si tot aici puteti admira multe elemente de arhitectura marocana (fantani traditionale, strada cu arcade, etc).

Piata de masline e un loc unic in Casablanca Se afla tot in cartierul Hobbous peste drum de marea moschee. E cumva ascuns dar merita sa intrebati unde se afla fiindca o data ce intrati o sa puteti degusta masline ca acestea.

Mahkama du Pacha este un exemplu frumos de arhitectura maura Va astepta 60 de incaperi frumos ornamentate, cu un patio in stil arab, cu diverse ornamente, mobilier si camere lucrate artizanal din podea pana in tavan. Multe din aceste camere sunt folosite in scop administrativ, sunt pana si sali de judecata in interior. Unii il numesc Palatul Divorturilor fiindca aici au loc multe procese.

Benis Patisserie e locul unde puteti gusta cele mai bune prajituri din Maroc Aceasta patiserie din cartierul Hobbous (adresa: 2 Rue Fkih El Gabbas) ofera bastilla ( delicatesa marocana cu umplutura de pui sau creveti) si cornes des gazelles (cea mai apreciata prajitura marocana) plus multe alte fursecuri pentru ceai pline cu migdale si curmale.

Piata de camile, un restaurant in aer liber unde puteti consuma carne de camila. Piata se afla in spatele bazarului din Hobbous, localnicii va pot directiona sau puteti lua un taxi. In piata veti gasi doar carne de camila, transata, unde puteti cumpara o bucata si va este pregatita si servita pe loc la terasele de alaturi.

Bazarul localnicilor e Darb Sultan Daca vreti preturi reale` si atmosfera nebuna din bazarurile marocane atunci cel mai bun loc este in Darb Sultan. Nu o sa intalniti nici un turist acolo dar o sa aveti parte de o experienta autentica. Piata se afla in spatele cartierului Hobbus.







Rabat
Aflat in zona de NV a tarii, la gura de varsare a raului Bou Regreg, orasul Rabat ofera o panorama unica asupra oceanului Atlantic.

Califul  Moulay Yacoub a fost primul care a mutat capitala Marocului in Rabat. Acesta a construit zidurile de aparare si zona kasbah-ului numit Kasbah das Udayas datorita armatei „negre” de elita care isi avea sediul general in aceasta zona. Armata formata din soldati africani (negrii) era o unitate temuta de catre marocani si de catre inamici, fiind o unitate foarte bine pregatita.

Dupa moartea lui Moulay Yacoub puterea a fost mutata la Fes. In momentul in care Marocul a cazut sub protectorat francez, acestia din urma au decis ca orasul Rabat sa devina capitala Marocului.

Inca de la intrare se simte aerul de capitala, de oras cosmopolit…

Zona aeroportului este curata, cu bulevarde largi si spatii verzi bine intretinute. Aproape de aeroport se gaseste si resedinta oficiala a familiei regale unde regele Mahomed al VI –lea locuieste mare parte a timpului.

Soseaua asfaltata cu trotuare late serpuieste prin zona rezidentiala pana in apropiere de zidurile groase de aparare ale medinei. Noaptea aceste ziduri sunt foarte frumos luminate si dau o senzatie placuta de siguranta si frumusete.

Diferenta fata de orasul Fes este ca in Rabat se poate intra in medina cu autocarul iar hotelurile aflate central se gasesc in zona ambasadelor foarte aproape de Gara centrala, Posta si cladirea primariei.

Spatiile aerisite, stilul arhitectural al cladirilor care combina stilul traditional marocan si influente de modernism, modelele de masini mai noi, cafenelele si lanturile de restaurante internationale, toate semnaleaza faptul ca suntem in capitala.

Linia de metrou este ultramoderna, iar vagoanele sunt similare cu cele de la Istanbul, din pacate pentru noi,  un punct in plus fata de tramvaiele din Romania.

Unul din multele tururi care se pot face in Rabat incepe pe malul raului Bou Regreg. De aici pe partea opusa se poate intrezari orasul „geaman” Sale iar in mijlocul gurii de varsare noua marina, un loc ultramodern destinat celor care detin vase de croaziera sau iaht-uri, cu restaurante, hoteluri, Sali de conferinta, zona de promenada si tot ceea ce este necesar pentru un astfel de turism.

Malul lacului este lat, bine intretinut, cu trotuare frumoase, curate, copaci si din loc in loc ambarcatiuni trase la mal si transformate in restaurante sau terase.

In departare, incepe sa se vada Kasbah das Udayas, solemna „fortareata” cu ziduri groase de aparare, turnulete specific marocane si porti de intrare maiestuase.

Dupa ce treci de poarta de intrare senzatia ca ai ajuns in Paradis este omniprezenta… Gradinile Andaluze, cu multa verdeata, umbra, miresme si culori te intampina si te determina sa te asezi pe una din banci si sa contemplezi la… natura, la suflet…la Maroc!

Strabatand aceste gradini se poate ajunge pe partea opusa a Kasbah-ului la o ceainarie cu balcoane largi ce se revarsa asupra micii delte prezente la gura de varsare a raului Bou Regreg. In departare se pot observa valurile oceanului Atlantic ce se lovesc de stabilopozi iar turistii pot savura un ceai de menta proaspata autentic marocan.

Strazile intortocheate ale Kasbah-ului sunt destul de late si spatioase iar casele sunt toate vopsite in alb si albastru. Pentru moment poti uita de Maroc si te poti crede in Santorini sau in orice sat autentic Grecesc. Senzatia unei plimbari linistite in Kashbah este nepretuita! Inca de la inceput te surprinde lipsa comerciantilor, curatenia si acordurile instrumentelor muzicale ale cantaretilor ambulanti…nimic nu se compara cu o plimbare aici!

Iesind din Kasbah surprizele placute continua! Kasbah-ul este construit pe un deal aflat foarte aproape de malul oceanului si de plaja….

In fata Kasbah-ului un alt deal a fost transformat in cimitir iar drumul serpuieste pe langa gardul acestuia pana la plaja. Valurile infuriate ale Oceanului Atlantic se sparg in stabilopozi si in promontoriu creand o spuma alba densa ce ramane pe pietre si nisip…si ce nisip!

Nisipul extraordinar de fin cu o tenta rosiatica mangaie gentil talpile goale iar stropii valurilor iti ajung pe fata si ochi racorindu-te in timp ce soarele placut iti mangaie tamplele. Este exact locul ideal unde poti sa iti petreci eternitatea!

Intre aceste locuri senzationale. Intre Ocean si centrul modern al orasului se interpune zona medinei. De data aceasta nu o medina inghesuita, cu strazi aerisite, cu comercianti mai civilizati, cu magazine mai dichisite, dar parca lipsite de farmecul autentic al medinelor din Fes si Marrakech!

Nu departe de aceasta zona superba se gaseste complexul format din Moscheea Neterminata, Turnul lui Hassan si Mausoleul lui Mohamed al V-lea.

Zona este pazita de catre garda regala calare, barbati alesi pe pranceana, cai pur sange impunatori si straie de gala…unde mai pui ca sunt sociabili si fac poze cu toata lumea.

Complexul este impresionant si ideea ca aici putea fi cea mai mare moschee din lume te umple de regret ca nu a fost terminata.

Turnul lui Hassan se rica semet la marginea celor 200 de coloane neterminate si masoara o inaltime de 44m, o mica parte din cei 86 m care trebuia sa ii aibe.

Interiorul turnului este constituit din rampe, menite sa ajute urcarea calare a muezinului pana in varf unde urma sa infaptuiasca chemarea la rugaciune. Contrastul rosiatic al turnului si coloanele albe ale moscheei creeaza o imagine superba, iar pe fundal se observa Oceanul Atlantic.

Mausoleul lui Mohamed al V-lea este o cladire care adaposteste ramasitele lui Mohamed dar si ale celor doi fii Hasan si fratele acestuia. Interiorul este bogat decorat cu Zelige traditional iar tavanul este imbogatit cu lemn de cedru sculptat maiestral.







Palatul Dar el Makhzen - Palatul Sultanilor.

Situat in ca mai inalta zona din orasului vechi fortificat, Kasbah, Dar el Makhzen a fost construit in secolul 17 de catre sultanul Mulay Ismail pentru a-i servi ca palat. Ofera o vedere spectaculoasa catre Stramtoarea Gibraltar, iar in zilele senine se poate vedea coasta Spaniei.
Drumul la palat trece prin fata  Hotelului Continental (acolo unde in 1 Day trip-uri oprim pentru o cafea inainte de imbarcarea pe ferry), apoi pe stradutele inguste si intortocheate ca un labirint, trecand printre case albe si pisicile care te intampina la tot pasul. Aproape de vaful dealului pe care este amplasat castelul peisajul se schimba, iar casele cu intrari luxoase si hotelurile pentru turistii straini au luat locul cocioabelor paraginite.
Palatul este locul in care ultimul sultan al Marocului independent, Moulay Hafid, a fost exilat in 1912 dupa abdicarea fortata provocata de semnarea Tratatului de la Fez prin care Marocul devenea protectorat al Frantei. Sultanul s-a mutat aici impreuna cu intregul sau harem, sclavi si servitori, in total 168 de persoane....
Palatul este construit in jurul a doua curti interioare. Prima, pavata cu ceramica colorata are in centru o fantana arteziana din marmura si mozaic, iar cea de a doua gaduieste o gradina in stil Andalusian ce cu siguranta in timpul sultanilor a vazut zile mai bune. Elemente decorative exceptionale apartinand artei islamice decoreaza intreg palatul, de la peretii imbracati in marmura, lemn si mozaic ceramic si pana la tavanele din lemn pictat cu intricate modele geometrice. Muzeul include 9 camere care prezinta epoci diferite din istoria Tangerului, de la cea romana la perioadele de ocupatie coloniala de catre Portugalia si Franta. Poti vedea un excelent mozaic roman intitulat „Voiajul lui Venus”, amfore grecesti si romane si poti admira o intreaga colectie de arta marocana in fostul apartament al sultanului.
In gradina interioara, departe de ceea ce a fost in perioada ei de glorie, portocali, lamai si ficusi si un tun uitat de armata lui Napoleon acolo...



Alte cateva imagini cu locurile prin care o sa trecem:






















Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 05 Decembrie 2015, 19:51 »
Servus! Nu te superi pe mine Gigi, acum am observat: 400+300+415=1115 euro, Marocul. Nu-mi lua in nume de rau, circuitul costa per total 1075 euro sau 1115 euro? Eu merg oricum si la 1015 si la 1115 euro. Imi dorec mult sa merg in Maroc cu Bonvoyage. Imi place stilul de turism. Ma motiveaza mult ... mult, vacanta in Azore. Dar, care este pretul corect? Eu am achitat avansul, mi-am planificat CO la serviciu, merg sigur.  :help:

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #2 : Duminică, 06 Decembrie 2015, 10:22 »
am observat: 400+300+415=1115 euro, Marocul

Initial n-am inteles ce calculezi tu, dar curiozitatea m-a dus pe site.
Asa sunt trecute ratele, desi pretul total afisat e de 1015.
http://www.singlescamp.ro/eveniment/circuit-maroc-11-20-octombrie-2016/

pinkpanthere,  Gigi sigur nu se supara, el accepta observatiile si corecteaza  erorile, scaparile.
Asa ca putem sa facem astfel d observatii fara sa ne scuzam, justificam ;) :kissing:
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #3 : Duminică, 06 Decembrie 2015, 20:18 »
Multumesc Wonderland pentru precizari. Rectific, undeva in text am scris 1075 ... corect 1015. Seara buna!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13257
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #4 : Luni, 07 Decembrie 2015, 08:42 »
Tariful este cel afisat 1015, nu 1115. La postarea pe site, s-a facut o greseala la calcularea ratelor. Scuze si multumesc pt observatie!

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #5 : Luni, 07 Decembrie 2015, 19:41 »
Si eu multumesc pentru raspuns. Sa auzim numai de bine.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #6 : Vineri, 25 Decembrie 2015, 08:16 »
Sarbatori fericite minunatei familii Candea care reuseste de fiecare data sa ne scoata din cotidian. Succes pe mai departe firmei pe care o conduceti, cat mai multe evenimente reusite. In ce ma priveste, simt ca nu mai trece timpul ca sa vedem impreuna o destinatie speciala ... Marocul! La multi ani sanatosi tuturor membrilor Singles Camp! :-*

Offline Georget@

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #7 : Joi, 07 Ianuarie 2016, 13:34 »
La multi ani! Un 2016 bogat in evenimente si in participanti asa cum va doriti!

As dori sa ma inscriu si eu in aceasta excursie, o singura precizare as mai dori vis-a-vis de serviciile incluse: in pretul de 1015 euro intra si valoarea biletului de avion ?
Multumesc, doresc tuturor o zi excelenta !
Georgeta

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #8 : Joi, 07 Ianuarie 2016, 13:57 »
 ::)
Servicii incluse:
• transport avion  Bucuresti – Malaga si retur
• transport cu microbuz 16 locuri pe toata perioada excursiei
• cazare 9 nopti hoteluri 3* superior
• mic dejun
• cina
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
• ghizi locali, limba engleza. Am sa traduc eu grupului.

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• mesele de pranz
• intrarile la obiective

In general gasesti toate informatiile de baza in prezentarea excursiilor. Apoi tot felul de informatii importante legate de organizare pe paginile topicului excursiei. De aceea, o regula importanta e sa citim cu atentie si sa intrebam doar despre lucruri care nu sunt prezentate deja.

Succes! Enjoy!
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #9 : Joi, 07 Ianuarie 2016, 18:03 »
 :oops: Pe de alta parte, e drept ca pe site, la servicii incluse e mentionat doar transfer aeroport nu si zborul. :(
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #10 : Joi, 07 Ianuarie 2016, 18:47 »
Cred ca e doar o greseala. Daca se acceseaza de pe forum, la excursii si vacante 2016, in prezentarea initiala facuta de Gigi - 05.11.2015, este inclus transport avion Bucuresti-Malaga si retur. Daca se acceseaza direct, din prima pagina a site-ului, calendar, luna octombrie, apare doar transfer aeroport. Probabil, cand s-a facut transferul datelor pe noul site s-a strecurat eroarea aceasta. In cei 1015 euro este inclus transportul. Seara buna tuturor celor interesati de aceasta minunata destinatie ... si nu numai.

Offline wonderland

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 4883
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #11 : Joi, 07 Ianuarie 2016, 18:53 »
o completare binevenita. :bow:
eu nu aveam niciun dubiu ca transportul e inclus. am vrut doar sa identific cauza aparitiei confuziei, respectiv intrebarii si sa il sesizez pe Gigi.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Georget@

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #12 : Vineri, 08 Ianuarie 2016, 07:02 »
Va multumesc mult pentru raspunsuri  :flori:, sper sa ne si cunoastem in octombrie  :giggle:
Georgeta

Offline pinkpanthere

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 161
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016, 09:32 »
Georget@, ar fi bine sa te inscrii. Destinatia este superba iar plimbaricile prin lume cu Gigi si cu cei din Singles camp sunt minunate. Destinatia Maroc e magnifica, traseul superOK ... sunt binevenite si zilele de sejur Agadar. Si eu doresc sa ne cunoastem. Un an cat mai bun si ... sa vina octombrie mai repede.

Offline Georget@

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
Re: Circuit Maroc 11 - 20 octombrie 2016
« Răspuns #14 : Duminică, 10 Ianuarie 2016, 07:07 »
Multumesc pinkpanthere, ti-am urmat sfatul. Ne vedem in octombrie, pana atunci toate cele bune  O0
Georgeta