Autor Subiect: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016  (Citit de 14700 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« : Miercuri, 03 Februarie 2016, 20:42 »
Nu mai sunt locuri disponibile nici pt prima excursie, nici pentru a doua perioada

Tarif*:  375 EUR – cazare in camera DBL
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/excursie-praga-karlovy-vary-15-19-septembrie-2016/
Avans:  180 EUR
Plecare: 15 septembrie 2016
Sosire:  19 septembrie 2016
Cazare: 4 nopti hotel Aaron 3*  Krizikova 42, Praga, 18000, Republica Ceh?
Servicii incluse:
• transport avion  Bucuresti Otopeni – Praga, toate taxele incluse, bagaj cala 23 kg si un bagaj de mana max 6 kg - dus si intors
• transport intern o zi Praga - Karlovy - Vary cu microbuz 8 + 1
• ghidaj Praga si Karlovy Vary
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• intrarile la obiective
• transferul de la aeroport la hotel si de la hotel la aeroport
• bilete mijloace de transport in comun
Grup maxim 8 pers + insotitor de grup.
Insotitor de grup: Gigi Cindea 0040 745 106501
Program de vizitare
joi 15 septembrie. Intalnire la ora 6.00 la Aeroport Otopeni (Henri Coanda) Bucuresti si zbor TAROM spre Praga. Locul este cel obisnuit, in fata cofetariei Lavazza. OTP cu decolare la 08:05 aterizare la 09:00 ora Pragai. Taxi si ajungem la hotel. Lasam bagajele in clockroom, este prea devreme pentru check in. Plecam in "explorarea orasului". O sa avem un pic de mers pe jos, dar fiecare metru merita...Mergem intai spre Obecni Dum (Casa Oraseneasca), apoi pe langa Turnul Pulberariei (poate cel mai frumos depozit de praf de pusca ce a existat vreodata) si facem un popas la Turnul Jindriska, unde o sa si urcam. Ofera o panorama excelenta asupta zonei centrale a orasului si veti intelege mi repede si mai usor Praga...Traversam cartierul evreiesc pana la Rudolfinum si ne oprim in zona Podului Carol. Mancam de pranz si apoi o roata de centru inapoi spre hotel.
Praga este orasul lui Kafka, a povestilor, a legendelor si a marionetelor. In acea prima seara, am sa va povestesc in cel mai bun loc pt asa ceva - malul Vltavei despre Golem - uriasul din lut, povestea rabinului si altele si altele. Cred ca boem de acolo vine de la Boemia, de la locurile acelea incarcate de frumusete, mister, amestecate cu bucurie....
vineri 16 septembrie Zi plina de ....Praga. Pornim de la Castelul Praga (Prazsky hrad), Catedrala Vitus (un gotic fabulos, un lacas incarcat de istorie - aici se oficiau ceremoniile de incoronare a regilor si reginelor). si Strada de aur (pentru mine este cel mai incantator loc din Praga, desi liliputanele case nu erau decat niste biete adaposturi pt servitorii castelului), Turnul Daliborka (am scris odata o poveste trista despre nobilul inchis acolo si care se spune ca pentru a primi de mancare de la trecatori canta la vioara), Palatul Lobkowicz - toate situatie in acelasi complex istoric, coboram apoi pe Nurodva in Piata Mica, traversam Podul Carol si ajungem in Staromenske, Piata Centrala. Vizitam Primaria, Ceasul astronomic si Catedrala Tyn. Masa de pranz o s-o luam in zona centrala, in jur de 14.00.
Despre cladirile din piata centrala -Staromestske namesti) - am scris un articol, sursa de inspiratie pt multi ghizi externi... :) http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1504.0.html
sambata 17 septembrie Imbarcare in microbuz plecam la Karlovy Vary. Cate ceva despre aceasta statiune. Este cea mai cunoscuta statiune termala din lume. Plasata in regiunea de vest a Cehiei, aproape de capitala Praga, face parte din Triunghiul Spa Bohemia de Vest sau Carlsbad. Alaturi de Karlovy Vary, Mariánské Lázne, Frantikovy Lázne si Jáchymov formeaza o salba de statiuni construite cu 700 de ani in urma. Aristocratia vremii , incuzand regi si imparati, actori si regizori celebrii, scriitori de toata lumea cunoscuti, s-au bucurat de-a lungul timpului de binefacerile izvoarelor minerale, dar si de atmosfera boema de aici. Acum este o statiune foarte cocheta, pe alocuri luxoasa, foarte bine intretinuta, locuita in zona centrala de magnatii rusi, iar vara populata pana la refuz de turisti din toata lumea. In Hotelul Pupp, construit acum 300 de ani, veti putea admira o galerie impresionanta cu fotografiile celor care i-au fost oaspeti. Cand pasesti in holul acestuia, ai senzatia ca te-ai intors in secolul XVIII si astepti ca de pe treptele imbracate in covoare moi, sa coboare domni in redingote cu guler inalt si scrobit, doamne in rochii lungi si bogate, copii cu palariute si ciorapi treisferturi. Am avut ocazia si sansa sa-l vizitez, i-am parcurs holurile, am pasit chiar in apartamentul imperial Franz Joseph. Apartamentele si cateva camere pastreaza mobilierul de acum doua sute de ani, in timp ce baile lor nu au suferit decat modificari minime. Sunt din marmura neagra, cu armaturi aurite perfect functionale dupa atata timp...
Strazile sunt pavate cu piatra oferind un excelent loc de promenada. Case cu acoperisuri colorate si vesele, balcoane mestesugit lucrate si dantelate in fier forjat, frize bogate, fatade de o geometrie impecabila.
Emblema acestei adevarate bijuterii care este Karlovy Vary o reprezinta colonadele. Aceste constructii dantelate, te imbie la a poposi sub acoperisurile minutios lucrate si a sorbi din apa ce izvoraste din diferite modele de piatra si bronz. Cel mai spectaculos izvor se afla in holul unuia dintre hotelurile statiunii si care-si arunca apele fierbinti la o inaltime de pana la 60 de metrii.
Pentru a intelege cu adevarat dimensiunea impresionanta a turismului din Carlsbad trebuie amintit ca aici functioneaza peste 400 de hoteluri, cu o capacitate de cazare, de 29.000 de paturi.
Karlovy Vary mai este cunoscut pentru celebrul Festival de Film, pentru cel de Jazz si pentru competitiile internationale de golf.
Doua alte foarte cunoscute puncte de atractie in Karlovy Vary sunt Muzeul de sticla Moser si Fabrica Becherovca. In primul pot fi admirate exponate din cea mai fina din sticla, se poate urmari procesul de fabricatie a materialului cunoscut ca „sticla regilor” aceasta pentru ca pe mesele tuturor curtilor regale exista produsele Moser. Nu se poate vizita insa partea unde se graveaza si aureste sticla, pentru a proteja pe cei care migalesc la extrordinarele detalii decorative. Becherovca este o marca de lichior, o bautura traditionala a cehilor, cap de lista a meniurilor restaurantelor.
Tin sa va duc la Moser, pentru ca asa mi-am inceput acum ani de zile cunoasterea statiunii...Tin minte perfect, parca ar fi ieri, cum un prieten bun, directorul cetrului de turism de acolo, tin minte ma astepta dimineata in holul hotelului. Si mi-a spus "hai sa cunosti Karlovy Vary!". A inceput cu Moser, apoi m-a dus la Hotel Pupp, unul dintre cele mai vechi hoteluri din Europa. Locatia pastreaza in aceiasi decoratie si dotare camera amenajata in care si-a petrecut multe nopti imparatul Franz Joseph. Apoi am ajuns la Colonade - simbolul oraselului. Aceasta este ordinea in care prezint la randul meu Karlovy Vary si de fiecare data am aceiasi sentiment de bucurie si de surpriza pe care l-am avut cand il insoteam pe Tobias. Sunt convins ca o sa va placa si o sa va emotioneze si pe voi.
duminica 18 septembrie Dupa o zi la Karlovy Vary continuam cu Praga. O plimbare prin gradinile castelului Vysehrad. Este un loc superb si care ofera o panorama asupra unei parti din Praga. Am multe amintiri placute cu grupuri Singles Camp din acel loc absolut minunat. Departe de forfota urbana, intim si plin de romantism, in toamna va fi fascinant...Apoi alte surprize...
luni 19 septembrie Este ziua plecarii. Functie de programul de zbor, ne intalnim in holul hotelului, luam 2 taxi-uri pana la aeroport, ajungem in jur de 9.20 acolo si se decoleaza spre tara. Eu raman, la plecarea voastra astept pe aeroport celalalt grup....
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. In urma transmiterii intentiei de participare o sa primiti un mesaj automat de la agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Email-ul contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Am rugamintea sa raspundeti Email-ului transmis de agentie sau prin transiterea documentelor solicitate si plata avansului sau simplu "a fost doar o intentie de participare si m-am razgandit".
Precizari. Este o excursie friendly, vreau si tin ca lumea sa viziteze si sa distreze in acelasi timp. Sa socializeze…De aceea ofer un cadru intimizat (vor participa doar 8 persoane plus insotitorul). Insist pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie de shopping, nici una de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ decat in situatia in care va faceti propria ruta, cu harta, obiective etc. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.
In Praga nu o sa avem la dispozitie un mijloc de transport dedicat, Ar urca tariful prea mult si nejustificat. Nu ne-ar fi necesar decat pt a ne deplasa pana in centru si pana la castel, apoi inapoi la hotel. Vizita se face pietonal in orice situatie ai ajunge la Praga cu autocar, microbuz etc. Hotelul nu este departe de zona centrala si are langa statie de metrou. Ne deplasam deci foarte usor si...ieftin. Nu e nevoie sa cautam loc de parcare, care trebuie sa stiiti ca in zona centrala a Pragai este o f.mare problema. Doar pt Karlovy Vary am inchiriat un microbuz pt a avea mobilitatea necesara....
Bagajul trebuie sa fie in limita acceptata de linia aviatica cu care zburam...Nu exista alta restrictie, va fac totusi o recomandare, sa va limitati pe cat posibil...Stam putin si nu are sens sa mutati sifonierul din tara la Praga... :)
Inainte de a va inscrie luati va rog in calcul toate aceste lucruri…Fac efortul de merge cu grupuri mici pt a asigura intimitate, flexibilitate, sa fie fun!  Cei care au mai fost cu mine cunosc toate aceste aspecte, de 6 ani le-au tot vazut si inteleles. Si si-au dat seama cat de importante sunt pentru a avea un grup fain de prieteni, nu unul doar de vacanta. Am facut toate aceste precizari care stiu par cam rigide si cazone, dar consider ca este mai bine sa fiu cat se poate de explicativ, decat sa ne trezim acolo cu situatii neplacute….
*Precizare legata de tarif Va rog sa luati in calcul si apreciere urmatoarele lucruri:
- este o excursie de doar 8 persoane, nu comparati tarife de grup de 50 persoane cu ceea ce fac eu - este firesc sa existe diferente. Am sa fiu 24/24 cu voi, am sa incerc sa va arat tot ce stiu si este interesant si in Praga si in Karlovy Vary, incepand de la obiective turistice, pana la ....localuri de noapte. Cu fiecare grup ajungem de exemplu la Hard Rock Cafe - unul dintre cele mai frumoase din Europa.
- calculatia mea a fost facuta tinand cont de tariful individual (nu de grup, pt ca nu suntem decat 9) afisat acum de compania de zbor. Daca avansul se achita in maxim 3 saptamani, din experienta stiu ca pe parcursul lui februarie nu o sa apara modificari de pret la bilete. Dupa, nu mai pot garanta, asa ca pretul excursiei poate creste...Deci daca doriti sa participati in conditiile afisate, va fi nevoie sa achitati avansul pana la data de 23 februarie.



















Karlovy Vary:










Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #1 : Joi, 04 Februarie 2016, 15:33 »
Am deschis rezervarile dar, trebuie sa anunt ca deja s-au anuntat 4 participanti siguri. Mai raman deci 4 locuri.  Azi dimineata am transmis un Email cu informatia deschiderii rezervarilor tuturor celor de la care am primit intentii de participare. Ocuparea celor 4 locuri se va face in ordinea efectuarii platii avansului.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #2 : Vineri, 05 Februarie 2016, 08:16 »
La aceasta excursie sunt 10 inscrieri pe 8 locuri.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 06 Februarie 2016, 12:51 »
Precizare. Nu am estimat ca vor fi atit de multer cereri pt aceasta excursie si dupa cum am vazut pe site sunt 18 cereri pe 8 locuri. Din agentie am primit informatia ca cel 8 locuri sunt ocupate, la 5 dintre ele avansul este intrat in contul agentiei, iar la 3 este virat dar inca nu apare in extras.


Termenul de plata anuntat era 23.02, dar in conditiile in care 8 dintre cei inscrisi au efectuat deja plata, acesta nu mai poate fi luat ca reper. Pentru ca nu vreau sa dezamagesc pe cei inscrisi dar nu au mai prins locuri, o sa mai organizez in continuarea acestei excursii inca una exact in aceleasi conditii.
Perioada este 20 - 24 septembrie. Nu o sa mai apara o actiune separata pe site, pt a nu produce confuzii sau de a mai atrage noi inscrieri. Si asa tot nu pot multumi pt toti cei inscrisi, 2 nu o sa mai prinda loc. Rezervarile se fac ca de obicei in SC in ordinea achitarii avansului.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #4 : Miercuri, 23 Martie 2016, 18:44 »
Nu mai sunt locuri disponibile nici pentru prima perioada, nici pentru a doua

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 26 Martie 2016, 09:44 »
Documentar TVR despre Praga:

! No longer available

Offline Necula Mihaela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #6 : Luni, 18 Aprilie 2016, 17:11 »
Film documentar Praga, ora?ul de aur!!!

http://www.filmedocumentare.com/praga-orasul-de-aur/

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #7 : Luni, 29 August 2016, 19:30 »
Cu cele 2 excursii in Praga ne apropiem de sfarsitul unui an cu multe, multe excursii...Mai urmeaza Marocul si Ungaria si apoi asteptam...Revelionul. Intre timp o sa lansam si calendarul 2017...

Nu va speriati ca nu scriu nimic pana in 11 septembrie. Sunt in Portugalia cu grupul cu care vizitam pentru ultima data acea zona...Cand ma intorc, toata atentia o sa-mi fie pe cele 2 grupuri cu care vizitam Praga si Karlovy Vary. Pana atunci un sfarsit de vara frumos, cu soare, cu bucurii, cu oameni frumosi in jur!

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #8 : Marți, 06 Septembrie 2016, 13:56 »
Orar de zbor: 15.09.2016 - OTP 08:05 - 09:00;
                      19.09.2016 - PRG 11:40 - 14:35.


Acesta este orarul confirmat de catre compania aeriana. Daca vor surveni mici modificari, independente de vointa noastra, vom reveni cu noi informatii.

Offline totoescua

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 124
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #9 : Marți, 06 Septembrie 2016, 16:22 »
Va rog daca se poate sa  ne spuneti cu ce companie zburam deoarece firma de transport rutier
 ne solicita aceste  date pentru a ne face rezervarea transportului la Otopeni .

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #10 : Miercuri, 07 Septembrie 2016, 10:09 »
Se zboara cu Tarom.

Offline Misona

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 290
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #11 : Joi, 08 Septembrie 2016, 15:33 »
Buna ziua

Doresc sa cedez locul in excursia de la Praga din perioada 19-23 septembrie, achitat integral 375 euro.
Cine este  interesat, am rugamintea sa imi scrie pe simona.capraru@gmail.com

Multumesc!
Viata e ca o piesa de teatru - nu conteaza cat de mult dureaza, ci cum se desfasoara. (Seneca)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #12 : Duminică, 11 Septembrie 2016, 13:54 »
M-am ferit pana acum sa deschid topic separat pentru fiecare grup de Praga. Acum insa nu mai au cum sa apara confuzii, astfel incat am deschis topic de informari si detalii si pentru Praga II: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2331.0.html
Deci pe acest topic nu o sa mai apara detalii legate de cel de-al doilea grup de Praga (19 - 23 septembrie). Doar informatii referitoare la primul (15 - 19 septembrie).

M-am intors de 2 ore din Lisabona, acolo unde s-au incheiat vacantele noastre lusitane...Toata atentia mea este acum focusata pe Praga, asa ca incepand de astazi o sa fiu pe aici pe topic, postand informatii, facand recomandari... Programul de zbor este cunoscut acum, sper sa nu mai apara nici o modificare la compania aeriana, asa ca o sa adaptez programul de vizitare functie de sosire si plecare.

Deocamdata va spun, bine v-am gasit si va transmit dorinta mea: UN GRUP SUPER! Am avut anul acesta cateva exceptionale, de ce n-ar fi si acesta?  ::) :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #13 : Duminică, 11 Septembrie 2016, 16:44 »
Mesajul principal este acum completat, il puteti lista si avea cu voi.

Referitor la vreme, acum este f.cald la Praga, dar cand ajungem noi se raceste pana la 22 de grade. Perfect daca nu ar ploua....Prognoza este cu ceva nori si stropeala, luati-va deci cu voi haine de ploaie si umbrele...Nu ne putem baza doar pe norocul Singles Camp... :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Excursie Praga - Karlovy Vary 15 - 19 septembrie 2016
« Răspuns #14 : Luni, 12 Septembrie 2016, 15:42 »
Ok...Let start!

Moneda in Cehia Czech este koruna, abreviata K?, international CZK. Cursul de schimb este: 100 CZK = 4 EUR/5 USD. Oficial si la zi 1 EUR = 27 CZK.

Unde schimbam, de ce trebuie sa avem grija. Exista peste tot in zona centrala birouri de schimb valutar si banci care efectueaza aceasta operatiune, dar atentie la comision si la un amanunt important: cursul afisat este cel pt schimbul a 100 EUR, daca schimbati mai putin, cursul este total altul...O pacaleala mare a caselor de schimb din Praga.
E bine deci sa schimbam la banca, nu la birouri de schimb valutar sau sa folosim cardul de retragere numerar, care face automat conversia. Asta pentru restaurante, pt cumparaturi.

Pentru obiective si transport va propun altceva: sa achizitionam, fiecare, cate un Praga Card pt 2 zile, care acopera transportul public, transferul la aeroport, sightseeing tour, croaziera pe Valtava, intrari la obiective turistice, discount-uri etc...
Se face o mare economie de bani si de asemenea se evita o multime de cumparari care se fac in coroane. Costa 48 EUR pt 2 zile. Il putem cumpara direct din aeroport. Putem inclusiv sa inlocuim taxi pana la hotel cu transportul cu autobuzul express din aeroport si legatura cu metroul pana exact langa hotel.

https://www.praguecard.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7&Itemid=106&lang=en

Servcii incluse:
FREE PUBLIC TRANSPORT, FREE AIRPORT EXPRESS, FREE BUS TOUR, FREE RIVER CRUISE
FREE PRAGUE CASTLE, FREE JEWISH MUSEUM, FREE OLD TOWN HALL, FREE 50 ATTRACTIONS
UP TO 50% DISCOUNTS ON OTHER ATTRACTIONS, TOURS, CRUISES, SHOWS, CONCERTS, RESTAURANTS...

Daca luam acest card o sa ne miscam usor si o sa putem vedea destul de multe lucruri in cele 2 zile, lasand ultima zi, cea de-a patra, pentru plimbare prin Visehrad...

Karlovy Vary o sa-l facem cu microbuzul inchiriat asa ca este rezolvata partea de transfer la obiective....