Autor Subiect: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie 2016  (Citit de 18694 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie 2016
« : Joi, 04 Februarie 2016, 11:31 »
Nu mai sunt locuri libere.

Tarif*: 560 EUR – cazare in camera DBL
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/cinque-terre-bologna-florenta-pisa-20-25-aprilie/
Avans:  250 EUR
Plecare: 20 aprilie 2016
Sosire:  25 aprilie 2016
Cazare: 5 nopti hotel 3*
Servicii incluse:
• cazare
2 nopti 20/21 aprilie si 24/25 aprilie Best Western Enzo Bologna 3* mic dejun inclus
3 nopti 21/24 aprilie La Spezia Hotel Ghironi 3* mic dejun inclus
(sunt aceleasi hoteluri la care am stat si in 2015)
• transport avion  Bucuresti Otopeni – Bologna, toate taxele incluse, bagaj cala 23 kg si un bagaj de mana max 6 kg - dus si intors
• microbuz 8 + 1 la dispozitia grupului pe toata perioada de sedere
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• intrarile la obiective
• croaziera Porto Venere
• taxa de oras la hoteluri
• transferul de la hotel la aeroport la plecare
• parcari microbuz
• bilete tren pt La Spezia - Cinque Terre
Grup maxim 8 pers + insotitor de grup.
Program de vizitare
miercuri 20 aprilie Spre Bologna se zboara cu Blue Air, care in acest moment are un tarif bun de calatorie. Ne intalnim la ora 10.45 pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, facem check in-ul iar la 13:00 decolam. Nu intarziati pt ca dupa ora anuntata o sa intram in zona de check in si nu va ramane nimeni din partea agentiei care sa va astepte. Riscati sa pierdeti zborul si excursia! La 14:15, dupa 2h15' ajungem la Bologna, preiau microbuzul cu care o sa circulam pe perioada de sedere si ne deplasam spre hotel. Check in, refresh rapida, maxim 30 minute si mergem in centru, aflat la doar 10 minute de hotel. Servim masa mai intai in zona cea mai populara a Bolognei, iar dupa o sa pornim intr-un tur de prezentare a zonei centrale.
joi 21 aprilie Dis de dimineata, facem check out, urcam in microbuz si plecam la Florenta. Nu avem foarte mult de vizitare, apreciez undeva la 5 ore, timp in care o sa si servim ceva usor...Ne continuam apoi drumul, pe coasta ligurica, traversand statiunile vedetelor, dintre care cea mai cunoscuta este Viareggio. Urcam si pana la Carrara sa vedeti cum se exploateaza celebra marmora. Spre seara ajungem la hotelul din La Spezia si ...somn, a doua zi plecam in explorarea minunatelor asezari ce formeaza Cinque Terre.
vineri 22 aprilie Ce este foarte important de inteles:  in aceste sate izolate se ajunge doar cu trenul, cu masina este imposibil. Asa ca in fiecare din cele doua dimineti o sa ne deplasam la gara, de unde luam trenul spre Cinque Terre. Va rog sa fiti pregatiti si pt oarece drumetie, satele sunt legate intre ele prin poteci ce ofera privelisti de vis, trecem prin vii, prin vegetatie meridionala, se vede marea de sus, este superb. E pacat sa pierdeti acest spectacol. Nu este greu, daca aveti in picioare adidasi, sau trekkeri un pantalon lung elastic nu o sa aveti probleme, asta daca aveti cat d cat conditie fizica. Prima zi de Cinque Terre va fi dedicata localitatilor mai apropiate de La Spezia. Riomaggiore, Manarola, Volastra, Corniglia. Evident ca acolo nu putem rata o degustare la Societa Agricola Cooperativa Cinque Terre, acolo unde se fabrica celebrul vin de care v-am vorbit intr-un articol aici pe forum Vinul Sciacchetra – elixirul zeilor http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2222.0.html
sambata 23 aprilie Vernazza s- Monterosso al Mare, cele mai frumoase localitati. De acolo facem o croaziera pana la Porto Venere, o perla a Liguriei, de unde, dupa ce-l vizitam, cu un autobuz de linie ne intoarcem la La Spezia.
duminica 24 aprilie La amiaza plecam spre Pisa. Vom vizita Turnul inclinat, Basilica si Campo Santo.Apoi plecam spre Bologna. Check in si seara mergem in centru sa servim masa.
luni 25 aprilie Dimineata este program free. Mic dejun, cumparaturi, relaxare, fiecare ce alege sa faca. Avionul pleaca la 14:55 de pe Aeroportul din Bologna, astfel incat la ora  12.00 ne vom intalni in hol, cu check out-ul facut, pt a pleca spre aeroport. La 17:55   dupa 02h de zbor ajungem la Bucuresti.
Observatii si precizari La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe topicul deschis pe forum: ……………….O sa gasiti acolo detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro. In urma transmiterii intentiei de participare o sa primiti un mesaj automat de la agentia Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Email-ul contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Am rugamintea sa raspundeti Email-ului transmis de agentie sau prin transiterea documentelor solicitate si plata avansului sau simplu "a fost doar o intentie de participare si m-am razgandit".
Este o excursie friendly, vreau si tin ca lumea sa viziteze si sa distreze in acelasi timp. Sa socializeze…De aceea ofer un cadru intimizat (vor participa doar 8 persoane plus insotitorul). Insist pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie de shopping, nici una de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ decat in situatia in care va faceti propria ruta, cu harta, obiective etc. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.
Bagajul trebuie sa fie in limita acceptata de linia aviatica cu care zburam...Nu exista alta restrictie, va fac totusi o recomandare, sa va limitati pe cat posibil...
Inainte de a va inscrieti luati va rog in calcul toate aceste lucruri…Fac efortul de merge cu grupuri mici pt a asigura intimitate, flexibilitate, sa fie fun!  Cei care au mai fost cu mine cunosc toate aceste aspecte, de 6 ani le-au tot vazut si inteleles. Si si-au dat seama cat de importante sunt pentru a avea un grup fain de prieteni, nu unul doar de vacanta. Am facut toate aceste precizari care stiu par cam rigide si cazone, dar consider ca este mai bine sa fiu cat se poate de explicativ, decat sa ne trezim acolo cu situatii neplacute….
*Precizare legata de tarif Va rog sa luati in calcul si apreciere urmatoarele lucruri:
- este o excursie de doar 8 persoane, nu comparati tarife de grup de 50 persoane cu ceea ce fac eu - este firesc sa existe diferente.
- calculatia mea a fost facuta tinand cont de tariful individual (nu de grup, pt ca nu suntem decat 9) afisat acum de compania de zbor. Daca tariful de avion urca va influenta si pretul excursiei. Daca doriti sa participati in conditiile afisate, va fi nevoie sa achitati avansul cat mai urgent, asta si pt ca nu avem prea mult la dispozitie.

Cinque Terre:















Potecile dintre localitati:





Florenta:





Pisa:



Bologna:








Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #1 : Joi, 04 Februarie 2016, 15:19 »
Nu a fost nevoie decat de o zi sa vad cate optiuni sunt pentru aceasta excursie. Asa ca am lansat-o si aici pe forum si pe site.
Rezervarile sunt deschise.

Offline Necula Mihaela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #2 : Vineri, 05 Februarie 2016, 21:14 »
 Gigi, m-am inscris la aceasta superba actiune pe site. Am dat toate datele D-nei Samiza sa-mi emita factura proforma pentru plata avansului.
 PS. Meriti tot respectul si consideratia noastra pentru alegerea locatiilor din Italia!!!  *|* *|* *|*

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #3 : Marți, 09 Februarie 2016, 20:41 »
! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #4 : Vineri, 11 Martie 2016, 10:14 »
Locurile s-au epuizat, in acest moment nu mai exista disponibilitate. Si cum aceasta vacanta nu este prea departe...de ieri am inceput sa lucrez la ghidajul acestei excursii. Bologna imi este foarte proaspata in memorie, am vizitat-o tot cu voi, anul trecut. La fel Cinque Terre, cele cinci perle, pe care care le-am luat la picior in 2015 si pe care astept cu nerabdare sa le revad. Cum imi place intotdeauna sa incep cu ce e mai greu, sau mai mult, primul proiect al acestei vacante este Florenta, unde ne intoarcem cu Singles Camp, dupa 5 ani...

Daca Italia este considerata “patria artelor”, as numi Toscana coroana regala, iar Florenta "giuvaerul". Leaganul Renascerii....Cateva filmulete care prezinta obiectivele principale. Pe care o sa le vedem si noi. Avem doar 5 ore la dispozitie, am ales insa un traseu care sa ne aduca in fata celor mai importante. Din pacate nu va fi timp de vizite interioare.

Doua obiective extrem de importante pt ceea ce adapostesc nu vor putea fi vizitate in acest fel...Desi la una dintre ele ma gandesc...daca ne-am incadra in timp am putea da cu nasul un pic si inauntru...Este vorba de BASILICA SANTA CROCE, o lucrare grandioasa construita in stil gotic in 1294. Aici se afla mormintele a numerosi oameni valorosi ai culturii, politicii si vietii sociale toscane printre care Michelangelo , Galileo, Charlotte Bonaparte, Dante Alighieri, Niccolo Machiavelli, Giacchino Rossini...Frescele sunt de Giotto...Intrarea este 6 EUR, trebuie insa asteptat la coada in jur de 15 minute...As sta eu, pana voi va mai miscati un pic in jur....Vedem insa acolo.

Alt obiectiv extrem de important pentru tablourile pe care le gazduieste este GALLERIA UFFIZI ce are una dintre cele mai importante colectii de arta din lume. Biletul de intrare costa 12 dar trebuie rezervare care se face pe www.florence-museum.com. Poate cu alta ocazie...pt ca mai am in gand o excursie in zona....

! No longer available


Cele 10 locuri must see in Florenta:

! No longer available

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #5 : Sâmbătă, 12 Martie 2016, 10:59 »
Astazi dimineata in timp ce-mi savuram cafeaua, rasfoiam inscrierile la excursii. Si ce mi s-a parut interesant si de remarcat: pe ultima suta am lansat 2 excursii externe: Praga si Cinque Terre. Ambele au fost imediat suprasolicitate, am epuizat locurile si la Praga am facut chiar doua grupuri...In timp ce la cele vechi inca mai sunt locuri la Andaluzia, Portugalia, Austria, SPA....Asta a fost ca o paranteza....

Nu acesta a fost insa motivul pt care am deschis aici...Am finalizat structura de vizitare pe zile si vreau sa explic celor 8 inscrisi cateva lucruri pe care care trebuie sa le cunoasca.

In ordine cronologica, iau mai intai Florenta. Este posibil ca dintre voi sa fie persoane care au mai vizitat perla Toscanei si care deja au vazut o data sau poate chiar de mai multe ori obiectivele din turul nostru pietonal. Mai jos o sa va dau traseul de vizitare, care poate sa fie modificat ca loc de pornire - acesta fiind conditionat de ce parcare gasim, in zona imediat apropiata centrului Florentei acesta fiind o adevarat aventura. In centru nu este posibila pt ca este unul dintre orasele cu taxa ZTL. Intentia mea este sa lasam microbuzul in parcajul garii de acolo avem foarte putin pana in centru si in drum aveam mai multe obiective. Ar fi ideal....

Walking Tour-ul nostru are ca lungime cca 5 km, iar ca timp, cu un interior si o pauza de masa, trebuie sa nu depaseasca 5 ore. Daca pornim din gara, urmam: Basilica Santa Maria Novella - Basilica di San Lorenzo - Santa Maria di Fiore sau Domul din Florenta cu Campanila di Giotto - Piazza della  Signoria (cu statuile sale celebre, cu Pallazzo Vechio si Loggia Dei Lanzi - Galeriile Uffizi - Ponte Vechio - Pallazzo Pitti - Piazza Santa Croce - Mercato San Lorenzo - gara Santa Maria Novella. Este posibil daca timpul ne ajunge sa vizitam inca 2-3 obiective in apropierea zonei comerciale San Lorenzo: Basilica Santissima Annunziata - Galleria Della Accademia - Piazza San Marco. Asa cum prezentam este vorba despre o vizita pietonala, este zona centrala, obiecivele nu pot fi parcurse in alt fel decat pe jos. Si cum timpul de vizitare este limitat este posibil doar pe exterior. O singura intrare va propun: Basilica Santa Croce. De ce? Pt ca aici se afla mormintele a numerosi oameni valorosi ai culturii, politicii si vietii sociale toscane printre care Michelangelo , Galileo, Charlotte Bonaparte, Dante Alighieri, Niccolo Machiavelli, Giacchino Rossini. La bilete este un pic de coada dar n-ar fi problema, pana voi va invartiti si faceti poze 15 minute eu pot ramane la rand...Intrarea costa 6 Eur.

Pentru cei despre care am amintit deja, care au vazut Florenta si nu mai vor sa vina in turul pietonal cu mine exista mai multe optiuni, isi pot face propriul program, cu conditia sa se incadreze in timp (5 ore) si sa ajunga obligatoriu la ora fixata de intalnire la microbuz. Sa nu-i asteptam pt ca am da tot programul peste cap. Au varianta vizitarii pe interior, la asta m-am gandit cand am creat flexibilitatea amintita. Va recomand in ordine: Uffizi, Galleria Della Accademia, Pallazzo Pitti si Giardino Boboli. Daca doriti sa vizitati unul dintre aceste obiective, trebuie sa va dau un reper important: orele in care vom fi la Florenta. Acestea sunt 11.00 - 16.00. Daca alegeti programul alternativ (nu ceea ce am sa fac cu restul) si doriti sa vizitati ceva pe interior cu siguranta ca va incadrati in programul stabilit, este nevoie sa va luati bilete online cu ora fixata, altfel nici o sansa. Exista un site pe care se pot face rezervari si achiziona bilete: www.florence-museum.com.

Acum despre modul in care se face vizitarea Cinque Terre. Probabil ca stiti deja, in 2011 au fost niste inundatii foarte puternice care au afectat grav infrastructura rutiera dar si o parte din cea pietonala de legatura intre cele cinci localitati. In momentul de fata practic este imposibil sa vizitezi cu masina, singura alternativa este trenul. Este foarte comod, ieftin si simplu. Distantele sunt extrem de mici, nici n-ai urcat si te trezesti ca ai ajuns. Astfel ca din La Spezia o sa luam trenul cateva statii pana intr-unul dintre sate, apoi intre localitati. Va recomand ca pana atunci sa lucrati un pic la conditia fizica, sa putem face 2 trasee intre localitati. Este tot farmecul. Nimic nu se compara cu mersul acela printre vii, sa vezi marea de sus...Este exceptional. A te limita doar la vizitarea localitatilor echivaleaza cu a pierde o jumatate din farmec...Traseele acestea nu sunt lungi, alegem ceva accesibil, functie de grup. Trebuie sa va precizez insa ca au 3-4 km...mai urcam, mai coboram, nu ca pe munte, nu va ganditi la asa ceva, dar oricum suntem intr-o zona colinara....

Pentru asta este nevoie sa aveti cu voi o imbracaminte si o incaltaminte adecvata. Pantof sport gen adidas sau chiar trekking, pantalon lung elastic (in blugi transpirati si aveti limitate miscarile), o bluza usoara, dar si ceva peste in eventualitatea in care este un pic mai racoare (temperatura medie in luna aprilie in Cinque Terre este de cca 15 grade) o sapca sau bandana pt ca desi e primvara acolo soarele este destul de puternic.... Un rucsacel in care sa va intre hana de vant/ploaie, o sticluta cu apa (nu gasim pe traseu sursa), aventual un fruct sau un sandvici daca stiti ca sunteti mai rai de foame....

Daca va ganditi deja la a pregati bagajul, luati in calcul ce v-am spus despre temperatura si mod de vizitare. Si nu uitati de un pic de conditie fizica. Va ajuta mult si la tururile pietonale.... :)

Offline rodisolo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 12 Martie 2016, 11:50 »
Servus Gigi,

Asa ma bucur ca vizitam niste locuri mustinde de cultura si abia astept sa calcam pe urmele pasilor acelor oameni evocati cu admiratie si dupa 500, si dupa 1000 de ani - impresionant pe scala noastra de existenta! Si-mi pare bine ca faci planuri sa vedem cit mai multe opere de arta, si nu doar pe dinafara. Si sa ne bucuram de peisaje si sa ne mai imbogatim - spiritual fireste  :angel:

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #7 : Duminică, 13 Martie 2016, 12:21 »
Gigi, si eu am mai trecut prin Florenta si cum orasele din Italia au o atmosfera aparte e oricand binevenita o revenire in aceste orase. Au o multiditude de locuri frumoase si pline de istorie asa incat cred ca ne vom bucura cu totii de timpul petrecut acolo.  :)

Offline cz_irina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #8 : Miercuri, 16 Martie 2016, 07:26 »
Din p?cate eu nu pot sa mai vin în excursie  :-\. Este cineva interesat de locul meu? Dac? da, pute?i sa m? contacta?i la 0722 540 726. Am pl?tit avansul.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #9 : Miercuri, 16 Martie 2016, 07:58 »
Folosesc aceasta ocazie pentru a explica inca o data aici pe forum cum sta situatia renuntarilor la excursiile externe la care calatoria se face cu avionul. Avansul nu se poate transfera pentru ca BILETUL DE AVION SE PIERDE prin renuntarea facuta.
Noi nu operam grupuri mari, ca in cazul agentiilor touroperator ci mici 9 - 25. In aceasta situatie achizitia biletelor se face INDIVIDUAL si NOMINAL.
Tocmai din acest motiv, in contractul de agentie este stipulat ca in cazul renuntarii avansul se pierde.

Offline Necula Mihaela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #10 : Vineri, 18 Martie 2016, 20:07 »
Pentru toti cei care iubesc Italia, va ofer un mic cadou muzical "Italia" 2015 cu Juan Diego Florez - Amor Marinaro (Me voglio fa 'na casa) (Donizetti)
! No longer available


Offline Necula Mihaela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 19 Martie 2016, 19:06 »

Documentar Cinque Terre - Italy

   (prima parte)

  (seconda parte)

Vizionare placuta!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7620
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #12 : Duminică, 20 Martie 2016, 08:37 »
Multumim Mihaela pentru videoclipurile pe care le-ai postat. Prezinta frumos o parte din obiceiurile ,industria, ocupatiile locuitorilor si aceea zona a Italiei.  :)

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #13 : Miercuri, 23 Martie 2016, 18:42 »
Nu mai sunt locuri disponibile

Offline Necula Mihaela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Cinque Terre - Bologna - Florenta 20 - 25 aprilie
« Răspuns #14 : Vineri, 25 Martie 2016, 20:02 »

 Buna seara!!!

 Pentru cine doreste sa intre in atmosfera italiana si se pregateste pentru aceasta superba excursie ......, sa asculte aceasta melodie
"Je t'aime a l'italienne" cu Frederic Francois.
 
 
  AMR - 25 de zile  *|*  *|* *|*