Autor Subiect: Seegrotte Hinterbruhl (cel mai mare lac subteran din Europa)  (Citit de 5674 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 10879
Seegrotte Hinterbruhl (cel mai mare lac subteran din Europa)
« : Marţi, 22 Martie 2016, 12:59 »
O catastrofa de proportii se afla la originea pesterii unul dintre cele mai impresionante monumente ale lumii. In 1912 o explozie provocata intr-o mina de ghips a facut ca 20 milioane de apa sa invadeze instantaneu galeriile. S-a format un lac subteran urias, cel mai mare din Europa.

O echipa de speologi a descoperit in 1930 in adancuri acest  spectacol fantastic. S-a trecut la amenjarea pesterii In vederea introducerii ei in circuitul turistic.

A venit insa razboiul si pestera a fost rechizitionata de armata si datorita pozitiei strategice transformata in fabrica militara de avioane. Heinkel avea 2000 de muncitori si a realizat acolo jos sub pamant, ferit de bombardamente, unul dintre primele avioane cu reactie din lume. O racheta si piese componente se mai pot vedea si azi de catre vizitatorii pesterii.

In 1980 in aceasta mina a fost turnat filmul „Cei trei muschetari” film cu o distributie remarcabila: Charlie Sheen ?i Rebecca DeMornay. Din recuzita acelui film a ramas o barca ce pluteste inca pe apele lacului subteran si infrumuseteaza mina...

Intr-o galerie a grotei este amenajata o capel? dedicata Sf. Barbara, patroana minerilor. O data la 4 ani în luna decembrie, intr-o sala special amenajata se serbeaza Sf. Barbara cu participarea Cardinalul din Viena.

Parte pietonal, apoi cu o barca electrica, intr-un tur de 45 minute un ghid prezinta istoria acestei mine, cum s-a format lacul, mai multe coridoare. Aveti ocazia sa vedeti o apa cu reflexe fantastice, jocuri de lumini montate special pentru a da efecte.

Turul se termina cu vizitarea salii de bal a minei, acolo unde se organizeaza slujba si petrecrea dedicata Sfintei Barbara.

Seegrotte este foarte aproape de Viena, astfel incat daca alegeti sa vizitati capitala Austriei si aveti mai multe zile la dispozitie, intr-una dintre acestea puteti introduce in program si aceasta mina. Adresa: Grutschgasse 2a A – 2371 Hinterbrühl. Programul este zilnic, 9.00 – 17.00. Turul se face ghidat, este posibil sa asteptati cca 20 minute pana la formarea urmatorului grup si nu uitati sa aveti o imbracaminte adecvata unui asemenea loc: inauntru sunt doar 9 grade. Tariful de intrare pentru un adult este 10 EUR.
Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 10879
Re: Seegrotte Hinterbruhl (cel mai mare lac subteran din Europa)
« Răspuns #1 : Miercuri, 23 Martie 2016, 20:13 »
Un montaj de prezentare a minei si a lacului subteran:

! No longer available