Autor Subiect: Baden - rasfatul vienezilor instariti  (Citit de 3338 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Baden - rasfatul vienezilor instariti
« : Miercuri, 23 Martie 2016, 17:23 »
La doar 26 km de Viena se afla cele 13 bai termale ale statiunii Baden, o localitate eleganta, curata, plina de istorie. Baden este situat la gura de varsare a romanticului Helenental, pe malul lui Schwechat, si folosit ca principala statiune de vara pentru locuitorii capitalei. Baile termale, care dau nume orasului, au temperaturi de la 22 °C la 36 °C, si contin, ca principal ingredient, sulfatul de calciu. Baden este înconjurat de cca. 120 de podgorii si are aproximativ 70 de taverne de vin ("Heurige").

Este o statiune relaxanta, linistitoare, tot ceea ce vezi si privesti aici, peisajele, natura, cladirile, dau o imensa bucurie ochilor si sufletului omului.



Cel mai mare complex de bai termale, se afla chiar in centrul statiunii, si ofera mai multe piscine elegante cu apa termala.



Impresionant este si Cazinoul, este renumit in Austria si Europa, se afla chiar la intrarea in Parcul statiunii Baden.



Parcul este imens, foarte elegant, are multa verdeata si flori, statui, dar impresionant este sa asculti acolo  muzica simfonica. Exista o scena, scaune banci si de multe ori ochestrele sustin concerte in parc....
Din parc se urca intr-o zona de panorama sunt niste trepte care duc sus, la o inaltime foarte mare.... Flori peste tot, o adevarata corola de toate culorile si speciile pe terasele de pamant. Treptele se opresc la diferite nivele, unde sunt foisoroare, alei, banci, si multe alte flori, brazi, pini.
La ultimul nivel se afla o superba statuie a celebrului compozitor Mozart. De aici se vedea intreaga statiune si imprejurimile. Este o priveliste splendida, fascinanta!
La nivelul 1 o cladire frumoasa, este un  teatru. 

In Baden mai poate fi vizitata o mini-gradina botanica, cu exemplare de flori si plante dintre cele mai frumoase si variate. Parcuri, gradini, flori, piscine cu ape termale, cafenele, restaurante, statui, muzica de opera, teatru, muzee, cazinou, dar si activitati sportive, turistice si recreative, este ceea ce ofera aceasta superba si fascinanta statiune.



Baile termale sulfuroase au fost descoperite inca de pe vremea romanilor si au fost apreciate de renumiti scriitori, muzicieni, oameni de cultura, imparati. Mark Twain, Thomas Mann, Goethe, Mozart, Beethoven au lasat amprenta asupra acestui orasel care gazduieste saptamanal festivaluri de muzica simfonica, seri culturale, teatru.

Stradutele mici, foarte curate ofera turistilor multe terase cochete, magazine cu suveniruri, dar si cladiri impozante cum ar fi Teatrul municipal, Primaria, Palatul medieval transformat acum intr-un hotel de lux, cladirea complexului termal din centrul statiunii.



Alte doua obiective turistice care trebuie mentionate sunt Casa Memoriala a lui Beethoven, si muzeul Rollet cu scheletele renumitului anatomist Gall Josef.
O catedrala catolica impunatoare domina centrul orasului.



Casa memoriala Beethoven