Autor Subiect: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016  (Citit de 18044 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« : Joi, 24 Martie 2016, 19:21 »
Tarif:  675 EUR – cazare in camera DBL
Rezervari: http://www.singlescamp.ro/eveniment/malta-sejur-si-excursii-pe-insula-29-09-06-10-2016/
Avans:  300 EUR
Plecare: 29 septembrie 2016
Sosire:  06 octombrie 2016
Servicii incluse:
• transport avion Air Malta  Bucuresti Otopeni –Malta International Airport Luqa  , toate taxele incluse, bagaj cala 23 kg si un bagaj de mana max 6 kg - dus si intors
• transfer aeroport  - hotel
• cazare 7 nopti Il Palazzin Hotel 4* Qawra,, mic dejun inclus
• insotitor grup pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala
• intrarile la obiective
• excursiile optionale
• bilete mijloace de transport in comun
Grup maxim: 9 pers + insotitor de grup.
Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro, la “Rezervari”. Dupa inscriere veti primi automat un Email ce cuprinde datele agentiei, contul in care trebuie virat avansul. Agentia de turism este Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 
Precizari. Este o excursie friendly, vreau si tin ca lumea sa viziteze si sa distreze in acelasi timp. Sa socializeze…De aceea ofer un cadru intimizat (vor participa doar 9 persoane plus insotitorul). Insist pt un profil mediu al participantilor: tolerant, sociabil, comunicativ, fara prea multe tabieturi, astfel incat grupul format sa semene cu unul de prieteni in vacanta. :)
Bagajul trebuie sa fie in limita acceptata de linia aviatica cu care zburam...Nu exista alta restrictie.
Precizare legata de tarif Va rog sa luati in calcul si apreciere faptul ca este o excursie de doar 9 persoane, la care se adauga costurile legate de insotitorul de grup, cel care va fi 24/24 cu voi. Nu comparati tarife de grup de 50 persoane, sau cu cele in care sunteti pe cont propriu, fara indrumator - cu ceea ce oferim si organizam - este posibil sa existe anumite diferente.
Temperatura medie in perioada in care veti fi acolo: 24 - 26 grade Celsius, temperatura marii: 25 de grade, sansa de ploaie 1/6. Va veti putea bronza, veti putea face baie in mare, temperaturile sunt bune pt asa ceva. Este ideal pentru vizitare, pentru ca trebuie sa stiti Malta este o adevarat comoara turistica.

Cateva lucruri despre Malta:

Malta reprezinta un arhipelag alcatuit din sase insule: Malta, care este cea mai mare ca suprafata (246kmp), Gozo (67kmp), Comino (3,5kmp), Cominotto, Filfla si St. Paul, ultimele trei fiind nelocuite.



Situata la circa 90 km. sud de insula Sicilia si 290 km de tarmul Africii, Malta este de fapt un podis calcaros scund, cu inaltimea maxima de 417m (insula Gozo). Situat in centrul Marii Mediterane, arhipelagul maltez imbina frumusetea naturala cu 7000 de ani de istorie.



Din timpuri stravechi, frumusetea incredibila a insulei, piatra de culoarea mierii si porturile naturale au fost raspunzatoare pentru influenta si reputatia cunoscuta in intreaga lume. Situata la poarta Africii si a Orientului, la 90 km sud de Sicilia, Malta se bucura in liniste de mare si soare.



Coasta cu apele sale cristaline iti ia ochii: golfuri stancoase, mici plaje cu nisip rosu, piscine naturale, pesteri subacvatice si 'Fereastra Albastra'… un climat minunat, o gura de aer proaspat.



La prora fiecarei barcute de pescuit multicolore, cunoscute pe plan local sub numele de 'luzzu', se afla batranul ochi protector al lui Osiris. Malta - saritura de pe stanca in apele Mediteranei



Nu este de mirare atunci, tinand cont ca traditia se pierde in negura timpului, ca marea este cea mai pura si mai clara din intreaga Mediterana. Cea mai mare comoara a insulei este piatra sa - un tip deosebit de calcar. Aceasta piatra aurie, care i-a castigat Maltei denumirea de Melita, 'insula de miere', a inspirat 7000 de ani de arhitectura.



Istoria constructiilor in Malta dateaza din jurul anului 4000 i.Hr. atunci cand au fost construite templele megalitice. Aceste temple, dedicate Zeitei Mama, isi pastreaza puritatea enigmatica in cele mai frumoase si magice locuri din insula. Templele de la Hagar Qim, ce privesc spre mare si spre insula Filfla, se numara printre cele mai bine conservate temple din cele peste 30 descoperite in intreg arhipelagul maltez.



In 1530, cand Cavalerii Ioaniti s-au asezat in Malta , nimeni nu ar fi putut sa-si dea seama ca destinul va lega in mod inexplicabil insula de acest ordin religios, hospitalier si militar. Pentru Cavaleri Malta era poarta spre crestinatatea vestica si, pentru mai bine de 200 de ani, in timp ce influenta lor in Europa crestea, ei si-au inzestrat insula cu monumente de care orice mare suveran ar fi fost mandru. Malta - catedrala Valletta



Orase, fortarete, biserici si palate au transformat Malta in ''giuvaerul'' unic care este azi. De pe peninsula stancoasa privind spre Marele Port , Valletta se va arata inaintea ta. Acest oras al cavalerilor nu permite nimanui sa-l cuprinda dintr-o privire. Trebuie sa-l mangai cu privirea, sa te plimbi de-a lungul strazilor drepte si sa te opresti pentru a admira o fatada, un balcon, o curte inconjurata de treceri cu arcade, o fantana sau magnificele blazoane.



Poti sa te indrepti apoi spre Gradinile Barracca care se afla peste drum de splendidul Auberge de Castille. Din gradini, privelistea asupra Marelui Port iti taie rasuflarea. Biserica Cavalerilor Ioaniti, Co-catedrala Sf. Ioan, ascunde un numar de comori nepretuite in spatele fatadei sobre. O sa fii impresionat de abundenta de culoare, aur si design-uri elaborate care impodobesc cele opt capele dedicate diferitelor limbi ale Ordinului Cavalerilor Ioaniti.

Placile funerare din marmura, care formeaza podeaua catedralei, somptuosul tavan pictat de Mattia Preti si statuile in stil baroc te vor ajuta sa-ti imaginezi splendoarea care caracteriza ceremoniile Ordinului. Dintre numeroasele picturi valoroase care se gasesc in catedrala ai grija sa nu ratezi Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul si Sfantul Jerome, doua capodopere ale lui Caravaggio pictate in timpul sederii lui in Malta.

Mdina, vechea capitala a insulei, este considerata a fi una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa. Nu trebuie sa ratati acest labirint de strazi inguste si serpuite presarate cu biserici si palate. Catedrala inchinata Sfintilor Petru si Pavel, cu frumoasa fatada in stil baroc, merita vizitata cu siguranta.

Insulele-surori ale Maltei, Gozo si Comino, va ofera o diferenta de ritm si peisaj fata de Malta . Gozo, situat la numai o jumatate de ora cu feriboatul fata de Malta, este impregnata cu mituri si secrete proprii. Legendara patrie a nimfei Calypso este un refugiu pitoresc, cu sate vechi, drumuri romantice si vederi panoramice incomparabile ale peisajului si marii. Gozo este insula perfecta pentru a te refugia pur si simplu pentru o clipa. Insula va ofera si varietate, cu propria sa viata culturala, cu diferitele facilitati sportive.

Insula Comino, situata la jumatatea distantei dintre Gozo si Malta, este un paradis pentru scufundatori, pentru iubitorii sportului cu vela, scafandri, surferi si drumeti. Laguna albastra a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz si plaja aurie, poate constitui ingredientul perfect pentru o excursie unica.



Daca-i vei intreba pe cei care au fost in Malta ce i-a impresionat cel mai mult, iti vor raspunde fara sa ezite: “maltezii". Plini de viata, inimosi, tipic mediteraneeni, cu un pic de umor britanic, maltezii au un mod unic de a-ti ura “Bine-ai venit!". Este un amestec de serenitate si ospitalitate traditionala. Din vremea lui Calypso, care potrivit legendei l-a tinut captiv pe Ulise pe insula Gozo timp de sapte ani, acest fermecator mod de a face lucrurile nu s-a schimbat niciodata. Chiar si Scrierile Apostolilor descriu primirea calduroasa pe care localnicii i-au facut-o Sf. Pavel.

Secole mai tarziu destinul Maltei a fost inca o data strans legat de traditia ospitalitatii: multumita Cavalerilor Ioaniti ingrijirea bolnavilor si a ranitilor a devenit o arta. In zilele noastre traditia ospitalitatii este la fel de vie ca in vremea lui Calypso, a Sf. Pavel sau a Cavalerilor Ioaniti. Nici un alt grup de insule nu poate oferi atata frumusete naturala, arta si arhitectura si posibilitati de divertisment precum Malta.



Aici totul este aproape, neasteptat si foarte accesibil. Dar insulele malteze sunt mai mult decat un muzeu in aer liber. Grupul de insule emana o placere aproape palpabila. Puterea lor de atractie consta intr-un amestec, unic in felul sau, intre vechi si nou si in felul in care aici istoria acompaniaza prezentul. Daca va place sa mancati la restaurant, arta culinara malteza combina cele mai bune ingrediente locale - pestele, fructele de mare, fructele si legumele - cu mancaruri internationale. Si totusi nu exista nimic mai gustos decat painea malteza, proaspat scoasa din cuptorul satului



Sel, insotitorul de grup pentru aceasta excursie tocmai s-a intors de pe insula. Urmeaza sa postam mai multe materiale cu care a venit de acolo si care se refera la excursiile pe insula.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #1 : Luni, 28 Martie 2016, 10:18 »
Va prezint un material primit de la Sel, cel care va va insoti in aceasta excursie. Se refera la excursiile care se pot face optional pe insula si la ceea ce este important de vazut.

In cele 7 zile pe care le petreceti in Malta puteti parcurge toate aceste top 10 obiective sub forma unor optionale organizate de firmele locale de turism, dar propunerea lui Sel este sa folositi experienta lui acolo, este friendly si...gratuita. :)  Deplasarile urmeaza sa le faceti cu mijloace de transport in comun care imi scria el sunt foarte bine organizate si puse la punct. Avand in vedere distantele infime care se strabat acolo (insula are doar 27 km lungime si 14 km latime), transportul nu constitue un disconfort.

Transferurile la hotel si aeroport sunt gratuite, intra in tariful de excursie. Daca din aeroport va cumparati un card "Explore Cards" se numeste, tot ce inseamna transport in cele 7 zile va costa doar 21 eur. Cardul ofera transport nelimitat pe timp de 7 zile (zi si noapte) incepand cu data si ora validarii.
Cum va spuneam ca experienta si cunostiintele lui Sel de pe insula sunt gratuite, cu doar 21 EUR vizitati terestru toate obiectivele pe care vi le prezint mai jos. Raman doar traversarile cu barca si intrarile la obiective.


Desi Malta este o mica insula cuprinde o mare concentrare de obiective turistice speldide, temple vechi de 5000 de ani, lagune frumoase, diverse formatiuni de roca. Dimensiunea insulei ofera posibilitatea de vizitare intr-o singura zi a catorva atractii de top. Sel le-a cuplat in asa fel incat sa poata fi vizitate optim:


1 Valleta este capitala Maltei si foarte interesant primul oras planificat din Europa, inclus pe lista patrimoniului UNESCO datorita concentratiei sale mari de monumente istorice. Construit in sec 17 ca o grila de strazi pe o peninsula ingusta. Nu a existat spatiu de extindere iar arhitectura a ramas aceeasi. Co-Catedrala St John este bijuteria aurita a coroanei,alaturi de somptuosul Palat al Marelui Maestru si Muzeul National de Arheologie. Dupa o suta de ani, arhitectul Renzo Piano a adaugat in arhitectura orasului o noua poarta, Cladirea Parlamentului si un Teatru in aer liber care se ridica ca o pasare phoenix dintre ruinele Operei ,bombardate in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.



2 Comino & Laguna Albastra-o laguna larg deschisa cu o baza de nisip alb si piatra iar impreuna cu culoarea aquamarina pare un loc de vis. E un loc fantastic precum vezi in cartile postale, fantastic pentru inot si snorkeling si se afla pe insula nelocuita Comino, un loc unde poti pretinde ca esti…Robinson Crusoe. Poti ajunge atat cu excursii cat si cu taxiuri de apa din porturile Mgarr (Gozo) sau Cirkewwa (Malta)



3 Trei Orase, Tarxien Templul, Hypogeum - fata in fata cu Valleta peste marele Port se gasesc mici orase fortificatii cunoscute ca 3 orase: Vittoriosa,Senglea si Cospicua. Se poate lua o barca pentru o mai vizitare mai aprofundata.Cel mai interesant este Vittoriosa cu un labirint de strazi unde poti gasi Palatul Inchizitiei, Muzeul Razboiului si cateva restaurant malteze traditionale. Urmatoarea oprire este site-ul cel mai uimitor din Malta-vechiul Hal Saflieni hypogeum in apropiere de Paola. Aceste caverne subterane extraordinar de bine conservate au fost sculptate in stanca in urma cu peste 5000 de ani. Totodata poti vedea din perioada preistorica si site-ul Tarxien Temple care se afla la cateva blocuri de stanca distanta.



4 Marsaxlokk-sat de pescari cu barci de pescuit pictate in cele mai vii culori. Pe mal ...o sumedenie de tarabe. In fiecare duminica Marsaxlokk gazduieste cea mai mare piata de peste din Malta. Aici poti gasi la vanzare incepand cu pui de rechin pana la stridii. In timpul saptamanii satul e mult mai linistit si poti vedea pescarii fixandu-si plasele-n port.



5 Mdina si Rabat-marile ziduri aurii din piatra incercuiesc culoare inguste si pietele din varful dealului Mdina,cetatea araba. In spatele unor usi modeste poti gasi conace maiestuase si schituri,restaurante cocotate pe zidurile orasului care pot oferi un pranz spectaculos. Rabat, ceea ce inseamna suburbia, este numele micului oras din afara fortificatiilor Mdina. Aici poti gasi excavate vile romane si o serie de catacombe infricosatoare.



6 Hogar Qim si Templul Mnajdra, Grota Albastra-sunt temple preistorice cu o locatie uimitoare, asezate pe varful falezei de unde se poate vedea insulita Filfla (in araba,,boaba de piper”). Acolo se gaseste un mic muzeu. Dupa un scurt drum cu masina gasesti Wied iz-Zurrieq punctul de plecare spre Blue Grotto-Laguna Albastra. Exista excursii regulate cu barca care te duc pe mare spre o serie de pesteri marine unde stralucesc mii de nuante de albastru luminescente.



7 Gozo-vecina insulei Malta, cuprinde un peisaj de carte de povesti, stanci ametitoare si restaurante imbietoare. E mai mica decat Malta si se poate vedea intr-o zi. Este usor accesibila prin intermediul feribotului de la Cirkewwa. Repere pentru o excursie de o zi :Capitala Victoria, extraordinarele formatiuni de roca de Dwejra si minunatul orasel Xaghra, casa templurilor preistorice Ggantija.Gozo este de asemenea perfecta pentru plimbari cu bicicleta si pentru a innota in golfuri ascunse.



8 Sliema si St Julian-aici treci de la stralucirea capului soimului maltez la grila de strazi elegante pline de baruri ,puburi, cluburi de noapte din St Julian. Poti gasi plaje mici in jurul coastei unde poti face baie dar aceasta zona este speciala pentru cumparaturi, petreceri, baruri. Paceville e mica arie din St Julian unde vara se imbulzesc tinerii la niste baruri tip buncar.



9 Plaja Golden Boy-daca doresti plaje cu nisip fin, Golden Boy este o optiune. Exista acolo un hotel imens si mai multe restaurante. Poti face windsurf, sa te plimbi cu barca sau watersky. Poti lua o barca de viteza care sa te duca sa vizitezi plajele ascunse si pesterile de pe insula Camino.



10 Dingli Cliffs-inaltimi unde diferenta de nivel pana la mare este de 220m. Un loc fabulous unde poti face o plimbare batuta de vanturi pe un drum ingust facut pe partea de sus a stancii. Puteti manca specialitatea malteza, tocana de iepure” si apoi puteti explora misterul de la "Clapham Junction” unde poti vedea trotuarele preistorice de calcar care se intind 1,5 km printre stanci.



Pentru transportul pe apa daca doriti sa faceti excursii cu barca, aveti un avantaj major ca sunteti un mic grup. Se pot negocia tarife si aveti o anumita independenta, nu depindeti de completarea unei barci cu alte persoane. Fiind o vacanta friendly, nu una comerciala, totul va fi negociat in favoarea voastra, a celor din grup.

Probabi ca stiti ca una dintre sursele principale de venit ale agentiilor turistice sunt excursiile optionale. Odata ce se ajunge la hotel un reprezentant al agentiei va va indruma catre tururile optionale. Interesul lor este firesc sa vanda cat mai mult pt ca din asta castiga agentia iar agentul de turism isi ia comisionul. Asa ca va propunem noi si Sel aceasta vacanta, vizitati cu minimul de cheltuieli intreaga insula.... :)


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #2 : Vineri, 08 Aprilie 2016, 07:11 »
Ctaeva imagini in plus....













Offline Necula Mihaela

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #3 : Luni, 18 Aprilie 2016, 19:44 »
Gigi,
Este zbor direct sau cu escala?

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #4 : Luni, 18 Aprilie 2016, 21:29 »
Este zbor direct.

Offline RADULESA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #5 : Luni, 23 Mai 2016, 11:28 »
Unde este cazarea?
Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #6 : Luni, 23 Mai 2016, 11:36 »
Cazarea se va face la Il Palazzin Hotel 4* din Qawra.

Este situat la 10 minute de mers pe jos de plaj?, într-o zon? lini?tit? din Golful St. Paul ?i la doar 100 de metri de promenadele cu vedere panoramic? de pe malul m?rii, Qawra ?i Bugibba.
Se afl? în apropierea zonelor populare de agrement ?i a sta?iilor de transport public.

Camerele au TV prin satelit ?i acces gratuit la conexiunea WiFi.

Are o gr?din? frumos amenajata ?i o piscin? în aer liber. 2 lifturi, recep?ie deschis? nonstop, sal? de lectur? ?i restaurant.

Offline Doina Silvasan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #7 : Miercuri, 01 Iunie 2016, 19:29 »
Gigi, te rog sa-mi spui care este ora de intalnire la aeroport (pentru plecare) si ora sosirii in tara. Doresc sa cunosc aceste amanunte pentru a putea cumpara bilete de avion Timisoara-Bucuresti, intrucat zilele acestea dunt oferte destul de bune si poate ca va fi necesar sa-mi fac o rezervare si la hotel pentru noaptea dinaintea plecarii, la sosire. Multumesc.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #8 : Joi, 02 Iunie 2016, 10:38 »
Doina sunt in Italia acum, o sa rog pe Samiza sa-mi transmita datele si o sa le postez ca raspuns.

Offline RADULESA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #9 : Luni, 06 Iunie 2016, 11:10 »
Buna ziua,
Ma intereseaza aceasta excursie, dar vad ca nu este nimeni inscris inca. Este site-ul actualizat?
Multumesc

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #10 : Luni, 06 Iunie 2016, 11:36 »
Este actualizat, nu stiu insa unde v-ati uitat. Intrati pe link-ul acesta si verificati acolo: http://www.singlescamp.ro/eveniment/malta-sejur-si-excursii-pe-insula-29-09-06-10-2016/. Sunt 6 inscrieri, un platitor si stiu din agentie ca este facuta inca o plata de avans.
Tot acolo se fac si inscrierile.

Offline RADULESA

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #11 : Luni, 06 Iunie 2016, 12:37 »
Da, acolo m-am uitat si am luat in considerare ca sint 8 locuri libere din 9 (am presupus vad gresit ca locul ocupat este al ghidului), nu si persoanele interesate.
Multumesc

Offline Niculina

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #12 : Marți, 07 Iunie 2016, 08:33 »
Ma intereseaza ora de intalnire la aeroport la plecare si ora la care se ajunge in aeroport la întoarcerea in tara.(pentru cei din provincie este un aspect important).

Offline Doina Silvasan

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #13 : Marți, 14 Iunie 2016, 10:43 »
Bun? tuturor!
Mi-am f?cut rezervare pentru aceast? minunat? excursie, dar apari?ia unor probleme de s?n?tate (pe care sper s? le pot rezolva pân? în septembrie) m-au împiedicat s? achit avansul.
Sper ca neachitarea avansului s? nu atrag? dup? sine excluderea mea din grup sau baza de date,  fiind considerat? ca neserioas?.
Îmi doresc din suflet s? pot participa  ?i încet, încet s?-mi fac noi prieteni.
S?n?tate mult? v? doresc ?i pe curând! 

Offline SEL

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
Re: Malta. Sejur si excursii pe insula. 29.09 - 06.10.2016
« Răspuns #14 : Marți, 12 Iulie 2016, 14:11 »
Orar de zbor AIR MALTA-29 sept- Bucuresti-Otopeni-17.50-Malta Airport-ora 19.00......Retur -6 octombrie: AIR MALTA-Malta Airport-13.50-Bucuresti-Otopeni-ora 17.00
Transferul aeroport -hotel si viceversa e asigurat.
Locul de intalnire-In fata cafenelei Lavazza de la terminalul de plecari-29  SEPT. ORA 16 ( nu uitati pasaportul valabil sau buletinul valabil,va rog sa le verificati )
INSOTITOR:SEL- TEL.0722351482