Scrise de noi > Articolele noastre

De cate ori iubim in viata?

(1/5) > >>

admin:
Un sondaj facut pe un numar mare de respondenti a aratat ca doar unul din sapte crede ca persoana cu care se afla acum in relatie este "dragostea vietii lor”, iar 73 la suta au declarat ca nu vor sa se implice emotional, prefera ceva superficial. Motivul? O parte considera ca nu mai pot iubi inca o data in viata, iar alta ca nu mai vor sa aiba inca o dezamagire. 

Se spune ca pentru a fi matur si pregatit pentru iubirea adevarata, trebuie sa te indragostesti de 3 ori.
- odata trebuie sa te îndragostesti de prietena ta cea mai buna. Rezultatul este ruinarea prietenei cu ea, inveti insa care este limita intre  prietenie si ceva mai mult decat atat.
- odata trebuie sa te indragostesti de cineva pe care o consideri a fi perfecta . Asa vei invata ca nimeni nu este perfect si vei sti sa nu mai cauti asa ceva in viata....
- odata trebuie sa te indragostesti de cineva exact ca tine. Asa vei invata cine esti.

Nu stiu cat te traumatizat sau de „scolit” iesi dupa aceste trei experiente.....La ce ma pot gandi insa este ca te ajuta sa-ti evaluezi „posibilitatile” emotionale....Si mai poti afla ca relatiile in care sunt implicate emotii nu se incadreaza in tipare, sunt foarte individualizate si personalizate.

La intrebarea de cate ori putem iubi in viata, majoritatea respondentilor considera ca mai intai trebuie facuta o demarcatie clara intre iubire si indragosteala, numind cele doua cu „true love” si „bodily attraction” (ceea ce este mai putin decat dragoste....). Cei mai multi raspund pentru „true love” – ‚once maximum twice”....Pentru indragosteala....”fara numar”...

Interesante comentariile pe care le-am citit pe tema chestionarului si a rezultatelor sale....spicuiesc...

„ "Iubirea adevarata" sau mitul „soulmate „ este foarte dulce, dar este atat de departe de realitate! Oamenii iubesc tot timpul doar ca in forme diferite.”

„Iubirea romantica se poate întampla mai mult decat o data. Consider ca te poti indragosti de o persoana si a doua oara....”

„In viata te poti indragosti de infinit de ori, dar tinta este o singura persoana...”

„Pentru a face posibila o a doua iubire, nu adu persoane din trecut in prezent...”

„Dragoste este destula pe Pamant, astfel incat sa ajunga la toata lumea. Poti sa te indragostesti mai mult decat o data , asta pentru ca nici o relatie nu este permanenta.”

”Nu sunt partizanul tezei „Prima iubire este ultima iubire". Dragostea se poate intampla de mai multe ori, pana se ajunge la partenerul optim”.

„Este doar un mit ca nu poti iubi mai mult de o persoana in viata. Iubirea este de fapt un joc al hormonilor, al emotiilor”.

„Raspund cu greu acestei intrebari, nu pot trece inca de dezamagirea pierderii primei iubiri...”

„Nu exista o regula sau o limita. Asa cum urasti mai multe persoane in viata poti si iubi mai mult decat una...”

„Depinde doar de tine daca vrei sa te indragostesti din nou. Daca esti suficient de matur, vei trece peste rani si dezamagiri si vei merge mai departe, in cautarea unei alte iubiri”

„Sunt atat de multi oameni in viata voastra care dintr-un motiv, va plac. La fel puteti sa-i placeti si voi...”

„Am vazut un documentar BBC, ca, în general, o persoana se indragosteste de doua ori in viata”.

„Dragostea este o forma de energie. Energia nu poate fi nici creata, nici distrusa. Poate fi doar transferata. Nu se poate explica mai logic decat asa faptul ca ne putem indragosti de mai multe ori in viata”

Am sa mai revin cu spicuiri din comentarii, este interesant cum privesc oamenii relatiile de iubire...


wonderland:
De cate ori n-am trait acest sentiment greu ca nu vom mai putea iubi vreodata?
Desi, uneori o iubire se dovedeste a nu fi fost iubire ci doar o relatie despre care ti-ai dorit mult sa fie acea iubire fara sfarsit. O relatie in care ai pornit cu incredere dar in care te-ai lovit de neincrederea, teama sau egoismul celuilalt, mai poate fi numita iubire? 

Iubim sa iubim, iubim sa fim iubiti... Iubim acel sentiment ca ne apartinem unul altuia si ca lumea se invarte in jurul nostru, precum pamantul in jurul soarelui. Iubim de atatea ori de cate ori reusim sa trecem peste dezamagire, suferinta, ingrijorare. Indiferent daca acestea au fost generate de moarte, divort sau despartire din alte mai putin dramatice cauze.

Iubim de atatea ori de cate ori se simte sufletul nostru pregatit sa se bucure de minunatul sentiment ca si-a gasit oglinda in care se reflecta dorinta de a se simti iubit, de a iubi.

Iubim, poate, o singura data si ne pierdem apoi in incercarea de a  regasi acel sentiment originar, uitand ca nimic nu mai poate fi cum a fost. Pentru ca noi am devenit intre timp altii. Pentru ca oamenii sunt diferiti, etapele de viata sunt diferite si iubirile au dreptul sa fie diferite. Si tocmai de aceea vii si bogate, de fiecare data.

Cum ar fi sa avem aceasta sansa sa iubim mereu, diferit, aceeasi persoana?
Tanjim cei mai multi dintre noi dupa asfel de iubire. Si daca n-ai avut parte de aceata intamplare, ce faci?

Iubim de mai multe ori, reusind sa ne detasam de nostalgia trecutului si traind in ceea ce prezentul ne ofera.

Iubirea e ceea ce ramane dupa ce indragosteala a trecut. Cand il vezi cu adevarat pe celalalt, asa cum este el, nu sub lumina proiectiei dorintelor tale. Cand simti ca ai muri daca s-ar sfarsi.
Desi, daca se intampla, constatam ca ramanem vii. De aici incolo depinde de fiecare cum merge mai departe. Evident, mai depinde si de destin. Chiar daca se spune ca destinul e dat de consecintele alegerilor pe care le facem si care ne construiesc mental, emotional...

Complicata tema... Iar raspunsurile fiecaruia pot fi atat diferite, pentru ca noi percepem iubirea in mod diferit, uneori distorsionat, alteori idealizat...

wonderland:
Curios, cat de putine replici la acest articol...

Laur:
inca se numara :2funny:

noiembrie:
Iubind sau nu,ma gandeam sa-i propunem lui Gigi sa puna lada cu zestre pe magar,
sa duca fetele pe muntele Gaina,poate,poate ne-o lua cineva…
Aruncand un ochi insa prin Cordoba,vad ca a avut idee mai buna…
Fetele noastre danseaza pe strazile din Cordoba,asa de frumos !

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă